satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Πέρασα από μια συνέντευξη στη Σουηδία. Μεγάλος φορέας. Σε συζήτηση, όλοι οι γνωστοί μου είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να προσλαμβάνουν, παρά μόνο ντόπιους ή/και άτομα που έχουν αποφοιτήσει από το εκεί πανεπιστήμιο. Το ύφος ήταν όντως κακό πχ θεώρησαν αυτονόητα πράγματα τα οποία δεν ήταν προαπαιτούμενα στην περιγραφή της θέσης. Πχ. μου έλεγαν ότι 80% - 90% στο τμήμα έχει διδακτορικό, αν και αυτό δεν ήταν στα ζητούμενα προσόντα. Αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα με πάρουν, με βάση όσα άκουγα, στο τέλος της συνέντευξης μου έλεγαν και διάφορα άλλα του στυλ "να ξέρεις ότι εδώ δε βλέπουμε φως για κάποιες βδομάδες το χειμώνα - αυτό δε θα σε ενοχλούσε;" και επίσης "οκ, σχηματίσαμε μια εικόνα για εσένα". Στις 17 μέρες από τη συνέντευξη δεν είχα νέα. Όσο κι αν κάποια πράγματα μπορεί να είναι ευκόλως εννοούμενα, δε θα έπρεπε τυπικά να πάρω και μια γραπτή ειδοποίηση; Θα μου ήταν χρήσιμο να γνωρίζω για να κλείνω το κεφάλαιο αυτό στη ζωή μου, πχ είχα επενδύσει αρκετό χρόνο για να μάθω τη γλώσσα τους, κάτι που το ήξεραν.
Haldol Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Για τη Σουηδία δε γνωρίζω, αλλά εδώ σ' εμάς είναι πολύ συνηθισμένο το HR απλά να... ghostάρει. Παίζει να 'γινε κι αυτό. Απλά προχώρα παρακάτω. Εκτός και αν έχετε συνεννοηθεί για κάτι διαφορετικό, οι 17 μέρες είναι αρκετά μεγάλο διάστημα για να μην πάρεις απάντηση, οπότε κατά 99% έχεις απορριφθεί. Στα περί της γλώσσας, ναι, επένδυσες χρόνο, αλλά δε πάει χαμένος. Από τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι για Σουηδία, σίγουρα θα βρεις κάποια άλλη δουλειά (και θα σου φανεί χρήσιμη και η γλώσσα). 10
makiss8 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 συνεχισε σε επομενες αγγελιες! μην τα παρατας μην σε παιρνει απο κατω καλως η κακως θελει και λιγο τυχη.. 8 1
satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Βασικά πήγε πολύ χάλια. Μου είχαν πει ότι ο οργανισμός είναι απροσιτος, αλλά στη συνέντευξη ανέφεραν ότι αρνητικό έβρισκαν, δε στάθηκαν σε τίποτα θετικό. Σχεδόν με προσέβαλαν. Σε βαθμό που απορούσα γιατί μου έδωσαν τη συνέντευξη αφού είχαν προ-αποφασίσει με βάση το βιογραφικό μου. 1
vamvakoolas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, satsok2 said: Βασικά πήγε πολύ χάλια. Μου είχαν πει ότι ο οργανισμός είναι απροσιτος, αλλά στη συνέντευξη ανέφεραν ότι αρνητικό έβρισκαν, δε στάθηκαν σε τίποτα θετικό. Σχεδόν με προσέβαλαν. Σε βαθμό που απορούσα γιατί μου έδωσαν τη συνέντευξη αφού είχαν προ-αποφασίσει με βάση το βιογραφικό μου. γατακι εδω σε συνεντευξη πριν 2 χρονια για τεραστια πολυεθνικη ιταλικων συμφεροντων στην Ελλαδα αφου περασα τα τεχνικα προσοντα, στο τελος μου ανεφεραν: βλεπω οτι γνωριζετε Γαλλικα στο βιογραφικο σας. Μου φεραν ενα παππου μανατζερ στη συνεντευξη που γυρισε τη συζητηση στα Γαλλικα (π.χ αν θα δουλευες εξωτερικο, πες μου για τη ζωη σου Γαλλια) επειδη σκυλιασαν που πηγα καλα, ο Γαλλος αρχισε να μου μιλαει απιστευτα γρηγορα επιτηδες και μαλιστα αρχισε κατι τεχνικους ορους ακαταλαβιστικους! εμεινα παγακι και απλως στο τελος γελαγα αντι να νευριασω.... αποτι εμαθα μετα απο καιρο (βρηκα αλλου δουλεια) η θεση αυτη δεν καλυφθηκε ποτε(!) καραγκιοζηδες... Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2024 από vamvakoolas 1 1 1 6
Dinos1973 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Και στο εξωτερικο υπαρχουν οι λεγομενες στημενες συνεντευξεις........ 10 1
satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε γατακι εδω σε συνεντευξη πριν 2 χρονια για τεραστια πολυεθνικη ιταλικων συμφεροντων στην Ελλαδα αφου περασα τα τεχνικα προσοντα, στο τελος μου ανεφεραν: βλεπω οτι γνωριζετε Γαλλικα στο βιογραφικο σας. Μου φεραν ενα παππου μανατζερ στη συνεντευξη που γυρισε τη συζητηση στα Γαλλικα (π.χ αν θα δουλευες εξωτερικο, πες μου για τη ζωη σου Γαλλια) επειδη σκυλιασαν που πηγαν καλα, ο Γαλλος αρχισε να μου μιλαει απιστευτα γρηγορα επιτηδες και μαλιστα αρχισε κατι τεχνικους ορους ακαταλαβιστικους! εμεινα παγακι και απλως στο τελος γελαγα αντι να νευριασω.... αποτι εμαθα μετα απο καιρο (βρηκα αλλου δουλεια) η θεση αυτη δεν καλυφθηκε ποτε(!) καραγκιοζηδες... Ακου. Είχα κάνει αυθόρμητη αίτηση αρχές καλοκαιριού, και την ίδια μέρα μου έδωσαν ένα zoom meeting 15 λεπτών για να μου εξηγήσουν πως είναι η διαδικασία των προσλήψεων. Ότι πχ προσλαμβάνουν μόνο μετά απο δημοσίευση θέσης, ότι έπεσα σε σωστή περίοδο γιατί θα άνοιγαν θέση σε αυτό που με ενδιέφερε και ότι θα μου έστελναν την αγγελία όταν δημοσιευόταν. Στο zoom μου μιλούσαν μόνο στη γλώσσα τους, αν και τότε έγραφα ότι είμαι αρχάριος (έιχα γράψει ξεκάθαρα ότι ήμουν Α2/Β1). Τώρα - με το ίδιο βιογραφικό - μου έδωσαν συνέντευξη αλλά πήγε χάλια. Δύο φορές που μου έδωσαν zoom, δεν το είχαν δει; 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Και στο εξωτερικο υπαρχουν οι λεγομενες στημενες συνεντευξεις........ Πριν 6 μήνες είχαν δημοσιεύσει ότι ζητούσαν προσωρινό προσωπικό για ακριβώς την ίδια θέση. Οπότε αναρωτιέμαι μήπως πήραν , μόνιμα πια, εκείνον που είχαν προσλάβει τότε.
sdikr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Τζάμπα χαλιέσαι, πες πως δεν την έκανες ποτέ την συνέντευξη 8 1
satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Και στο εξωτερικο υπαρχουν οι λεγομενες στημενες συνεντευξεις........ Εκτός κι αν εννοείς να είναι σκόπιμα κακοί , ώστε να δουν πως αντιδρά κανείς.
Give-me-a-hit Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 καλα να παθεις. τι δουλεια εχει ελληνας να μαθαινει σουηδικα? μονο στην σκεψη τρομαζω 🤮 8 2 1
Xdanger Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Έκανες συνέντευξη με κομπλεξικούς ανθρώπους που με μπηχτές σε μειώνανε και ασχολείσαι με το αν θα απαντήσουν ή όχι? Δηλαδή αν σου πουν σε προσλαμβάνουμε θα πας? Θα νιώθεις ωραία να δουλεύεις μαζί τους? 25 2
satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Xdanger είπε Έκανες συνέντευξη με κομπλεξικούς ανθρώπους που με μπηχτές σε μειώνανε και ασχολείσαι με το αν θα απαντήσουν ή όχι? Δηλαδή αν σου πουν σε προσλαμβάνουμε θα πας? Θα νιώθεις ωραία να δουλεύεις μαζί τους? Αυτό είναι μια απορία που την είχα και γω! 3
vagos789 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, satsok2 είπε Πχ. μου έλεγαν ότι 80% - 90% στο τμήμα έχει διδακτορικό, αν και αυτό δεν ήταν στα ζητούμενα προσόντα. Δεν καταλαβαινω γιατι θελανε κατι που δεν ζητουσανε εξαρχης,ντρεπονταν να το γραψουν; Και τι δουλεια ειναι αυτη οπου θελει διδακτορικο; Γιατι αν δεν εισαι πανεπιστημιο,κανεις ερευνα κτλ το διδακτορικο σαφως και δεν ειναι αναγκαιο
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Και ; Ωραίες εμπειρίες φίλε είναι αυτές ποτέ κακές Σε λίγα χρόνια θα το σκέφτεσαι και θα γελάς ,+ οποία εμπειρία πήρες από μια τέτοια συνέντευξη Και αποτυχία μέσα στο κόλπο είναι ,δηλαδή περισσότερο μέσα στο κόλπο είναι η αποτυχία παρά η επιτυχία Χρειάζεται και τύχη timing κτλ Δες το όπως τις γυναίκες ,κάποια στιγμή θα βρεθεί ο έρωτας της ζωής σου ☺️ 5
satsok2 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, SOCRATIS1000 είπε Και ; Ωραίες εμπειρίες φίλε είναι αυτές ποτέ κακές Σε λίγα χρόνια θα το σκέφτεσαι και θα γελάς ,+ οποία εμπειρία πήρες από μια τέτοια συνέντευξη Και αποτυχία μέσα στο κόλπο είναι ,δηλαδή περισσότερο μέσα στο κόλπο είναι η αποτυχία παρά η επιτυχία Χρειάζεται και τύχη timing κτλ Δες το όπως τις γυναίκες ,κάποια στιγμή θα βρεθεί ο έρωτας της ζωής σου ☺️ Ξέρεις τι; Δεν είχαν άδικο σε τίποτα απ΄όσα μου είπαν. Απλά είχα επενδύσει αρκετό χρόνο γιατί μου άρεσε πολύ η θέση. Και είχα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια με τη γλώσσα στο καλοκαίρι μετά απο ταλαιπωρία να βρω δάσκαλο κλπ. Ευτυχώς είχα κάνει άλλες δυο αιτήσεις Ευρώπη, στη μια έχω θετική απάντηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα