DrLo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, satsok2 είπε "να ξέρεις ότι εδώ δε βλέπουμε φως για κάποιες βδομάδες το χειμώνα - αυτό δε θα σε ενοχλούσε;" Υπερβολές εκτός αν μιλάμε για πολύ βόρειες περιοχές από Luleå και πάνω (πχ Kiruna). Απλα θελανε να δουν πόσο αποφασισμένος είσαι. Μου έχουν κάνει αντίστοιχη ερώτηση σε συνέντευξη για την Ελβετία (για κρύο, όχι ήλιο). Είμαι Σουηδία. Μου έχει τύχει να περάσω συνέντευξη και να πάρω το τυπικό rejection πάνω από μήνα μετά. Υποθέτω όταν έκλεισε πια η διαδικασία ενώ είχα απορριφθεί στο μεταξύ. Από την άλλη στη δουλειά που είμαι τώρα η 2η συνέντευξη με τη 3η είχαν διάφορα μηνες. Διάφορα μπορεί να συμβούν στο μεταξύ. Αν θες περισσότερες πληροφορίες περί Σουηδίας κλπ, στείλε πμ. 3 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε καλα να παθεις. τι δουλεια εχει ελληνας να μαθαινει σουηδικα? μονο στην σκεψη τρομαζω 🤮 Γιατι? Είναι πανευκολα και μπορείς να πουλάς μούρη σε Σουηδέζες Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2024 από DrLo
Nabuko Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε καλα να παθεις. τι δουλεια εχει ελληνας να μαθαινει σουηδικα? μονο στην σκεψη τρομαζω 🤮 Για να μην την πέφτει το καλοκαίρι σε Σουηδέζες με το καμ γουηθ μι για να τη βρεις, να γλεντησουμε τουγκεδερ. ΥΓ το προφίλ το άνοιξες μόνο για να τρολάρεις στο σάητ? 4
DrLo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, satsok2 είπε Θα μου ήταν χρήσιμο να γνωρίζω για να κλείνω το κεφάλαιο αυτό στη ζωή μου Μη χολοσκας και μην δινεις πολύ βάρος σε μια συγκεκριμένη συνέντευξη. Ακόμα και δε σε ενδιαφέρει να αλλάξεις δουλειά κάνε χαλαρά αιτήσεις και κάνε συνεντεύξεις απλά και μόνο για την εμπειρία της συνεντευξης. Αν μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύψει κάτι ενδιαφέρον, καλώς, αν όχι ... Κλάιν. Έτσι θα αποκτήσεις και εμπειρία ώστε να διαχειριστείς κάποια σημαντική ευκαιρία στο μέλλον. 5 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγω θυμαμαι ακομα, ειχα παει σε μια συνεντευξη Αγγλια και λενε σε καποια φαση θα σου κανουμε μια στανταρ ερωτηση, πες μας εναν λογο να μην σε προσλαβουμε. Σκαλωσα, τους λεω, επειδη θελετε να κανετε ενα μεγαλο λαθος η κατι τετοιο? Α οχι λεει ειναι σοβαρη ερωτηση πες μας. Απανταω οκ μπορει να θελετε καποιον με περρισοτερη εμπειρια. Ωραια λεω, να κανω και εγω μια ερωτηση, πειτε μου ενα λογο να μην αποδεχτω τη θεση αν μου κανετε προσφορα. Α λεει δεν θα σου δωσουμε οσα χρηματα ζητησες στον recruiter. Ε τοτε ρε καραγκιοζη τι με καλεις σε συνεντευξη και τρωω μια μερα αδειας τζαμπα? Ζωα ε ζωα. Τελικα πηραν μια κοπελα πιο εμπειρη αλλα απο τριτη χωρα ωστε να θελει βιζα και να μπορουν να εχουν...leverage. Φιλε, ξεχασε το, μην σκας. Παντως σαν μια συμβουλη, οταν σε ενδιαφερει μια θεση στελνεις follow up email μετα απο 2-3 εργασιμες να τους ευχαριστησεις για τη συνεντευξη και να τους πεις ανυπομονεις να ακουσεις για τα επομενα βηματα. Αν δεν ακουσεις εντος 2 εβδομαδων δεν βλαπει ενα ακομη ευγενικο follow up email. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2024 από OxiGiannisGiannakis 7
Give-me-a-hit Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τελικα πηραν μια κοπελα πιο εμπειρη αλλα απο τριτη χωρα ωστε να θελει βιζα και να μπορουν να εχουν...leverage. ετσι ειναι παντου. Το ιδιο κανουν και προσλαμβανουν παντρεμενους με κανα μικρο παιδι. ΘΕΛΟΥΝ να εχουν leverage πανω σε σενα. Να τους εχεις αναγκη. Οταν πηγα εξωτερικο να δουλεψω, ημουν ολη μερα με τις γκομενες και οταν βαρεθηκα εφυγα. Απλα πηρα αεροπλανο και γυρισα ελλαδα. Ουτε καν τους ειδοποιησα γιατι δεν τους ειχα ποτε αναγκη και δεν ειχαν κανενα leverage πανω μου. 2 2 4
tasanton Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δεν χάνεις κάτι, 17 μέρες μετά, να στείλεις ένα ευγενικό email/επιστολή όπου ζητάς να μάθεις την πρόοδο της αξιολόγησης της αίτησής σου. Οι σοβαροί πάντα απαντούν.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 41 λεπτά πριν, Give-me-a-hit είπε ετσι ειναι παντου. Το ιδιο κανουν και προσλαμβανουν παντρεμενους με κανα μικρο παιδι. ΘΕΛΟΥΝ να εχουν leverage πανω σε σενα. Να τους εχεις αναγκη. Οχι μωρε δεν ισχυει, το ταλεντο κυνηγανε. Απλα μερικες ειδικα μικροτερες εταιριες παιρνουν μικροτερα ρισκα. Για μια εταιρια των 30 ατομων αν ενα σημαντικο στελεχος φυγει στον 1 χρονο ειναι ζημια και μαλιστα σημαντικη. Για μια εταιρια των 500 αν δεκα φυγουν δεν τρεχει τιποτα. Η χειροτερη εμπειρια μου παντως ηταν διπλη συνεντευξη, δυο μερες αδειας απο τις 20 που ειχα τον χρονο με εισητηρια δικα μου. Δεν μου απαντησαν ΠΟΤΕ. Και τους εστειλα 2 follow up emails. Αγγλια παντα. Καφροι απο τους λιγους. Τα εισητηρια πηγαινε ελα ηταν μονο γυρω στο 100αρι συνολο. Τοτε ειχα εναν πολυ μικρο μισθο και με ετσουξε πολυ.
xxatziva Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 θα πας απο την εταιρια και θα τους πεις οτι τοσες μερες θα σας ειδοποιήσουμε αν θελω την θεση.
alexvi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, satsok2 είπε Πέρασα από μια συνέντευξη στη Σουηδία. Μεγάλος φορέας. Σε συζήτηση, όλοι οι γνωστοί μου είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να προσλαμβάνουν, παρά μόνο ντόπιους ή/και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από το εκεί πανεπιστήμιο. Το ύφος ήταν όντως κακό πχ θεώρησαν αυτονόητα πράγματα τα οποία δεν ήταν προαπαιτούμενα στην περιγραφή της θέσης. Πχ. μου έλεγαν ότι 80% - 90% στο τμήμα έχει διδακτορικό, αν και αυτό δεν ήταν στα ζητούμενα προσόντα. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα με πάρουν, με βάση όσα άκουγα, στο τέλος της συνέντευξης μου έλεγαν και διάφορα άλλα του στυλ "να ξέρεις ότι εδώ δε βλέπουμε φως για κάποιες βδομάδες το χειμώνα - αυτό δε θα σε ενοχλούσε;" και επίσης "οκ, σχηματίσαμε μια εικόνα για εσένα". Στις 17 μέρες από τη συνέντευξη δεν είχα νέα. Όσο κι αν κάποια πράγματα μπορεί να είναι ευκόλως εννοούμενα, δε θα έπρεπε τυπικά να πάρω και μια γραπτή ειδοποίηση; Θα μου ήταν χρήσιμο να γνωρίζω για να κλείνω το κεφάλαιο αυτό στη ζωή μου, πχ είχα επενδύσει αρκετό χρόνο για να μάθω τη γλώσσα τους, κάτι που το ήξεραν. Που πήγες σε δημόσια υπηρεσία με εντοπιότητα και θελαν phd?
anonymous999 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, Give-me-a-hit said: ετσι ειναι παντου. Το ιδιο κανουν και προσλαμβανουν παντρεμενους με κανα μικρο παιδι. ΘΕΛΟΥΝ να εχουν leverage πανω σε σενα. Να τους εχεις αναγκη. Οταν πηγα εξωτερικο να δουλεψω, ημουν ολη μερα με τις γκομενες και οταν βαρεθηκα εφυγα. Απλα πηρα αεροπλανο και γυρισα ελλαδα. Ουτε καν τους ειδοποιησα γιατι δεν τους ειχα ποτε αναγκη και δεν ειχαν κανενα leverage πανω μου. Και δεν βλέπεις απολύτως κανένα λόγο γιατί ο manager σου θα απέφευγε να ξαναπροσλαβει κάποιον σαν εσένα; 1
Give-me-a-hit Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, anonymous999 είπε Και δεν βλέπεις απολύτως κανένα λόγο γιατί ο manager σου θα απέφευγε να ξαναπροσλαβει κάποιον σαν εσένα; συμφωνουμε απολυτα. Τον πεινασμενο ψαχνει, οχι τον χορτασμενο.
csontheline Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 7 hours ago, satsok2 said: Στις 17 μέρες από τη συνέντευξη δεν είχα νέα. Ghosting αυτοί; Ghostbustering εσύ! Παρόμοια (σε τοπικό επίπεδο βέβαια) την είχα πάθει εγώ. Με είχαν απορρίψει την επόμενη μέρα της συνέντευξης και δεν τους καλούσα εγώ 1,5 εβδομάδα μετά, δεν θα μάθαινα ποτέ τι χάλι ήταν από μέσα ("Μα γιατί μας καλέσατε; Αφού απορριφθήκατε, την επομένη σας πήρε η Χ (γραμματέας), σας το είπε κιόλας" (καμία κλήση ποτέ)). 1
dtk-386 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 satsok2 , από τα λεγόμενα σου πρέπει να σε πήραν χαμπάρι ότι θες πολύ την θέση και σε «περιέπαιξαν». προχώρα και ούτε να τους κοιτάξεις .... 1
JDimi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Στο τέλος της συνεντεύξεις καλό είναι ο κάθε recruiter αν αναφέρει την συνέχεια της διαδικασίας. Πολλές εταιρίες δεν ενημερώνουν όσους κόπηκαν στην συνέντευξη αλλά στο τέλος αυτής αναφέρουν ότι αν δεν σας έχουμε καλέσει τις επόμενες Χ μέρες σημαίνει ότι δεν θα συνεργαστούμε. Αν δεν λάβουμε μια τέτοια πληροφορία φυσικά μπορούμε στο τέλος της συνέντευξης να ρωτήσουμε εμείς.
argimeg Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, satsok2 είπε "να ξέρεις ότι εδώ δε βλέπουμε φως για κάποιες βδομάδες το χειμώνα - αυτό δε θα σε ενοχλούσε;" Θα έπρεπε να απαντούσες το παρακάτω "Έχω υπερβιταμίνωση D και βαρέθηκα τόσα χρόνια 3-4 μήνες που έχουμε καλοκαίρι να αράζω στις ξαπλώστρες και στην αμμουδιά με ντάλα ήλιο και το κύμα να μου χτυπάει τα κάκαλα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ" 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα