Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα γελασα με την ψυχη μου οταν ειδα το το φαρμακο που κυκλοφορει παντου εκτος απο Ελλαδα, κυκλοφορησε μολις το Ιανουαριο του 2024 στο UK και Απριλιο του 2024 στην Ολλανδια. Το ts εχει μια ενεργεια στην περιγραφη του λες και υπαρχει χρονια το φαρμακο εκτος Ελλαδας. 

Ημουν σιγουρος οτι το online ραντεβου στην Αγγλια δεν ειναι για τον καθε ασχετο, και οι αλλες κυριες εχουν βρει καποιο παραθυρακι.

Τελος αρκετες κυριες στην Ελλαδα με τα συμπτωματα της εμμηνοπαυσης ανακουφιζονται με επιτυχια με αυτο.
Μαλιστα τους το εχει γραψει ο γιατρος τους. Οποτε αν εχουν καποια παρενεργεια δεν κλεινουν ραντεβου online στην Αγγλια .

• Like 3
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το φαρμακο αυτο ειναι καινουργιο και το προφιλ ασφαλειας του δεν εχει μελετηθει επαρκως οποτε πολυ σωστα δεν στο γραφουν οι γυναικολογοι.

Πρεπει να καταλαβεις οτι ενας γιατρος δεν γραφει φαρμακα συμφωνα με βουληση του ασθενη αλλα συμφωνα με τα επιστημονικα δεδομενα της ιατρικης κοινοτητας.Αν υπαρξει καποια ανεπιθυμητη ενεργεια πρεπει ο γιατρος που σου το συνταγογραφησε πρεπει να εχει να σου δωσει επαρκεις πληροφοριες για το πως θα αντιμετωπισεις την κατασταση.

Ακομα και αν το φαρμακο μπει στον εοπυυ αυτο δεν σημαινει οτι την επομενη ημερα ολοι οι γυναικολογοι θα ειναι οκ να στο γραψουν

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Εννοείται πως όχι, μη εγκεκριμένα φάρμακα δεν συμπεριλαμβάνονται. Βασικά δεν επιτρέπεται καν να κυκλοφορησουν καθόλου ως φάρμακα. Μόνο για τα συμπληρώματα γίνεται μια γνωστοποίηση στον ΕΟΦ και κυκλοφορούν μετά. 

Υπάρχει διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΦ ώστε ο γιατρός μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης να αιτηθεί φάρμακο που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Απλά οι γιατροί δεν ασχολούνται.

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Αφού απαντάς μόνος σου στην ερώτηση, έχεις την λύση: θα κανονίσεις ένα online ραντεβού με ένα γιατρό από Αγγλία και θα σου γράψει αυτός την συνταγή και μετά θα βάλεις παραγγελία με την συνταγή που θα σου δώσει.

Ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση να σου συνταγογραφήσει Έλληνας γιατρός φάρμακο που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Δεν ξέρω καν αν είναι νόμιμο αυτό που ζητάς. Στην Αγγλία συνταγογραφούν και μορφίνη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου συνταγογραφήσουν και στην Ελλάδα για να παραγγείλεις από το εξωτερικό.

Αυτό που ζητάω είναι νόμιμο και προβλέπεται και από τον ΕΟΠΥΥ και από τον ΕΟΦ, έχουν όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιατροί αναρτημένες κανονικά στο GOV.

5 ώρες πριν, spectaculator είπε

Πας στο https://www.galinos.gr

Βάζεις την δραστική ουσία του φαρμάκου που σ' ενδιαφέρει

Και ζητάς ισοδύναμο συνταγογραφούμενο ή μη που υπάρχει εδώ.

Δεν υπάρχει άλλο ισοδύναμο. Αυτό είναι το πρόβλημα. 

Επεξ/σία από JohnnyDragon
  • Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, JohnnyDragon said:

Υπάρχει διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΦ ώστε ο γιατρός μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης να αιτηθεί φάρμακο που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Απλά οι γιατροί δεν ασχολούνται. 

Δίνει το ελεύθερο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στον κάθε γιατρό να αιτηθεί και να συνταγογραφήση φάρμακο που δεν έχει εγκρίνει ο ίδιος ο ΕΟΦ;

Ε, τότε γιατί υπάρχει ο ΕΟΦ, άμα δεν παίζει ρόλο το αν εγκρίνει ή όχι ένα φάρμακο;

Πού την είδες αυτή την διαδικασία γραμμένη, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να προβλέπει τέτοιο πράγμα ο ΕΟΦ. Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

6 minutes ago, JohnnyDragon said:

Αυτό που ζητάω είναι νόμιμο και προβλέπεται και από τον ΕΟΠΥΥ και από τον ΕΟΦ, έχουν όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιατροί αναρτημένες κανονικά στο GOV.

Δώσε λινκ, γιατί ειλικρινά δυσκολεύομαι να δεχθώ ότι ο ΕΟΦ έχει διαδικασία που επιτρέπει την συνταγογράφηση μη-εγκεκριμένων φαρμάκων.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dbrillis είπε

Καλα γελασα με την ψυχη μου οταν ειδα το το φαρμακο που κυκλοφορει παντου εκτος απο Ελλαδα, κυκλοφορησε μολις το Ιανουαριο του 2024 στο UK και Απριλιο του 2024 στην Ολλανδια. Το ts εχει μια ενεργεια στην περιγραφη του λες και υπαρχει χρονια το φαρμακο εκτος Ελλαδας. 

Ημουν σιγουρος οτι το online ραντεβου στην Αγγλια δεν ειναι για τον καθε ασχετο, και οι αλλες κυριες εχουν βρει καποιο παραθυρακι.

Τελος αρκετες κυριες στην Ελλαδα με τα συμπτωματα της εμμηνοπαυσης ανακουφιζονται με επιτυχια με αυτο.
Μαλιστα τους το εχει γραψει ο γιατρος τους. Οποτε αν εχουν καποια παρενεργεια δεν κλεινουν ραντεβου online στην Αγγλια .

Το συμπλήρωμα που παρέθεσες είναι άσχετο με τα συμπτώματα αυτά. Αναζητούμε αυτό το πολύ συγκεκριμένο. Η ενέργεια στην περιγραφή μου δεν αφορά το πότε κυκλοφόρησε, αλλά το ότι δεν βγάζω άκρη με τους ιατρούς στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Δίνει το ελεύθερο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στον κάθε γιατρό να αιτηθεί και να συνταγογραφήση φάρμακο που δεν έχει εγκρίνει ο ίδιος ο ΕΟΦ;

Ε, τότε γιατί υπάρχει ο ΕΟΦ, άμα δεν παίζει ρόλο το αν εγκρίνει ή όχι ένα φάρμακο;

Πού την είδες αυτή την διαδικασία γραμμένη, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να προβλέπει τέτοιο πράγμα ο ΕΟΦ. Μάλλον κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Έχω μιλήσει ο ίδιος προσωπικά με τον ΕΟΦ και μου έχουν εξηγήσει και δείξει όλη την διαδικασία. Υπάρχει μάλιστα και 3η διαδικασία που μου είπαν στον ΕΟΦ, εάν θες να φέρεις το φάρμακο μέσω ελληνικού φαρμακείου αλλά επειδή αυτό είναι αρκετά πιο μπελαλίδικο δεν ασχολήθηκα (μπελαλίδικο όχι για εμένα αλλά για το όποιο φαρμακείο δεχόταν να το κανει).

• Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, JohnnyDragon said:

Έχω μιλήσει ο ίδιος προσωπικά με τον ΕΟΦ και μου έχουν εξηγήσει και δείξει όλη την διαδικασία. Υπάρχει μάλιστα και 3η διαδικασία που μου είπαν στον ΕΟΦ, εάν θες να φέρεις το φάρμακο μέσω ελληνικού φαρμακείου αλλά επειδή αυτό είναι αρκετά πιο μπελαλίδικο δεν ασχολήθηκα (μπελαλίδικο όχι για εμένα αλλά για το όποιο φαρμακείο δεχόταν να το κανει).

Ο ΕΟΦ στο σάιτ του δίνει δύο επιλογές, είτε στο συνταγογραφεί γιατρός και το παραγγέλνεις από το εξωτερικό μέσω ΕΟΠΥΥ, είτε στο συνταγογραφεί γιατρός και το παραγγέλνεις από φαρμακείο ιδιωτικά. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει πρώτα να πάρεις έγκριση από τον ΕΟΦ, το αναφέρει ξεκάθαρα.

Έχεις δύο προβλήματα:

1. Σχεδόν κανένας γιατρός δεν θα σου συνταγογραφήσει φάρμακο που δεν το ξέρει. Η μητέρα σου δεν έχει προσωπικό γυναικολόγο που την παρακολουθεί χρόνια; Αν δεν το συνταγογραφήσει αυτός, τότε δεν θα το κάνει κανένας άλλος.
  2. Θεωρώ ότι πιο γρήγορα θα κυκλοφορήσει το φάρμακο επίσημα στην Ελλάδα απ' ότι θα σου το εγκρίνουν ατομικά, ειδικά όταν δεν πρόκειται για life-threatening κατάσταση.

Είναι πολύ πιο απλό να κάνεις αυτό που έκαναν και οι άλλες φίλες της μητέρας σου και δούλεψε: online ραντεβού με Εγγλέζο γιατρό και ξεμπερδεύεις.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ο ΕΟΦ στο σάιτ του δίνει δύο επιλογές, είτε στο συνταγογραφεί γιατρός και το παραγγέλνεις από το εξωτερικό μέσω ΕΟΠΥΥ, είτε στο συνταγογραφεί γιατρός και το παραγγέλνεις από φαρμακείο ιδιωτικά. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει πρώτα να πάρεις έγκριση από τον ΕΟΦ, το αναφέρει ξεκάθαρα.

Έχεις δύο προβλήματα:

1. Σχεδόν κανένας γιατρός δεν θα σου συνταγογραφήσει φάρμακο που δεν το ξέρει. Η μητέρα σου δεν έχει προσωπικό γυναικολόγο που την παρακολουθεί χρόνια; Αν δεν το συνταγογραφήσει αυτός, τότε δεν θα το κάνει κανένας άλλος.
  2. Θεωρώ ότι πιο γρήγορα θα κυκλοφορήσει το φάρμακο επίσημα στην Ελλάδα απ' ότι θα σου το εγκρίνουν ατομικά, ειδικά όταν δεν πρόκειται για life-threatening κατάσταση.

Είναι πολύ πιο απλό να κάνεις αυτό που έκαναν και οι άλλες φίλες της μητέρας σου και δούλεψε: online ραντεβού με Εγγλέζο γιατρό και ξεμπερδεύεις.

Ναι, αυτές είναι οι δύο επιλογές που δίνει ο ΕΟΦ. Υπάρχει και η διασυνοριακή συνταγή (μια φόρμα είναι) που μπορεί ένας πολίτης της Ε.Ε. να αγοράσει φάρμακο από άλλη χώρα της Ε.Ε. Ο γυναικολόγος που είχε η μάνα μου μας έχει αφήσει χρόνους ο άνθρωπος εδώ και καιρό οπότε δεν έχει κάποιον σταθερό πια. Και με εξοργίζει που ενώ υπάρχουν επιλογές διαθέσιμες, κανείς δεν κάνει τον κόπο να τις κάνει. 
Το μόνο θετικό νέο που έμαθα πριν λίγες ώρες, είναι πως το φάρμακο θα αρχίσει να πωλείται στην Ελλάδα αρχές του 2025. Και τότε όλοι όσοι βαριόντουσαν να κάνουν την διαδικασία, θα την κάνουν με χαρά μιας και θα παίρνουν τα καλούδια τους από τον επισκέπτη - πωλητή της εταιρίας. 

Δημοσ.
31 minutes ago, JohnnyDragon said:

Το μόνο θετικό νέο που έμαθα πριν λίγες ώρες, είναι πως το φάρμακο θα αρχίσει να πωλείται στην Ελλάδα αρχές του 2025. Και τότε όλοι όσοι βαριόντουσαν να κάνουν την διαδικασία, θα την κάνουν με χαρά μιας και θα παίρνουν τα καλούδια τους από τον επισκέπτη - πωλητή της εταιρίας

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και απορώ που απορείς γιατί δεν σε εξυπηρετούν! 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, JohnnyDragon said:

Ναι, αυτές είναι οι δύο επιλογές που δίνει ο ΕΟΦ. Υπάρχει και η διασυνοριακή συνταγή (μια φόρμα είναι) που μπορεί ένας πολίτης της Ε.Ε. να αγοράσει φάρμακο από άλλη χώρα της Ε.Ε. Ο γυναικολόγος που είχε η μάνα μου μας έχει αφήσει χρόνους ο άνθρωπος εδώ και καιρό οπότε δεν έχει κάποιον σταθερό πια. Και με εξοργίζει που ενώ υπάρχουν επιλογές διαθέσιμες, κανείς δεν κάνει τον κόπο να τις κάνει. 
Το μόνο θετικό νέο που έμαθα πριν λίγες ώρες, είναι πως το φάρμακο θα αρχίσει να πωλείται στην Ελλάδα αρχές του 2025. Και τότε όλοι όσοι βαριόντουσαν να κάνουν την διαδικασία, θα την κάνουν με χαρά μιας και θα παίρνουν τα καλούδια τους από τον επισκέπτη - πωλητή της εταιρίας. 

Ο ΕΟΦ ακόμα αναφέρει πως σε περίπτωση που το φάρμακο δεν είναι εγκεκριμένο δεν  υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής

Καθώς και αν το φάρμακο είναι σε διαδικασία έγκρισης πάλι το ίδιο

Ακόμα για την διασυνοριακή συνταγή

https://eu-healthcare.eopyy.gov.gr/φάρμακα-και-ιατροτεχνολογικά-προιόντα/διασυνοριακές-συνταγές/

Απο την στιγμή που για την διασυνοριακή ισχύουν ότι ισχύει για την εδώ συνταγογράφηση, δεν  μπορεί να σου γράψει φάρμακο που δεν έχει έγκριση στην Ελλάδα και αφορά κράτη μέλη

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.

Πιο πιθανό είναι να ασχοληθεί ένας φαρμακοποιός με το ζήτημα σου παρά ιατρός.

Σε αυτή την περίπτωση ο ιατρός θα σου δώσει απλά την συνταγή χωρίς να μπλέξει με γραφειοκρατικά. Ο φαρμακοποιός στέλνει e-mail στον ΕΟΦ και περιμένει έγκριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...