mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, uniquegr said: δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις και έκδοση με μηνιαία συνδρομή χωρίς διαφημίσεις. Και εγω εβλεπα ενα fan art των windows 12. Δηλαδη συζητας επι μυθευματων ? Επι του τι μπορει να ερθει στο μελλον ? Σοβαρα τωρα ? 3 hours ago, uniquegr said: Κάτι παρόμοιο έκανε και η Google με το Youtube, έχει τιγκάρει τα videos με διαφημίσεις και αν δεν θέλεις, πρέπει να πληρώσεις. Τελευταια φορα που ειδα διαφημισεις στο ΥΤ ηταν με τον κατακλυσμο του Νωε. Και οχι δεν πληρωνω τιποτα στο ΥΤ. 3 hours ago, uniquegr said: Σαν admin όμως, μπορείς να τρέξεις οποιοδήποτε executable στα windows. Ακόμα και σαν root, δεν μπορείς να τρέξεις το οποιοδήποτε script στο linux, πρέπει να το κάνεις executable, πρέπει να το τρέξεις με sudo ή σαν root και πρέπει να δώσεις κωδικό. Περισσότερα καμπανάκια δηλαδή που χτυπάνε και σε προειδοποιούν ότι κάνεις κάτι σοβαρό. Άποψή μου, πάντα. Αναφερεσαι σε εναν υποθετικο χρηστη που ξερει τι του γινεται και καταλαβαινει τι ειναι αυτα που κανει. Ο αδαης χρηστης , με την ιδια ευκολια που παταει το ΟΚ στο popup του uac στα windows , με την ιδια ευκολια θα βαλει τον κωδικο του στο αντιστοιχο popup στο λινουξ. Εκει μπαινει ο τεχνικος αναλφαβητισμος που εχω πει πολλες φορες. Στα windows υπαρχει περισσοτερος εκ των πραγματων απο ο,τι στο λινουξ. Εχει να κανει με το target group , στο οποιο στοχευει το καθε λειτουργικο. Για αυτο οταν στειλεις τον αδαη χρηστη στο λινουξ , ετσι απλα , δεν του κανεις καλο. Θελει μια υποτυπωδη εκπαιδευση. Το "κανε ο,τι θες , μην ανησυχεις για ιους" , δεν στεκει. 3 hours ago, uniquegr said: Αυτό που λέω είναι ότι αρκετοί θα μπορούσαν να έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους με το linux, άρα αν και όταν παραστεί ανάγκη ( όταν μπουχτήσουν με τις επιλογές της Microsoft ας πούμε ), υπάρχει αυτή η επιλογή που δεν είναι τόσο δύσκολη όσο τη περιγράφετε. Η στιγμη που μπουχτησε καποιος με τις επιλογες της Microsoft δεν εχει φτασει ακομα ομως. Αρα , προς τι οι προσπαθειες προσυλητισμου ? Κρατηθειτε για μερικα ... χρονια ακομα 3 hours ago, uniquegr said: Θέμα σχετικό με τί ακριβώς; "Παθογενειες του λινουξ". 3 hours ago, uniquegr said: Προφανώς αναφέρονται σε συγκεκριμένα παιχνίδια που μπορούν να λειτουργούν σε αυτό το περιβάλλον και καταλαβαίνω ότι αυτό δεν χαρακτηρίζει όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια. Αφου εγινε .. προφανες παλι καλα. Εγω ρε φιλε παιζω Diablo. Υπαρχει στο steam ? Υπαρχει. Εγω ομως το εχω αγορασμενο μεσω battlenet. Δεν παιζει να ξαναπληρωσω λεφτα για να το εχω μεσω steam. Οτιδηποτε υπαρχει σε steam ή/και σε αλλες πλατφορμες , κατα πασα πιθανοτητα μπορουν να παιξουν σε λίνουξ. Αν δεν υπαρχουν ? Αν εγω ειμαι τζαμπατζης και το κατεβασω σπασμενο , πως θα το παιξω ? Η μανουρα δεν αξιζει τον κοπο. 3 hours ago, uniquegr said: αν κάποιος έχει πρόβλημα με τα windows Αν καποιος εχει προβλημα με τα windows , να του βρεις λυση. Οχι να τον στειλεις σε αλλο λειτουργικο. Δεν ειναι αυτη η προφανης αντιμετωπιση της καταστασης. Η αντιμετωπιση σου ειναι ακριβως ιδια με του ρητορα. Εσυ προτεινεις αλλαγη λειτουργικου , ο ρητορας αλλαγη διανομων. Στην βαση τους , οι δυο λυσεις ειναι ιδιες. Δεν σεβεστε τις αναγκες αυτου που εχει το προβλημα , απλα κοιτατε τον εαυτο σας και προτεινετε τις αναλογες "λυσεις". Δηλαδη αν εγω ετρεχα amiga os , να προτεινα amiga os ? Σοβαρα ? 3 hours ago, uniquegr said: Όταν κάποιος απο παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα, δύσκολα την αποχωρίζεται. Αν η εναλλακτικη ειναι καλυτερη , την αποχωριζεσαι. Ετσι κανει η ανθρωποτητα και ετσι προχωραει παρακατω. 3 hours ago, uniquegr said: Εγώ όμως, μια χαρά θα γυρνούσα στο Linux και απόδειξη αυτού είναι ότι ακόμα και τώρα σου γράφω απο υπολογιστή που μπορεί να τρέξει άνετα και χωρίς πειράγματα Windows11, αλλά τρέχω Linux Mint. Με εξαίρεση τις ώρες που πρέπει να σχεδιάσω, δεν χρειάζομαι τα Windows, δεν μου λείπουν καθόλου. Οπότε, όπως λες εσύ να μη κρίνω απο τον εαυτό μου, καλό είναι να μη το κάνεις ούτε κι εσύ... Αρχικα δεν κρινω τιποτα απο τον εαυτο μου. Ο,τι αναφερω , περα απο προσωπικες παρατηρησεις , ειναι και παθογενειες που ισχυουν γενικοτερα. Δεν τις βγαζω απο το μυαλο μου. Απο την αλλη , εσυ εναλλασεσαι μεταξυ δυο λειτουργικων. Αρα το λινουξ δεν σε καλυπτει ΠΛΗΡΩΣ. Αρα η χρηση του γινεται γιατι ... επανασταση ? Γιατι πιο ευχρηστο δεν ειναι. Καλυτερο σε λειτουργια δεν ειναι , πιο ομορφο δεν ειναι. Θα μπορουσες να ησουν αποκλειστικα σε windows και να μην χρειαζοταν να πηγαινεις περα δωθε. Αρα ... επανασταση και φιλοσοφια. Στα λογια μου ερχομαστε. 3 hours ago, uniquegr said: Αυτό που εσένα ενοχλεί, στο έχω ξαναπεί, είναι η μαγεία του linux. Αν ως μαγεια οριζεις το χαος και την ασυνεννοησια και τα παρατημενα προτζεκτς δεξια και αριστερα , δικο σου προβλημα 3 hours ago, uniquegr said: Δίνεις το παράδειγμα του date format. Μάλιστα. Εσύ πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις το date format στα windows? Γιατί, γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν θελήσεις, στο linux είναι μερικές γραμμές σε ένα conf file και έληξε το πανηγύρι. Ή μήπως η Microsoft κάνει ότι της ζητούν οι χρήστες του λειτουργικού της; Πλάκα μας κάνεις τώρα; Δηλαδή, δεχόμαστε τη στάση της Microsoft να μην αφουγκράζεται το κοινό ( π.χ. αλλαγή του start menu όπως είπες ), αλλά όταν οι linux devs κάνουν το ίδιο, είναι κατακριταίοι; Αναφερεσαι σε θεματα που δεν εχεις πληρη γνωση , αλλα θα σου κανω την χαρη να τα συζητησω. Αρχικα η microsoft με την εμπειρια της , εχει κανει ορθολογικες επιλογες που καλυπτουν την πλειονοτητα. Στον windows explorer λοιπον το date format ειναι της μορφης "28/9/2024 3:55μμ" , ακολουθωντας τα regional settings των windows. Στον nautilus ξερεις τι εχουμε ? "13 Σεπ 2024" (χωρις ωρα) , "Χθες 15:43" , "Σημερα 14:58" . Τι μαλακίες ειναι αυτες ωρε?!!? Χθες ? Σημερα ? Και αφου εγινε μανουρα και κραξιμο στα φορουμς , καταδεχτηκαν να βαλουν ακομα ΕΝΑ φορματ του στυλ "dd/mm/yyyy hh:mm". Η πλακα ειναι οτι αυτο το φορματ δεν ακολουθει τα regional settings , αλλα μαλλον κοιταει την γλωσσα του συστηματος γιατι βλεπω τον αμερικανικο τροπο , δηλ 09/24/2024 , στην ημερομηνια. Με λιγα λογια , ο,τι ναναι !! Η πλακα ειναι οτι παλιοτερα ο nautilus ειχε επιλογη να φτιαξεις το date format οπως ηθελες εσυ. Αλλα φαινεται ηταν κουραστικο να συντηρουν τον κωδικα αυτον. Και οχι , δεν ειναι επιλογη να αλλαξω τον nautilus ή το DE. 3 hours ago, uniquegr said: Αυτό θα ήταν πρόβλημα αν απο την αρχή του linux μέχρι σήμερα, εργάζονται οι ίδιοι ακριβώς devs και υπήρχε κίνδυνος να μείνει ορφανό το λειτουργικό απο devs. Αυτό όμως γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Κάποιος θα τα παρατήσει ( όπως και τα παράτησαν πολλοί στα τόσα χρόνια ύπαρξης του linux ), κάποιος νέος θα τον αντικαταστήσει. Ή μήπως η Microsoft έχει τους ίδιους devs απο το 1980; Τί παράλογο επιχείρημα είναι αυτό τώρα; H microsoft ειναι επιχειρηση. Θα φυγουν υπαλληλοι , θα ερθουν αλλοι. Γιατι εχει υποχρεωσεις απεναντι στους πελατες της , ειδικα τους εταιρικους και ξερει οτι δεν μπορει να τους κρεμασει. Τα windows υπαρχουν οσο ειμαι ζωντανος. Δεν σταματησαν να υφιστανται μεχρι και σημερα. Μπορεις να εισαι σιγουρος για την οποια διανομη ? Για καποιες μεγαλες ναι μπορεις , για καποιες αλλες ? korora project ΑΠΩΝ! antergos ΑΠΩΝ!! Να στηνεις δηλ την ζωη σου σε ενα λειτουργικο και αυτο καποια στιγμη να εξαφανιζεται , να σε κρεμαει. Το καλυτερο συναισθημα. Δεν αναφερομαι καν σε παρατημενα προτζεκς , ειναι τοσα πολλα που θα αδικησω καποια 3 hours ago, uniquegr said: Τί είναι τα accent colors; Όπως δεν με απασχολεί και το HDR ας πούμε, αφού δεν έχω καν συμβατό εξοπλισμό. Και πολλά που αναφέρεις ως αντεπιχειρήματα για το linux που δεν απασχολούν τον απλό χρήστη. Αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας λοιπόν, είναι ότι επιμένεις να συγχέεις τον απλό χρήστη με τον προχωρημένο ( που είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ ) και να προωθείς τις δικές σου ενστάσεις ως κάποιες που θα εξέφραζαν το πλήθος. Εχεις την εντυπωση οτι ο απλος χρηστης ειναι αυτος που εχει παλιο πισι ? Ξερεις ποσοι απλοι χρηστες εχουν μονιτορς ή και τηλεορασεις με hdr δυνατοτητες και θελουν να τις εκμεταλλευτουν ? Ή οθονες μικρων ιντσων με μεγαλες αναλυσεις και θελουν σωστο franctional scaling ? Ξερεις ποσοι χρηστες φορητων εχουν hybrid graphics ? Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι χακερ και γκουρου για να εχει στην διαθεση του τετοιες τεχνολογιες. Απλα να ζει στο παρον και να εχει λεφτα. Και εσενα και εμενα μπορει να μην μας απασχολουν τετοιες τεχνολογιες επειδη πολυ πιθανον να μην τις εχουμε στην διαθεση μας , αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να σχολιαζουμε το ποσο καλα τις υποστηριζει το ενα λειτουργικο και ποσο καθολου το αλλο. Οσο για τα accent colors (google it) , προφανως δεν ειναι καποιο λειτουργικα αναγκαιο feature , απλα δειχνει ποσο πισω ειναι τα DEs στην υλοποιηση καποιων features (gnome 47 & cosmic desktop , δεν το εχω δει σε αλλα DEs , αλλα μπορει και να κανω λαθος) , που στα windows υφιστανται εδω και χρονια. