benign Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Η RX 7700 XT ειπαμε δεν αξιζει για 1440p, στην τιμη που ειναι και με την ραμ που εχει και οταν με ενα κατοσταρικο παραπανω παιρνεις την RX7800XT. Γιατι επιμενεις στα ιδια? Διεγραψε την απο το μυαλο σου. O R5 5600 ειναι εξαιρετικο cpu αλλα μεχρι 1080p για πιο πανω,θα αρχισει να τρωει μπουκαλι απο μια οποιαδηποτε καλη καρτα σαν την 7800 σε μερικα παιχνιδια. Η γνωμη μου επειδη εχεις κολλησει και δεν καταλαβαινεις οτι ο προυπολογισμος σου δεν επαρκει για αυτο που θελεις.Φτιαξε τωρα ενα συστημα με εναν ισχυροτερο επεξεργαστη ryzen και αγορασε προσωρινα μια μεταχειρισμενη καλη καρτουλα για 1080p σαν την RX 6600. Και οταν ερθουν σε μερικους μηνες οι καινουργιες AMD καρτες που φημολογειται οτι θα εχουν πολυ ανεβασμενες επιδοσεις,βλεπεις αν μπορεις να αγορασεις τοτε μια καλη για 1440p η να προσπαθησεις τοτε να τσιμπησεις μια RX 7800 πριν εξαφανιστουν απο τα ραφια. (Πουλωντας τοτε την RX 6600.) Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από benign
Cacciatore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Λογικά θα αφήσω την όποια κάρτα για αργότερα, αν πετύχω καμία προσφορά bf έχει καλώς, αλλιώς πάει για ακομα πιο μετα. Θα προσπαθήσω να στήσω ένα ΑΜ5 όσο πιο οικονομικό και ισορροπημένο, ώστε να είναι άνετο για τα επόμενα χρόνια Για οθόνη μάλλον θα πάω προς τα εδώ https://www.skroutz.gr/s/40949513/LG-UltraGear-27GP850P-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html
Cacciatore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Επειδή χρειάζομαι το Bluetooth στην οποιαδήποτε μητρική τελικά επιλέγει για το pc, για να έχει κάποια Bluetooth πρέπει να έχει και Wi-Fi η μπορεί να έχει χωρίς να διαθέτει ασύρματη κάρτα;
tzavardin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, Cacciatore είπε Επειδή χρειάζομαι το Bluetooth στην οποιαδήποτε μητρική τελικά επιλέγει για το pc, για να έχει κάποια Bluetooth πρέπει να έχει και Wi-Fi η μπορεί να έχει χωρίς να διαθέτει ασύρματη κάρτα; Συνήθως πάνε μαζί. Για am5 η πρώτη αξιοπρεπής μητρική που αξίζει είναι αυτή στα 150 και κάτι ψιλά.
Cacciatore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Το κουτι BeQuiet 500DX απο θεμα θορυβου και θερμοκρασιών έχουμε πραγματικη εικόνα πως τα πάει, γιατί απο reviews καλο φαινεται. Είναι αρκετά ογκώδες, το έχει κανείς στημένο να μας δώσει feedback?
tsofras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Cacciatore είπε Το κουτι BeQuiet 500DX απο θεμα θορυβου και θερμοκρασιών έχουμε πραγματικη εικόνα πως τα πάει, γιατί απο reviews καλο φαινεται. Είναι αρκετά ογκώδες, το έχει κανείς στημένο να μας δώσει feedback? Μία χαρά εναι το κουτί και στα 2 , προχώρα αν σου αρέσει
Babis_allos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 21/9/2024 στις 7:29 ΜΜ, benign είπε O R5 5600 ειναι εξαιρετικο cpu αλλα μεχρι 1080p για πιο πανω,θα αρχισει να τρωει μπουκαλι απο μια οποιαδηποτε καλη καρτα σαν την 7800 σε μερικα παιχνιδια Δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Το CPU bottleneck είναι περισσότερο σε χαμηλότερες αναλύσεις. Ίσα ίσα ο 5600 θα φάει τρελό bottleneck από την 7800 σε 1080p, λιγότερο σε 1440p και μάλλον καθόλου σε 4κ. Τι εννοείς "το CPU είναι για 1080p, όχι πιο πάνω"; @Cacciatore: Όταν το Budget είναι τόσο σφιχτό και εφόσον πιστεύεις ότι θα αυξηθεί στο μέλλον (εφόσον λες ότι θα πας τωρα 1080p και στο μελλον 1440p, πρέπει να κάνεις κάποια υποχώρηση. Το να πας τώρα 1080p σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις 1080p οθόνη (εκτός αν ήδη έχεις), να πάρεις έναν καλό επεξεργαστή και μια χαμηλή/μέτρια κάρτα γραφικών, και μετά να αγοράσεις καλύτερη κάρτα γραφικών και καινούρια οθόνη. Με σφιχτό budget νομίζω το να αγοράζεις οθόνες είναι μεγάλο κόστος. Πιο καλά θα σου βγεί να μαζέψεις λίγα λεφτά παραπάνω και να πας σε 1440p τώρα με καλύτερη κάρτα γραφικών ή ίσως ακόμη και να αποφασίσεις να παίζεις σε χαμηλότερα fps/γραφικά τώρα (με οθόνη 1440p) μέχρι να αλλάξεις κάρτα γραφικών.
benign Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 50 minutes ago, Babis_allos said: Δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Το CPU bottleneck είναι περισσότερο σε χαμηλότερες αναλύσεις. Ίσα ίσα ο 5600 θα φάει τρελό bottleneck από την 7800 σε 1080p, λιγότερο σε 1440p και μάλλον καθόλου σε 4κ. Τι εννοείς "το CPU είναι για 1080p, όχι πιο πάνω"; Τι να εξηγω ? Τα αυτονοητα? Σε ενα gaming rig στα 1440p πρεπει ο επεξεργαστης να ειναι αναλογος της καρτας γραφικων για να υπαρχει ισορροπια στην αποδοση αλλιως το ενα θα κραταει πισω το αλλο. Μονο σε 4K gaming μειωνεται καπως ο ρολος του επεξεργαστη. https://www.pcguide.com/cpu/guide/best-for-rx-7800-xt/ https://geekawhat.com/best-cpus-for-the-rx-7800-xt/
tzavardin Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Babis_allos είπε Δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Το CPU bottleneck είναι περισσότερο σε χαμηλότερες αναλύσεις. Ίσα ίσα ο 5600 θα φάει τρελό bottleneck από την 7800 σε 1080p, λιγότερο σε 1440p και μάλλον καθόλου σε 4κ. Τι εννοείς "το CPU είναι για 1080p, όχι πιο πάνω"; Το είπε λίγο σχηματικά ο φίλος. Κανονικά συμβαίνει αυτό που λες εσύ. Όσο ανεβαίνει η ανάλυση τόσο παίρνει βάρος η κάρτα. Αλλα πρακτικά, ένας 5600 θα έχει bottleneck σε οποιαδήποτε σύγχρονη κάρτα για 1440p, δηλαδή 7800xt και πάνω, είτε σε 2k, είτε σε 4k (Το καθόλου που ειπες δεν ισχύει με τους σύγχρονους επεξεργαστές, χάνεις fps στο 4k και με 100% χρήση κάρτας δυστυχώς, και αμφιβάλλω ότι θα την μαξαρει κιόλας σε 4k όταν στα περισσοτερα games ειναι 80% η 7800xt σε 2k). Οπότε ναι, για νέα build ο 5600 έχει νόημα κατά βάση μόνο για 1080p και με πιο αδύναμες κάρτες που μπορεί να κουμαντάρει. Μια εξαίρεση ίσως θα ήταν 5600 με 7700xt σε 2k που είναι κοντά στα όρια του επεξεργαστή. Αλλά αυτό θα το πρότεινα μόνο αν είχε κάποιος ήδη τον επεξεργαστή, δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνει αυτή την επένδυση που θα απαξιωθεί σε 1χρονο με όλα τα καινουρια games. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω ότι έχετε και οι δύο δίκιο, δεν λέτε κάτι λάθος. Από εκεί και πέρα για τα υπόλοιπα, τον έχουμε μπερδέψει πολύ το φίλο. Τα πράγματα είναι απλά. Με 1000 ευρώ φτιάχνεις ένα καλό 1080p pc. Για 2k θες παραπάνω. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα parts τα είπαμε, τα αναλύσαμε, από εδώ και πέρα είναι επιλογή του το τι θα κάνει με τα λεφτά του. Είπαμε και ένα δύο έξτρα hint για δυνατπτητες αναβαθμισης κλπ. Δεν είναι δική μου δουλειά να εξηγώ την ιστορία του hardware, και ότι τα parts της προηγούμενης δεκαετίας κρατήσανε πάρα πολλά χρόνια (είτε cpu είτε gpu) πρώτη φορά και από εξωγενείς παράγοντες (ήταν breakthrough στο computing οι πολλοί πυρήνες, κονσόλες και βιομηχανία παιχνιδιών κράτησαν παλιό hardware ζωντανό κλπ). Δηλαδή ότι δε θα γίνεται πάντα να κρατάς pc 8 και δέκα χρόνια για gaming, όπως δε γινόταν πάντα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Μπορεί και να βγουν. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από tzavardin
Cacciatore Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν αφού τα κουκιά δεν βγαίνουν για ΑΜ5 και gpu €500, λέω να κρατήσω την οθόνη που έχω ήδη στα 1900x1200 και να φτιάξω ένα όσο πιο οικονομικό pc σαν το παρακάτω, να το κρατήσω και αργότερα για htpc/home server, και σε καμία 6ετία βλέπουμε. Sharkoon-QB-ONE AMD-Ryzen-5-5600-Tray ASRock-B550M-ITX-ac-Wi-Fi-Mini-ITX G-Skill-Aegis-32GB-DDR4 Seasonic-G12-GC-550W PowerColor-Radeon-RX-6600-8GB TeamGroup-MP44L-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI4 Ψύκτρα CPU δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω low profile η κανονική μεχρι το ύψος που χωράει στο κουτί, γιατί δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί με το airflow, οι πιο εμπειροι ας πείτε μια γνώμη αν θέλετε, και προτέινετε κάποια Το κουτί στα specs του αναφέρει Max. Length Graphics Card 31.5 cm Max. Height CPU Cooler 15.0 cm Max. Length PSU 14.5 cm To psu γραφει Διαστάσεις: 150mm x 140mm x 86mm και δεν ξέρω αν τελικά χωράει στο κουτί οριακά, γιατί τα πεισότερα ATX που είδα είναι 150x140x-κάτι Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, εσείς που έχετε εμπειρία αν θέλετε πείτε μια γνώμη, πρόταση, παράλειψη κλπ Thanx σε όσους έχουν συμμετάσχει στην συζήτηση, έχω διαβάσει όλα τα σχόλια με προσοχή, απλά έχω ψιλοπελαγώσει Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από Cacciatore
fotaras76 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Υπάρχει για το κουτί αυτό μια κριτική στο Σκρουτζ που θα σου λύσει όλες τις απορίες.
Cacciatore Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Ναι την έχω διαβάσει την συγκεκριμένη, πολύ κατατοπιστικός ο φίλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα