The_Judas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 πολλες φορες το hr θελει να δικαιολογει την αναγκαιοτητα του και ενω εχουν ξεχωρισει 3-4 υποψηφιους καλουν 30 για να δειξουν οτι δουλευουν... 11 1
Phoenix7 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, The_Judas είπε πολλες φορες το hr θελει να δικαιολογει την αναγκαιοτητα του και ενω εχουν ξεχωρισει 3-4 υποψηφιους καλουν 30 για να δειξουν οτι δουλευουν... Καλά τους κάνουν μετά, όταν έρχονται Ελλάδα και τους χρεώνουν το Σουβλάκι 10€ 4
great Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 12 hours ago, The_Judas said: πολλες φορες το hr θελει να δικαιολογει την αναγκαιοτητα του και ενω εχουν ξεχωρισει 3-4 υποψηφιους καλουν 30 για να δειξουν οτι δουλευουν... soooooooooooooooooooooooooooooooooooooo true !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και φυσικα το αθλιο ghosting μετα ενω μαλιστα εχουν και το θρασος να σου λενε αφου τους το εχεις τονισει εσυ οτι κοιταξτε τουλαχιστον πειτε μου να ξερω οταν ειναι και σου λενε μα τι λετε τωρα εννοειτε εχουμε σεβασμο στον υποψηφιο και σας καταλαβαινουμε απολυτα. Και δεν υπαρχει μετά καμια επαφή. Οταν ακους και το "ειμαστε μια οικογενεια" κοψε το Interview απο μόνος σου. 1 1
nikos_e34 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Πριν πολλά χρόνια με Σουηδούς recruiter από μεγάλο νοσοκομείο βόρεια Σουηδία. Αρκετά βόρεια. Μιλάμε στα αγγλικά τότε, τους λέω ότι μαθαίνω τώρα Σουηδία ταχύρυθμο, μου απαντάνε κανένα πρόβλημα δεν είναι απαραίτητη η σουηδική. Περνάω το πρώτο στάδιο όλα οκ. Μετά από δύο εβδομάδες, είχαν έρθει σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και ήθελαν να με δουν από κοντά. Πάω και εγώ, μου αρχίσανε "δεν ξέρεις σουηδικά, δεν ξέρεις σουηδικά και άντε δεν ξέρεις σουηδικά". Κάποια στιγμή, τα παίρνω και τους λέω δείχνοντας την αγγελία που έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητη η σουηδική γλώσσα και τους πετάω στο τέλος " εκεί πάνω που βρίσκεστε, δεν έχετε και πολλές επιλογές. Εσείς έχετε ανάγκη όχι εγώ εσάς". Στήλη άλατος. Το είχα πάρει απόφαση ότι δε θα πήγαινα. Μετά από δύο εβδομάδες βλέπω σουηδικό νούμερο με παίρνει τηλέφωνο "να μιλήσουμε μέσω skype για να..." Τη διακόπτω και της λέω αν βρήκανε γιατρό. Όχι ακόμα μου λένε και να τα σουηδικά είναι ένα θέμα. Δεν είμαι σε διάθεση να μάθω σουηδικά και επίσης ο μισθός που δίνετε αν βγάλεις το φόρο και το ενοίκιο δεν αξίζει και τόσο". Λυπάμαι αλλά δε θα συνεργαστούμε. Τώρα είμαι αλλού.οχι Ελλάδα φυσικά 6
great Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 15 minutes ago, nikos_e34 said: Πριν πολλά χρόνια με Σουηδούς recruiter από μεγάλο νοσοκομείο βόρεια Σουηδία. Αρκετά βόρεια. Μιλάμε στα αγγλικά τότε, τους λέω ότι μαθαίνω τώρα Σουηδία ταχύρυθμο, μου απαντάνε κανένα πρόβλημα δεν είναι απαραίτητη η σουηδική. Περνάω το πρώτο στάδιο όλα οκ. Μετά από δύο εβδομάδες, είχαν έρθει σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και ήθελαν να με δουν από κοντά. Πάω και εγώ, μου αρχίσανε "δεν ξέρεις σουηδικά, δεν ξέρεις σουηδικά και άντε δεν ξέρεις σουηδικά". Κάποια στιγμή, τα παίρνω και τους λέω δείχνοντας την αγγελία που έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητη η σουηδική γλώσσα και τους πετάω στο τέλος " εκεί πάνω που βρίσκεστε, δεν έχετε και πολλές επιλογές. Εσείς έχετε ανάγκη όχι εγώ εσάς". Στήλη άλατος. Το είχα πάρει απόφαση ότι δε θα πήγαινα. Μετά από δύο εβδομάδες βλέπω σουηδικό νούμερο με παίρνει τηλέφωνο "να μιλήσουμε μέσω skype για να..." Τη διακόπτω και της λέω αν βρήκανε γιατρό. Όχι ακόμα μου λένε και να τα σουηδικά είναι ένα θέμα. Δεν είμαι σε διάθεση να μάθω σουηδικά και επίσης ο μισθός που δίνετε αν βγάλεις το φόρο και το ενοίκιο δεν αξίζει και τόσο". Λυπάμαι αλλά δε θα συνεργαστούμε. Τώρα είμαι αλλού.οχι Ελλάδα φυσικά Πραγματικά ο τροπος που συμπεριφέρονται μερικες φορες ειναι απαραδεκτος, εχουν μια μυτη μεχρι εκει πανω οτι εσυ με εχεις αναγκη οχι εγω εσενα και υπαρχει τεραστιο στραβωμα οταν ΕΣΥ αρχιζεις τις ερωτησεις και για πειτε με τις υπερωριες τι γινεται, πως αντιμετωπισατε σε μια κριση κατι συγκεκριμενο που λες για τον τομεα σου, πως υπαρχει η αξιολογηση, τα γραφεια ειναι open space η μεσα σε computer room θα ειμαι (true story εκει ηταν το γραφειο) και πολλα αλλα τετοια. 1
Neda7325 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Υπάρχουν πάντα και οι συνεντεύξεις των κομπάρσων όπου από την αρχή έχουν δικό τους να προσλάβουν, αλλά χρειάζονται και κομπάρσους για να δικαιολογήσουν την πρόσληψη 4 1
JailbrokenDiesel Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Παντως σαν μια συμβουλη, οταν σε ενδιαφερει μια θεση στελνεις follow up email μετα απο 2-3 εργασιμες να τους ευχαριστησεις για τη συνεντευξη και να τους πεις ανυπομονεις να ακουσεις για τα επομενα βηματα. Αν δεν ακουσεις εντος 2 εβδομαδων δεν βλαπει ενα ακομη ευγενικο follow up email. +1 για τα follow up email που εγραψες. μονο ετσι θα εχεις ενα closure. πολλα πραματα μπορουν να προκυψουν σε μια διαδικασια προσληψης, οποτε δεν ειναι κακο να στειλεις ενα email.
godfather0991 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Καλά 17 μέρες δεν είναι τίποτα εμένα με είχαν πάρει τηλέφωνο τέσσερις μήνες μετά να μου πουν ότι προχώρησαν με άλλον και τους ρώτησα "Πότε έδωσα συνέντευξη σε εσάς; "😂 Γενικά αρκετές αγγελίες είναι και ψεύτικες ώστε να φαίνεται μια εταιρία ότι έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και χρειάζεται υπαλλήλους και να διογκώνει το πόση αξία έχει. Επίσης μερικές φορές βάζει και αγγελίες για να "τρομάξει" ή να "καθυσηχάσει" τους υπάλληλους, ότι ορίστε λέτε ότι έχετε φόρτο εργασίας , μην ανησυχείτε έρχεται η βοήθεια βάλαμε αγγελία και άλλα τέτοια. 2 1
logokrimenos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Εγώ μια φορά είχα φτάσει στους 2 τελευταίους για διευθυντική θέση σε μια μονάδα. Είδα στο τελικό interview οτι τους χάλασε οτι ήθελα να μείνω Αθήνα, η μονάδα ήταν στην Ριτσώνα. Είχαν φάει φόλα απο μια κοπέλα παλιότερα που κατέβηκε και στον 1,5 χρόνο βρήκε άλλη δουλειά στην Αθήνα, οπότε είχαν φόβο. Ήξερα λοιπόν οτι δεν θα με πάρουν και το hr εξαφανισμένο κλασσικά. Ε τους έστειλα mail λίγο έντονο, σε φάση ξέρω οτι δεν ήμουν η επιλογή αλλά θα μπορούσατε να σεβαστείτε τον χρόνο που αφιέρωσα και τα έξοδα που έκανα για να παω εκεί απο την άλλη άκρη της χώρας και να μου στείλετε ένα απλό mail. Με πήραν στα καπάκια τηλέφωνο και ζήτησαν συγνώμη και οτι έχω απόλυτο δίκιο 2
theopan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι ηλικίας είσαι TS αλλά έχω ένα γενικό σχόλιο. Το πρόβλημα με τη "Gen Z" (και με την αμέσως προηγούμενη μάλλον) είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την αποτυχία. Δεν έχει μάθει να χάνει. Δεν έχει μάθει να "πέφτει και να ξανασηκώνεται" που έλεγαν κάποιοι "boomers". Το παρατηρώ με κάτι ανήψια μου. Κόβονται σε κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο και δεν έχουν το κουράγιο να ξαναδώσουν. Εγώ π.χ. υπήρξαν 2 μαθήματα που τα έδινα ανελλιπώς σε όλες τις εξεταστικές, 13 φορές έδωσα το ένα και 11 το άλλο μέχρι να τα περάσω. Απολύονται από μια δουλειά (της πλάκας συνήθως για την οποία μπορεί να ήταν και "overqualified") και καταστρέφεται η αυτοπεποίθησή τους! Επεκτείνεται και στα "αισθηματικά" αυτό βέβαια. Μάλλον φταίει ότι τα μεγάλωσαν φουσκώνοντάς τους τα μυαλά οι γονείς τους. Τα έκαναν να νομίζουν ότι είναι οι σούπερ-ντούπερ διάνοιες/μορφωμένοι/επαγγελματίες ενώ στην πραγματικότητα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους είναι "βασικά" ή και τελείως ασήμαντα (από στατιστικής άποψης δηλαδή ποσοστιαία μέσα στο σύνολο ή και απόλυτα). Για παράδειγμα το τάδε μεταπτυχιακό δεν έχει καμία ιδιαίτερη αξία εφόσον το κατέχουν και άλλοι 10.000. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι γεμίσαμε -ψυχολογικά- ναυάγια ή ανθρώπους που αφού τα βάζουν πρώτα με τους πάντες θεωρώντας ότι τους αδικούν για ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα συμβιβάζονται κάποια στιγμή στη ζωή τους μόνιμα πλέον με άθλιες, λάθος, κακοπληρωμένες δουλειές, αποτυχημένες σχέσεις και βλαβερό κοινωνικό περίγυρο... Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2024 από theopan 12
great Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 30 minutes ago, theopan said: Μάλλον φταίει ότι τα μεγάλωσαν φουσκώνοντάς τους τα μυαλά οι γονείς τους. Τα έκαναν να νομίζουν ότι είναι οι σούπερ-ντούπερ διάνοιες/μορφωμένοι/επαγγελματίες ενώ στην πραγματικότητα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους είναι "βασικά" ή και τελείως ασήμαντα (από στατιστικής άποψης δηλαδή ποσοστιαία μέσα στο σύνολο ή και απόλυτα). τεραστια αληθεια αυτη που σιγουρα δεν μενει μονο στην Gen Z, βλεπεις να λενε "μπορεις να κανεις τα παντα, οτι ονειρευτεις το κανεις, εχεις δυνατοτητες, μην σε φοβιζει τιποτα, εισαι πριγκιπισσα, δες την disney ετσι ειναι οι αντρες και οι γυναικες" και τα αγαπημενα μου στα παιδια παιζουν αγώνες και δινουν βραβεια σε ολους, δεν παει να εχει τελειωσει 15-0 θα παρει επαθλο ολα τα παιδακια, μην χαλασουμε χατηρι στα καημενα, δεν ξερουν το οχι και μεγαλωνουν με αυτα στο μυαλο τους. Λιγο ξεφυγαμε αλλα ειανι μια τεραστια πραγματικοτητα πλεον που την βιωνουμε. Βλεπεις παιδια σε δουλεια στην πρωτη δυσκολια, αντε γεια, αλλοι κλεινεις interview δεν ερχονται ποτε και δεν παιρνουν και ενα τηλεφωνο οτι δεν θα ερθω. Μην με πιεζεις δεν μπορω φευγω. Και η πιεση ξερεις δεν ειανι οτι τους δερνεις ή δουλευουν 12ωρες, μιλαμε απλα δεν εχουν το κουταλι στο στομα να τους ταιζει καποιος.
vamvakoolas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, godfather0991 said: Καλά 17 μέρες δεν είναι τίποτα εμένα με είχαν πάρει τηλέφωνο τέσσερις μήνες μετά να μου πουν ότι προχώρησαν με άλλον και τους ρώτησα "Πότε έδωσα συνέντευξη σε εσάς; "😂 Γενικά αρκετές αγγελίες είναι και ψεύτικες ώστε να φαίνεται μια εταιρία ότι έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και χρειάζεται υπαλλήλους και να διογκώνει το πόση αξία έχει. Επίσης μερικές φορές βάζει και αγγελίες για να "τρομάξει" ή να "καθυσηχάσει" τους υπάλληλους, ότι ορίστε λέτε ότι έχετε φόρτο εργασίας , μην ανησυχείτε έρχεται η βοήθεια βάλαμε αγγελία και άλλα τέτοια. αυτο ισχυει και στην εταιρια που ειμαι τωρα: εκαναν μολις...2 μηνες να με προσλαβουν. Τωρα που εχω 1 χρονο εκει και εχω μπλεχτει στη διαδικασια προσληψης ειτε για δικους μου ανθρωπους ειτε για αλλα τμηματα καταλαβα ποσο $#@ο ειναι σε μερικα πραγματα. Οσο πιο μεγαλη εταιρια ειναι, τοσο πιο πολυ περνει η προσληψη. Παραδειγμα: να εχουν εγκρινει προσληψη αρκετοι διευθυντες και τμηματαρχες, να υπαρχει προυπολογισμος, ο υποψηφιος να γουσταρει και ενας #@!ας απο το HR να ειναι σε αδεια και να μη μπορει να υπογραψει. (Εννοειται οτι κανεις αλλος δε παιρνει την ευθηνη για υπογραφη στο τμημα του)
giannis123 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Αν ειχες βαλει σε κανα teams αυτο το avatar...δυσκολα τα πραγματα...αλλα μην χαλιεσαι
GamingMaster424 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 14 hours ago, The_Judas said: πολλες φορες το hr θελει να δικαιολογει την αναγκαιοτητα του και ενω εχουν ξεχωρισει 3-4 υποψηφιους καλουν 30 για να δειξουν οτι δουλευουν... Αυτό ακριβώς. Όπως και αγγελίες εργασίας για θέσεις που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, με σκοπό να παρουσιάζει η εταιρεία την εικόνα πως συνεχώς αναπτύσσεται ενώ στην πραγματικότητα έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια. Το έχω ζήσει "από τη μέσα μεριά" σε πολλές εταιρείες, ελληνικές και μη. Μία από αυτές μάλιστα "αναζητεί" άτομο για συγκεκριμένη θέση εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. 😆 2 2
csontheline Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 3 hours ago, nikos_e34 said: Πριν πολλά χρόνια με Σουηδούς recruiter από μεγάλο νοσοκομείο βόρεια Σουηδία. Αρκετά βόρεια. Μιλάμε στα αγγλικά τότε, τους λέω ότι μαθαίνω τώρα Σουηδία ταχύρυθμο, μου απαντάνε κανένα πρόβλημα δεν είναι απαραίτητη η σουηδική. Περνάω το πρώτο στάδιο όλα οκ. Μετά από δύο εβδομάδες, είχαν έρθει σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και ήθελαν να με δουν από κοντά. Πάω και εγώ, μου αρχίσανε "δεν ξέρεις σουηδικά, δεν ξέρεις σουηδικά και άντε δεν ξέρεις σουηδικά". Κάποια στιγμή, τα παίρνω και τους λέω δείχνοντας την αγγελία που έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητη η σουηδική γλώσσα και τους πετάω στο τέλος " εκεί πάνω που βρίσκεστε, δεν έχετε και πολλές επιλογές. Εσείς έχετε ανάγκη όχι εγώ εσάς". Στήλη άλατος. Το είχα πάρει απόφαση ότι δε θα πήγαινα. Μετά από δύο εβδομάδες βλέπω σουηδικό νούμερο με παίρνει τηλέφωνο "να μιλήσουμε μέσω skype για να..." Τη διακόπτω και της λέω αν βρήκανε γιατρό. Όχι ακόμα μου λένε και να τα σουηδικά είναι ένα θέμα. Δεν είμαι σε διάθεση να μάθω σουηδικά και επίσης ο μισθός που δίνετε αν βγάλεις το φόρο και το ενοίκιο δεν αξίζει και τόσο". Λυπάμαι αλλά δε θα συνεργαστούμε. Τώρα είμαι αλλού.οχι Ελλάδα φυσικά Καλό είναι να γίνονται αυτά, για να πιάνουν το μήνυμα ότι χρειάζονται 2 για τανγκό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα