Προς το περιεχόμενο

ταχύτητα internet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά, εδώ και χρονια πιστεύω ότι η ταχύτητα internet που έχω είναι πολύ αργή.

Είμαι τελείως noob και δεν ξέρω πολλά πράγματα, οικογενειακός την έχουμε την σύνδεση οποτε δεν την έβαλα εγώ, ξέρω ότι έχουμε Νονά και ότι βάλαμε το καλύτερο και ακριβότερο πακέτο αλλα με την ταχύτητα που έχω δεν το πολύ πιστεύω.

Το internet κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιώ για να κατεβάσω παιχνίδια από το steam στον PC, κατεβάζω με 2 megabyte το δευτερόλεπτο και με εκνευρίζει η αργή ταχύτητα γιατί κάνω 10-15 λεπτά να κατεβάσω 2 giga, 3-6 ώρες για 30 giga και 8-12 ώρες για 90 giga.

Ποια είναι η γνώμη σας ?? είναι όντως αργή η ταχύτητα που έχω και αν ναι τότε τι λύση μου προτείνεται να κάνω ??

Έκανα ένα speed test και παρακάτω έχω τα αποτελέσματα.

https://www.nperf.com/r/3536198425999328-hVboI3Is

3536198425999328-hVboI3Is.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι τραγικη η ταχυτητα φιλε μου δυστυχως για το ετος 2024. Θα προτεινα δεδομενα αν πιανεις καλο σημα με καποια εταιρια και μετα βλεπουμε πως να κινηθεις. Τελευταια λυση το starlink. Σιγουρα δεν ειναι ταχυτητες αυτες να κατεβαεις με 2mb/s και το ανεβασμα σε ακομα χειροτερη μοιρα. 

25 λεπτά πριν, mphxths είπε

Tι δεδομενα και starlink ? Δηλαδη μετα την 24αρα που εχει παμε σε δεδομενα και starlink ? Vdsl δεν υπαρχει εκει περα ? Οπτικη ?  

Δεν μας ειπε ο φιλος λογικα εχει μεχρι adsl και αυτη την ταχυτητα αλλιως πιστευω θα ειχε παει εκει τοσο καιρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν γνωρίζω για οπτικές ίνες και αν έχω καλο σήμα αν και μπορώ να ρωτήσω να μάθω αλλα αν σας βοηθάει καθόλου από Αλεξανδρούπολη είμαι.

όσο αφορά adsl ναι νομίζω πως έχω αλλα όπως σας είπα είμαι τελείως noob, ήρθε ο τεχνικός το εγκατέστησε και έφυγε. ένα modem έχω συνδεδεμένο στον pc έτσι πέρνω internet.

Επεξ/σία από Cytheria

6 λεπτά πριν, Cytheria είπε

δεν γνωρίζω για οπτικές ίνες και αν έχω καλο σήμα αν και μπορώ να ρωτήσω να μάθω αλλα αν σας βοηθάει καθόλου από Αλεξανδρούπολη είμαι.

όσο αφορά adsl ναι νομίζω πως έχω αλλα όπως σας είπα είμαι τελείως noob, ήρθε ο τεχνικός το εγκατέστησε και έφυγε. ένα modem έχω συνδεδεμένο στον pc έτσι πέρνω internet.

Μπορεις να βαλεις εδω το σταθερο σου και να μας πεις διαθεσιμοτητα?

https://www.cosmote.gr/eshop/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp

αν σου πω ότι δεν τον ξέρω τον αριθμό γιατί δεν έχω σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι (συσκευή εννοώ), ρώτησα την μητέρα μου ούτε αυτή το θυμάται αλλα θα ψάξουμε να το βρούμε οποτε δώστε μου λίγες μέρες και θα σας πω.

2 λεπτά πριν, Cytheria είπε

αν σου πω ότι δεν τον ξέρω τον αριθμό γιατί δεν έχω σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι (συσκευή εννοώ), ρώτησα την μητέρα μου ούτε αυτή το θυμάται αλλα θα ψάξουμε να το βρούμε οποτε δώστε μου λίγες μέρες και θα σας πω.

Μπορεις να βαλεις και καποιο νουμερο γειτονα εκει που ειστε και θα σας βγαλει οποτε να ξερουμε τι γινεται αν υπαρχει vdsl η ειστε μονο με adsl οποτε μετα παμε στη λυση δεδομενων αρχικα απλα να δουμε πια εταιρια εχει καλυτερο σημα στην περιοχη σου.

• Super Moderators
14 minutes ago, Arkin said:

Μπορεις να βαλεις εδω το σταθερο σου και να μας πεις διαθεσιμοτητα?

https://www.cosmote.gr/eshop/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp

Ας κάνει αναζήτηση με διεύθυνση, πιο ακριβές αποτέλεσμα.

• Like 1

βασικά μέχρι πριν 4-5 χρονια ζούσα στο πατρικό μου και βάλαμε 2 γραμμές τηλεφώνου, η μια ήτανε αυτή όπου είχαμε το σταθερό τηλέφωνο (συσκευή) του σπιτιού και την άλλη την βάλαμε γιατί είχα κάτι προβλήματα με το internet δεν έμπαινε ή κολλούσε ή κάτι τελοσπάντων, ούτε θυμάμαι πια τον ακριβή λόγο καθώς περάσανε 20 χρονια από τότε.

Λες να βάλω το σταθερό τον γονιών μου ?? θα κάνει δουλειά ?? στην ίδια πολυκατοικία ζούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, Cytheria said:

Δεν πληρωνετε λογαριασμο ? Δεν αναγραφει αυτος τον αριθμο ? Ειναι δυνατον να λες "δεν ξερω τον αριθμο γιατι δεν εχω τηλ. συσκευη στο σπιτι" ? Παρε μια τηλεφωνικη συσκευη , βαλτην στην πριζα και παρε τηλεφωνο το κινητο σου. Το ξερεις το νουμερο του κινητου σου ? Μπες στα σαιτς της κοσμοτε και της βοντα και ψαξε για διαθεσιμοτητα ιντερνετ με βαση την διευθυνση. Γοογλε γοογλε γοογλε γοογλε γοογλε.

Θελω να αγιασω και να σταματησω να τρολλαρω αλλα δεν μου το κανετε ευκολο...

ΥΓ : Παρε τηλεφωνο την νοβα και ρωτα αυτη να σου πει τον αριθμο σου , αν δεν ντρεπεσαι βεβαια να ρωτησεις τετοιο πραμα ;) 

Επεξ/σία από mphxths

μην είσαι γρήγορος να κρίνεις, τους ξέρω είδη τους τρόπους για να βρω τον αριθμό και όταν είπα δώστε μου λίγες μέρες απλά το είπα γιατί δεν μπορώ να το κάνω μέσα σε πέντε λεπτά.

anyway έβαλα τον αριθμό τον γονιών μου και δεν μου έβγαλε τίποτα λέει ότι θέλει περισσότερη ερευνα ή κάτι. οποτε έβαλα την διεύθυνση του σπιτιού και μου έβγαλε το παρακάτω.

Η 100% οπτική ίνα είναι διαθέσιμη και στη δική σου περιοχή (μέσω υποδομής Fiber To The Home).
Επίλεξε την ταχύτητα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

και μου έβγαλε μια λίστα με πακέτα ταχυτήτων cosmote fiber από 50 Mbps μέχρι 1 Gbps.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Cytheria said:

μην είσαι γρήγορος να κρίνεις, τους ξέρω είδη τους τρόπους για να βρω τον αριθμό και όταν είπα δώστε μου λίγες μέρες απλά το είπα γιατί δεν μπορώ να το κάνω μέσα σε πέντε λεπτά.

anyway έβαλα τον αριθμό τον γονιών μου και δεν μου έβγαλε τίποτα λέει ότι θέλει περισσότερη ερευνα ή κάτι. οποτε έβαλα την διεύθυνση του σπιτιού και μου έβγαλε το παρακάτω.

Η 100% οπτική ίνα είναι διαθέσιμη και στη δική σου περιοχή (μέσω υποδομής Fiber To The Home).
Επίλεξε την ταχύτητα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

και μου έβγαλε μια λίστα με πακέτα ταχυτήτων cosmote fiber από 50 Mbps μέχρι 1 Gbps.

To να βρεθει ενας λογαριασμος της νοβα θελει 5 λεπτα. Τεσπα , απο ο,τι φαινεται εχει υποστηριξη οπτικης ινας η περιοχη σου , οποτε διαλεγεις παροχο και πας. Η νοβα δινει εως 200mbps σε οπτικη ινα αλλου παροχου (αραγε ποιος να ειναι ο παροχος της οπτικης ινας στον δρομο σου ?) και ισως και να εχει αλλαξει τακτικη η νοβα και να δινει και παραπανω απο 200mbps , αλλα αυτο δεν το ξερω σιγουρα. Στο ιδιοκτητο δικτυο της η νοβα δινει μεχρι 1gbps. Πρεπει να ρωτησεις την νοβα σχετικα με αυτο , με το τι κανει σχετικα με τις ταχυτητες σε οπτικες ινες αλλων παροχων.

Επεξ/σία από mphxths

Παιδιά, ωραίοι είστε εσείς με ρωτήσατε αν ο δρόμος μου έχει οπτικές ίνες και παραλείψατε να με ρωτήσετε το πιο σημαντικό, αν η πολυκατοικία μου έχει οπτικές ίνες.

Ο δρόμος μου έχει οπτικές ίνες αλλα η πολυκατοικία δεν έχει και μου εξηγήσανε ότι για να περάσουνε οι ίνες και να φτάσουνε στο διαμέρισμα μου θα πρέπει να σκαφτεί ο δρόμος, να φτάσουνε στην πολυκατοικία και μετά θα πρέπει να σκάψουμε λίγο ακόμα για να τις ανεβάσουμε στον όροφο που μένω, κάτι που είναι μια τεράστια διαδικασία, θόρυβος και ενόχληση, να έμενα μονος μου πάει στο καλό αλλα τώρα θα πρέπει να πάρω την άδεια από τους υπόλοιπους ενοίκους τις πολυκατοικίας για να το κάνω.

Τέσπα προς το παρόν οι οπτικές ίνες δεν θα γίνουνε, ρώτησα αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και μου είπανε ότι μπορώ να αναβαθμίσω την ταχύτητα μου από τα 24 MBps στα 100 MBps απλά βάζοντας ενα άλλο modem, το δέχτηκα και αύριο θα έρθει ο τεχνικός να το κάνει αλλα παρολαυτά εγώ ρωτάω, υπάρχει καμία περίπτωση να μπορώ να βάλω μεγαλύτερη ταχύτητα χωρίς οπτικές ίνες ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...