Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, theopan said:

Δεν ξέρω τι ηλικίας είσαι TS αλλά έχω ένα γενικό σχόλιο. Το πρόβλημα με τη "Gen Z" (και με την αμέσως προηγούμενη μάλλον) είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την αποτυχία. Δεν έχει μάθει να χάνει. Δεν έχει μάθει να "πέφτει και να ξανασηκώνεται" που έλεγαν κάποιοι "boomers". Το παρατηρώ με κάτι ανήψια μου. Κόβονται σε κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο και δεν έχουν το κουράγιο να ξαναδώσουν. Εγώ π.χ. υπήρξαν 2 μαθήματα που τα έδινα ανελλιπώς σε όλες τις εξεταστικές, 13 φορές έδωσα το ένα και 11 το άλλο μέχρι να τα περάσω. Απολύονται από μια δουλειά (της πλάκας συνήθως για την οποία μπορεί να ήταν και "overqualified") και καταστρέφεται η αυτοπεποίθησή τους! Επεκτείνεται και στα "αισθηματικά" αυτό βέβαια. Μάλλον φταίει ότι τα μεγάλωσαν φουσκώνοντάς τους τα μυαλά οι γονείς τους. Τα έκαναν να νομίζουν ότι είναι οι σούπερ-ντούπερ διάνοιες/μορφωμένοι/επαγγελματίες ενώ στην πραγματικότητα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους είναι "βασικά" ή και τελείως ασήμαντα (από στατιστικής άποψης δηλαδή ποσοστιαία μέσα στο σύνολο ή και απόλυτα). Για παράδειγμα το τάδε μεταπτυχιακό δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία εφόσον το κατέχουν και άλλοι 10.000. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι γεμίσαμε -ψυχολογικά- ναυάγια ή ανθρώπους που αφού τα βάζουν πρώτα με τους πάντες θεωρώντας ότι τους αδικούν για ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα συμβιβάζονται κάποια στιγμή στη ζωή τους μόνιμα πλέον με άθλιες, λάθος, κακοπληρωμένες δουλειές, αποτυχημένες σχέσεις και βλαβερό κοινωνικό περίγυρο...

Από που προκύπτει αυτό το σχόλιο;

Επειδή ο TS ήθελε την συγκεκριμένη θέση και είπε α ρωτήσει αν είναι λογικό να είναι έτσι. Από εκεί συμπεραίνεις αν ξέρει να χάνει ή όχι;

Αυτό που φταίει και millenials κυρίως είναι να απογοητεύονται επειδή χάνουν απλά μια κακή θέση είναι γιατί δεν υπάρχουν άλλες. Δεν έχουμε ανεργία γιατί έχει φύγει σχεδόν 1 εκκατομύριο. Γιατί κάτι Boomers ήθελαν με 500 ευρώ να δουλεύεις 12ωρα και να ακούς και τα ψυχολογικά τους.

• Like 4
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι συνεντευξεις ειδικα αν εισαι ανεργος η εισαι σε αθλια εργασια θελουν ατσαλινα νευρα και κυριως στρατηγικη. Στελνεις φουλ αιτησεις, κανεις συνεντευξεις και το κομματι ψαχνω δουλεια ειναι καθημερινη ενασχοληση. Απλα θελει μετα απο μια συνεντευξη οσο και να θες τη θεση να το ξεχνας και να συνεχιζεις φουλ στο ψαξιμο.

Το ακυρο οταν εχεις αφιερωσει ωρα και εχεις καψει μερες αδειας ποναει κακα τα ψεματα. Απλα λες 1 θεση θελω, οχι 50. Με υπομονη κι επιμονη θα τη βρω. Επισης καλο ειναι να κανεις συνεντευξεις, βελτιωνεις την αποδοση σου και μαθαινεις το ποιημα σωστα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ε καλά. Για συνέντευξη σε κάλεσαν. Δεν σου έταξαν και τη θέση, και μετά στην πήραν πίσω.
Πώς κάνεις έτσι!

Εξήγησα ότι για εμένα , η συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν μια επένδυση χρόνου (πχ έκανα μαθήματα για τη γλώσσα). Και είναι δικαίωμα μου να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα.

Δεν έκανα αίτηση για θέση σε καφετέρια της γειτονιάς.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ε καλά. Για συνέντευξη σε κάλεσαν. Δεν σου έταξαν και τη θέση, και μετά στην πήραν πίσω.
Πώς κάνεις έτσι!

Τι σημαινει εταξαν? Αν δεν γινει offer και να υπογραψεις δεν εχεις ΤΙΠΟΤΑ. Εισαι απλα σε αναζητηση εργασιας.

Δημοσ.
Στις 17/9/2024 στις 11:33 ΜΜ, The_Judas είπε

πολλες φορες το hr θελει να δικαιολογει την αναγκαιοτητα του και ενω εχουν ξεχωρισει 3-4 υποψηφιους καλουν 30 για να δειξουν οτι δουλευουν...

Ανάλογα την θέση, γενικά να βλέπεις πάνω από 3-4 για μια απλή θέση είναι χάσιμο χρόνου. Για κάποια ανώτερη θέση φυσικά θα δεις περισσότερους γιατί είναι περισσότερες οι απαιτήσεις και περισσότερα τα στάδια που θα πρέπει να περάσει ο κάθε υποψήφιος.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, satsok2 είπε

Εξήγησα ότι για εμένα , η συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν μια επένδυση χρόνου (πχ έκανα μαθήματα για τη γλώσσα). Και είναι δικαίωμα μου να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα.

Δεν έκανα αίτηση για θέση σε καφετέρια της γειτονιάς.

Δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αυτοί έχουν το πάνω χέρι. Είτε έρχεσαι από 100μ μακριά είτε από 10.000χλμ, γι' αυτούς είσαι ένας ακόμη υποψήφιος. 

Η επένδυση που έκανες γιατί να τους ενδιαφέρει; Όλοι οι υποψήφιοι ανταγωνιστές σου έχουν επενδύσει χρήματα για σπουδές.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις και να ρωτήσεις πότε θα έχεις απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που κάποιος άνθρωπος, νεαρός ως φαίνεται, ζητάει συμβουλή και γνώμες από πιο έμπειρους και "παλιούς" εργαζόμενους για το πως να ζητήσει να μάθει αν τον πήραν ή όχι και αν ήταν νορμαλ συνέντευξη ή όχι, και βρίσκονται κάποιοι να μπούνε να πούνε ότι είναι ανώριμος, δε χάλασε ο κόσμος, δεν έγινε κάτι, θα βρει αλλού καλύτερα, δεν έχει μάθει στην αποτυχία, νταξ βρε αδερφέ πως αντιδράς έτσι και ένα κάρο άλλες τέτοιες π****, πρέπει να το προσέξουμε!

Ο άνθρωπος ρώτησε το εξής απλό, αν είναι σωστό/ λογικό/ αναμενόμενο, να υπάρχει μια ενημέρωση από την πλευρά του εργοδότη για την έκβαση αυτής της συνέντευξης, τπτ άλλο

TS, όχι, μην περιμένεις πάντα απάντηση, είτε ελληνική είτε ξένη εταιρία, τις περισσότερες φορές δε θα σε πάρουν πίσω ή στην καλύτερη θα στείλουν ένα αυτοματοποιημένο μέιλ όταν κλείσει ο πρώτος δεύτερος κύκλος συνεντεύξεων που να λέει απλά ότι το βιογραφικό σου δεν ήταν σωστό την παρούσα περίοδο για την συγκεκριμένη θέση, τπτ άλλο.

Spoiler

20 ώρες πριν, theopan είπε

Δεν ξέρω τι ηλικίας είσαι TS αλλά έχω ένα γενικό σχόλιο. Το πρόβλημα με τη "Gen Z" (και με την αμέσως προηγούμενη μάλλον) είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την αποτυχία. Δεν έχει μάθει να χάνει. Δεν έχει μάθει να "πέφτει και να ξανασηκώνεται" που έλεγαν κάποιοι "boomers". Το παρατηρώ με κάτι ανήψια μου. Κόβονται σε κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο και δεν έχουν το κουράγιο να ξαναδώσουν. Εγώ π.χ. υπήρξαν 2 μαθήματα που τα έδινα ανελλιπώς σε όλες τις εξεταστικές, 13 φορές έδωσα το ένα και 11 το άλλο μέχρι να τα περάσω. Απολύονται από μια δουλειά (της πλάκας συνήθως για την οποία μπορεί να ήταν και "overqualified") και καταστρέφεται η αυτοπεποίθησή τους! Επεκτείνεται και στα "αισθηματικά" αυτό βέβαια. Μάλλον φταίει ότι τα μεγάλωσαν φουσκώνοντάς τους τα μυαλά οι γονείς τους. Τα έκαναν να νομίζουν ότι είναι οι σούπερ-ντούπερ διάνοιες/μορφωμένοι/επαγγελματίες ενώ στην πραγματικότητα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους είναι "βασικά" ή και τελείως ασήμαντα (από στατιστικής άποψης δηλαδή ποσοστιαία μέσα στο σύνολο ή και απόλυτα). Για παράδειγμα το τάδε μεταπτυχιακό δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία εφόσον το κατέχουν και άλλοι 10.000. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι γεμίσαμε -ψυχολογικά- ναυάγια ή ανθρώπους που αφού τα βάζουν πρώτα με τους πάντες θεωρώντας ότι τους αδικούν για ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα συμβιβάζονται κάποια στιγμή στη ζωή τους μόνιμα πλέον με άθλιες, λάθος, κακοπληρωμένες δουλειές, αποτυχημένες σχέσεις και βλαβερό κοινωνικό περίγυρο...

Το πρόβλημα με τη "Gen Z" (και με την αμέσως προηγούμενη μάλλον) είναι ότι από την οικονομική κρίση και μετά επιστρέψαμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και οριακά καταφέρνουμε να επιβιώσουμε στη χώρα μας και αυτό αφορά το μεγαλύτερο μερίδιο των νέων εργαζομένων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας τους. Και έχεις ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που προλάβαν λεφτά απ' το λεφτόδεντρο, έζησαν εποχές ακμής της οικονομίας, με δουλειές που δίναν μισθούς και κυρίως ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα, να σου κάνουν τον καμπόσο.

Όχι, δεν φταίνε οι γονείς τους ούτε τα φουσκωμένα μυαλά τους. Φταίει που το σύστημα τους έβαλε να μαζεύουν χαρτιά πτυχία γλώσσες μεταπτυχιακά κτλ (τη στιγμή που το 90 πχ αρκούσε να έχεις απολυτήριο λυκείου για να μπεις σε μια αξιοπρεπή δουλειά και να βιοποριστείς), για να πάνε μετά να κάνουν σεζον στα νησιά να τους βγει ο πάτος για τρεις και εξήντα και να παίρνουν παραγγελία στα γαλλικά ή στα ιταλικά ή στα φαρσί επειδή είναι και γλωσσομαθείς πτυχιούχοι! Ή να φύγουν για κάποια χώρα έξω, Σουηδία καλή ώρα που ο ήλιος δε βγαίνει κάθε μέρα και να πρέπει να φάνε το σύγχρονο πακέτο της ξενιτιάς για να λες εσύ των προηγούμενων γενεών πόσο αδύναμοι χαρακτήρες και ψυχολογικά ναυάγια είναι!

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Ο άνθρωπος ρώτησε το εξής απλό, αν είναι σωστό/ λογικό/ αναμενόμενο, να υπάρχει μια ενημέρωση από την πλευρά του εργοδότη για την έκβαση αυτής της συνέντευξης, τπτ άλλο

Ναι αυτό το καταλαβαίνω αλλά θα σου επισημάνω, ότι δεν έμεινε σε αυτό που λες. Τόνισε ότι γι' αυτή την δουλειά επένδυσε χρόνο, έμαθε την γλώσσα κλπ. 

Καταλαβαίνω να νιώθει την αδικία να μην του απαντούν καν, αλλά πρέπει να του επισημάνουμε και την αλήθεια: ήταν ένα απλό interview, καλά έκανε και ετοιμάστηκε όσο καλύτερα μπορούσε αν ήθελε να κυνηγήσει την θέση, αλλά κακώς το πήρε τόσο προσωπικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/9/2024 στις 3:04 ΜΜ, Dinos1973 είπε

Και στο εξωτερικο υπαρχουν οι λεγομενες στημενες συνεντευξεις........

Για πιο λόγω να πράττουν στημένες συνεντεύξεις;

Επεξ/σία από cinemusic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με έχουν πάρει σχεδόν δύο μήνες μετά από συνέντευξη για θέση σε βιομηχανική μονάδα (αρκετά χρόνια πριν) για να μου πουν άμα μπορώ να πάω την ίδια μέρα (νομίζω σε δύο ώρες μου είπε) στην Θήβα για την τελική συνέντευξη. 

Είχα πιάσει ήδη μια δουλεία που μου άρεσε πολύ περισσότερο και τους είπα άκυρο. 

Τότε πίστευα ότι απλά δεν τους έκαναν τελικά ή έφαγαν άκυρο από τους πρώτους επιλαχόντες της πρώτης συνέντευξης και έφτασαν σε εμένα τελευταία στιγμή. Μπορεί όμως να είναι και αυτό που λέτε… να ήθελαν παραπάνω κόσμο στην τελική φάση για να δικαιολογήσουν εσωτερικά ως πιο ορθή την πρόσληψη του ατόμου που είχαν αποφασίσει. 

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
12 minutes ago, cinemusic said:

Για πιο λόγω να πράττουν στημένες συνεντεύξεις;

Για να φανεί οτι δεν επέλεξαν άμεσα τον γνωστό/φίλο κλπ, να φανεί οτι το HR όντως πήζει στην δουλειά κλπ κλπ

Δημοσ.

Σε μερικες περιπτωσεις το να μη σου απαντανε αρνητικα ειναι καλο. Πχ μπορει να ησασταν 2 υποψηφιοι ισοδυναμοι, να πηραν τον αλλον, εναν πχ που μενει εκει κοντα, και μετα απο 2 εβδομαδες να μην τσουλισει μαζι του και να παρουν μετα εσενα, δηλαδη 1.5-2 μηνες μετα. Επομενως το να εκβιασεις ξεκαθαρη απαντηση σε ενα τετοιο σεναριο (με follow up email, κλπ), ειναι κακο για σενα

Στο δια ταυτα, πιστευω οι πιθανοτητες σου ειναι πολυ μικρες οπως το περιγραφεις. Και πιστευω μεγαλο ποσοστο επαιξε η γλωσσα και ας μη σου το ανεφεραν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...