Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, archer100 είπε

Σε μερικες περιπτωσεις το να μη σου απαντανε αρνητικα ειναι καλο. Πχ μπορει να ησασταν 2 υποψηφιοι ισοδυναμοι, να πηραν τον αλλον, εναν πχ που μενει εκει κοντα, και μετα απο 2 εβδομαδες να μην τσουλισει μαζι του και να παρουν μετα εσενα, δηλαδη 1.5-2 μηνες μετα. Επομενως το να εκβιασεις ξεκαθαρη απαντηση σε ενα τετοιο σεναριο (με follow up email, κλπ), ειναι κακο για σενα

Στο δια ταυτα, πιστευω οι πιθανοτητες σου ειναι πολυ μικρες οπως το περιγραφεις. Και πιστευω μεγαλο ποσοστο επαιξε η γλωσσα και ας μη σου το ανεφεραν

4 λεπτά πριν, elgol είπε

Μα αφου την εμαθε

Η ιστορία λέει ότι έκανα μάθημα 4-5 φορές τη βδομάδα, επειδή με ενδιέφερε η θέση.

Ετσι είχα φτάσει σε καλούτσικο επίπεδο (~Β1+). Ποτέ δεν τέθηκε θέμα "προβλήματος" με τη γλώσσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Όλη βγήκε επίσης στα σουηδικά, ήξερα ότι αν αλλάξω σε αγγλικά θα ήμουν καταδικασμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, satsok2 said:

Η ιστορία λέει ότι έκανα μάθημα 4-5 φορές τη βδομάδα, επειδή με ενδιέφερε η θέση.

Ετσι είχα φτάσει σε καλούτσικο επίπεδο (~Β1+). Ποτέ δεν τέθηκε θέμα "προβλήματος" με τη γλώσσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Όλη βγήκε επίσης στα σουηδικά, ήξερα ότι αν αλλάξω σε αγγλικά θα ήμουν καταδικασμένος.

Καταλάβαινες όλα όσα έλεγαν και μιλούσες σωστά από τη μεριά σου; Αυτό δεν είναι Β1 αλλά σίγουρα παραπάνω, ειδικά το linstening ντόπιων Σουηδών

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, archer100 είπε

Καταλάβαινες όλα όσα έλεγαν και μιλούσες σωστά από τη μεριά σου; Αυτό δεν είναι Β1 αλλά σίγουρα παραπάνω, ειδικά το linstening ντόπιων Σουηδών

Για κανένα δίμηνο ακουγα 1 ώρα την ημέρα σουηδικό ραδιόφωνο. Και έκανα 30-45 λεπτά, 3-4 φορές τη βδομάδα προφορικά με native speaker.

Καταλάβαινα τα πάντα. Σίγουρα έκανα λάθη.

H ιδέα ήταν ότι ακόμα και για αυτή τη θέση - που μου φαινόταν ιδανική - να μην με έπαιρναν , θα είχα πρόσβαση σε 6-7 παρόμοιους οργανισμούς στη Σουηδία. Σε μικρότερες πόλεις και όχι Στοκχόλμη.

Επεξ/σία από satsok2
Δημοσ.

Σε δυο μήνες μαθαίνει κάποιος μια γλώσσα ? αλήθεια τώρα ?? δεν ειρωνεύομαι απλα μου κανει εντύπωσή. Και να μιλάει και να διαβάζει και να καταλαβαίνει, και δεν εννοω να ειναι συντακτικά άψογος αλλα να υπαρχει συνεννόηση ακομα και αν λες their αντι για there.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ξανακάνει 1.5 χρόνο, αλλά πάει πολύς καιρός. 

7 λεπτά πριν, great είπε

Σε δυο μήνες μαθαίνει κάποιος μια γλώσσα ? αλήθεια τώρα ?? δεν ειρωνεύομαι απλα μου κανει εντύπωσή. Και να μιλάει και να διαβάζει και να καταλαβαίνει, και δεν εννοω να ειναι συντακτικά άψογος αλλα να υπαρχει συνεννόηση ακομα και αν λες their αντι για there.

Ξεκινώντας από το μηδέν , για Β1 χρειάζεσαι 6-8 μήνες εντατικά πχ σε κάποια φροντιστήρια απ'όσο γνωρίζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, satsok2 said:

ααααα ενταξει ειχες ακουσματα κάτι, μετράει στον εγκεφαλο και κραταει κάτι σίγουρα. Λογικό τότε.

Επεξ/σία από great
Δημοσ.
3 minutes ago, satsok2 said:

Ξεκινώντας από το μηδέν , για Β1 χρειάζεσαι 6-8 μήνες εντατικά πχ σε κάποια φροντιστήρια απ'όσο γνωρίζω.

Βασικά σε τι δουλειά σε προσέλαβαν; Αυτό έχει σημασία. Κάθε νέα πρόσληψη σε δουλειά, πατάει ολικό ρεσετ σε όλες τις αιτήσεις και συνεντεύξεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Ο στόχος επετεύχθη, ο νικητής στέφηκε, το πρωτάθλημα τελείωσε, πάμε για άλλα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, archer100 είπε

Βασικά σε τι δουλειά σε προσέλαβαν; Αυτό έχει σημασία. Κάθε νέα πρόσληψη σε δουλειά, πατάει ολικό ρεσετ σε όλες τις αιτήσεις και συνεντεύξεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Ο στόχος επετεύχθη, ο νικητής στέφηκε, το πρωτάθλημα τελείωσε, πάμε για άλλα

Είναι 80-90% σχετική με το αντικείμενο μου. Μετριο προς χαμηλό μισθό. Και ακόμα δεν έχω αποδεχθεί. Οπότε μην ανοίγεις σαμπάνιες!

Δημοσ.
1 hour ago, satsok2 said:

Είναι 80-90% σχετική με το αντικείμενο μου. Μετριο προς χαμηλό μισθό. Και ακόμα δεν έχω αποδεχθεί. Οπότε μην ανοίγεις σαμπάνιες!

80-90% μια χαρά ακούγεται. Βασικά αν πληροί το 80% όλου του πακέτου που ψάχνεις, προχώρα εμπρός, 100% δεν πρόκειται ποτέ να βρεις

Η Σουηδική μπορεί να σου βγαινε στο τέλος πολύ χαμηλότερα οπότε ίσως γλύτωσες

• Like 1
Δημοσ.

Το λάθος σου είναι ότι δεν το βλέπεις από την σωστή οπτική. Δεν επένδυσες για την θέση, επένδυσες στον εαυτό σου για να κερδίσεις την θέση. Και αυτό δεν αναιρείται και δεν μπορεί να στο αφαιρέσει κανένας.

Και μπράβο σου. 

• Like 8
Δημοσ.

Κι εγώ πιστεύω ότι θα σου είναι πιο χρήσιμο να το δεις από την ωφέλιμη πλευρά και να προχωρήσεις παρακάτω.
Ναι σε πείραξαν πολλά πράγματα στην όλη αντιμετώπιση,
αλλά πέραν της αντιμετώπισης κέρδισες σε εμπειρία από δύσκολες συνεντεύξεις.
Ναι ξόδεψες και μερικά χρήματα και χρόνο για φροντιστήρια
αλλά αν θες γράφεις πια και στο cv σου την κάποια γνώση Σουηδικών.

Αυτό νομίζω θα σε βοηθήσει. Οι κακοί άνθρωποι θα υπάρχουν παντού και πάντα και πλέον θα είσαι προετοιμασμένος στην ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, csontheline said:

Το λάθος σου είναι ότι δεν το βλέπεις από την σωστή οπτική. Δεν επένδυσες για την θέση, επένδυσες στον εαυτό σου για να κερδίσεις την θέση. Και αυτό δεν αναιρείται και δεν μπορεί να στο αφαιρέσει κανένας.

Και μπράβο σου. 

Αυτό ακριβώς. Ακόμα και αδιάφορη να είναι για έναν εργοδότη η γνώση Σουηδικών, μαρτυρά πως ο υποψήφιος είναι διατεθειμένος να μάθει νέα πράγματα, το οποίο δεν το λες και αρνητικό χαρακτηριστικό.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, janus5555 είπε

Αυτό που κάποιος άνθρωπος, νεαρός ως φαίνεται, ζητάει συμβουλή και γνώμες από πιο έμπειρους και "παλιούς" εργαζόμενους για το πως να ζητήσει να μάθει αν τον πήραν ή όχι και αν ήταν νορμαλ συνέντευξη ή όχι, και βρίσκονται κάποιοι να μπούνε να πούνε ότι είναι ανώριμος, δε χάλασε ο κόσμος, δεν έγινε κάτι, θα βρει αλλού καλύτερα, δεν έχει μάθει στην αποτυχία, νταξ βρε αδερφέ πως αντιδράς έτσι και ένα κάρο άλλες τέτοιες π****, πρέπει να το προσέξουμε!

Ο άνθρωπος ρώτησε το εξής απλό, αν είναι σωστό/ λογικό/ αναμενόμενο, να υπάρχει μια ενημέρωση από την πλευρά του εργοδότη για την έκβαση αυτής της συνέντευξης, τπτ άλλο

TS, όχι, μην περιμένεις πάντα απάντηση, είτε ελληνική είτε ξένη εταιρία, τις περισσότερες φορές δε θα σε πάρουν πίσω ή στην καλύτερη θα στείλουν ένα αυτοματοποιημένο μέιλ όταν κλείσει ο πρώτος δεύτερος κύκλος συνεντεύξεων που να λέει απλά ότι το βιογραφικό σου δεν ήταν σωστό την παρούσα περίοδο για την συγκεκριμένη θέση, τπτ άλλο.

Απόκρυψη περιεχομένων

Όχι, δεν φταίνε οι γονείς τους ούτε τα φουσκωμένα μυαλά τους. Φταίει που το σύστημα τους έβαλε να μαζεύουν χαρτιά πτυχία γλώσσες μεταπτυχιακά κτλ (τη στιγμή που το 90 πχ αρκούσε να έχεις απολυτήριο λυκείου για να μπεις σε μια αξιοπρεπή δουλειά και να βιοποριστείς), για να πάνε μετά να κάνουν σεζον στα νησιά να τους βγει ο πάτος για τρεις και εξήντα και να παίρνουν παραγγελία στα γαλλικά ή στα ιταλικά ή στα φαρσί επειδή είναι και γλωσσομαθείς πτυχιούχοι! Ή να φύγουν για κάποια χώρα έξω, Σουηδία καλή ώρα που ο ήλιος δε βγαίνει κάθε μέρα και να πρέπει να φάνε το σύγχρονο πακέτο της ξενιτιάς για να λες εσύ των προηγούμενων γενεών πόσο αδύναμοι χαρακτήρες και ψυχολογικά ναυάγια είναι!

Αυτό ακριβώς είναι. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος (και του κόσμου όλου) ενώ είναι από μια μονάδα ο καθένας στο σύνολο. Νομίζουν ότι έχουν σημαντικά προσόντα ενώ έχουν ασήμαντα δεδομένου ότι τα ίδια έχουν και χιλιάδες άλλοι. Είπα ότι δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι γονείς τους όπως τους μεγάλωσαν φταίνε. Δεν χρειάζεται να "προσέξουμε" τίποτα. Την πραγματικότητα περιγράφουμε...

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, theopan είπε

Αυτό ακριβώς είναι. Νομίζουν ότι είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος (και του κόσμου όλου) ενώ είναι από μια μονάδα ο καθένας στο σύνολο. Νομίζουν ότι έχουν σημαντικά προσόντα ενώ έχουν ασήμαντα δεδομένου ότι τα ίδια έχουν και χιλιάδες άλλοι. Είπα ότι δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι γονείς τους όπως τους μεγάλωσαν φταίνε. Δεν χρειάζεται να "προσέξουμε" τίποτα. Την πραγματικότητα περιγράφουμε...

Εσυ πάντως πρεπει να περασες πολυ δυσκολα παιδικα χρονια......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...