Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tzotzo είπε

Τι σχέση έχει ο τζίρος; Με το πόσο δίνει στον λογιστή. Επειδή ας πούμε έχει 20 χιλιάρικα μισθοδοσία;

Δεν έχει σχέση (αν και κάποιοι λογιστές χρεώνουν και βάσει τζίρου). Πιο πολύ από περιέργεια ρώτησα.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
2 hours ago, 1comment said:

Δεν έχει σχέση (αν και κάποιοι λογιστές χρεώνουν και βάσει τζίρου). Πιο πολύ από περιέργεια ρώτησα.

Είναι εποχιακή επιχείρηση, άρα τα 100κ τον μήνα αν κάνεις αναγωγή στον χρονο είναι αρκετά κοντά. 

Επισης, είναι και επαρχία όπου και όλα είναι πιο ακριβά, και πληρώνεις και τις γνωριμίες και όλα τα σχετικά. 

Για το κόστος, μου έχει πει ότι η μισθοδοσία είναι "ακριβή", δέχομαι καμία 20ρια τιμολόγια την ημέρα, κόβω καμία 120-150 αποδείξεις την ημέρα και 1-2 τιμολόγια. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Skrobo είπε

Είναι εποχιακή επιχείρηση, άρα τα 100κ τον μήνα αν κάνεις αναγωγή στον χρονο είναι αρκετά κοντά. 

Επισης, είναι και επαρχία όπου και όλα είναι πιο ακριβά, και πληρώνεις και τις γνωριμίες και όλα τα σχετικά. 

Για το κόστος, μου έχει πει ότι η μισθοδοσία είναι "ακριβή", δέχομαι καμία 20ρια τιμολόγια την ημέρα, κόβω καμία 120-150 αποδείξεις την ημέρα και 1-2 τιμολόγια. 

Αρα αφού είναι εποχιακή επιχείρηση, δεν τον πληρώνεις κάθε μήνα να υποθέσω; Τον πληρώνεις μόνο τους μήνες που λειτουργείς και μετά όταν κάνει τις δηλώσεις.

Δημοσ.
Just now, 1comment said:

Αρα αφού είναι εποχιακή επιχείρηση, δεν τον πληρώνεις κάθε μήνα να υποθέσω; Τον πληρώνεις μόνο τους μήνες που λειτουργείς και μετά όταν κάνει τις δηλώσεις.

Δεν κάνω παύση, τον πληρώνω και τους άλλους μήνες γιατί όλο και κάτι πρέπει να γινει, αλλα δίνω 150. Πάλι τσιμπιμενο το λες.

Δημοσ.

Ερώτηση λιγο off-topic, γίνεται σε συμφωνία με το λογιστικό γραφείο να δηλώσεις σαν έδρα της επιχείρησης σου στο δικό του λογιστικό γραφείο και να του δίνεις ένα έξτρα χρηματικό ποσό κάθε μήνα/τρίμηνο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Skrobo είπε

Δεν κάνω παύση, τον πληρώνω και τους άλλους μήνες γιατί όλο και κάτι πρέπει να γινει, αλλα δίνω 150. Πάλι τσιμπιμενο το λες.

Πολύ τσιμπημένο για περίοδο που δεν δουλεύει η επιχείρηση και δεν έχει να ασχοληθεί με μισθοδοσίες. Μήπως να ρωτούσες κι αλλού;

Δημοσ.
1 hour ago, tasos41997 said:

Ερώτηση λιγο off-topic, γίνεται σε συμφωνία με το λογιστικό γραφείο να δηλώσεις σαν έδρα της επιχείρησης σου στο δικό του λογιστικό γραφείο και να του δίνεις ένα έξτρα χρηματικό ποσό κάθε μήνα/τρίμηνο;

Ναι γίνεται, μου το είχε προτείνει λογιστής όταν του είπα ότι έψαχνα για φορολογική (εικονική) έδρα (υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν τέτοια υπηρεσία με πχ 40 ευρώ το μήνα και ανεβαίνει το ποσό ανάλογα με τι απαιτήσεις έχεις πχ αλληλογραφία). 

Μάλλον είναι θέμα του εκάστοτε λογιστηρίου αν παρέχει την υπηρεσία αυτή ή όχι αλλά δε πιστεύω να λέει κανείς όχι σε εύκολο χρήμα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Έχω μικρή ατομική (απλογραφικά β) και ο λογιστής μου με χρεώνει 80 αλλά χωρίς να μου κόβει απόδειξη. Τα τιμολόγια των προμηθευτών μου προς το παρόν είναι της τάξεως των 20-25 το μήνα. Ενδέχεται να αυξηθούν. Μου φαίνονται όμως πολλά τα 80 (και μαύρα)! 

Εκτός αν είναι ιδέα μου, οπότε θα χαρώ να με καθησυχάσει κάποιος...

Γενικά τώρα ξεκίνησα και είναι ο δεύτερος μέσα σε 2 μήνες. Με έχει κουράσει αυτή η αναζήτηση του "σωστού" λογιστή (που μόνο με ζημιώνει οικονομικά και ψυχικά όσο παλεύω να τα φέρω βόλτα με τα υπόλοιπα).

Επεξ/σία από LuciferX
Δημοσ.
7 hours ago, LuciferX said:

Γεια σας. Έχω μικρή ατομική (απλογραφικά β) και ο λογιστής μου με χρεώνει 80 αλλά χωρίς να μου κόβει απόδειξη. Τα τιμολόγια των προμηθευτών μου προς το παρόν είναι της τάξεως των 20-25 το μήνα. Ενδέχεται να αυξηθούν. Μου φαίνονται όμως πολλά τα 80 (και μαύρα)! 

Γενικά τώρα ξεκίνησα και είναι ο δεύτερος μέσα σε 2 μήνες. Με έχει κουράσει αυτή η αναζήτηση του "σωστού" λογιστή (που μόνο με ζημιώνει οικονομικά και ψυχικά όσο παλεύω να τα φέρω βόλτα με τα υπόλοιπα).

Είναι πολλά.

εγω δίνω τα μισά

Δημοσ.
11 ώρες πριν, LuciferX είπε

Εγώ θα σου πω απλά το εξής: Από τη στιγμή που βγαίνουν από ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 80€ γιατί να μην είναι δαπάνη; Για να κερδίζει ο λογιστής κι εσύ να χάνεις λεφτά; 

Προσωπικά, έχω ατομική, με ενδοκοινοτικές συνέχεια, και άλλαξα πρόσφατα λογιστή αφού μάλωσα μαζί του γιατί δεν είχε κάνει κάποιες διαδικασίες (και έμαθα πριν λίγες μέρες ότι δεν έχει περάσει ΑΡΚΕΤΑ τιμολόγια μάλιστα!) κι αυτός δεν μου είχε κόψει ποτέ τιμολόγιο ενώ του είχα πει ότι δεν θέλω μαύρα κτλ! Πήγα σε άλλον, και του είπα ότι έχω 50-100 τιμολόγια/μήνα (έχω πολύ λιγότερα, αλλά ήθελα να είμαι καλυμμένη) και πληρώνω -με το ΦΠΑ- λίγο κάτω από 100€. 

Εάν θέλεις, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω τα στοιχεία του να σου κάνει μια προσφορά. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, LuciferX είπε

Δεν είναι το ποσό το τραγικό, αλλά πως είναι μαύρα. Γιατί να μη σου περνάει στα έξοδα; 1 χιλιάρικο το χρόνο είναι αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...