Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, mphxths είπε

Προτεινεις σε απλο χρηστη alpine και ubuntu server ? Και να σας κανω εγω την χαρη ? χαχα

Διάβασε την ερώτηση που έκανες.

1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Μιλαμε για απλους ιδιωτες χρηστες. Αλλα ας αναφερθουμε και στους επαγγελματιες , ετσι για να γινεται κουβεντα. Ο επαγγελματιας να παει να αγορασει "κανονικη" αδεια. Εκτος και αν δεν θεωρει εργαλειο το πισι του ιδιας αξιας με αλλα εργαλεια της δουλεια του. Και ερχομαστε σε αυτο που ειχα γραψει καποιες σελιδες πισω. Οτι πολλοι ανθρωποι ιδιωτες και επαγγελματιες δεν δινουν την ιδια αξια στο πισι τους οση δινουν σε αλλα τεχνολογικα αντικειμενα. Και αντε ο ιδιωτης θελει να αγορασει κανα iphone να κανει μοστρα και δεν του μενουν λεφτα για πισι. Ο επαγγελματιας τι δικαιολογια εχει να μην επενδυει στο πισι του που ειναι και αυτο εργαλειο δουλειας και του παραγει χρημα ? Ασε λοιπον την τζαμπατζιδικη λογικη με κλειδαδικα και τζαμπα λειτουργικα και κοιτα να επενδυεις στα εργαλεια σου. Ολα τα αλλα ειναι να 'χαμε να λεγαμε.

Δηλαδή, να πληρώσω τουλάχιστον 150 ευρώ για να κάνω την ίδια ακριβώς δουλειά. Πολύ ενδιαφέρον, να ανοίξεις επιχείρηση εσύ, χαραμίζεσαι!

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μπα ? Αδειασε το παταρι απο χρεπια ? Ξεμειναμε ? χαχα. Τα λεγομενα μου αναφεροντουσαν σε συγχρονα μηχανηματα με περιεργα ή "εξωτικα" υποσυστηματα. Το συγκεκριμενο δεν εχει τιποτα περιεργο ή εξωτικο. Επεξεργαστης/μνημες/δισκο/ports. Πιο πολυ ενδιαφερον θα εχει να μας ενημερωσεις για το τελωνειο του παρα για το αν θα παιξει το λινουξ ;) 

Μπα, προορίζεται για 24/7 proxmox server αυτός. Με 18 threads και 32Gb ram και με τη γελοία κατανάλωση ρεύματος σε full φορτίο, είναι ιδανικό node.

Σχετικά με το τελωνείο, αν διάβαζες λίγο προσεκτικά θα παρατηρούσες ότι η τιμή είναι inclusive of vat. Αλλά όχι, ήθελες να πεις για μια ακόμη φορά την εξυπνάδα σου.

7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Και αυτος ο χρηστης που λες οτι εχω σκαλωσει ειναι η πλειοψηφια του πλανητη. Αυτα που περιγραφεις ειναι ποσα ? 3-4 ατομα ? Και επειδη καταλαβες οτι μιλας για 3-4 ατομα , πεταξες και ενα "γνωριζω παρα πολλα ατομα". Παπαρια γνωριζεις. Δεκα ατομα το πολυ να γνωριζεις και απο αυτα τα δεκα βγαζεις στατιστικο συμπερασμα που οπως σου εχω αναλυσει εδω και μερες και δεν νογας βεβαια να το αντιληφθεις , το συμπερασμα αυτο μπαζει και δεν ειναι ασφαλες. Ολα τα αλλα που λες ειναι περιττα. 

Δυστυχώς, αυτό που εσύ δεν γνωρίζεις και όσο σου απαντώ φαίνεται να αποκαλύπτεται περισσότερο, είναι η ευγένεια. Για μία ακόμη φορά, καταφέρνεις να χαλάσεις τη συζήτηση, με τις ειρωνίες και τις προσβολές σου. 

ΟΚ ρε μάγκα, εσύ ξέρεις περισσότερα. Κέρδισες. Είσαι θεούλης στους υπολογιστές και τα ξέρεις όλα. Ικανοποιήθηκες τώρα; Και να μην ικανοποιήθηκες, στα @@ μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω ξανά, έκανα αρκετή υπομονή. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Με ρωτησες αν αφαιρεται απο τα windows το bloatware χωρις παρεμβαση του χρηστη. Και σου λεω οτι δεν γινεται κατι τετοιο , οπως δεν γινεται να αφαιρεθει το bloatware απο καποια λινουξ διανομη χωρις παρεμβαση του χρηστη.

