Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε

Ναι αυτό είναι. Έχω μιλήσει με πολλά φαρμακεία και σε Αγγλία και όλα στέλνουν Ελλάδα αλλά μόνο με συνταγή. Το πρόβλημα είναι πως η χειρόγραφη δεν κάνει. Και ακόμα και αν υποθετικά τους έκανε, οι συνταγές από άλλες χώρες πρέπει βάση νόμου να γράφουν τα εξής:

Στοιχεία του ασθενή: ονοματεπώνυμο (ολογράφως) και ημερομηνία γέννησης

Ημερομηνία έκδοσης της συνταγής

Στοιχεία του συνταγογραφούντος γιατρού: ονοματεπώνυμο (ολογράφως), ειδικότητα, στοιχεία για απευθείας επικοινωνία, διεύθυνση εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της χώρας) και υπογραφή (χειρόγραφη ή ψηφιακή)

Στοιχεία του συνταγογραφούμενου φαρμάκου: κοινή ονομασία (και όχι εμπορική ονομασία, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική σε άλλη χώρα), μορφή (δισκίο, διάλυμα κ.λπ.), ποσότητα, περιεκτικότητα και δοσολογία.

Και εδώ είναι το πρόβλημα διότι ΚΑΝΕΝΑΣ ιατρός δεν θέλει να κάνει τον κόπο να τα γράψει αυτά. Κυριολεκτικά το πρόβλημα είναι ότι βαριούντε. Κάποιοι μας το είπαν σχεδόν ωμά "δεν μπορώ να χάσω τόσο χρόνο λυπάμαι"...λες και δεν θα πληρωνόντουσαν για τον χρόνο τους....

Για την διαδικασία, εγώ μετά πρέπει να μεταφράσω την συνταγή επίσημα και να σταλεί μεταφρασμένη και πρωτότυπη μαζί. Στην συνέχεια το φαρμακείο εκεί τα φυλάει για 2 χρόνια και στέλνει αντίγραφα τους μαζί με το φάρμακο για να μπορεί να ταξιδέψει. 

Πας σε ιδιώτη γιατρό και δεν σε εξυπηρετεί;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πας σε ιδιώτη γιατρό και δεν σε εξυπηρετεί;

Ακριβώς.... εκτός από ιατρούς του ΕΟΠΥΥ έχουμε πάει και σε αμέτρητους ιδιώτες οι οποίοι μας λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τους ζητάμε ουσιαστικά συνταγή με τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφει επάνω της για χρήση εντός Ε.Ε. και αρνούνται. 

Δημοσ.

Εφόσον έχετε πάει σε τόσους γιατρούς, ιδιώτες και μη, και έχετε το ίδιο πρόβλημα, δεν ξέρω τι λύση να προτείνω, έχετε πέσει στην περίπτωση. Αλλά εξακολουθεί να μου προκαλεί τρομερή εντύπωση να πληρώνετε ιδιώτη γιατρό και να αρνείται τα πάντα. Ίσως θα απέδιδε καλύτερα αν πάει η μητέρα σου σε ιδιώτη λέγοντας τα συμπτώματα, χωρίς όμως αναφορά ότι πήγε σε άλλους γιατρούς η ότι τις πρότειναν, ότι θελει το τάδε φαρμακο που δεν το βρίσκει, ας αφήσει τον γιατρό να αποφασίσει το φάρμακο, κι αν αναφέρει το ίδιο και πει ότι δεν υπάρχει τότε να του αρχίσετε πάλι το θέμα με τις διασυνοριακες συνταγές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ιατροί δεν συνταγογραφούν το φάρμακο διότι δεν το γνωρίζουν, σωστά;

Είμαστε σίγουροι πως στην ελληνική συνταγογράφηση μπορεί να επιλεχθεί φάρμακο που δεν συμπεριλαμβάνεται στον ΕΟΦ;

Επεξ/σία από bobbyray21
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε

Είμαστε σίγουροι πως στην ελληνική συνταγογράφηση μπορεί να επιλεχθεί φάρμακο που δεν συμπεριλαμβάνεται στον ΕΟΦ;

Εννοείται πως όχι, μη εγκεκριμένα φάρμακα δεν συμπεριλαμβάνονται. Βασικά δεν επιτρέπεται καν να κυκλοφορησουν καθόλου ως φάρμακα. Μόνο για τα συμπληρώματα γίνεται μια γνωστοποίηση στον ΕΟΦ και κυκλοφορούν μετά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο εοφ αναφέρει μια διαδικασία

https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?p_l_id=1568669&folderId=1568707&name=DLFE-62402.pdf

Αναφέρει ακόμα πως αν το φάρμακο είναι σε διαδικασία προεγκρισης τότε πάλι δεν μπορείς.

όπως και να έχει ζητάς απο κάποιον να αναλάβει ευθύνη χωρίς καν να παρακολουθεί τον ασθενή,  δύσκολα να το κάνει κάποιος,  εδώ πας σε ΚΥ και σου λένε πως δεν αντιγράφουνε συνταγές απο δημόσιο νοσοκομείο

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.

Μου φαίνεται πιο απλό και φθηνό να πάρεις μια πτήση Ryanair με τη μάνα, να πας σε ένα γιατρό στην Αγγλία, να πάρετε τη συνταγή, να πας σε ένα φαρμακείο να πάρετε το φάρμακο, να πιείτε κι ένα καφεδάκι και να γυρίσετε, παρά όλο αυτό που περιγράφεις.

Επίσης αφού έχουν γίνει online appointments με γιατρούς στο UK γιατί δεν δίνουν αυτοί, μια δική τους συνταγή;...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μου φαίνεται πιο απλό και φθηνό να πάρεις μια πτήση Ryanair με τη μάνα, να πας σε ένα γιατρό στην Αγγλία, να πάρετε τη συνταγή, να πας σε ένα φαρμακείο να πάρετε το φάρμακο, να πιείτε κι ένα καφεδάκι και να γυρίσετε, παρά όλο αυτό που περιγράφεις.

Επίσης αφού έχουν γίνει online appointments με γιατρούς στο UK γιατί δεν δίνουν αυτοί, μια δική τους συνταγή;...

Μπορώ να πεταχτώ τουρίστας στο UK, να παω σε ενα γιατρό, να του πω γραψε μου αυτό το φαρμακο, να μου το γραψει και να φυγω; 

Πραγματικά ρωταω για να καταλάβω αν οντως δουλεύουν τα πράγματα εκει. 

Δημοσ.
Just now, dbrillis said:

Μπορώ να πεταχτώ τουρίστας στο UK, να παω σε ενα γιατρό, να του πω γραψε μου αυτό το φαρμακο, να μου το γραψει και να φυγω; 

Πρακτικά όχι. Μόνο εαν είναι κάτι επείγον. Αμφιβάλω αν το συγκεκριμένο φάρμακο (βασή αυτού που αναφέρει ο TS) εμπίπτει στην συγκεκριμένη κατηγορία. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Δεν δίνουν φάρμακά έτσι απλά.Πρέπει να εισαι νόμιμος κάτοικος και να έχεις ασφάλιση.

Αν συνεχίσεις απο το λινκ που έχει δωθεί απο το  superdrug σου λέει ότι πρέπει να έχεις γραφτεί σε GP και μετά να κάνεις online συνεδρία με γιατρό (+25£ ) 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ούτε καν. 

15 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Πας στο https://www.galinos.gr

Βάζεις την δραστική ουσία του φαρμάκου που σ' ενδιαφέρει

Και ζητάς ισοδύναμο συνταγογραφούμενο ή μη που υπάρχει εδώ.

Το έψαξα εγώ, δεν υπάρχει τίποτε για την εν λόγω δραστική ουσία, μόνο ένα φάρμακο υπάρχει που όντως δεν κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να ξαναπάει σε γιατρό ο ts να ρωτήσει αν για τα συμπτώματα της μητέρας του υπάρχει άλλη δραστική ουσία που να μπορεί να επιφέρει ίαση η ανακούφιση. Αλλά και πάλι δεν παίζει να πάρει ευθύνη ο γιατρός άμα δεν εξετάσει τον ασθενή. 

Δημοσ.

Απο περιεργεια δοκιμασα να δω αν μπορω να παραγγειλω online στο pharmacyplanet.com αυτο το φαρμακο χωρις συνταγη, απαντησα σε κατι ιατρικες ερωτησεις και φαινεται σε πρωτη φαση να ειναι εφικτο.

Το pharmacyplanet.com εχει καποια καλα reviews,προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε.

• Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, JohnnyDragon said:

1. Αν και έχω ήδη απαντήσει εν μέρει, το ξαναγράφω. Αρχικά η πληροοφόρηση ήρθε από δύο γυναίκες που κάνουν χρήση του φαρμάκου. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν online ραντεβού με ιατρούς από Αγγλία. Τα συμπτώματα που έχει η μητέρα μου αφορούν κάτι πολύ συγκεκριμένο και πολύ κοινό στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Δεν είναι καρκίνος να θέλει ένα σκασμό εξετάσεις. Είναι κάτι συγκεκριμένο που πολύ απλά δεν υπήρχε φάρμακο παλιά και τώρα υπάρχει.

Αφού απαντάς μόνος σου στην ερώτηση, έχεις την λύση: θα κανονίσεις ένα online ραντεβού με ένα γιατρό από Αγγλία και θα σου γράψει αυτός την συνταγή και μετά θα βάλεις παραγγελία με την συνταγή που θα σου δώσει.

Ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση να σου συνταγογραφήσει Έλληνας γιατρός φάρμακο που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Δεν ξέρω καν αν είναι νόμιμο αυτό που ζητάς. Στην Αγγλία συνταγογραφούν και μορφίνη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου συνταγογραφήσουν και στην Ελλάδα για να παραγγείλεις από το εξωτερικό.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...