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από mphxths 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 27 λεπτά πριν, mphxths είπε Και εγω εβλεπα ενα fan art των windows 12. Δηλαδη συζητας επι μυθευματων ? Επι του τι μπορει να ερθει στο μελλον ? Σοβαρα τωρα ? Βρε συ, η ίδια η Microsoft δεν τα έχει βάλει δοκιμαστικά στα Windows 11? 28 λεπτά πριν, mphxths είπε Τελευταια φορα που ειδα διαφημισεις στο ΥΤ ηταν με τον κατακλυσμο του Νωε. Και οχι δεν πληρωνω τιποτα στο ΥΤ. Ούτε εγώ, αλλά αυτό είναι το θέμα μας; 29 λεπτά πριν, mphxths είπε Αναφερεσαι σε εναν υποθετικο χρηστη που ξερει τι του γινεται και καταλαβαινει τι ειναι αυτα που κανει. Ο αδαης χρηστης , με την ιδια ευκολια που παταει το ΟΚ στο popup του uac στα windows , με την ιδια ευκολια θα βαλει τον κωδικο του στο αντιστοιχο popup στο λινουξ. Εκει μπαινει ο τεχνικος αναλφαβητισμος που εχω πει πολλες φορες. Στα windows υπαρχει περισσοτερος εκ των πραγματων απο ο,τι στο λινουξ. Εχει να κανει με το target group , στο οποιο στοχευει το καθε λειτουργικο. Για αυτο οταν στειλεις τον αδαη χρηστη στο λινουξ , ετσι απλα , δεν του κανεις καλο. Θελει μια υποτυπωδη εκπαιδευση. Το "κανε ο,τι θες , μην ανησυχεις για ιους" , δεν στεκει. Δεν διαφωνώ, χωρίς και να συμφωνώ απόλυτα. 30 λεπτά πριν, mphxths είπε Η στιγμη που μπουχτησε καποιος με τις επιλογες της Microsoft δεν εχει φτασει ακομα ομως. Αρα , προς τι οι προσπαθειες προσυλητισμου ? Κρατηθειτε για μερικα ... χρονια ακομα Νομίζω ότι ο πληθυντικός στο δεύτερο πρόσωπο δεν εξυπηρετεί τίποτα. Δεν προσηλυτίζω κανένα. Τώρα, ως προς το πότε θα μπουχτήσει ο κόσμος με τις επιλογές της Microsoft, τα Windows 12 νομίζω ότι είναι κοντά, άρα θα δούμε τότε στη πράξη τί απο όλα όσα δοκιμάζει θα τολμήσει να περάσει στη κυκλοφορία. 32 λεπτά πριν, mphxths είπε "Παθογενειες του λινουξ". Γιατί, μια χαρά δεν τα λέμε κι εδώ; 32 λεπτά πριν, mphxths είπε Αφου εγινε .. προφανες παλι καλα. Εγω ρε φιλε παιζω Diablo. Υπαρχει στο steam ? Υπαρχει. Εγω ομως το εχω αγορασμενο μεσω battlenet. Δεν παιζει να ξαναπληρωσω λεφτα για να το εχω μεσω steam. Οτιδηποτε υπαρχει σε steam ή/και σε αλλες πλατφορμες , κατα πασα πιθανοτητα μπορουν να παιξουν σε λίνουξ. Αν δεν υπαρχουν ? Αν εγω ειμαι τζαμπατζης και το κατεβασω σπασμενο , πως θα το παιξω ? Η μανουρα δεν αξιζει τον κοπο. Ναι, αλλά ας αφήσουμε τη δική σου περίπτωση στην άκρη και να δούμε τί κάνει το ευρύ κοινό. Δεν μπορώ όμως να απαντήσω ως προς τα του gaming, γιατί δεν ασχολούμαι. 34 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν καποιος εχει προβλημα με τα windows , να του βρεις λυση. Οχι να τον στειλεις σε αλλο λειτουργικο. Δεν ειναι αυτη η προφανης αντιμετωπιση της καταστασης. Η αντιμετωπιση σου ειναι ακριβως ιδια με του ρητορα. Εσυ προτεινεις αλλαγη λειτουργικου , ο ρητορας αλλαγη διανομων. Στην βαση τους , οι δυο λυσεις ειναι ιδιες. Δεν σεβεστε τις αναγκες αυτου που εχει το προβλημα , απλα κοιτατε τον εαυτο σας και προτεινετε τις αναλογες "λυσεις". Δηλαδη αν εγω ετρεχα amiga os , να προτεινα amiga os ? Σοβαρα ? Αν κάποιος έχει πρόβλημα με Windows αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά του με Linux, γιατί να ΜΗ του το ΠΡΟΤΕΙΝΩ όταν ΔΕΝ το γνωρίζει ή γνωρίζει όσα αυτοί που το αντιμάχονται λένε κατά κόρον; Και κάτσε μια στιγμή, μπορεί το amigaOS να τρέξει στο pc μου; 37 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν η εναλλακτικη ειναι καλυτερη , την αποχωριζεσαι. Ετσι κανει η ανθρωποτητα και ετσι προχωραει παρακατω. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα γενικότερα λεγόμενά σου. Γιατί, για κάποιον μπορεί η εναλλακτική που ακούει στο όνομα Linux να είναι καλύτερη για πολλούς και διάφορους λόγους. Για εμένα για παράδειγμα, είναι μια φανταστική εναλλακτική. Την ακολούθησα, προχώρησα παρακάτω. Αλλά στο μυαλό σου είμαι ένας τζαμπατζής και ιεχωβάς. 38 λεπτά πριν, mphxths είπε Αρχικα δεν κρινω τιποτα απο τον εαυτο μου. Ο,τι αναφερω , περα απο προσωπικες παρατηρησεις , ειναι και παθογενειες που ισχυουν γενικοτερα. Δεν τις βγαζω απο το μυαλο μου. Απο την αλλη , εσυ εναλλασεσαι μεταξυ δυο λειτουργικων. Αρα το λινουξ δεν σε καλυπτει ΠΛΗΡΩΣ. Αρα η χρηση του γινεται γιατι ... επανασταση ? Γιατι πιο ευχρηστο δεν ειναι. Καλυτερο σε λειτουργια δεν ειναι , πιο ομορφο δεν ειναι. Θα μπορουσες να ησουν αποκλειστικα σε windows και να μην χρειαζοταν να πηγαινεις περα δωθε. Αρα ... επανασταση και φιλοσοφια. Στα λογια μου ερχομαστε. Κρίνεις απο τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχεις απο το σύστημά σου και περιγράφεις προβλήματα που ποτέ δεν έχω παρατηρήσει. Και όχι, δεν εναλλάσσομαι μεταξύ δύο λειτουργικών. ΕΝΑ λειτουργικό χρησιμοποιώ. Αλλά πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και αναγκάζομαι κάποιες φορές να ανοίξω windows. Η επιλογή μου όμως είναι το Linux. 40 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν ως μαγεια οριζεις το χαος και την ασυνεννοησια και τα παρατημενα προτζεκτς δεξια και αριστερα , δικο σου προβλημα Μαγεία είναι η δυνατότητα να κάνεις το λειτουργικό να συμπεριφέρεται όπως σου αρέσει. Και σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προκύψει οι τόσες πολλές διανομές. Το Linux όμως είναι ένα, ο Kernel του. Τον οποίο kernel μπορείς να πειράξεις, ενώ μπορείς ανά πάσα στιγμή να υπερβείς τα repositories και να κάνεις compile τον source code. Σωστά; Σωστά. 42 λεπτά πριν, mphxths είπε Αναφερεσαι σε θεματα που δεν εχεις πληρη γνωση , αλλα θα σου κανω την χαρη να τα συζητησω. Αρχικα η microsoft με την εμπειρια της , εχει κανει ορθολογικες επιλογες που καλυπτουν την πλειονοτητα. Στον windows explorer λοιπον το date format ειναι της μορφης "28/9/2024 3:55μμ" , ακολουθωντας τα regional settings των windows. Στον nautilus ξερεις τι εχουμε ? "13 Σεπ 2024" (χωρις ωρα) , "Χθες 15:43" , "Σημερα 14:58" . Τι μαλακίες ειναι αυτες ωρε?!!? Χθες ? Σημερα ? Και αφου εγινε μανουρα και κραξιμο στα φορουμς , καταδεχτηκαν να βαλουν ακομα ΕΝΑ φορματ του στυλ "dd/mm/yyyy hh:mm". Η πλακα ειναι οτι αυτο το φορματ δεν ακολουθει τα regional settings , αλλα μαλλον κοιταει την γλωσσα του συστηματος γιατι βλεπω τον αμερικανικο τροπο , δηλ 09/24/2024 , στην ημερομηνια. Με λιγα λογια , ο,τι ναναι !! Η πλακα ειναι οτι παλιοτερα ο nautilus ειχε επιλογη να φτιαξεις το date format οπως ηθελες εσυ. Αλλα φαινεται ηταν κουραστικο να συντηρουν τον κωδικα αυτον. Και οχι , δεν ειναι επιλογη να αλλαξω τον nautilus ή το DE. Γιατί, δεν υπάρχει στον file manager των windows η αναφορά σε χρονικά επιρρήματα; Είναι πάντως κάτι που δεν με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, να σου πω την αλήθεια. Στη δε μπάρα εργασιών, έχω τη μορφή ηη-μμ-εε ωω:λλ. 45 λεπτά πριν, mphxths είπε H microsoft ειναι επιχειρηση. Θα φυγουν υπαλληλοι , θα ερθουν αλλοι. Γιατι εχει υποχρεωσεις απεναντι στους πελατες της , ειδικα τους εταιρικους και ξερει οτι δεν μπορει να τους κρεμασει. Τα windows υπαρχουν οσο ειμαι ζωντανος. Δεν σταματησαν να υφιστανται μεχρι και σημερα. Μπορεις να εισαι σιγουρος για την οποια διανομη ? Για καποιες μεγαλες ναι μπορεις , για καποιες αλλες ? korora project ΑΠΩΝ! antergos ΑΠΩΝ!! Να στηνεις δηλ την ζωη σου σε ενα λειτουργικο και αυτο καποια στιγμη να εξαφανιζεται , να σε κρεμαει. Το καλυτερο συναισθημα. Δεν αναφερομαι καν σε παρατημενα προτζεκς , ειναι τοσα πολλα που θα αδικησω καποια Πιστεύεις δηλαδή ότι το ubuntu ή το mint θα πάψουν ποτέ να υποστηρίζονται; Το gentoo, το arch? Το ίδιο το debian ας πούμε; 48 λεπτά πριν, mphxths είπε Αν εγω ειμαι τζαμπατζης και το κατεβασω σπασμενο , πως θα το παιξω Έχω την εντύπωση ότι με το online gaming δεν είναι εφικτό να παίξει κάποιος. Δεν ισχύει αυτό; Αν ισχύει, τότε ποιος ο λόγος να κατεβάσει κάποιος σπασμένο παιχνίδι, ακόμα και αν είναι τζαμπατζής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, uniquegr said: Δεν κινδυνολογώ, αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά που σκοπεύει να προσθέσει η Microsoft στα windows. Το εάν και πότε θα ενταχθούν στο λειτουργικό και αν, κατά πόσο και με ποιο τρόπο θα μπορούν να απενεργοποιηθούν, είναι πιστεύω αλλουνού παπά ευαγγέλιο. ωστε ειναι αλλου παπα ευαγγελιο το αν απενεργοποιουνται με ενα κλικ και αλλου Ιεχωβα ευαγγελιο να εικοτολογει σε ανεπιβεβαιωτες φημες που αιωρουνται εδω και χροοοοονια! 😂 ο καθενας οπως μπορει...🥱 3 hours ago, uniquegr said: Βρε συ, η ίδια η Microsoft δεν τα έχει βάλει δοκιμαστικά στα Windows 11? μπηκαν μια μονο φορα σε μια insider preview πριν 2 χρονια... και λοιπον ? τα ξαναειδε ποτε κανεις απο τοτε; θα σχολιαζουμε και θα κατακρινουμε και τις ακυκλοφορητες beta εκδοσεις τωρα; 😂😂😂 4 hours ago, uniquegr said: Δεν είμαι τίποτα απο όλα αυτά και δεν ασχολιόμουν με δίκτυα κλπ. Το μόνο που χρησιμοποιούσα ήταν vmware και αυτό μετά την επίθεση που δέχτηκα. Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ, ούτε επί εποχής windows μου πέρασε κάποιος το λειτουργικό, σου μιλάω απο εποχής windows 98. Είναι όμως κάτι που μου αρέσει και δεν είναι απαραίτητο να αρέσει αυτή η διαδικασία σε όλους, οπότε αυτό το δέχομαι. Αλλά ειδικά για τον κύκλο μου, τόσο ως προς το Linux όσο και ως προς τα windows, βοηθώ όσο μπορώ. Ενδιαφέρον μηχανάκι, αν και προτιμώ κάτι σε core i συνήθως. το μηχανακι και την τιμη του στα 69 ευρω δεν τα εβαλα για να μου πεις μπραβο αλλα για να σου δειξω οτι φθηνες λυσεις υπαρχουν και στα Windows για οποιον ψαχνει.. αλλα εσυ μονιμως αντιπαραβαλλεις τον απειρο χρηστη Windows με εναν χρηστη linux που ειναι εκ προοιμιου above average... ο Χ χρηστης linux θα πειραματιστει με διανομες και θα κανει επενδυση χρονου στο λειτουργικο που ο μεσος χρηστης Windows δεν ειναι διατεθιμενος να κανει και δε θα εκανε ποτε αυτα εδω παρακατω ειναι δουλειες ενος απλου desktop χρηστη; 😄😄😄 Quote "Π.χ. χρειάζομαι τρεις NAS servers για να έχω τριπλό backup σε διάφορα σημεία ( εργασία, σπίτι και ένα τρίτο σημείο που θα σκεφτώ στη συνέχεια ), για λόγους ασφαλείας. Αφήνω στην άκρη το ζήτημα των επιδόσεων, αλλά και μόνο η αγορά τριών NAS θα κόστιζε τουλάχιστον 900 ευρώ, ενώ εγώ κάνω τη δουλειά μου, την ίδια ακριβώς δουλειά με μηδενικό κόστος απόκτησης. Αν αυτό δεν είναι καλό deal, τότε τί είναι; Αντ'αυτού, μπορώ να χρησιμοποιήσω ΕΝΑΝ υπολογιστή αρκετά δυνατό και να συνδέονται σε αυτόν thin clients με spice Να λοιπόν γιατί έχω τρεις Fujitsu Futro S920 ( αν και αρχικά αγόρασα έναν για να φτιάξω pfSense firewall και στη συνέχεια ανακάλυψα την έννοια του συνδυασμού server και thin clients )" ρε εισαι σοβαρος??????????? αν δεν τα χρειαζοσουν ολα αυτα και αλλα τοσα που εχεις αραδιασει σε προηγουμενες σελιδες θα ειχες κανενα λογο να φυγεις απο τα windows και να ψαχτεις με linux? 4 hours ago, uniquegr said: Ούτε εγώ μπορώ να μάθω κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα, όσο κι αν προσπάθησα. Ακόμα και το corel που κάποτε έπαιζα στα δάχτυλα, τώρα δεν μπορώ να το καταλάβω ( τώρα, εν πάση περιπτώσει, πριν κάτι χρόνια που το ξαναδοκίμασα ). Το inkscape το απορρίπτω εξ'αρχής επειδή δεν μπορώ να έχω επαγγελματική έξοδο των εργασιών σε cmyk, οπότε... δεν δουλευω μονος και για την παρτη μου, στη δουλεια μου στελνουν συνεχως ανοιχτα αρχεια απο προγραμματα τα οποια επεξεργαζομαι οπως επισης πολλες φορες στελνω κι εγω τα επεξεργασμενα αρχεια σε αλλους τα οποια ολα αυτα πρεπει να ειναι συμβατα μεταξυ τους, στις εταιριες αν δε το γνωριζεις συνηθιζεται να υπαρχει ενα workflow το οποιο πολλες φορες βγαινει και σε εξωτερικους συνεργατες .. οποτε αυτα που γραφεις ειναι κενου περιεχομενου και δε λειτουργουν σε καμια πραγματικοτητα! 4 hours ago, uniquegr said: Ως προς τη λύση του vm όμως, πέραν του ότι μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τη σουίτα της Adobe ( και με τη δυνατότητα να έχω ένα server και πολλούς clients άρα να χρησιμοποιώ τη σουίτα απο οπουδήποτε μέσα στο δίκτυό μου ), έχω και ένα πρόσθετο αβαντάζ: με το gpu passthrough υποχρεώνω ολόκληρο το σύστημα να κάνει χρήση μιας gpu ( rx580 ) η οποία δεν είναι συμβατή με τη σουίτα της adobe και ενώ σε περιβάλλον windows δεν έχει καμία επίδραση σε αυτή τη σουίτα, μέσα απο vm ( με gpu passthrough πάντα ) γίνεται μια χαρά χρήση αυτής και έχει επίδραση και στη σουίτα. Μια άλλη θετική παράμετρος είναι ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω επαγγελματική κάρτα γραφικών η οποία προορίζεται για server χρήση μιας που χρειάζομαι την επεξεργαστική της δύναμη και όχι έξοδο σε οθόνη. Έχω βάλει στο μάτι μια με μικρό tdp, λιγοστές ανάγκες σε ψύξη, 8gb ram η οποία μάλιστα συνεργάζεται με το feature της nvidia για split gpu ( μια κάρτα να τη βλέπουν σε υποδιαιρέσεις πολλά vm's ). Και πάλι, συμφωνώ ως προς το ότι δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να ψαχτούν και να βρουν τέτοιου είδους λύσεις, αλλά αν τα βάλεις κάτω, ίσως συμφωνήσεις μαζί μου ως προς το ότι ετοιμάζω ένα σύστημα όπου με τα ίδια χρήματα, η συνολική υπολογιστική δύναμη για ακριβώς τη δουλειά που κάνω, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. τι γραφεις παλι!!!!!!, καθημερινα διαχειριζομαι ανοιχτα αρχεια μεγεθους 5~15gb απο τρια διαφορετικα προγραμματα που ειναι ταυτοχρονα ανοιχτα στα οποια γινονται αντιγραφες/επικολλησεις αρχειων μεταξυ τους και ολα αυτα θα τα τρεχω μεσω VM με ματσακονιες; 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 εσυ παιδι μου αδικεισαι! επρεπε να γινεις ΙΤ!!! επειδη καταφερες κι εστησες ενα Nas στο σπιτακι και στο μαγαζακι σου νομιζεις οτι εγινες ο Κυριαρχος Μαστορας του Συμπαντος και εχεις τη γνωστη λυση για πασα νοσο... 😂😂😂 😂😂😂 😂😂😂 Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, uniquegr said: Βρε συ, η ίδια η Microsoft δεν τα έχει βάλει δοκιμαστικά στα Windows 11? Θα μας τρελανεις εδω περα ? Τι εχει βαλει στα 11 ? Διαφημισεις ? Συνδρομη ? Γιατι τρομοκρατεις τον κοσμο με ανακριβειες ? 35 minutes ago, uniquegr said: Ούτε εγώ, αλλά αυτό είναι το θέμα μας; Εσυ αναφερθηκες σε αυτο ... για καποιον αγνωστο λογο. 35 minutes ago, uniquegr said: τα Windows 12 νομίζω ότι είναι κοντά Eπισημως δεν υπαρχουν windows 12. Ουτε κοντα , ουτε μακρυα. Οδευουμε προς windows 11 24H2 και βλεπουμε. 35 minutes ago, uniquegr said: Γιατί, μια χαρά δεν τα λέμε κι εδώ; Εδω ειμαστε εκτος θεματος , ασχετα που δεν μας το λεει καποιος 35 minutes ago, uniquegr said: Αν κάποιος έχει πρόβλημα με Windows αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά του με Linux, γιατί να ΜΗ του το ΠΡΟΤΕΙΝΩ όταν ΔΕΝ το γνωρίζει ή γνωρίζει όσα αυτοί που το αντιμάχονται λένε κατά κόρον; Και κάτσε μια στιγμή, μπορεί το amigaOS να τρέξει στο pc μου; Αν καποιος εχει προβλημα με windows , δουλευει μια ζωη με windows , το προβλημα μπορει να επιλυθει , και μπορει να κανει την δουλεια του και στο λινουξ , η λογικη αντιμετωπιση κατ'εσε ειναι να τον στειλεις στο λινουξ. Εχεις ξεπερασει τον ρητορα , ειλικρινα στο λεω. Oσο για το amigaOS , μπορει να τρεξει στο πισι σου ... μεσω emulation 35 minutes ago, uniquegr said: Γιατί, για κάποιον μπορεί η εναλλακτική που ακούει στο όνομα Linux να είναι καλύτερη για πολλούς και διάφορους λόγους. Για εμένα για παράδειγμα, είναι μια φανταστική εναλλακτική. Την ακολούθησα, προχώρησα παρακάτω. Περιμενω τους πολλους και διαφορους λογους. Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις λεξεις "διαφανεια" , "ασφαλεια" , "παραμετροποιηση". Αντε να σε δω. Οσο για το "προχωρησα παρακατω" , παπαρια προχωρησες παρακατω απο την στιγμη που ακομα εχεις αναγκη τα windows. 35 minutes ago, uniquegr said: Μαγεία είναι η δυνατότητα να κάνεις το λειτουργικό να συμπεριφέρεται όπως σου αρέσει. Μαγεια ειναι να ξερει το λειτουργικο απο πριν τι σου αρεσει και να μην χρειαζεται να ασχολεισαι με αυτο , αλλα με τις εργασιες σου 35 minutes ago, uniquegr said: Γιατί, δεν υπάρχει στον file manager των windows η αναφορά σε χρονικά επιρρήματα; Είναι πάντως κάτι που δεν με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, να σου πω την αλήθεια. Στη δε μπάρα εργασιών, έχω τη μορφή ηη-μμ-εε ωω:λλ. Οχι δεν υπαρχουν χρονικα επιρρηματα. Η μορφη της ημερομηνιας ειναι αυτη που ανεφερα , παντου και παντα. Στην δε μπαρα εργασιων στο Gnome , αφου θες να πιασουμε την μπαρα εργασιων στο λινουξ , η ημερομηνια εχει την μορφη "Σεπ 24 16:24" . Δηλαδη ουτε το ετος βλεπω , ουτε ειναι στην σωστη σειρα ο μηνας με την μερα. Χρησιμοποιει ελληνικα στην αμερικανικη μεθοδο απεικονισης , δηλ. μηνας πρωτος , μερα μετα. Πιο αχταρμας δεν γινεται. Πρεπει να βαλω extension για να φτιαξω την ημερομηνια οπως θελω , που σημαινει οτι το gnome μπορει να ρυθμιστει πανω σε αυτο το θεμα , απλα δεν σου δινει την δυνατοτητα μεσα απο τις ρυθμισεις και πρεπει να καταφευγουμε σε extensions... 35 minutes ago, uniquegr said: Πιστεύεις δηλαδή ότι το ubuntu ή το mint θα πάψουν ποτέ να υποστηρίζονται; Το gentoo, το arch? Το ίδιο το debian ας πούμε; To ubuntu οχι , εχει εταιρια απο πισω. Το mint δεν ξερω τι εχει απο πισω , αλλα οτιδηποτε στηριζεται στο ubuntu μπορει να υπαρχει για αρκετο καιρο αναλογως τι υπαρχει πισω απο την καθε διανομη. Μην μου απαριθμεις διανομες. Εγραψα οτι οι "μεγαλες" διανομες θα μεινουν για αρκετα χρονια , οπως υπαρχουν ηδη για αρκετα χρονια. Εγω σου μιλαω για τις μικροτερες. Που ειναι σαν διαττοντες αστερες , σημερα υπαρχουν , αυριο οχι. Και αυτες οι μικροτερες διανομες ειναι αυτες που κρατανε την πελατεια , αυτες που φερνουν την πελατεια. Ειδες οτι προτεινουμε mint , δεν προτεινουμε ubuntu ή debian ή arch ή fedora. Aλλα , εγω τουλαχιστον , προτεινω μικροτερες π.χ. manjaro , mint , nobara , endeavouros , που εχουν ραφιναρει τις μεγαλες , τις κανανε προσιτες και ευκολες. Αν εκλειψουν αυτες , τι γινεται ? Εχεις αναρωτηθει καθολου ? 35 minutes ago, uniquegr said: Έχω την εντύπωση ότι με το online gaming δεν είναι εφικτό να παίξει κάποιος. Δεν ισχύει αυτό; Αν ισχύει, τότε ποιος ο λόγος να κατεβάσει κάποιος σπασμένο παιχνίδι, ακόμα και αν είναι τζαμπατζής; Υπαρχουν online-always-only παιχνιδια οπως π.χ. το LoL ή το Diablo , που εκει δεν μπορεις να το κατεβασεις σπασμενο προφανως. Υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι αυτου του ειδους και τα οποια κυκλοφορουν και σπασμενα. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Γιατί, για κάποιον μπορεί η εναλλακτική που ακούει στο όνομα Linux να είναι καλύτερη για πολλούς και διάφορους λόγους. Για εμένα για παράδειγμα, είναι μια φανταστική εναλλακτική. Την ακολούθησα, προχώρησα παρακάτω. Αλλά στο μυαλό σου είμαι ένας τζαμπατζής και ιεχωβάς. την ακολουθησες γιατι εστησες ενα σκασμο servers, αναγκες που σε καμια περιπτωση δεν εχει ο μεσος desktop χρηστης! εδω και τοσες σελιδες αν δε το εχεις καταλαβει μας διαλαλεις την "επιτυχια" σου να γλιτωσεις 1-2 χιλιαρικα επειδη η αναγκη σε εσμπρωξε κι εμαθες linux και να στηνεις server το εμπεδωσαμε.. φτανει με τις ιστοριες απο την κρυπτη του καθε πορωμενου που "σωθηκε" επειδη γλιτωσε 2 δεκαρες και απο την πολλη του τη χαρα δεν μπορει να κρυφτει.. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε ωστε ειναι αλλου παπα ευαγγελιο το αν απενεργοποιουνται με ενα κλικ και αλλου Ιεχωβα ευαγγελιο να εικοτολογει σε ανεπιβεβαιωτες φημες που αιωρουνται εδω και χροοοοονια! 😂 ο καθενας οπως μπορει...🥱 Απενεργοποιούνται ΟΝΤΩΣ με ένα κλικ ή έτσι σου λέει η Microsoft...? 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε μπηκαν μια μονο φορα σε μια insider preview πριν 2 χρονια... και λοιπον ? τα ξαναειδε ποτε κανεις απο τοτε; θα σχολιαζουμε και θα κατακρινουμε και τις ακυκλοφορητες beta εκδοσεις τωρα; 😂😂😂 Αν δεν τα ξαναδεί κανείς, θα είναι ευχής έργον. Αμφιβάλω, αλλά εδώ είμαστε να τα σχολιάσουμε αν και όταν έρθει η ώρα. Οι υπόλοιπες ενοχλητικές πρακτικές όμως, καλά κρατούν ( βλέπε τηλεμετρία, ας πούμε ). 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε το μηχανακι και την τιμη του στα 69 ευρω δεν τα εβαλα για να μου πεις μπραβο αλλα για να σου δειξω οτι φθηνες λυσεις υπαρχουν και στα Windows για οποιον ψαχνει.. αλλα εσυ μονιμως αντιπαραβαλλεις τον απειρο χρηστη Windows με εναν χρηστη linux που ειναι εκ προοιμιου above average... ο Χ χρηστης linux θα πειραματιστει με διανομες και θα κανει επενδυση χρονου στο λειτουργικο που ο μεσος χρηστης Windows δεν ειναι διατεθιμενος να κανει και δε θα εκανε ποτε αυτα εδω παρακατω ειναι δουλειες ενος απλου desktop χρηστη; 😄😄😄 Μόνο που δεν ήμουν above average, εκτώς αν θεωρείς ότι κάποιος που μπορεί να κάνει φορμάτ και να σετάρει λειτουργικό, ανήκει στη μερίδα ενός ανώτερου επιπέδου γνώσεων. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω κάνει το λεγόμενο distro hopping, καθόλου. Δεν μου άρεσε το ubuntu καθώς έβρισκα βαρύ το gnome, έβαλα mint και έτυχε να μάθω για το gentoo και το arch που έρχονται πιο κοντά στις επιθυμίες μου, αλλά αυτό έγινε πολύ αργότερα απο τη πρώτη ενασχόληση με το linux. 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε ρε εισαι σοβαρος??????????? αν δεν τα χρειαζοσουν ολα αυτα και αλλα τοσα που εχεις αραδιασει σε προηγουμενες σελιδες θα ειχες κανενα λογο να φυγεις απο τα windows και να ψαχτεις με linux? Ναι, μόνο που δεν με προσέχεις, ίσως επειδή έχεις κολλήσει στην εικόνα που έχεις για εμένα. Θα ήταν πολύ βολικό το σενάριο που περιγράφεις, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΙΣΧΥΕ. Όλα αυτά τα έμαθα πολύ αργότερα απο τη πρώτη επαφή μου με το linux. Φυσικά και χρησιμοποιούσα virtual machines στο vmware και ο λόγος που ανακάλυψα το proxmox ( απο όπου ξεκίνησε ουσιαστικά η σοβαρή ενασχόληση με το linux, σε επίπεδο terminal πια ) ήταν το ότι ήθελα να μπορώ κατά την εκκίνηση του υπολογιστή να επιλέγω ποιο vm θα τρέξει. Και ω! του θαύματος, ανακάλυψα τον type 1 hypervisor! Απλά, ΑΦΟΥ ανακάλυψα το proxmox, άρχισα να βλέπω περισσότερα videos σχετικά και να βλέπω τί υλοποιήσεις κάνουν κάποιοι και έτσι να παίρνω ιδέες και να συνθέτω το παζλ για τον δικό μου σέρβερ, τί θα τρέχει εκεί, τί ανάγκες θα εξυπηρετεί κλπ. 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε δεν δουλευω μονος και για την παρτη μου, στη δουλεια μου στελνουν συνεχως ανοιχτα αρχεια απο προγραμματα τα οποια επεξεργαζομαι οπως επισης πολλες φορες στελνω κι εγω τα επεξεργασμενα αρχεια σε αλλους τα οποια ολα αυτα πρεπει να ειναι συμβατα μεταξυ τους, στις εταιριες αν δε το γνωριζεις συνηθιζεται να υπαρχει ενα workflow το οποιο πολλες φορες βγαινει και σε εξωτερικους συνεργατες .. οποτε αυτα που γραφεις ειναι κενου περιεχομενου και δε λειτουργουν σε καμια πραγματικοτητα! Και στη δική μου δουλειά, όταν λαμβάνω αρχεία αυτά είναι pdf ( ή ακόμα και .ai και .eps ) και τα στέλνω στο ατελιέ σε ανάλογες μορφές. Μάλιστα, εγώ έχω windows και εκείνοι τα επεξεργάζονται σε mac. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς. 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε τι γραφεις παλι, εχω ανοιχτα αρχεια μεγεθους 5~15gb απο τρια διαφορετικα προγραμματα ταυτοχρονα ανοιχτα στα οποια γινονται αντιγραφες αρχειων μεταξυ τους και ολα αυτα θα τα τρεχω μεσω VM με ματσακονιες; 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 εσυ παιδι μου αδικεισαι! επρεπε να γινεις ΙΤ!!! επειδη καταφερες κι εστησες ενα Nas στο σπιτακι και στο μαγαζακι σου νομιζεις οτι εγινες ο Κυριαρχος Μαστορας του Συμπαντος και εχεις τη γνωστη λυση για πασα νοσο... 😂😂😂 😂😂😂 😂😂😂 Μα, τρέχω το ίδιο ακριβώς λογισμικό με αυτό που τρέχει ένας NAS του εμπορίου αγαπητέ. Ο δε samba server μου που πατάει στο Alpine, 6 ώρες πριν, mphxths είπε Περιμενω τους πολλους και διαφορους λογους. Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις λεξεις "διαφανεια" , "ασφαλεια" , "παραμετροποιηση". Αντε να σε δω. Οσο για το "προχωρησα παρακατω" , παπαρια προχωρησες παρακατω απο την στιγμη που ακομα εχεις αναγκη τα windows. δεν κάνει τίποτα άλλο απο το να σερβάρει αρχεία στο δίκτυο. Στα οποία αρχεία έχουν πρόσβαση τόσο τα windows όσο και το linux, ενώ σκάει backups φωτογραφιών και η γυναίκα μου απο το iPhone της μέσω WiFi. Δεν σε καταλαβαίνω. Όσο για τα virtual machines, με pci passthrough είναι σαν να έχεις το ίδιο το σύστημα μέσα στο vm. Βλέπω τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή, βλέπω την ίδια ακριβώς gpu, οτιδήποτε βλέπει ο hypervisor, το βλέπω το ίδιο ακριβώς και εντός vm στο οποίο έχω εκχωρήσει το περιφερειακό. Μάλλον σκέφτεσαι με το vmware κατά νου. 6 ώρες πριν, mphxths είπε Θα μας τρελανεις εδω περα ? Τι εχει βαλει στα 11 ? Διαφημισεις ? Συνδρομη ? Γιατι τρομοκρατεις τον κοσμο με ανακριβειες ? Κάπου διάβαζα ότι έχουν αρχίσει να σκάνε διαφημίσεις στο start menu των Win11. Αν παρανόησα, ζητώ συγγνώμη, αλλά αυτό έχω διαβάσει. Σχετικά με το timeline, είναι κάτι για το οποίο συζητούσαμε πρόσφατα. 6 ώρες πριν, mphxths είπε Αν καποιος εχει προβλημα με windows , δουλευει μια ζωη με windows , το προβλημα μπορει να επιλυθει , και μπορει να κανει την δουλεια του και στο λινουξ , η λογικη αντιμετωπιση κατ'εσε ειναι να τον στειλεις στο λινουξ. Εχεις ξεπερασει τον ρητορα , ειλικρινα στο λεω. Oσο για το amigaOS , μπορει να τρεξει στο πισι σου ... μεσω emulation Το θέμα είναι να μπορεί να επιλυθεί και να μην εμφανιστεί και πάλι το ίδιο ή κάποιο νέο... Προσωπικά πάντως, έχω ξεχάσει τα προβλήματα με το linux, μπλε οθόνη ή γενικότερα οθόνη εμφάνισης προβλήματος δεν έχω δει ποτέ. Όσο για το amigaOS και το emulation, ευχαριστώ πολύ. Έχω τρέξει και hackintosh με pci passthough 6 ώρες πριν, mphxths είπε Περιμενω τους πολλους και διαφορους λογους. Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις λεξεις "διαφανεια" , "ασφαλεια" , "παραμετροποιηση". Αντε να σε δω. Οσο για το "προχωρησα παρακατω" , παπαρια προχωρησες παρακατω απο την στιγμη που ακομα εχεις αναγκη τα windows. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, αυτά τα τρία που μου απαγορεύεις να χρησιμοποιήσω, είναι αυτά που με εκφράζουν. Και ναι, προχώρησα παρακάτω. Πρέπει όμως να κάνω και τη δουλειά μου. Δεν φταίω εγώ που η μια εταιρεία κάνει πλάτες στην άλλη για να παραμένουν στο προσκήνιο. 6 ώρες πριν, mphxths είπε Μαγεια ειναι να ξερει το λειτουργικο απο πριν τι σου αρεσει και να μην χρειαζεται να ασχολεισαι με αυτο , αλλα με τις εργασιες σου Μόνο που δεν μπορεί ένα λειτουργικό να ξέρει τί μου αρέσει. Ίσως μπορεί να το επιτύχει κατά προσέγγιση, αλλά τα windows δεν παρέχουν τις δυνατότητες παραμετροποίησης του Linux. 6 ώρες πριν, mphxths είπε Οχι δεν υπαρχουν χρονικα επιρρηματα. Η μορφη της ημερομηνιας ειναι αυτη που ανεφερα , παντου και παντα. Στην δε μπαρα εργασιων στο Gnome , αφου θες να πιασουμε την μπαρα εργασιων στο λινουξ , η ημερομηνια εχει την μορφη "Σεπ 24 16:24" . Δηλαδη ουτε το ετος βλεπω , ουτε ειναι στην σωστη σειρα ο μηνας με την μερα. Χρησιμοποιει ελληνικα στην αμερικανικη μεθοδο απεικονισης , δηλ. μηνας πρωτος , μερα μετα. Πιο αχταρμας δεν γινεται. Πρεπει να βαλω extension για να φτιαξω την ημερομηνια οπως θελω , που σημαινει οτι το gnome μπορει να ρυθμιστει πανω σε αυτο το θεμα , απλα δεν σου δινει την δυνατοτητα μεσα απο τις ρυθμισεις και πρεπει να καταφευγουμε σε extensions... Όπως είπα παραπάνω, μια χαρά έχω μορφή ημερομηνίας στη μπάρα εργασιών του τύπου ηη-μμ-εε ωω:λλ, ενώ αυτό που σε ενόχλησε, η χρήση χρονικού επιρρήματος, ισχύει και για τα Windows. Ναι ή όχι; 6 ώρες πριν, mphxths είπε To ubuntu οχι , εχει εταιρια απο πισω. Το mint δεν ξερω τι εχει απο πισω , αλλα οτιδηποτε στηριζεται στο ubuntu μπορει να υπαρχει για αρκετο καιρο αναλογως τι υπαρχει πισω απο την καθε διανομη. Μην μου απαριθμεις διανομες. Εγραψα οτι οι "μεγαλες" διανομες θα μεινουν για αρκετα χρονια , οπως υπαρχουν ηδη για αρκετα χρονια. Εγω σου μιλαω για τις μικροτερες. Που ειναι σαν διαττοντες αστερες , σημερα υπαρχουν , αυριο οχι. Και αυτες οι μικροτερες διανομες ειναι αυτες που κρατανε την πελατεια , αυτες που φερνουν την πελατεια. Ειδες οτι προτεινουμε mint , δεν προτεινουμε ubuntu ή debian ή arch ή fedora. Aλλα , εγω τουλαχιστον , προτεινω μικροτερες π.χ. manjaro , mint , nobara , endeavouros , που εχουν ραφιναρει τις μεγαλες , τις κανανε προσιτες και ευκολες. Αν εκλειψουν αυτες , τι γινεται ? Εχεις αναρωτηθει καθολου ? Και τα δύο, ubuntu & mint πατάνε στο Debian όμως. Τις μικρότερες διανομές δεν τις έχω δοκιμάσει, γιατί όπως έχω ξαναπεί, πλέον με εντυπωσιάζουν οι λιτές distros για να τις κάνω όπως μου αρέσει, με τα packages που με ενδιαφέρουν κλπ. Οπότε... 6 ώρες πριν, mphxths είπε Υπαρχουν online-always-only παιχνιδια οπως π.χ. το LoL ή το Diablo , που εκει δεν μπορεις να το κατεβασεις σπασμενο προφανως. Υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι αυτου του ειδους και τα οποια κυκλοφορουν και σπασμενα. Αν και έχω παίξει σπασμένα παιχνίδια στο παρελθόν, νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά υπάγεται στη κατηγορία του τζαμπατζή. Και κοίτα να δεις κάτι πράγματα, δεν μπορείς να συμπεριφερθείς σαν ένας τέτοιος σε ένα λειτουργικό σύστημα που απευθύνεται σε τζαμπατζήδες! Αίσχος! 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε την ακολουθησες γιατι εστησες ενα σκασμο servers, αναγκες που σε καμια περιπτωση δεν εχει ο μεσος desktop χρηστης! Κάνεις μεγάλο λάθος. Μέσα στους servers τρέχουν λειτουργικά και τα χρησιμοποιώ ως desktops. H ενασχόλησή μου με τους servers βοήθησε στο να καταλάβω το terminal, το bash και τις δυνατότητες που αυτά δίνουν. Και όλα αυτά τα έμαθα σε μόλις ένα χρόνο και ενώ ήδη χρησιμοποιούσα Linux για περίπου ένα χρόνο. 6 ώρες πριν, Odyss3us είπε εδω και τοσες σελιδες αν δε το εχεις καταλαβει μας διαλαλεις την "επιτυχια" σου να γλιτωσεις 1-2 χιλιαρικα επειδη η αναγκη σε εσμπρωξε κι εμαθες linux και να στηνεις server 1-2 χιλιάρικα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ειδικά αναλογιζόμενοι ότι κάνω την ίδια και καλύτερη δουλειά με...χρέπια όπως τα αποκαλείτε. Δεν έχω σταθεί όμως μόνο στους servers, απλά σας εξήγησα τί ακριβώς κάνω με τα...χρέπια και πόσο αποδοτικά είναι στο ρόλο που τους έχω αναθέσει. Δεν διαλαλώ όμως τη χρήση του linux στους servers μου, αλλά στο desktop μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, uniquegr said: όταν λαμβάνω αρχεία αυτά είναι pdf Ακομα ψαχνω pdf reader σε λινουξ , κατι εφαμιλλο του foxit pdf reader. Α...κ..ο...μ...α !! 19 minutes ago, uniquegr said: Κάπου διάβαζα ότι έχουν αρχίσει να σκάνε διαφημίσεις στο start menu των Win11. Kαι εγω καπου ειδα μωβ μηλα , αλλα τελικα ηταν Α.Ι. generated photo. Βαλε win 11 σε καποιο vm και δες αν υπαρχουν διαφημισεις. Πες μου να σου στειλω και την τελευταια εκδοση (24Η2) , να εισαι και πιο ενημερωμενος. 19 minutes ago, uniquegr said: Σχετικά με το timeline, είναι κάτι για το οποίο συζητούσαμε πρόσφατα. Για το recall μιλαμε εδω περα ? Οταν το δουμε και αποδειχτει οτι μας κλεβει στοιχεια , θα το ξανασυζητησουμε. 19 minutes ago, uniquegr said: Το θέμα είναι να μπορεί να επιλυθεί και να μην εμφανιστεί και πάλι το ίδιο ή κάποιο νέο Νεο αφηγημα ? Επειδη μπορει να προκυψουν νεα προβληματα στα windows , ας τον στειλουμε στο λινουξ ? Απο πουθενα δεν σε πιανουμε. 19 minutes ago, uniquegr said: Προσωπικά πάντως, έχω ξεχάσει τα προβλήματα με το linux, μπλε οθόνη ή γενικότερα οθόνη εμφάνισης προβλήματος δεν έχω δει ποτέ. Το ιδιο και εγω ... στα windows. Ε και ? 19 minutes ago, uniquegr said: Δεν έχω να προσθέσω κάτι, αυτά τα τρία που μου απαγορεύεις να χρησιμοποιήσω, είναι αυτά που με εκφράζουν. Και ναι, προχώρησα παρακάτω. Πρέπει όμως να κάνω και τη δουλειά μου. Δεν φταίω εγώ που η μια εταιρεία κάνει πλάτες στην άλλη για να παραμένουν στο προσκήνιο. Αρα δεν εχει το λινουξ να προσφερει κατι παραπανω εκτος απο αυτα τα τρια που ανεφερα. Αυτο μου λες ? Το παραδεχεσαι δηλ ? Επιτελους , φτασαμε στην ταμπακιερα !! Οσο για το "πρεπει ομως να κανω την δουλεια μου" , το ακουω βερεσε. Ειπες προχωρησες παρακατω. Απλα παραδεχεσαι οτι δεν προχωρησες παρακατω. Οτι το λινουξ αποδειχτηκε ανεπαρκες ακομα και για τις δικες σου αναγκες , παρολο που το γουσταρεις τοσο πολυ... 19 minutes ago, uniquegr said: Μόνο που δεν μπορεί ένα λειτουργικό να ξέρει τί μου αρέσει. Ίσως μπορεί να το επιτύχει κατά προσέγγιση, αλλά τα windows δεν παρέχουν τις δυνατότητες παραμετροποίησης του Linux. Δεν ενδιαφερεται το λειτουργικο , οποιο και αν ειναι αυτο , για σενα και για μενα ... αλλα για την πλειοψηφια. Αυτο προσπαθουν να κανουν ολα τα λειτουργικα. Να κανουν προρυθμισεις , εμφανισιακες και λειτουργικες , που να βολεψουν τον περισσοτερο κοσμο. Αν η αναγκη παραμετροποιησης στο λινουξ ειναι τοσο μεγαλη που θεωρειται προσον , αυτο σημαινει οτι το λινουξ , οι διανομες δηλ και τα DEs , δεν προρυθμιζουν τα πραγματα οπως θα βολευε την πλειοψηφια των χρηστων τους. Αυτο κατι λεει ... 19 minutes ago, uniquegr said: Όπως είπα παραπάνω, μια χαρά έχω μορφή ημερομηνίας στη μπάρα εργασιών του τύπου ηη-μμ-εε ωω:λλ Σε gnome ? Kαι αν ναι , χωρις extensions ? Πρεπει να συννενοηθουμε για τι DE μιλαμε πριν συνεχισουμε τετοιου ειδους κουβεντα. 19 minutes ago, uniquegr said: ενώ αυτό που σε ενόχλησε, η χρήση χρονικού επιρρήματος, ισχύει και για τα Windows. Ναι ή όχι; Οχι. Ελληνικα δεν τα εγραψα ? 19 minutes ago, uniquegr said: Οχι δεν υπαρχουν χρονικα επιρρηματα. Η μορφη της ημερομηνιας ειναι αυτη που ανεφερα , παντου και παντα. Παντα μιλαμε για windows explorer και nautilus , σε αυτο το θεμα. Oτιδηποτε αλλο (dolphin , thunar , nemo , κλπ) δεν με πολυενδιαφερουν. 19 minutes ago, uniquegr said: Και τα δύο, ubuntu & mint πατάνε στο Debian όμως. Οχι ακριβως. Το ubuntu ξεκινησε με debian ως βαση , αλλα εχει διαφοροποιηθει αρκετα απο αυτο εδω και καποια χρονια. Δεν σημαινει οτι ενα .deb πακετο δεν θα δουλεψει και στα δυο , αλλα αν καποιο τετοιο πακετο λεει οτι ειναι φτιαγμενο για ubuntu ή debian συγκεκριμενα , καλο θα ηταν να μην εγκατασταθει στην αλλη διανομη. Και σιγουρα καποια αλλα πραγματα εχουν διαφοροποιηθει αρκετα μεταξυ τους. Η gnome μπαρα στο ubuntu , η εμμονη με τα snaps κλπ. Οσο για το mint , διατηρει δυο εκδοσεις , μια στηριζομενη στο ubuntu και μια στο debian , ως "πειραμα" αν μπορει να συνεχισει να λειτουργει σε περιπτωση που δεν θελει να εχει το ubuntu ως βαση στο μελλον για χ,ψ λογους. 19 minutes ago, uniquegr said: Δεν διαλαλώ όμως τη χρήση του linux στους servers μου, αλλά στο desktop μου. και στο ινσομνια , μην ξεχνιεσαι ... Δουλευετε με μπονους ? Ποσους πελατες θα φερετε ? χαχα Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Ακομα ψαχνω pdf reader σε λινουξ , κατι εφαμιλλο του foxit pdf reader. Α...κ..ο...μ...α !! Χμ, δεν ξέρω τί απαιτήσεις έχεις, αλλά εγώ διαβάζω τα pdf με το atril document viewer. 9 λεπτά πριν, mphxths είπε Kαι εγω καπου ειδα μωβ μηλα , αλλα τελικα ηταν Α.Ι. generated photo. Βαλε win 11 σε καποιο vm και δες αν υπαρχουν διαφημισεις. Πες μου να σου στειλω και την τελευταια εκδοση (24Η2) , να εισαι και πιο ενημερωμενος. Υποθέτω ότι αν ποτέ δεις διαφημίσεις στο start menu των windows, θα δηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου; 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Για το recall μιλαμε εδω περα ? Οταν το δουμε και αποδειχτει οτι μας κλεβει στοιχεια , θα το ξανασυζητησουμε. Φυσικά. Φτάνει να μας αποδείξεις ότι ΔΕΝ μας κλέβει στοιχεία. 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Νεο αφηγημα ? Επειδη μπορει να προκυψουν νεα προβληματα στα windows , ας τον στειλουμε στο λινουξ ? Απο πουθενα δεν σε πιανουμε. Καθόλου νέο αφήγημα. Με το linux, μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με troubleshooting. Μια φορά έβγαλε ένα kernel panic αλλά ήταν απο δικη μου βλακεία. Μπούταρα με προηγούμενης έκδοσης kernel και αυτό ήταν. 12 λεπτά πριν, mphxths είπε Αρα δεν εχει το λινουξ να προσφερει κατι παραπανω εκτος απο αυτα τα τρια που ανεφερα. Αυτο μου λες ? Το παραδεχεσαι δηλ ? Επιτελους , φτασαμε στην ταμπακιερα !! Οσο για το "πρεπει ομως να κανω την δουλεια μου" , το ακουω βερεσε. Ειπες προχωρησες παρακατω. Απλα παραδεχεσαι οτι δεν προχωρησες παρακατω. Οτι το λινουξ αποδειχτηκε ανεπαρκες ακομα και για τις δικες σου αναγκες , παρολο που το γουσταρεις τοσο πολυ... Αυτά κάνω κέφι να αναφέρω. Απο τη στιγμή που μου τα απαγορεύεις, δεν έχω διάθεση να προσθέσω κάτι. Όσο για το εάν προχώρησα ή όχι, κάνεις μεγάλο λάθος. Θα ίσχυε αυτό που λες αν έστω και αραιά και που άνοιγα windows για να σερφάρω, να βγάλω ένα υπολογιστικό φύλλο, να διαβάσω mails κλπ, ενώ θα το έκανα με ικανοποίηση. Αντίθετα, στη καθημερινότητά μου δεν χρησιμοποιώ καθόλου windows, δεν νιώθω την ανάγκη να χρησιμοποιήσω αυτό το λειτουργικό και όταν το κάνω για επαγγελματικούς λόγους, ξενερώνω. Και όχι, δεν είναι ανεπαρκές το linux. Δεν είναι πρόβλημα του linux το ότι τα έχουν κάνει πλακάκια Adobe και Microsoft. 16 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν ενδιαφερεται το λειτουργικο , οποιο και αν ειναι αυτο , για σενα και για μενα ... αλλα για την πλειοψηφια. Αυτο προσπαθουν να κανουν ολα τα λειτουργικα. Να κανουν προρυθμισεις , εμφανισιακες και λειτουργικες , που να βολεψουν τον περισσοτερο κοσμο. Αν η αναγκη παραμετροποιησης στο λινουξ ειναι τοσο μεγαλη που θεωρειται προσον , αυτο σημαινει οτι το λινουξ , οι διανομες δηλ και τα DEs , δεν προρυθμιζουν τα πραγματα οπως θα βολευε την πλειοψηφια των χρηστων τους. Αυτο κατι λεει ... Το αντίθετο. Ξεκινάνε απο την ίδια βάση, μόνο που το linux σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι σου γουστάρει. Και αυτό είναι ελευθερία. Εγώ θέλω τρεις μπάρες στο επάνω μέρος και ένα plank κάτω σε στυλ macOS. Σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να βάλεις ό,τι ακριβώς σου γουστάρει στη μπάρα εργασιών, οποιαδήποτε πληροφορία κρίνεις εσύ χρήσιμη και όχι όσες οι devs ΘΕΩΡΟΥΝ ή ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ότι ΠΡΕΠΕΙ να σου φαίνονται χρήσιμες. Για τα δε θέματα, δεν το συζητώ. δεν αλλάζεις μόνο ταπετσαρία και χρώματα, αλλά του αλλάζεις τα φώτα κανονικότατα. 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Σε gnome ? Kαι αν ναι , χωρις extensions ? Πρεπει να συννενοηθουμε για τι DE μιλαμε πριν συνεχισουμε τετοιου ειδους κουβεντα. Cinnamon, όπως είπα χρησιμοποιώ Mint. 22 λεπτά πριν, mphxths είπε Οχι. Ελληνικα δεν τα εγραψα ? Ωραία. Θα με κάνεις να μπω στα Windows και να το ξανακοιτάξω. Θα επανέλθω επ'αυτού. 23 λεπτά πριν, mphxths είπε Παντα μιλαμε για windows explorer και nautilus , σε αυτο το θεμα. Oτιδηποτε αλλο (dolphin , thunar , nemo , κλπ) δεν με πολυενδιαφερουν. Ναι, αλλά παρέχονται στο linux όλα τα προαναφερθέντα. Ούτε εμένα με πολυενδιαφέρει το gaming, αλλά το έχεις κάνει σημαία σου. Οπότε... 25 λεπτά πριν, mphxths είπε και στο ινσομνια , μην ξεχνιεσαι ... Δουλευετε με μπονους ? Ποσους πελατες θα φερετε ? χαχα Μακάρι να δούλευα για το linux, πόσο μάλλον να έπαιρνα και μπόνους. Όπως μακάρι να δούλευες κι εσύ για τη Microsoft, τότε θα είχες μια δικαιολογία για τη στάση που κρατάς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 17 minutes ago, uniquegr said: Χμ, δεν ξέρω τί απαιτήσεις έχεις, αλλά εγώ διαβάζω τα pdf με το atril document viewer. Mαλλον δεν εχεις δουλεψει ποτε foxit pdf reader , για αυτο εχεις συμβιβαστει σε κατι τοσο σαπιο οσο το atril. 18 minutes ago, uniquegr said: Υποθέτω ότι αν ποτέ δεις διαφημίσεις στο start menu των windows, θα δηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου; Nαι και θα παω full time σε λινουξ. Αν δεν δουμε ποτε διαφημισεις στα windows , θα δηλωσεις οτι ελεγες μαλακίες και οτι τα windows ειναι το καλυτερο λειτουργικο του κοσμου ? 19 minutes ago, uniquegr said: Φυσικά. Φτάνει να μας αποδείξεις ότι ΔΕΝ μας κλέβει στοιχεία. Το χεις παρει λαθος. Με λιγα λογια μην ασκησεις δικηγορια ποτε. Καλο διαβασμα εδω. Εσυ ισχυριζεσαι κατι , και εγω το αρνουμαι μεχρι να δουμε περισσοτερα στοιχεια. Το βαρος της αποδειξης πεφτει σε σενα , που το ισχυριζεσαι. Ετσι δουλευει το πραμα. 22 minutes ago, uniquegr said: Με το linux, μπορεί να σου φανεί παράξενο, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με troubleshooting. Και εγω ... με τα windows. Ε και ? 22 minutes ago, uniquegr said: Αυτά κάνω κέφι να αναφέρω. Απο τη στιγμή που μου τα απαγορεύεις, δεν έχω διάθεση να προσθέσω κάτι. Αυτα κανεις κεφι , γιατι δεν εχεις τιποτα αλλο να αναφερεις. Αν ειχες , δεν θα εχανες την ευκαιρια να κανεις κεφι να τα αναφερεις και αυτα. 23 minutes ago, uniquegr said: Δεν είναι πρόβλημα του linux το ότι τα έχουν κάνει πλακάκια Adobe και Microsoft. Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα , αλλα ειναι μεγαλη συζητηση. Ανοιξε νεο θεμα. 24 minutes ago, uniquegr said: Το αντίθετο. Ξεκινάνε απο την ίδια βάση, μόνο που το linux σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι σου γουστάρει. Και αυτό είναι ελευθερία. Εγώ θέλω τρεις μπάρες στο επάνω μέρος και ένα plank κάτω σε στυλ macOS. Σου δίνει επίσης τη δυνατότητα να βάλεις ό,τι ακριβώς σου γουστάρει στη μπάρα εργασιών, οποιαδήποτε πληροφορία κρίνεις εσύ χρήσιμη και όχι όσες οι devs ΘΕΩΡΟΥΝ ή ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ότι ΠΡΕΠΕΙ να σου φαίνονται χρήσιμες. Για τα δε θέματα, δεν το συζητώ. δεν αλλάζεις μόνο ταπετσαρία και χρώματα, αλλά του αλλάζεις τα φώτα κανονικότατα. Ζεις σε αρνηση και το ξερεις. Απλα παραδεχεσαι αυτα που εγραψα και δεν το ξερεις. Οταν λες οτι οι devs θεωρουν ή αποφασιζουν κατι , ενω εσενα δεν σου αρεσει και αρα εχεις την ελευθερια να το παραμετροποιησεις , ειναι σαν να λες οτι οι devs δεν νοιωθουν και αποφασιζουν πραγματα που η πλειοψηφια δεν γουσταρει για αυτο και δημιουργειται η αναγκη για παραμετροποιηση. Στα windows δηλ , οι χρηστες ειναι δυσαρεστημενοι και απλα εχουν αποδεχτει οτι δεν μπορουν να παραμετροποιησουν τιποτα ? Ουτε καν , απλα στα windows , μετα απο 40 χρονια εμπειριας , εχουν καταλαβει τι θελει ο κοσμος ... τις περισσοτερες φορες , και στα εχουν ετοιμα. Τοσο απλα. 26 minutes ago, uniquegr said: Cinnamon, όπως είπα χρησιμοποιώ Mint. Αρα συζηταμε σε διαφορετικη βαση. Αρα χασιμο χρονου η κουβεντα για αυτο το θεμα. 27 minutes ago, uniquegr said: Ναι, αλλά παρέχονται στο linux όλα τα προαναφερθέντα. Ωραια και ? Αντε βαλε dolphin σε cinnamon ή gnome ή mate ή κατι διαφορετικο απο KDE , DE. Θα σου κουβαλησει το μισο KDE μαζι του. Δεν ειναι λυση να μπλεκονται apps απο διαφορετικα DEs. Παντρευεσαι τα apps του DEs που επιλεγεις , τουλαχιστον τα core apps. Και οχι , δεν ειναι λυση να αλλαξεις DE ή διανομη ή τι αλλο μπορει να εχετε στο μυαλο σας εσυ και ο ρητορας ... 29 minutes ago, uniquegr said: Μακάρι να δούλευα για το linux, πόσο μάλλον να έπαιρνα και μπόνους. Όπως μακάρι να δούλευες κι εσύ για τη Microsoft, τότε θα είχες μια δικαιολογία για τη στάση που κρατάς. Εσυ εχεις καταλαβει οτι υποστηριζω windows ? Αυτο καταλαβες ? Οταν λεω οτι οποιος βολευεται με τα windows να μεινει στα windows και οποιος βολευεται με το λινουξ να μεινει σε αυτο , ειναι υποστηριξη προς τα windows , επειδη δεν τους στελνω ολους προς το λινουξ οπως κανεις εσυ ? Εχεις καψει φλατζα. Ξεκινα να παιζεις κανα παιχνιδι γιατι οπως λεει και ο θυμοσοφος λαος .. all work and no play makes jack a dull boy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Mαλλον δεν εχεις δουλεψει ποτε foxit pdf reader , για αυτο εχεις συμβιβαστει σε κατι τοσο σαπιο οσο το atril. Είδες πόσο απλός χρήστης είμαι τελικά; 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Nαι και θα παω full time σε λινουξ. Αν δεν δουμε ποτε διαφημισεις στα windows , θα δηλωσεις οτι ελεγες μαλακίες και οτι τα windows ειναι το καλυτερο λειτουργικο του κοσμου ? Θα παραδεχτώ ότι έλεγα μαλακίες. 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Το χεις παρει λαθος. Με λιγα λογια μην ασκησεις δικηγορια ποτε. Καλο διαβασμα εδω. Εσυ ισχυριζεσαι κατι , και εγω το αρνουμαι μεχρι να δουμε περισσοτερα στοιχεια. Το βαρος της αποδειξης πεφτει σε σενα , που το ισχυριζεσαι. Ετσι δουλευει το πραμα. Και τί γίνεται αν ο κατηγορούμενος έχει βεβαρυμένο παρελθόν...? 6 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτα κανεις κεφι , γιατι δεν εχεις τιποτα αλλο να αναφερεις. Αν ειχες , δεν θα εχανες την ευκαιρια να κανεις κεφι να τα αναφερεις και αυτα. Αυτά έχω ξεχωρίσει, η αλήθεια είναι. 6 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα , αλλα ειναι μεγαλη συζητηση. Ανοιξε νεο θεμα. Δεν είναι όμως πρόβλημα του linux το ότι η Adobe δεν γράφει τη σουίτα της για Linux. Ούτε το ότι πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και ανοίγω windows σημαίνει ότι δεν έχω ξεκόψει με τα windows. 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Ζεις σε αρνηση και το ξερεις. Απλα παραδεχεσαι αυτα που εγραψα και δεν το ξερεις. Οταν λες οτι οι devs θεωρουν ή αποφασιζουν κατι , ενω εσενα δεν σου αρεσει και αρα εχεις την ελευθερια να το παραμετροποιησεις , ειναι σαν να λες οτι οι devs δεν νοιωθουν και αποφασιζουν πραγματα που η πλειοψηφια δεν γουσταρει για αυτο και δημιουργειται η αναγκη για παραμετροποιηση. Στα windows δηλ , οι χρηστες ειναι δυσαρεστημενοι και απλα εχουν αποδεχτει οτι δεν μπορουν να παραμετροποιησουν τιποτα ? Ουτε καν , απλα στα windows , μετα απο 40 χρονια εμπειριας , εχουν καταλαβει τι θελει ο κοσμος ... τις περισσοτερες φορες , και στα εχουν ετοιμα. Τοσο απλα. Πες το όπως θέλεις. Μπορώ να το παραμετροποιήσω όπως θέλω; Μπορώ. 11 λεπτά πριν, mphxths είπε Εσυ εχεις καταλαβει οτι υποστηριζω windows ? Αυτο καταλαβες ? Οταν λεω οτι οποιος βολευεται με τα windows να μεινει στα windows και οποιος βολευεται με το λινουξ να μεινει σε αυτο , ειναι υποστηριξη προς τα windows , επειδη δεν τους στελνω ολους προς το λινουξ οπως κανεις εσυ ? Εχεις καψει φλατζα. Ξεκινα να παιζεις κανα παιχνιδι γιατι οπως λεει και ο θυμοσοφος λαος .. all work and no play makes jack a dull boy Μόνο που δεν στέλνω κανένα στο linux. Απλά, θεωρώ ότι είναι σωστό να μη λέγονται ανακρίβειες για το linux και να αποφασίζει ελεύθερα όποιος τυχόν ενδιαφέρεται. Είναι σεβαστή η επιλογή που θα κάνει κάποιος, αλλά όταν ούτε λίγο ούτε πολύ οι περισσότεροι χρήστες windows έχουμε υποχρεωθεί άμεσα ή έμμεσα να τα χρησιμοποιούμε και όταν επικρατεί αυτός ο εκφοβισμός εις βάρος του linux, αμφιβάλω για το κατά πόσο ελεύθερη είναι τελικά αυτή η επιλογή. Get it now or should i poo που λεν και τα ημιz? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, uniquegr said: Είδες πόσο απλός χρήστης είμαι τελικά; Τα θες και τα λες ? 23 minutes ago, uniquegr said: Και τί γίνεται αν ο κατηγορούμενος έχει βεβαρυμένο παρελθόν...? Ο,τι γινεται και οταν ο κατηγορουμενος εχει λευκο ποινικο μητρωο. Τιποτα. Εχω βρεθει σε δικη , οπου ο δικηγορος του αντιδικου ζητησε αναγνωριση προτερου εντιμου βιου. Ξερεις τι του απαντησε ο εισαγγελεας ? Αν θελουμε τον λαμβανουμε υποψη , αν θελουμε οχι. Το οτι καποιος δεν εχει κατηγορηθει ή καταδικαστει για κατι , δεν σημαινει οτι δεν εκανε κατι στο παρελθον. Πολυ απλα , μπορει να εκανε καποια αξιοποινη πραξη και ποτε δεν τον πιασανε για αυτη. Ετσι λοιπον το βεβαρυμενο παρελθον οπως και το λευκο ποινικο μητρωο (προτερος εντιμος βιος) δεν ειναι αποδειξη για το τωρινο "εγκλημα" 23 minutes ago, uniquegr said: Δεν είναι όμως πρόβλημα του linux το ότι η Adobe δεν γράφει τη σουίτα της για Linux. Σου λεω οτι δεν ειναι του παροντος και ειναι μεγαλο θεμα και εσυ εκει , επιμενεις να το ανοιξουμε. Οταν εχει λοιπον το λινουξ 4% της πιτας στα desktop , ειναι προβλημα του λινουξ που δεν το υποστηριζουν οι εταιριες software ή hardware. Οταν βρει η λινουξ κοινοτητα τι φταιει (ξερουμε τι φταιει) και ανεβασει σε διψηφια νουμερα τα ποσοστα του λινουξ , τοτε θα το προτιμησουν και οι εταιριες. Τοσο απλα. Καμμια εταιρια δεν προκειται να απασχολησει προσωπικο και λεφτα για να υποστηριζει linux version του προιοντος της για τοσο μικρη πελατεια. 23 minutes ago, uniquegr said: Ούτε το ότι πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και ανοίγω windows σημαίνει ότι δεν έχω ξεκόψει με τα windows. Αυτο ακριβως σημαινει. 23 minutes ago, uniquegr said: Μόνο που δεν στέλνω κανένα στο linux. Απλά, θεωρώ ότι είναι σωστό να μη λέγονται ανακρίβειες για το linux και να αποφασίζει ελεύθερα όποιος τυχόν ενδιαφέρεται. Είναι σεβαστή η επιλογή που θα κάνει κάποιος, αλλά όταν ούτε λίγο ούτε πολύ οι περισσότεροι χρήστες windows έχουμε υποχρεωθεί άμεσα ή έμμεσα να τα χρησιμοποιούμε και όταν επικρατεί αυτός ο εκφοβισμός εις βάρος του linux, αμφιβάλω για το κατά πόσο ελεύθερη είναι τελικά αυτή η επιλογή. Get it now or should i poo που λεν και τα ημιz? Εδω λες οτι στα windows υπαρχουν προβληματα που και λυση να δωσεις , θα βγουν άλλα , αρα καλυτερα να παει ο ερμος στο λινουξ. Οτι τα windows εχουν διαφημισεις , συνδρομες , απειρα προβληματα και μας τα επιβαλλουν με το οπλο στον κροταφο. Και οτι εμεις , οι windows fanboys , λεμε ανακριβειες για το λινουξ για να τρομοκρατησουμε τους επιδοξους χρηστες του για να μεινουν στα windows ενω εσυ με ολα αυτα δεν τρομοκρατεις τον κοσμο και δεν θες να τους στειλεις ολους στο λινουξ. Ενω παραλληλα το μονο που εχεις να προταξεις υπερ του λινουξ ειναι ... ασφαλεια , διαφανεια , παραμετροποιηση και τιποτα αλλο. Πινεις κατι και αν ναι τι ? Ασε και για μας , γιατι πρεπει να ειναι απο το καλο stuff που λενε και στο χωριο μου. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 20 ώρες πριν, mphxths είπε Σου λεω οτι δεν ειναι του παροντος και ειναι μεγαλο θεμα και εσυ εκει , επιμενεις να το ανοιξουμε. Οταν εχει λοιπον το λινουξ 4% της πιτας στα desktop , ειναι προβλημα του λινουξ που δεν το υποστηριζουν οι εταιριες software ή hardware. Οταν βρει η λινουξ κοινοτητα τι φταιει (ξερουμε τι φταιει) και ανεβασει σε διψηφια νουμερα τα ποσοστα του λινουξ , τοτε θα το προτιμησουν και οι εταιριες. Τοσο απλα. Καμμια εταιρια δεν προκειται να απασχολησει προσωπικο και λεφτα για να υποστηριζει linux version του προιοντος της για τοσο μικρη πελατεια. Αυτό ειδικά, είναι πολύ αντιφατικό. Απο τη μία υποστηρίζεις ότι είναι φταίξιμο του linux που δεν υποστηρίζεται απο εταιρείες παραγωγής software όπως η Adobe, επειδή δεν έχει μεγάλο μερίδιο στη πίτα, ενώ παράλληλα μας λες ότι επειδή δεν υποστηρίζεται απο αυτές τις εταιρείες και δεν παρέχονται συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές, είναι άστοχη η μετάβαση σε αυτό το λειτουργικό. Μα, αν όντως η Adobe θέλει μεγάλο μερίδιο αγοράς προκειμένου να μεταφράσει τη σουίτα της στο Linux, τότε πρέπει να παρακαλάμε να αυξηθεί το μερίδιο του linux και όχι να το ρίχνουμε στη πυρά. Το ίδιο και με το gaming και όλα αυτά που παραθέτεις ως κακώς κείμενα του linux. 20 ώρες πριν, mphxths είπε Αυτο ακριβως σημαινει. Γιατί, έτσι σε βολεύει να υποστηρίζεις, ούτως ώστε να έχεις κάπου να βασίσεις το αφήγημά σου. Στο ξαναλέω λοιπόν, καθημερινά χρησιμοποιώ linux, μου αρέσει το linux και δεν κάνω κέφι να χρησιμοποιώ Windows. Αναγκαστικά θα μπω στα windows μόνο για εργασία ( αν και δεν σχεδιάζω κάθε μέρα, δεν είναι αυτή η κύρια δουλειά μου άλλωστε ) και μόλις τελειώσω, θα συνεχίσω με τη χρήση του linux. Και δεν ανοίγω windows επειδή μου λείπει το συγκεκριμένο λειτουργικό, ουσιαστικά ανοίγω Adobe Illustrator. Και αυτό, έχει κάποια διαφορά. Δεν θέλεις να κατανοήσεις αυτή τη διαφορά, πρόβλημά σου. 20 ώρες πριν, mphxths είπε Εδω λες οτι στα windows υπαρχουν προβληματα που και λυση να δωσεις , θα βγουν άλλα , αρα καλυτερα να παει ο ερμος στο λινουξ. Οτι τα windows εχουν διαφημισεις , συνδρομες , απειρα προβληματα και μας τα επιβαλλουν με το οπλο στον κροταφο. Και οτι εμεις , οι windows fanboys , λεμε ανακριβειες για το λινουξ για να τρομοκρατησουμε τους επιδοξους χρηστες του για να μεινουν στα windows ενω εσυ με ολα αυτα δεν τρομοκρατεις τον κοσμο και δεν θες να τους στειλεις ολους στο λινουξ. Ενω παραλληλα το μονο που εχεις να προταξεις υπερ του λινουξ ειναι ... ασφαλεια , διαφανεια , παραμετροποιηση και τιποτα αλλο. Πινεις κατι και αν ναι τι ? Ασε και για μας , γιατι πρεπει να ειναι απο το καλο stuff που λενε και στο χωριο μου. Δεν είπα ότι έχουν διαφημίσεις, είπα ότι θα μπουν διαφημίσεις. Δεν είπα ότι έχουν συνδρομές, είπα ότι η microsoft έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Και ναι, με τα windows είχα πολύ περισσότερα προβλήματα απ'ότι με το linux. Μια φορά έχω δει ένα kernel panic, μόνο μια. Και είμαι νέος σε αυτό το λειτουργικό, άρα κανονικά θα έπρεπε να είχε αναστενάξει. Φυσικά και δεν τρομοκρατώ το κόσμο, γιατί δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου. Είναι δηλώσεις της ίδιας της Microsoft, άσε δε που σιγά σιγά όλες οι μεγάλες εταιρείες στρέφονται στη συνδρομή και όχι στην εφάπαξ αγορά μιας αδείας χρήσης. Το ίδιο κάνει και η Adobe ας πούμε. Και όχι, δεν έχω να προτάξω υπέρ του λίνουξ μόνο αυτά, αλλά είναι βασικά χαρακτηριστικά του λειτουργικού που μου αρέσουν. Εσύ γουστάρεις κλειστό κέρνελ, συγκεκριμένο κέρνελ, ένα κέρνελ για όλα τα πιθανά μηχανήματα που υπάρχουν στο πλανήτη, εγώ γουστάρω ανοιχτό κέρνελ, γουστάρω το ότι μπορώ ακόμα και να επιλέξω και να απενεργοποιήσω λειτουργίες του, γουστάρω το γεγονός ότι μπορώ να φορτώσω όποιον κέρνελ μου κάνει κέφι, όπως και μπορώ να μπουτάρω με διαφορετικό κέρνελ στη περίπτωση σφάλματος. Γουστάρω το γεγονός ότι μπορώ να επιλέξω εγώ τί θα περιέχει το λειτουργικό μου σύστημα, όπως και τα βασικά στοιχεία αυτού όπως είναι ο file manager, το desktop environment κλπ. Γουστάρω επίσης και το γεγονός ότι το linux είναι πιο ασφαλές out of the box, ακόμα και για τον αδαή, τον αγράμματο στους υπολογιστές όπως είπες ( πως το είπες, βαριέμαι να ψάχνω τώρα ). Γιατί, στο linux μπορεί να φτιάχνω λογαριασμό root, μπορεί να βάζω τον user account στους sudoers, αλλά δεν μου επιτρέπεται να εκτελέσω ένα script αν πρώτα δεν το κάνω executable. Και σε αντίθεση με τα windows όπου ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει έναν installer απο οπουδήποτε, κάτι πολύ επικίνδυνο για ένα αδαή χρήστη, στη περίπτωση του linux, ο αδαής χρήστης δεν μπορεί να κατεβάσει ( γιατί δεν ξέρει πως θα κατεβάσει και απο που ) μια εφαρμογή για να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Άρα, ο αδαής χρήστης είναι πιο ασφαλής γιατί έστω μέχρι να μάθει, θα κατεβάζει απο τα επίσημα repositories. Και μιλάμε για το linux που έχει αποδείξει την αξία του στο ρόλο των servers όπου εκεί δίνεται έμφαση στην ασφάλεια και την αξιοπιστία. Και να σου πω την άποψή μου, δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα με το linux. Έχεις πρόβλημα με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν το linux, όπως υποθέτω ότι έχεις πρόβλημα και με ανθρώπους που υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό απο αυτό που σε εκφράζει ή που έχεις συνηθίσει. Γι'αυτό και γίνεσαι τόσο ερειστικός. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό ισχύει και απο πλευράς μου. Γενικότερα στη ζωή μου, έχω μεγάλο πρόβλημα με ανθρώπους που λένε ένα μέρος της αλήθειας και που παραφράζουν τα λεγόμενα του συνομιλητή τους για να οδηγήσουν τη συζήτηση σε συμπεράσματα που τους εξυπηρετούν, αλλά ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο της συζήτησης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 26 minutes ago, uniquegr said: Αυτό ειδικά, είναι πολύ αντιφατικό. Απο τη μία υποστηρίζεις ότι είναι φταίξιμο του linux που δεν υποστηρίζεται απο εταιρείες παραγωγής software όπως η Adobe, επειδή δεν έχει μεγάλο μερίδιο στη πίτα, ενώ παράλληλα μας λες ότι επειδή δεν υποστηρίζεται απο αυτές τις εταιρείες και δεν παρέχονται συγκεκριμένες επαγγελματικές εφαρμογές, είναι άστοχη η μετάβαση σε αυτό το λειτουργικό. Μα, αν όντως η Adobe θέλει μεγάλο μερίδιο αγοράς προκειμένου να μεταφράσει τη σουίτα της στο Linux, τότε πρέπει να παρακαλάμε να αυξηθεί το μερίδιο του linux και όχι να το ρίχνουμε στη πυρά. Το ίδιο και με το gaming και όλα αυτά που παραθέτεις ως κακώς κείμενα του linux. Προφανως και ειναι αντιφατικο και φαυλος κυκλος. Αλλα αυτος ο κυκλος σπαει απο το λινουξ (κοινοτητα) και μονο και οχι με παρακαλια να αυξηθει το μεριδιο δια μαγειας. Και με το να πλεκουμε το εγκωμιο του λινουξ και να μην αναγνωριζουμε τις παθογενειες του , δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως. 27 minutes ago, uniquegr said: Δεν είπα ότι έχουν διαφημίσεις, είπα ότι θα μπουν διαφημίσεις. Δεν είπα ότι έχουν συνδρομές, είπα ότι η microsoft έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Δεν εχει δηλωσει τιποτα απο αυτα. Και αν ακουστηκαν καποια στιγμη αυτα τα πραγματα , δεν επιβεβαιωθηκε τιποτα απο την ιδια την microsoft. Το θεμα ειναι οτι ειναι λυπηρο να καταδικαζεις και να καταφερεσαι εναντιον ενος λειτουργικου με το τι ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο ΜΕΛΛΟΝ !! Στο χωριο μου το λεμε και καταντια ... 28 minutes ago, uniquegr said: Φυσικά και δεν τρομοκρατώ το κόσμο, γιατί δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου. Είναι δηλώσεις της ίδιας της Microsoft, άσε δε που σιγά σιγά όλες οι μεγάλες εταιρείες στρέφονται στη συνδρομή και όχι στην εφάπαξ αγορά μιας αδείας χρήσης. Το ίδιο κάνει και η Adobe ας πούμε. Το οτι αναφερεσαι σε κατι που εβγαλες απο το μυαλο σου οτι ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο μελλον , ειναι μονο και μονο για να τρομοκρατησεις τον κοσμο. Το τι κανουν καποιες αλλες εταιριες δεν ειναι αποδειξη αυτων που λες. 30 minutes ago, uniquegr said: Και σε αντίθεση με τα windows όπου ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει έναν installer απο οπουδήποτε, κάτι πολύ επικίνδυνο για ένα αδαή χρήστη, στη περίπτωση του linux, ο αδαής χρήστης δεν μπορεί να κατεβάσει ( γιατί δεν ξέρει πως θα κατεβάσει και απο που ) μια εφαρμογή για να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. χαχα , νομιζεις 30 minutes ago, uniquegr said: δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα με το linux. Έχεις πρόβλημα με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν το linux Εχω προβλημα με τους ανθρωπους στρουθοκαμηλιζουν. Που νομιζουν οτι ολα ειναι ομορφα και ησυχα στον θαυμαστο κοσμο του λινουξ. Που νομιζουν οτι γινανε χακερ επειδη ανοιξαν τερματικο. Που νομιζουν οτι εκαναν επανασταση. Που νομιζουν οτι γινανε μαγκες στην παρεα και στην οικογενεια τους. Που νομιζουν οτι θα βγαλουν γκομενα. Με ολους αυτους εχω προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Προφανως και ειναι αντιφατικο και φαυλος κυκλος. Αλλα αυτος ο κυκλος σπαει απο το λινουξ (κοινοτητα) και μονο και οχι με παρακαλια να αυξηθει το μεριδιο δια μαγειας. Και με το να πλεκουμε το εγκωμιο του λινουξ και να μην αναγνωριζουμε τις παθογενειες του , δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως. Είναι καλό να αναφέρονται οι παθογένειες, φτάνει να γίνεται ξεκάθαρο ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επηρεάζουν. Γιατί, όλα όσα περιγράφεις, δεν θα επηρεάσουν τον απλό χρήστη. Και λέγε ό,τι θέλεις πάνω σ'αυτό. 5 λεπτά πριν, mphxths είπε Δεν εχει δηλωσει τιποτα απο αυτα. Και αν ακουστηκαν καποια στιγμη αυτα τα πραγματα , δεν επιβεβαιωθηκε τιποτα απο την ιδια την microsoft. Το θεμα ειναι οτι ειναι λυπηρο να καταδικαζεις και να καταφερεσαι εναντιον ενος λειτουργικου με το τι ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο ΜΕΛΛΟΝ !! Στο χωριο μου το λεμε και καταντια ... Εγώ τα διάβασα στα νέα του insomnia πάντως. Απο'κει και πέρα, δεν καταδικάζω ένα σύστημα, απλά με εκφράζει καλύτερα η εναλλακτική που παρέχεται. Εσύ είσαι αυτός που καταδικάζει, όχι εγώ. 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Το οτι αναφερεσαι σε κατι που εβγαλες απο το μυαλο σου οτι ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο μελλον , ειναι μονο και μονο για να τρομοκρατησεις τον κοσμο. Το τι κανουν καποιες αλλες εταιριες δεν ειναι αποδειξη αυτων που λες. Σου προτείνω να ανατρέξεις στα αρχεία των δημοσιεύσεων στο insomnia. Και τότε θα δεις αν και κατά πόσο τα έβγαλα απο το μυαλό μου. 9 λεπτά πριν, mphxths είπε χαχα , νομιζεις Πες μου λοιπόν πως μπορεί να το κάνει ο αρχάριος στο linux χωρίς να πειράξει ρυθμίσεις στο λειτουργικό, χωρίς να προσθέσει repositories και χωρίς να κατεβάσει κάποιον installer, τον οποίο installer θα πρέπει να ψάξει πολύ περισσότερο απο ένας χρήστης των windows για να τον κατεβάσει και μετά έχει διαδικασία μέχρι να τον εγκαταστήσει. 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Εχω προβλημα με τους ανθρωπους στρουθοκαμηλιζουν. Που νομιζουν οτι ολα ειναι ομορφα και ησυχα στον θαυμαστο κοσμο του λινουξ. Που νομιζουν οτι γινανε χακερ επειδη ανοιξαν τερματικο. Που νομιζουν οτι εκαναν επανασταση. Που νομιζουν οτι γινανε μαγκες στην παρεα και στην οικογενεια τους. Που νομιζουν οτι θα βγαλουν γκομενα. Με ολους αυτους εχω προβλημα. Ίσως επειδή εσύ άνοιγες τερματικό νωρίτερα απο εμάς. Ίσως επειδή δεν θέλεις να γίνει η επανάσταση απο κάποιον αρχάριο όταν εσύ έχεις ασχοληθεί τόσο πολύ. Ίσως επειδή θέλεις να είσαι ο μοναδικός μάγκας σε μια παρέα. Γιατί, εσύ έχεις τις ιδιαίτερες απαιτήσεις απο ένα λειτουργικό, είσαι ένας guru ρε παιδί μου, που φτάνει το λειτουργικό στα όριά του και ανακαλύπτει και καταδεικνύει ( ή τουλάχιστον, αυτό το ρόλο φαίνεται πως θέλεις να έχεις ) τις ατέλειές του, μεγεθύνοντας πολλές φορές, κάνοντας τη τρίχα τριχιά. Και φυσικά, είσαι κιμπάρης, δεν είσαι τζαμπατζής, δεν είσαι χρεπολάγνος και το παλιό το πισί εσύ το πετάς, δεν το καταδέχεσαι ρε αδερφέ, είναι σκουπίδι. Α! Και ξέρεις να διοικείς καλύτερα μια επιχείρηση απο κάποιον που δεν επηρεάζεται απο φανφάρες και δεν τσιμπά στον υπερκαταναλωτισμό που του σερβίρεται. Ο σωστός επαγγελματίας / επιχειρηματίας είναι αυτός που επειδή βγάζει χρήμα, πρέπει να το ξοδεύει ακόμα και αν αυτό που θα αγοράσει δεν θα του προσφέρει τίποτα παραπάνω απο αυτό που ήδη έχει. Λεφτά υπάρχουν, μην είμαστε γύφτοι στη τελική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 22 minutes ago, uniquegr said: Είναι καλό να αναφέρονται οι παθογένειες, φτάνει να γίνεται ξεκάθαρο ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επηρεάζουν. Γιατί, όλα όσα περιγράφεις, δεν θα επηρεάσουν τον απλό χρήστη. Και λέγε ό,τι θέλεις πάνω σ'αυτό. Eχεις παραισθησεις. Περιμενω να μου αναφερεις παθογενειες και η καθεμια ποιον επηρεαζει. 24 minutes ago, uniquegr said: Εγώ τα διάβασα στα νέα του insomnia πάντως. Σαν να λεμε ... τα κεντρικα της microsoft. Δεν εχεις τσιπα για δειγμα !!χαχαχα 24 minutes ago, uniquegr said: Σου προτείνω να ανατρέξεις στα αρχεία των δημοσιεύσεων στο insomnia. Και τότε θα δεις αν και κατά πόσο τα έβγαλα απο το μυαλό μου. Σαν να λεμε ... τα κεντρικα της microsoft. Δεν εχεις τσιπα για δειγμα !!χαχαχα 25 minutes ago, uniquegr said: Πες μου λοιπόν πως μπορεί να το κάνει ο αρχάριος στο linux χωρίς να πειράξει ρυθμίσεις στο λειτουργικό, χωρίς να προσθέσει repositories και χωρίς να κατεβάσει κάποιον installer, τον οποίο installer θα πρέπει να ψάξει πολύ περισσότερο απο ένας χρήστης των windows για να τον κατεβάσει και μετά έχει διαδικασία μέχρι να τον εγκαταστήσει. Τις κωλοτουμπες αλλου. Διαβασες τι εγραψες ? Αν οχι , κατσε να στο κανω παραθεση ξανα. 1 hour ago, uniquegr said: στη περίπτωση του linux, ο αδαής χρήστης δεν μπορεί να κατεβάσει ( γιατί δεν ξέρει πως θα κατεβάσει και απο που ) μια εφαρμογή για να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Χωρις να προσθεσει repos ? Καινουργιο αφηγημα ? Αυτο εγραψες παραπανω ? Οχι. Ξερεις ποσες σελιδες "guides" κατευθυνουν τους χρηστες σε χρηση 3rd party repos ? Δεν χρειαζεται καποια τεχνικη καταρτιση. Ακολουθαει ο αδαης χρηστης τυφλοσουρτι εντολες. Τωρα , πως θα το κανει , χωρις το ενα και χωρις το αλλο και χωρις το παραλλο , ειναι παραμετροι που σκαρφιζεσαι για να το παιξεις ιστορια. Παιχτο ιστορια αλλου , οχι σε μενα. 28 minutes ago, uniquegr said: Ίσως επειδή εσύ άνοιγες τερματικό νωρίτερα απο εμάς. Ίσως επειδή δεν θέλεις να γίνει η επανάσταση απο κάποιον αρχάριο όταν εσύ έχεις ασχοληθεί τόσο πολύ. Ίσως επειδή θέλεις να είσαι ο μοναδικός μάγκας σε μια παρέα. Γιατί, εσύ έχεις τις ιδιαίτερες απαιτήσεις απο ένα λειτουργικό, είσαι ένας guru ρε παιδί μου, που φτάνει το λειτουργικό στα όριά του και ανακαλύπτει και καταδεικνύει ( ή τουλάχιστον, αυτό το ρόλο φαίνεται πως θέλεις να έχεις ) τις ατέλειές του, μεγεθύνοντας πολλές φορές, κάνοντας τη τρίχα τριχιά. Και φυσικά, είσαι κιμπάρης, δεν είσαι τζαμπατζής, δεν είσαι χρεπολάγνος και το παλιό το πισί εσύ το πετάς, δεν το καταδέχεσαι ρε αδερφέ, είναι σκουπίδι. Α! Και ξέρεις να διοικείς καλύτερα μια επιχείρηση απο κάποιον που δεν επηρεάζεται απο φανφάρες και δεν τσιμπά στον υπερκαταναλωτισμό που του σερβίρεται. Ο σωστός επαγγελματίας / επιχειρηματίας είναι αυτός που επειδή βγάζει χρήμα, πρέπει να το ξοδεύει ακόμα και αν αυτό που θα αγοράσει δεν θα του προσφέρει τίποτα παραπάνω απο αυτό που ήδη έχει. Λεφτά υπάρχουν, μην είμαστε γύφτοι στη τελική. Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Δεν θα μπορουσα να τα θεσω καλυτερα. Και επειδη ειμαι κιμπαρης , εχω 2 πισι και 2 φορητα για πουλημα. Ενδιαφερεσαι ? Θα σου κανω την λινουξοφιλικη τιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα