Προς το περιεχόμενο

Windows 11 δεν ανοιγει calculator κ.α μεσω αναζήτησης

TehJoHnX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια

Τελευταια γινεται κατι τερμα σπαστικο, αμα πατησω win key και ξεκινησω να πληκτρολογώ calculator, αμα το πατησω δεν μου ανοιγει. Αυτο σημερα ειδα οτι γινεται και με το anydesk που εχω στην επιφάνεια εργασίας, αν κανω κλικ μεσω του search δεν δουλευει αλλα κανονικα απο το desktop ανοιγει. Στο cmd ας πουμε ή στο powershell δεν γινεται.

Ειχα δοκιμασει τα κλασσικα sfc /scannow και με το DISM καποια corrupted αρχεια βρηκαν, διορθώθηκε για λιγο αλλα ξανα επεστρεψε το θεμα. Εχω δοκιμασει να διαγραψω το calculator να το ξανα βαλω reset κτλπ. Malware δεν εχω απο οσο ξερω αλλα φανταζομαι θα στοχευε και σε αλλα executable οχι στο calculator μονο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε:

Έναρξη->Ρυθμίσεις->Ενημέρωση και ασφάλεια->Αντιμετώπιση προβλημάτων->Πρόσθετα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων->Αναζήτηση και ευρετήρια->Εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων.

39 λεπτά πριν, micos000 είπε

Δοκίμασε:

Έναρξη->Ρυθμίσεις->Ενημέρωση και ασφάλεια->Αντιμετώπιση προβλημάτων->Πρόσθετα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων->Αναζήτηση και ευρετήρια->Εκτέλεση του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων.

Επειδή ειχα τα διαγνωστικά κλειστα, το βρηκα μέσω cmd αλλα δεν εκανε τιποτα.  (msdt.exe -ep WindowsHelp id SearchDiagnostic ).

Πήγαινε στις εφαρμογές   εγκατεστημένες εφαρμογές στο αριθμομηχανή κάνε κλικ στις τρεις τελείες και επέλεξε επιλογές για προχωρημένους και κάνεις κλικ στο επιδιόρθωση, αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα κλικ στο επαναφορά.
Αν επιμένει κάνεις κατάργηση εγκατάστασης... επανεκκίνηση και εγκατάσταση.

18 ώρες πριν, micos000 είπε

Χμμμ.

Μήπως έχεις και τίποτα άλλο κλειστό; 🤔

Τι αλλο; Ειχα χρησιμοποιήσει καποιο debloater απο github για να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο το telemetry αλλα για αρκετο καιρο δεν ειχα θεμα. Και το O&O ShutUp10++

1 ώρα πριν, nicewise είπε

Πήγαινε στις εφαρμογές   εγκατεστημένες εφαρμογές στο αριθμομηχανή κάνε κλικ στις τρεις τελείες και επέλεξε επιλογές για προχωρημένους και κάνεις κλικ στο επιδιόρθωση, αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα κλικ στο επαναφορά.
Αν επιμένει κάνεις κατάργηση εγκατάστασης... επανεκκίνηση και εγκατάσταση.

Το εκανα πολλες φορες αλλα τιποτα.

5 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Ειχα χρησιμοποιήσει καποιο debloater απο github για να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο το telemetry αλλα για αρκετο καιρο δεν ειχα θεμα. Και το O&O ShutUp10++

Αυτά εννοούσα. Αυτά τα σκριπτάκια αλλάζουν πολλά πράγματα και μπορεί κάπου να χτύπησε. Μπορεί και όχι βέβαια, δε λέω ότι φταίνε αυτά αλλά όχι και ότι μπορεί να μη φταίνε! (Πυθία ;) ).

4 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτά εννοούσα. Αυτά τα σκριπτάκια αλλάζουν πολλά πράγματα και μπορεί κάπου να χτύπησε. Μπορεί και όχι βέβαια, δε λέω ότι φταίνε αυτά αλλά όχι και ότι μπορεί να μη φταίνε! (Πυθία ;) ).

Ναι αν και δεν ειχα θεμα τοσο καιρο πλεον εχω σταματησει να τα χρησιμοποιω. Τελικα επειδη νευριασα και δεν εβρισκα λυση + οτι εγιναν χειροτερα τα πραγματα γιατι οχι επιδιορθωση απο εδω οχι απεγκατασταση, εκανα ενα format και ησυχασα 😅. Αλλα ναι δεν ξανα χρησιμοποιω debloater, μονο shutup10++  που δεν κανει τρομερες αλλαγες και μπορεις ευκολα να τα ξανα επαναφερεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε

Αλλα ναι δεν ξανα χρησιμοποιω debloater, μονο shutup10++  που δεν κανει τρομερες αλλαγες και μπορεις ευκολα να τα ξανα επαναφερεις.

Σωστός! :)

Σχετικά με τα debloater έχω μια ιστορία.

Πριν κάτι μήνες στο γραφείο μας είχαν στείλει μια παρτίδα με ίδιους υπολογιστές και θέλαμε να στήσουμε τα προγράμματα μας και τις ρυθμίσεις μας. Είχαν προεγκατεστημένο λειτουργικό της lenovo και εννοείτε έβγαλα σπυράκια μόλις το είδα, οπότε φορμάτ με τη μία.

Σκέφτηκα να στήσω ένα σε κατάσταση sysprep, να πάρω image και να το επαναφέρω στα υπόλοιπα, μια δουλειά που την κάνω συχνά. Προχώρησα λοιπόν, έφαγα το μισό πρωινό μέχρι να το φέρω όπως το ήθελα και λέω "δεν του τραβάω και ένα debloater να έρθει στα ίσια του;"

Το κάνω και πάω να το φέρω με sysprep στο στάδιο του oobe. Αμ δε;;;!!! Με τίποτα και δεν έβγαινε με τίποτα από sysprep mode. Οπότε, τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα στικάκι με τα 10άρια για φορμάτ από την αρχή, στήσιμο, sysprep, image μετο acronis και επαναφορά στα υπόλοιπα.

Μετά που το έψαξα λίγο, διάβασα ότι για να λειτουργήσει το sysprep δεν πρέπει να τρέξεις debloaters ή άλλα προγράμματα που πειράζουν τόσο βαθιά το σύστημα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

1 ώρα πριν, micos000 είπε

Σωστός! :)

Σχετικά με τα debloater έχω μια ιστορία.

Πριν κάτι μήνες στο γραφείο μας είχαν στείλει μια παρτίδα με ίδιους υπολογιστές και θέλαμε να στήσουμε τα προγράμματα μας και τις ρυθμίσεις μας. Είχαν προεγκατεστημένο λειτουργικό της lenovo και εννοείτε έβγαλα σπυράκια μόλις το είδα, οπότε φορμάτ με τη μία.

Σκέφτηκα να στήσω ένα σε κατάσταση sysprep, να πάρω image και να το επαναφέρω στα υπόλοιπα, μια δουλειά που την κάνω συχνά. Προχώρησα λοιπόν, έφαγα το μισό πρωινό μέχρι να το φέρω όπως το ήθελα και λέω "δεν του τραβάω και ένα debloater να έρθει στα ίσια του;"

Το κάνω και πάω να το φέρω με sysprep στο στάδιο του oobe. Αμ δε;;;!!! Με τίποτα και δεν έβγαινε με τίποτα από sysprep mode. Οπότε, τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα στικάκι με τα 10άρια για φορμάτ από την αρχή, στήσιμο, sysprep, image μετο acronis και επαναφορά στα υπόλοιπα.

Μετά που το έψαξα λίγο, διάβασα ότι για να λειτουργήσει το sysprep δεν πρέπει να τρέξεις debloaters ή άλλα προγράμματα που πειράζουν τόσο βαθιά το σύστημα.

Κι εγω ετσι επειδη κατι παθαινω, σε laptop hp κανουν εγκατασταση συνεχεια τα πραγματα της hp οσο και να τα διαγράφω, δεν τα ηθελα. Εψαχνα λυση να το κοψω καπως μεσω WPBT αλλα τα παρατησα. Ενα ειναι εκει που λεω ενταξει το παρατράβηξες και το αλλο ειναι σε παλιοτερο pc με win10 ειχαν αρχισει να μην ειναι πολυ λειτουργικα μετα απο debloater και ειχαν διαγραφεί ολα τα apps μαζι και το ms store και εν τέλει και εκει φορματ τραβηξα και ησυχασα. Απο τοτε δεν ασχολουμαι, διαγραφω χειροκινητα οτι μπορω και βαζω μονο shutup10++ τιποτα αλλο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...