Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Eχεις παραισθησεις. Περιμενω να μου αναφερεις παθογενειες και η καθεμια ποιον επηρεαζει.

Στο έχω πει πάρα πολλές φορές. Μου είναι αδιάφορα σαν χρήστη του linux όλα όσα περιγράφεις ως μειονεκτήματα - προβλήματα του linux. Ούτε καν τα έχω παρατηρήσει και δεν με ενδιαφέρουν. Και παρ'το απόφαση, δεν είμαστε όλοι οι χρήστες υπολογιστών gamers. 

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Σαν να λεμε ... τα κεντρικα της microsoft. Δεν εχεις τσιπα για δειγμα !!χαχαχα

Ενώ εσύ που έχεις...

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

ις κωλοτουμπες αλλου. Διαβασες τι εγραψες ? Αν οχι , κατσε να στο κανω παραθεση ξανα.

Όχι, έγραψες το εξής:

50 λεπτά πριν, mphxths είπε

χαχα , νομιζεις ;) 

Περιμένω να μου πεις που έχω λάθος και πως μπορεί κάποιος - ειδικά άσχετος με το linux - να παρακάμψει τις δικλείδες ασφαλείας και να εγκαταστήσει εφαρμογή εκτός επίσημου repository. Δεν έχω κάνει καμία κωλοτούμπα. Περιμένω την απάντησή σου.

5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Χωρις να προσθεσει repos ? Καινουργιο αφηγημα ? Αυτο εγραψες παραπανω ? Οχι. Ξερεις ποσες σελιδες "guides" κατευθυνουν τους χρηστες σε χρηση 3rd party repos ? Δεν χρειαζεται καποια τεχνικη καταρτιση. Ακολουθαει ο αδαης χρηστης τυφλοσουρτι εντολες. Τωρα , πως θα το κανει , χωρις το ενα και χωρις το αλλο και χωρις το παραλλο , ειναι παραμετροι που σκαρφιζεσαι για να το παιξεις ιστορια. Παιχτο ιστορια αλλου , οχι σε μενα.

Τί σημασία έχει αυτό που λες; Και αν ακόμα υπάρχουν οδηγοί ( και άντε να πάει ο νους στον νέο να ψάξει να βρει που στο διάολο θα βρει τον installer και να περάσει όλη τη διαδικασία για να τον εγκαταστήσει χειροκίνητα ), θέλεις να μου πεις ότι είναι πιο ή εξίσου εύκολο με το να μπει κάποιος στο google και να αναζητήσει μια εφαρμογή που γυρεύει ή ακόμη χειρότερα, τί θέλει να κάνει και να αναζητήσει μια εφαρμογή να το κάνει, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε εγκατάσταση τουλάχιστον spyware? Και κατά τη πάγια τακτική σου, τώρα δεν σε βολεύει η συζήτηση και αρχίζεις πάλι να αποκλείεις παραμέτρους για να φέρεις τη κουβέντα στα μέτρα σου. Εκτίθεσαι. Και το ποιος το παίζει ιστορία πάντα σε τέτοια θέματα, είναι γνωστό και πασιφανές. Κάνε μας τη χάρη καημένε.

9 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Δεν θα μπορουσα να τα θεσω καλυτερα. Και επειδη ειμαι κιμπαρης , εχω 2 πισι και 2 φορητα για πουλημα. Ενδιαφερεσαι ? Θα σου κανω την λινουξοφιλικη τιμη ;) 

Εσύ μπορεί να το περνάς και καλά σαν ειρωνικό σχόλιο, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πραγματικά αυτή είναι η περίπτωσή σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, uniquegr said:

Μου είναι αδιάφορα σαν χρήστη του linux όλα όσα περιγράφεις ως μειονεκτήματα - προβλήματα του linux. Ούτε καν τα έχω παρατηρήσει και δεν με ενδιαφέρουν. Και παρ'το απόφαση, δεν είμαστε όλοι οι χρήστες υπολογιστών gamers. 

Ζητοντας σου να μου παραθεσεις παθογενειες και ποιες κατηγοριες χρηστων επηρεαζονται ηθελα να δειξω οτι δεν καταδεχεσαι να παραδεχτεις οτι το λινουξ εχει παθογενειες. Και φυσικα , με επιβεβαιωσες. Το , εγω δεν τα εχω παρατηρησει , δεν με ενδιαφερουν και μπλα μπλα τα ακουω βερεσε. Απο την μια το παιζεις χακερας και κανω compile kernels και γαμαουα και απο την αλλη δεν πηρες μυρωδια οτι δεν εχεις hw accel στον browser. Θα σου ελεγα να γυρισεις στα windows , αλλα εχω καταλαβει οτι ουτε απο αυτα σκαμπαζεις ;) 

Περιμένω να μου πεις που έχω λάθος και πως μπορεί κάποιος - ειδικά άσχετος με το linux - να παρακάμψει τις δικλείδες ασφαλείας και να εγκαταστήσει εφαρμογή εκτός επίσημου repository. Δεν έχω κάνει καμία κωλοτούμπα. Περιμένω την απάντησή σου.

Δεν υπαρχει καμμια δικλειδα ασφαλειας , στο να προσθεσεις ρεπο. Καμμια ομως.  Ακολουθει τυχαιο παραδειγμα σε ubuntu(-based) διανομη :

sudo add-apt-repository ppa:jonathonf/ffmpeg-4

Θα ζητηθει το user pass , θα το βαλει , και τελος. Μπηκε το ρεπο. Θα τραβηξει και ενα "sudo apt update" και θα περασει το πακετο που θελει απο το ppa repo αυτο. Για ποια δικλειδα ασφαλειας μιλας ? Μην μου πεις το sudo , θα γελασει μεχρι και ο ρητορας !!

θέλεις να μου πεις ότι είναι πιο ή εξίσου εύκολο με το να μπει κάποιος στο google και να αναζητήσει μια εφαρμογή που γυρεύε

Ναι ειναι. google search "how to install <insert app here> in ubuntu> . Θα διαλεξει καποιο post guide , θα ακολουθησει τις εντολες και τελος. Εχεις συναισθηση απο γοογλε ή τζαμπα συζηταμε ?

ή ακόμη χειρότερα, τί θέλει να κάνει και να αναζητήσει μια εφαρμογή να το κάνει, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε εγκατάσταση τουλάχιστον spyware?

Ενω ολα τα 3rd party repos ειναι αθωα ? Σοβαρα τωρα ? Πιστευεις κατι τετοιο ? Ασε που στα windows εχεις και antivirus και θα στο πιασει το spyware ;) 

Κάνε μας τη χάρη καημένε.

Kαημενος ειναι καποιος που προσπαθει να κανει επανασταση μεσω του υπολογιστη του. Και επειδη βλεπει το ματαιο της επαναστασης , προσπαθει να στρατολογησει και αλλους μπας και μαζευτουνε πολλοι και αποκτησει υποσταση η ψευδοφιλοσοφια τους. Καημενος ειναι καποιος που πιστεψε την φημολογια περι διαφημισεων και συνδρομων στα windows και προσπαθει να τρομοκρατησει τον κοσμο και να τον προσηλυτισει στον σκοπο του. Καημενος ειναι καποιος που μοιαζει στον ρητορα !! χαχα :) 

Επεξ/σία από mphxths

8 ώρες πριν, mphxths είπε

Ζητοντας σου να μου παραθεσεις παθογενειες και ποιες κατηγοριες χρηστων επηρεαζονται ηθελα να δειξω οτι δεν καταδεχεσαι να παραδεχτεις οτι το λινουξ εχει παθογενειες. Και φυσικα , με επιβεβαιωσες. Το , εγω δεν τα εχω παρατηρησει , δεν με ενδιαφερουν και μπλα μπλα τα ακουω βερεσε.

Ναι, μόνο που δεν με έχουν απασχολήσει οι παθογένειες στις οποίες αναφέρθηκες, οπότε τί ακριβώς να παραδεχτώ; Κάνω μια χαρά τη δουλειά μου και όπως βλέπεις, είμαι χαρούμενος με την επιλογή μου. Δηλαδή, πρέπει σώνει και καλά να βρω κάποια ελαττώματα να αναφέρω για να με αποδεχτείς ως χρήστη; Σκοτίστηκα, να σου πω την αλήθεια!

Απο την μια το παιζεις χακερας και κανω compile kernels και γαμαουα και απο την αλλη δεν πηρες μυρωδια οτι δεν εχεις hw accel στον browser.

Δεν το παίζω χακεράς και δεν έχω τέτοια εντύπωση για τον εαυτό μου. Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι κάποιος που απενεργοποιεί λειτουργίες του πυρήνα είναι χακεράς, εγώ απλώς αναγνώρισα αυτή τη δυνατότητα και την εκμεταλλεύτηκα. Δεν είναι ότι έχω κάνει και tweaks στον πυρήνα, για να πεις ότι είμαι κάποιου ανώτερου επιπέδου χρήστης.

Θα σου ελεγα να γυρισεις στα windows , αλλα εχω καταλαβει οτι ουτε απο αυτα σκαμπαζεις ;) 

Όλα τα καταλαβαίνεις εσύ!

Δεν υπαρχει καμμια δικλειδα ασφαλειας , στο να προσθεσεις ρεπο. Καμμια ομως.  Ακολουθει τυχαιο παραδειγμα σε ubuntu(-based) διανομη :

sudo add-apt-repository ppa:jonathonf/ffmpeg-4

Θα ζητηθει το user pass , θα το βαλει , και τελος. Μπηκε το ρεπο. Θα τραβηξει και ενα "sudo apt update" και θα περασει το πακετο που θελει απο το ppa repo αυτο. Για ποια δικλειδα ασφαλειας μιλας ? Μην μου πεις το sudo , θα γελασει μεχρι και ο ρητορας !!

Είναι σαφώς πιο δύσκολο όμως απο το να κατεβάσει κάποιος ένα .exe και να το τρέξει. Δεν θα του ζητηθεί κανένας κωδικός, μια έγκριση μόνο να εγκατασταθεί η εφαρμογή την οποία θα έχει κατεβάσει με μια απλή επιλογή "download" ( και με πόσα spyware θα έχει μαζέψει εκείνη τη στιγμή που θα επιλέξει το κατέβασμα του αρχείου ). Αν οι προσεγγίσεις μεταξύ linux & windows σου φαίνονται ίδιες, μάλλον είσαι πιο πορωμένος με τα Windows απ'όσο πίστευα.

Ναι ειναι. google search "how to install <insert app here> in ubuntu> . Θα διαλεξει καποιο post guide , θα ακολουθησει τις εντολες και τελος. Εχεις συναισθηση απο γοογλε ή τζαμπα συζηταμε ?

Όπως είπα παραπάνω, στη περίπτωση των windows απλά θα οδηγηθεί στο executable, θα το κατεβάσει και θα το εκτελέσει.

Ενω ολα τα 3rd party repos ειναι αθωα ? Σοβαρα τωρα ? Πιστευεις κατι τετοιο ? Ασε που στα windows εχεις και antivirus και θα στο πιασει το spyware ;) 

Είπα ποτέ κάτι τέτοιο; Μόνο που εξ'ορισμού, στο linux είναι ενεργοποιημένα τα επίσημα repos και όχι τα 3rd party. Εν αντιθέσει με τα windows που κατεβάζεις executable απο οπουδήποτε.

Kαημενος ειναι καποιος που προσπαθει να κανει επανασταση μεσω του υπολογιστη του. Και επειδη βλεπει το ματαιο της επαναστασης , προσπαθει να στρατολογησει και αλλους μπας και μαζευτουνε πολλοι και αποκτησει υποσταση η ψευδοφιλοσοφια τους.

Δεν προσπαθώ να στρατολογήσω. Προσπαθώ να αποκαταστήσω την αλήθεια ή έστω να καταδείξω την υπερβολή στο λόγο σου που οδηγεί στη τρομοκράτηση του κόσμου που πιθανώς θα θελήσει να δοκιμάσει το linux. Πάνω σε αυτή τη βάση, πιστεύω ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο μου, καθώς μπορεί κάποιος εύκολα να αναγνωρίσει πλέον την εμπάθειά σου καθώς και το ότι πίσω απο αυτή σου τη στάση κρύβονται προσωπικές σου πεποιθήσεις σχετικά με μια μερίδα κόσμου και όχι σχετικά με το λειτουργικό σύστημα.

Καημενος ειναι καποιος που πιστεψε την φημολογια περι διαφημισεων και συνδρομων στα windows και προσπαθει να τρομοκρατησει τον κοσμο και να τον προσηλυτισει στον σκοπο του.

Δηλαδή, δεν έχει διαφημίσεις η Microsoft στα Windows και είναι σενάριο όλο αυτό. Μάλιστα. Η παρουσία του netflix στο start menu, τί είναι; Η παρουσία συντομεύσεων για παιχνίδια τα οποία δεν είναι καν εγκατεστημένα και παρέχονται με αμοιβή, τί είναι; Οι αναφορές δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows περί διαφημίσεων που είδαν στο start menu, τί είναι;

Και δεν λες τίποτα για το timeline. Είπες μια μπούρδα εκεί πέρα ότι έχεις αποθηκευμένα τα αρχεία σε άλλο σημείο και όχι στον υπολογιστή σου και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Για το γεγονός ότι ένα σύστημα παρακολουθεί - δήθεν για τη δική σου διευκόλυνση - το τί συμβαίνει στην οθόνη του υπολογιστή σου, άρα βλέπει ό,τι βλέπεις ανεξάρτητα που το έχεις αποθηκευμένο, δεν λες τίποτα. Απλά το αποδέχεσαι. Για το γεγονός ότι by default η επιλογή για απενεργοποίηση της τηλεμετρίας δεν την απενεργοποιεί πλήρως και το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να επικοινωνεί με τη Microsoft, κουβέντα. Μόνο μιλάς για scripts. Χωρίς scripts και με τις επιλογές του control panel, τί συμβαίνει; Και με αυτό το δεδομένο, κάθεστε και μας ειρωνεύεστε περί δήθεν προσηλυτισμού λέγοντας μας μπούρδες αφού απο τη στιγμή που δεν απενεργοποιείται στη πραγματικότητα η τηλεμετρία, σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να μην απενεργοποιείται ούτε το timeline. 

Μου ζήτησες να σου απαριθμήσω τα προτερήματα που βλέπω στο linux, ζητώντας μου να αφήσω στην άκρη τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία βασίζονται οι αρετές που διακρίνω στο linux. Σαν να μου ζητάς να μιλήσω, αλλά να μου απαγορεύεις προκαταβολικά να χρησιμοποιήσω λέξεις.

Το ποιος εκτίθεται, ποιος λέει μπούρδες και ποιος είναι εμπαθής, μπορεί άνετα να το διαπιστώσει κάποιος έχοντας διαβάσει τη συζήτησή μας και πραγματικά πιστεύω ότι είναι ανούσιο να τη συνεχίσω. 

• Like 1

22 minutes ago, uniquegr said:

Δηλαδή, δεν έχει διαφημίσεις η Microsoft στα Windows και είναι σενάριο όλο αυτό. Μάλιστα. Η παρουσία του netflix στο start menu, τί είναι; Η παρουσία συντομεύσεων για παιχνίδια τα οποία δεν είναι καν εγκατεστημένα και παρέχονται με αμοιβή, τί είναι; Οι αναφορές δοκιμαστικών εκδόσεων των Windows περί διαφημίσεων που είδαν στο start menu, τί είναι;

Απο κει που ελεγες οτι στο μελλον θα εχει διαφημισεις , τωρα λες οτι αυτη την στιγμη εχει διαφημισεις. Ολα αυτα που περιγραφεις λεγονται "bloatware". Κανεις δεν το αρνηθηκε οτι υπαρχει κατι τετοιο στα windows. Οταν μαθεις τι σημαινει η λεξη "διαφημισεις" , ελα να το συζητησουμε ;) 

23 minutes ago, uniquegr said:

Και δεν λες τίποτα για το timeline.

Δεν υπαρχει κατι που να λεγεται timeline στα windows 11. Και να υπηρχε , εσυ το μπερδευεις με το recall που και αυτο δεν υπαρχει ακομα στα windows 11 και οταν υπαρξει οπως εγραψα και σε προηγουμενα ποστς θα εχει καποια requirements , αρα τουλαχιστον εξαρχης δεν θα ειναι ενεργοποιημενο σε ολους. Οταν τα ξεμπερδεψεις αυτα τα δυο στο κεφαλι σου ... ελα να το συζητησουμε !! χαχα :) Οπως ειπα , ουτε απο windows σκαμπαζεις ;) 

27 minutes ago, uniquegr said:

Για το γεγονός ότι by default η επιλογή για απενεργοποίηση της τηλεμετρίας

windows 10/11 ltsc.

27 minutes ago, uniquegr said:

Μου ζήτησες να σου απαριθμήσω τα προτερήματα που βλέπω στο linux, ζητώντας μου να αφήσω στην άκρη τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία βασίζονται οι αρετές που διακρίνω στο linux. Σαν να μου ζητάς να μιλήσω, αλλά να μου απαγορεύεις προκαταβολικά να χρησιμοποιήσω λέξεις.

To εκανα για να δω τις αρετες του λινουξ. Βρηκες τρεις καραμελες και αυτες πιπιλας συνεχως. Οπως δεν σε αγγιζουν εσενα ως χρηστη οι παθογενειες που δεν παραδεχεσαι οτι υπαρχουν , ετσι και αυτες οι τρεις καραμελες δεν αγγιζουν κανεναν αλλον εκτος απο σενα. Αρα βρες αλλες καραμελες ...

1 ώρα πριν, mphxths είπε

Δεν υπαρχει κατι που να λεγεται timeline στα windows 11. Και να υπηρχε , εσυ το μπερδευεις με το recall που και αυτο δεν υπαρχει ακομα στα windows 11 και οταν υπαρξει οπως εγραψα και σε προηγουμενα ποστς θα εχει καποια requirements , αρα τουλαχιστον εξαρχης δεν θα ειναι ενεργοποιημενο σε ολους. Οταν τα ξεμπερδεψεις αυτα τα δυο στο κεφαλι σου ... ελα να το συζητησουμε !! χαχα :) Οπως ειπα , ουτε απο windows σκαμπαζεις ;) 

Δεν θυμόμουν την ονομασία του και το έκανες ζήτημα. Επιπλέον, φοβερό επιχείρημα. Εμείς οι χρεπολάγνοι δεν θα επηρεαστούμε απο το recall! Μεγάλε, κέντησες!

1 ώρα πριν, mphxths είπε

windows 10/11 ltsc.

Δηλαδή, θα πάει ο "άσχετος" να αγοράσει ltsc lincense. Ενδιαφέρον. 

1 ώρα πριν, mphxths είπε

To εκανα για να δω τις αρετες του λινουξ. Βρηκες τρεις καραμελες και αυτες πιπιλας συνεχως. Οπως δεν σε αγγιζουν εσενα ως χρηστη οι παθογενειες που δεν παραδεχεσαι οτι υπαρχουν , ετσι και αυτες οι τρεις καραμελες δεν αγγιζουν κανεναν αλλον εκτος απο σενα. Αρα βρες αλλες καραμελες ...

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, είπα ότι δεν έχω αντιληφθεί τη παρουσία τους. 

Δεν πρόκειται να "βρω άλλες καραμέλες" γιατί βαρέθηκα να ασχολούμαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 28/09/2024 at 23:40, uniquegr said:

Απενεργοποιούνται ΟΝΤΩΣ με ένα κλικ ή έτσι σου λέει η Microsoft...?

ενα απο αυτα εδω σου κανει; στα εβαλα και σε εικονες για ευκολια.. 😊

Windows telemetry disable tool

Αν δεν τα ξαναδεί κανείς, θα είναι ευχής έργον. Αμφιβάλω, αλλά εδώ είμαστε να τα σχολιάσουμε αν και όταν έρθει η ώρα. Οι υπόλοιπες ενοχλητικές πρακτικές όμως, καλά κρατούν ( βλέπε τηλεμετρία, ας πούμε ).

χθεσινη ειδηση:
Microsoft prepares Windows 11 24H2 ISO, works without Microsoft account

αρα μεχρι τον Οκτωβριο του 2031 θα εχουμε Windows 11 οπως τα γνωριζουμε και τα παραμετροποιουμε σημερα και με local account 😊

Μόνο που δεν ήμουν above average, εκτώς αν θεωρείς ότι κάποιος που μπορεί να κάνει φορμάτ και να σετάρει λειτουργικό, ανήκει στη μερίδα ενός ανώτερου επιπέδου γνώσεων. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει το λεγόμενο distro hopping, καθόλου. Δεν μου άρεσε το ubuntu καθώς έβρισκα βαρύ το gnome, έβαλα mint και έτυχε να μάθω για το gentoo και το arch που έρχονται πιο κοντά στις επιθυμίες μου, αλλά αυτό έγινε πολύ αργότερα απο τη πρώτη ενασχόληση με το linux.

ετσι!!! συνεχισε να λες ανεκδοτα 😄

Ναι, μόνο που δεν με προσέχεις, ίσως επειδή έχεις κολλήσει στην εικόνα που έχεις για εμένα. Θα ήταν πολύ βολικό το σενάριο που περιγράφεις, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕ. Όλα αυτά τα έμαθα πολύ αργότερα απο τη πρώτη επαφή μου με το linux. Φυσικά και χρησιμοποιούσα virtual machines στο vmware και ο λόγος που ανακάλυψα το proxmox ( απο όπου ξεκίνησε ουσιαστικά η σοβαρή ενασχόληση με το linux, σε επίπεδο terminal πια ) ήταν το ότι ήθελα να μπορώ κατά την εκκίνηση του υπολογιστή να επιλέγω ποιο vm θα τρέξει. Και ω! του θαύματος, ανακάλυψα τον type 1 hypervisor! Απλά, ΑΦΟΥ ανακάλυψα το proxmox, άρχισα να βλέπω περισσότερα videos σχετικά και να βλέπω τί υλοποιήσεις κάνουν κάποιοι και έτσι να παίρνω ιδέες και να συνθέτω το παζλ για τον δικό μου σέρβερ, τί θα τρέχει εκεί, τί ανάγκες θα εξυπηρετεί κλπ.

και εξακολουθεις να λες ανεκδοτα!!! 😄

Και στη δική μου δουλειά, όταν λαμβάνω αρχεία αυτά είναι pdf ( ή ακόμα και .ai και .eps ) και τα στέλνω στο ατελιέ σε ανάλογες μορφές. Μάλιστα, εγώ έχω windows και εκείνοι τα επεξεργάζονται σε mac. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.

Μα, τρέχω το ίδιο ακριβώς λογισμικό με αυτό που τρέχει ένας NAS του εμπορίου αγαπητέ. Ο δε samba server μου που πατάει στο Alpine,

εγω σου μιλησα για αρχεια βαρους 5~15Gb απο 3 προγραμματα ταυτοχρονα ανοιχτα, + τα υπολοιπα διαχειριστικα, πιστευεις ειναι εφικτο να βγει ετσι δουλεια μεσω Windows σε VM?
και μιλαμε για efficiency οχι να μου αποδειξεις αν γινεται να ανοιχτουν μια φορα αλλα να δουλευεις με αυτο τον τροπο επι 8ωρα καθε μερα, για πες... 😊

Μα, τρέχω το ίδιο ακριβώς λογισμικό με αυτό που τρέχει ένας NAS του εμπορίου αγαπητέ. Ο δε samba server μου που πατάει στο Alpine,

αλιμονο...!!! δε λες να ξεμεινεις απο ανεκδοτα!!! 😆

ΥΓ. δε πιστευω να εχεις και τιποτα smart tv μεσα στο σπιτι😄

Here's Yet Another Reason Not to Connect Your Smart TV to the Internet

Your Smart TV Is Taking Snapshots of Everything You Do
Privacy issues are one of the main reasons to avoid buying a smart TV. Now, a 2024 study [PDF] has found some of the top smart TV brands, such as Samsung and LG, are using what's known as "Automatic Content Recognition" (ACR) to capture what's on the screen periodically.

Once captured, the information is sent back to the company servers, where it is analyzed and used to serve targeted adverts. Over time, the system builds a unique viewing fingerprint of the content you like to watch, serving increasingly accurate and pinpointed adverts to your home.

At a high level, ACR works by periodically capturing the content displayed on a TV’s screen and matching it against a content library to detect the content being viewed on the TV.It is essentially a Shazam-like technology for audio/video content on the smart TV

The study found that a Samsung smart TV using its Tizen OS can take a screenshot every half a second, while an LG WebOS TV can take one every 10 milliseconds. However, Samsung and LG are not the only ones using ACR tech; the study notes that "ACR is implemented by all major smart TV manufacturers," but there is a considerable lack of scrutiny on how this privacy-invading tech is used.

Furthermore, these smart TVs track what's on screen even when using external devices, with the TV in "dumb" mode via HDMI. So, when you fire up your console in the evening for a gaming session, ACR tech is still tracking your activity and adding it to your user profile.

😙

ελα και σου ανοιξα δουλειες...

🤣🤣🤣Any linux distros built to replace smart tv OS? 🤣🤣🤣

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

5 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ενα απο αυτα εδω σου κανει; στα εβαλα και σε εικονες για ευκολια.. 😊

Windows telemetry disable tool

Δεν μου κάνει, γιατί η επιλογή απο τα settings των windows ΔΕΝ απενεργοποιούν πλήρως τη τηλεμετρία και χρειάζεται είτε να τρέξει κάποιο script, είτε να γίνουν ρυθμίσεις στη registry, γενικότερα να γίνουν πρόσθετες ενέργειες απο πλευράς του χρήστη. Με άλλα λόγια, με ενοχλεί που η Microsoft ουσιαστικά ΨΕΥΔΕΤΑΙ σχετικά με την απενεργοποίηση της εν λόγω "υπηρεσίας".

χθεσινη ειδηση:
Microsoft prepares Windows 11 24H2 ISO, works without Microsoft account

αρα μεχρι τον Οκτωβριο του 2031 θα εχουμε Windows 11 οπως τα γνωριζουμε και τα παραμετροποιουμε σημερα και με local account 😊

ΟΚ. Μένει να το δούμε στη πράξη. Μένουν επίσης και τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε συζητήσει.

ετσι!!! συνεχισε να λες ανεκδοτα 😄

Δεν ήμουν έμπειρος χρήστης του Linux, ενώ ποτέ ( παρά μόνο στην εποχή του DOS ) δεν είχα χρησιμοποιήσει command line interface.

και εξακολουθεις να λες ανεκδοτα!!! 😄

Δεν σε καταλαβαίνω.

εγω σου μιλησα για αρχεια βαρους 5~15Gb απο 3 προγραμματα ταυτοχρονα ανοιχτα, + τα υπολοιπα διαχειριστικα, πιστευεις ειναι εφικτο να βγει ετσι δουλεια μεσω Windows σε VM?
και μιλαμε για efficiency οχι να μου αποδειξεις αν γινεται να ανοιχτουν μια φορα αλλα να δουλευεις με αυτο τον τροπο επι 8ωρα καθε μερα, για πες... 😊

Φυσικά. Με kvm μπορείς να εκχωρείς τους πόρους του ίδιου του συστήματος, άρα είναι σαν να τρέχεις το λειτουργικό του vm στο ίδιο το σύστημα και μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι το τί πόρους εσύ έχεις επιλέξεις να διαθέσεις στο vm. Και ναι, βγάζω κανονικά τη δουλειά μου έτσι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως είπα, η σουίτα της adobe λειτουργεί καλύτερα γιατί την υποχρεώνω να χρησιμοποιήσει μια κάρτα γραφικών η οποία δεν είναι συμβατή με το προαναφερθέν software και έτσι χρησιμοποιώ τις δυνατότητες της gpu και κάνω ακόμα πιο γρήγορα και εύκολα τη δουλειά μου. Και για ποια 8ωρα μιλάς; Ο desktop υπολογιστής μου εδώ και κανένα χρόνο λειτουργεί σε μόνιμη βάση έτσι, με έξοδο στη κανονική μου οθόνη, με 4Κ@60Hz ανάλυση κλπ κλπ κλπ. 

αλιμονο...!!! δε λες να ξεμεινεις απο ανεκδοτα!!! 😆

Τρέχω το ίδιο ακριβώς λογισμικό αγαπητέ. TrueNAS. Απλά, για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα, τρέχω samba server σαν λειτουργία μέσα στο Alpine με αυστηρούς κανόνες στο iptables.

ΥΓ. δε πιστευω να εχεις και τιποτα smart tv μεσα στο σπιτι😄

Here's Yet Another Reason Not to Connect Your Smart TV to the Internet

Και ναι και όχι. Το μέρος του streaming το έχει αναλάβει ο htpc μου και σε λίγο καιρό όλο το δίκτυό μου θα είναι μπροστά απο το pfSense με vlans.

Your Smart TV Is Taking Snapshots of Everything You Do
Privacy issues are one of the main reasons to avoid buying a smart TV. Now, a 2024 study [PDF] has found some of the top smart TV brands, such as Samsung and LG, are using what's known as "Automatic Content Recognition" (ACR) to capture what's on the screen periodically.

Once captured, the information is sent back to the company servers, where it is analyzed and used to serve targeted adverts. Over time, the system builds a unique viewing fingerprint of the content you like to watch, serving increasingly accurate and pinpointed adverts to your home.

At a high level, ACR works by periodically capturing the content displayed on a TV’s screen and matching it against a content library to detect the content being viewed on the TV.It is essentially a Shazam-like technology for audio/video content on the smart TV

The study found that a Samsung smart TV using its Tizen OS can take a screenshot every half a second, while an LG WebOS TV can take one every 10 milliseconds. However, Samsung and LG are not the only ones using ACR tech; the study notes that "ACR is implemented by all major smart TV manufacturers," but there is a considerable lack of scrutiny on how this privacy-invading tech is used.

Furthermore, these smart TVs track what's on screen even when using external devices, with the TV in "dumb" mode via HDMI. So, when you fire up your console in the evening for a gaming session, ACR tech is still tracking your activity and adding it to your user profile.

😙

ελα και σου ανοιξα δουλειες...

🤣🤣🤣Any linux distros built to replace smart tv OS? 🤣🤣🤣

Ισχύει ό,τι και με τις wifi cameras. Δεν τους επιτρέπεις να ανοίξουν σύνδεση στο wan και περιορίζεις τις πόρτες σε http και https. Αν κάποια στιγμή θελήσουν κάποιο update, το βλέπουμε στη πράξη. Όσο για τη linux distro που θα υποκαταστήσει το smart tv os, για να τρέξει σε μια τηλεόραση το βρίσκω δύσκολο. Αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας, καθώς όπως είπα, αυτό το μέρος της δουλειάς το έχει αναλάβει ο htpc μου που τρέχει gentoo. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...