Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filipprin είπε

Εσυ πάντως πρεπει να περασες πολυ δυσκολα παιδικα χρονια......

Άσε ρε "ψυχολόγε" τώρα που θα μου πεις πως πέρασα... Μια χαρά πέρασα κι ακόμα καλύτερα περνάω. Για τους μικρότερους στεναχωριέμαι μερικές φορές όταν τους βλέπω να προσγειώνονται απότομα και για το ζοφερό μέλλον τους. Χωρίς καν να έχουν φταίξει...

• Like 2
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 hours ago, filipprin said:

Εσυ πάντως πρεπει να περασες πολυ δυσκολα παιδικα χρονια......

μαλλον περασε πολυ καλα παιδικα χρόνια, οπως και εγω. Δεν πηρα ποτε βραβειο συμμετοχης καπου που εχασεσ 13-2 ούτε προσεχε πως βαζεις το ποδι σου στην μπαλλα θα το σπασεις. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, theopan είπε

Αυτό ακριβώς είναι. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος (και του κόσμου όλου) ενώ είναι από μια μονάδα ο καθένας στο σύνολο. Νομίζουν ότι έχουν σημαντικά προσόντα ενώ έχουν ασήμαντα δεδομένου ότι τα ίδια έχουν και χιλιάδες άλλοι. Είπα ότι δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι γονείς τους όπως τους μεγάλωσαν φταίνε. Δεν χρειάζεται να "προσέξουμε" τίποτα. Την πραγματικότητα περιγράφουμε...

- Ο TS δεν έχει δώσει πουθενά λαβή για όλα όσα του καταλογίζεις. Μάλλον κάποιον άλλο περιγράφεις.

- Δε ξέρω τίποτα για 'σενα οπότε δεν μπορώ να πω από ποιά σκοπιά κρίνεις, το βέβαιο είναι ότι το τσουβάλιασμα ποτέ δεν αποτελεί δίκαιη και αντικειμενική κρίση. 

- Το αντικειμενικό γεγονός είναι ότι όντως έχουν σημαντικά προσόντα για να βρούνε καλές θέσεις εργασίας, η απόδειξη, όσοι Έλληνες της gen z φεύγουν για να βρουν δουλειά σε υγιείς αγορές εργασίας του εξωτερικού τα καταφέρνουν περίφημα και έρχονται εδώ μετά μόνο για διακοπές και αν..

10 ώρες πριν, theopan είπε

Άσε ρε "ψυχολόγε" τώρα που θα μου πεις πως πέρασα... Μια χαρά πέρασα κι ακόμα καλύτερα περνάω. Για τους μικρότερους στεναχωριέμαι μερικές φορές όταν τους βλέπω να προσγειώνονται απότομα και για το ζοφερό μέλλον τους. Χωρίς καν να έχουν φταίξει...

- Ξεκάθαρα δε φταίνε και το σίγουρο πρόβλημα, ειδικά για αυτούς που δεν καταφέρουν να φύγουν, είναι ότι εσύ και οι συνομήλικοι σου πέρασες πολύ καλά και περνάς πολύ καλά και θα περνάς και μετά πολύ καλά, στις πλάτες άλλων. Συντάξεις και φόρους αέρα θα πληρώνουμε και θα φυτοζωούμε, για να λες εσύ πόσο άχρηστες οι νεότερες γενιές.

Δημοσ.

Άμα θέλετε να το φιλοσοφήσουμε και μια γνώμη που είμαι ενδιάμεσα

η Ελλάδα είναι ένα σχήμα Ponzi όπου οι παλιότεροι πατάνε στους νεότερους
αλλά κι οι νεότεροι θέλουν πολύ να πιστέψουν στην πυραμίδα κι ουσιαστικά δε διαφέρουν...

Αυτά και καλό μας κουράγιο.

Δημοσ.

Γενικά το HR είναι μεγάλο κακό σε πολλές εταιρείες. 

Στην δικιά μας για 5 θέσεις (3 graduates, 1 με 3-4 χρόνια εμπειρία κ 1 με 5+) δεν είχαμε λάβει ούτε ενα βιογραφικό για πάνω απο δύο μήνες, μεχρι που πρώην συνάδελφος που σκέφτονταν να ξαναγυρίσει μας είπε οτι ειχε στείλει απο την πρώτη βδομάδα. Αφού το μάθαμε ο μανατζερ μας έκανε τεράστιο θεμα στο board. Κ αναλάβαμε πλήρως το recruitment κομμάτι.

Μετά απο λίγο καιρο αποδείχθηκε οτι το HR δεν κοίταζε καν τα μειλ ή όταν κοιταζαν αυτά μερικών ημερών που πιθανότατα δεν ήταν κ καλά.

• Like 2
Δημοσ.

Σε θεση entry ως καθηγητης σε ιδιωτικο σχολειο μολις βγηκα απο το πανεπιστημιο με ενα σχετικα καλο μισθο με καλουν για mock presentation για το πως θα κανω το μαθημα , παω κανω το presentation μου και μου ριχνουν το θεικο , για αυτη τη θεση με αυτα τα χρηματα εχουμε και διδακτορικους που ενδοαφερονται, αν και δεν ηθελα να απαντησω λογω υφους της διευθυνουσας απαντησα οτι τελευταια φορα που το κοιταξα η σχολη σας εχει μαθητες γυμνασιου και οχι πανεπιστημιακους φοιτητες ωστε να δικαιολογει εξιδικευμενους διδακτορες. Δεν με πηραν ποτε πισω και στο τελος εγκατελειψα οτι αφορουσε αυτο το πρωτο μου πτυχιο γιατι αηδιασα με το συγκεκριμενο συστημα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, great είπε

μαλλον περασε πολυ καλα παιδικα χρόνια, οπως και εγω. Δεν πηρα ποτε βραβειο συμμετοχης καπου που εχασεσ 13-2 ούτε προσεχε πως βαζεις το ποδι σου στην μπαλλα θα το σπασεις. 

Το σπασα φιλε μου και μετα απο 1 χρονο ξανα έπαιξα κανονικα...........

18 ώρες πριν, theopan είπε

Δεν βγάζεις στενοχωρια ομως,αυτο ειναι το προβλημα.Ποιο πολυ μοιαζει σαν να κουνας το δαχτυλο....Και πιστεψε με το λεω ευγενικα σεβόμενος το χωρο.Έβγαλες άχρηστους μια ολοκληρη γενιά και τις οικογενειες που τούς μεγαλωσαν.

21 ώρες πριν, filipprin είπε

Αυτό ακριβώς είναι. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος (και του κόσμου όλου) ενώ είναι από μια μονάδα ο καθένας στο σύνολο. Νομίζουν ότι έχουν σημαντικά προσόντα ενώ έχουν ασήμαντα δεδομένου ότι τα ίδια έχουν και χιλιάδες άλλοι. Είπα ότι δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι γονείς τους όπως τους μεγάλωσαν φταίνε. Δεν χρειάζεται να "προσέξουμε" τίποτα. Την πραγματικότητα περιγράφουμε...

Επεξ/σία από filipprin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...