Εν τω μεταξυ η παρεμβαση του χρηστη ειναι να επιλεξει τι ειδους εγκατασταση θελει. Καθε σοβαρη διανομη εχει αυτη την επιλογη. 

Εχω διαβασει απιστευτες κοτσανες στις τελευταιαες σελιδες, αλλα η ουσια ειναι παρα πολυ απλη. Οποιος θελει να δοκιμασει αρκει να κατεβασει ενα iso και να το bootαρει live, να δει αν ολα λειτουγουν σωστα, αν του αρεσει, αν τον βολευει κλπ. Αν το θελει το κραταει, αν δεν το θελει το σβηνει και ειναι σα να μην υπηρξε ποτε.

Τζαμπατζης χρεπολαγνος δε νομιζω να ειμαι με 12ης γενιας ι5 και αγορασμενα windows 10 pro (+ 11 home που ηρθαν μαζι με τον υπολογιστη και εγιναν φορματ τη δευτερη μερα), οποτε προσπερναω τους χαρακτηρισμους 

pMgbB.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, uniquegr said:

Διάβασε την ερώτηση που έκανες.

Ποια ερωτηση ? Εσυ με ρωτησες για bloatware και ιστοριες για αγριους...

Μπα, προορίζεται για 24/7 proxmox server αυτός. Με 18 threads και 32Gb ram και με τη γελοία κατανάλωση ρεύματος σε full φορτίο, είναι ιδανικό node.

Δεν ρωτησε κανείς , δεν ενδιαφερει κανεναν.

είναι η ευγένεια.

στα @@ μου

Διδαξε με ευγενεια !! χαχα

ΟΚ ρε μάγκα, εσύ ξέρεις περισσότερα. Κέρδισες.

Δεν ειναι κακο , να βαζεις το εγω πισω και να παραδεχεσαι οτι δεν γνωριζεις πραγματα. Οτι εκανες λαθος σε αποψεις και εκτιμησεις. Οτι δεν καταλαβαινεις απο στατιστικη. Μονο καλο θα σου κανει.

31 minutes ago, dimkord said:

Εν τω μεταξυ η παρεμβαση του χρηστη ειναι να επιλεξει τι ειδους εγκατασταση θελει. Καθε σοβαρη διανομη εχει αυτη την επιλογη. 

Δυστυχως οχι. Λινκαρεις μονο ενα μερος της εγκαταστασης του ubuntu. Αλλες custom (και μη) "σοβαρες" διανομες , προεγκαθιστουν πολλα πραγματα σε μια προσπαθεια να προνοησουν για τους χρηστες. Αλλά πολλα απο αυτα τα πραγματα ειναι περιττα για καποιους. Η ουσια ειναι , και αυτο που ηθελα να δειξω ειναι , οτι οταν ενας με ρωταει αν το bloatware στα windows βγαινει χωρις την παρεμβαση του χρηστη η απαντηση ειναι ΟΧΙ , οπως δεν βγαινει χωρις την παρεμβαση του χρηστη και το bloatware απο μια λινουξ διανομη. Γιατι υπαρχουν και τετοιες. Και αν εμενα μου αρεσει μια διανομη που εχει bloatware , τι θα κανω ? Θα αλλαξω σε αλλη ? Θα αρχισω να αφαιρω με το χερι ? Αυτο θα πουμε σε εναν απλο νεοεισερχομενο χρηστη ?

Οποιος θελει να δοκιμασει αρκει να κατεβασει ενα iso και να το bootαρει live, να δει αν ολα λειτουγουν σωστα, αν του αρεσει, αν τον βολευει κλπ. Αν το θελει το κραταει, αν δεν το θελει το σβηνει και ειναι σα να μην υπηρξε ποτε.

Kαι οποιος θελει , κανει την ζωη του ευκολη και δεν χανει χρονο με δοκιμες και παει στα windows ;) 

ζαμπατζης χρεπολαγνος δε νομιζω να ειμαι με 12ης γενιας ι5 και αγορασμενα windows 10 pro (+ 11 home που ηρθαν μαζι με τον υπολογιστη και εγιναν φορματ τη δευτερη μερα), οποτε προσπερναω τους χαρακτηρισμους 

Aν σε ενα χαρακτηρισμο ή ενα επιχειρημα πεταγεται ο καθενας και λεει τι ισχυει για τον εαυτο του , αυτο δεν αναιρει την ισχυ του χαρακτηρισμου ή του επιχειρηματος σε γενικοτερη βαση. Δεν λεμε οτι ΟΛΟΙ οι λινουξ χρηστες ειναι τζαμπατζηδες ή χρεπολαγνοι. Λεμε οτι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ αυτων ειναι. Απλα ελληνικα ειναι. Βγαλτε παρωπιδες , ξε-πορωθειτε λιγο και αντιληφθειτε τι λεμε εδω περα , εδω και κατι σελιδες.

Επεξ/σία από mphxths

7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Λεμε οτι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ αυτων ειναι. Απλα ελληνικα ειναι. Βγαλτε παρωπιδες , ξε-πορωθειτε λιγο και αντιληφθειτε τι λεμε εδω περα , εδω και κατι σελιδες.

Αυτο προκυπτει απο καποια στατιστικη, ή γνωριζεις προσωπικα μεγαλο μερος των χρηστων; Επειδη πιο πριν απο τα 10+1 pc (+4,4% παγκοσμιως που τρεχει λινουξ συμφωνα με το αρθρο) δε μπορουσες να βγαλεις στατιστικο συμπερασμα, αλλα για τους χαρακτηρισμους δεν εχεις θεμα.

• Like 1

8 minutes ago, dimkord said:

Αυτο προκυπτει απο καποια στατιστικη, ή γνωριζεις προσωπικα μεγαλο μερος των χρηστων; Επειδη πιο πριν απο τα 10+1 pc (+4,4% παγκοσμιως που τρεχει λινουξ συμφωνα με το αρθρο) δε μπορουσες να βγαλεις στατιστικο συμπερασμα, αλλα για τους χαρακτηρισμους δεν εχεις θεμα.

Γνωριζω προσωπικα μεγαλο μερος των χρηστων. Τους εκατονταδες αν οχι χιλιαδες που μπαινουν στο υποφορουμ "Λινουξ" τα τελευταια 20+ χρονια που ειμαι μελος του ινσομνια και ρωτανε "εχω το ταδε παλιο πισι , ποια διανομη να βαλω που ειναι ελαφρια ?". Τραβα στο υποφορουμ λινουξ , ανετρεξε σε οσα θεματα θελεις και βρες ενα θεμα που θα λεει κατι του στυλ "πηρα ενα καινουργιο μηχανημα , σουπερ ντουπερ gaming λαπτοπ/πισι και θελω να του περασω λινουξ , ποια διανομη να διαλεξω ?". Ακομα και τα σκρινσοτς που ανεβαζουν στο αντιστοιχο θεμα , 9 στα 10 ειναι απο παλια μηχανηματα.

Και δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω απο αυτο. Μεχρι τωρα , τρεχω λινουξ σε παλια (σχετικα) μηχανηματα , κατι refurbished που εχω. Δεν εχω βιωσει την εμπειρια του λινουξ σε κατι ΚΑΛΟ. Σε καποιο δυνατο μηχανημα , να το χαρω. Και οι λογοι ειναι πολλοι , δεν ειναι του παροντος.

Το οτι το λινουξ ειναι η λυση των απανταχου κατατρεγμενων χρεπολαγνων (που δεν ειναι παντα κατακριτεα η χρεπολαγνεια , μην ειμαστε απολυτοι) , ειναι γνωστο εδω και χρονια. Το να μην το παραδεχομαστε ειναι στρουθοκαμηλισμος. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Γνωριζω προσωπικα μεγαλο μερος των χρηστων. Τους εκατονταδες αν οχι χιλιαδες που μπαινουν στο υποφορουμ "Λινουξ" τα τελευταια 20+ χρονια που ειμαι μελος του ινσομνια και ρωτανε "εχω το ταδε παλιο πισι , ποια διανομη να βαλω που ειναι ελαφρια ?"

Εδω κανεις ενα λογικο σφαλμα. Στο φορουμ θα ερθουν να ρωτησουν οσοι δεν ξερουν και θελουν να εγκαταστησουν λινουξ απο αναγκη ή οσοι εχουν καποιο προβλημα. Αυτοι που θα το βαλουν σε ενα νεο πισι, δε θα ερθουν να ρωτησουν τι να βαλουν. Ξερουν ηδη. Και εκατομμυρια που δεν εχουν κανενα προβλημα με το λινουξ τους, δε θα ερθουν να ρωτησουν κατι στο φορουμ. Οποτε σου δημιουργειται στρεβλη εντυπωση

• Like 2

11 minutes ago, dimkord said:

Εδω κανεις ενα λογικο σφαλμα. Στο φορουμ θα ερθουν να ρωτησουν οσοι δεν ξερουν και θελουν να εγκαταστησουν λινουξ απο αναγκη ή οσοι εχουν καποιο προβλημα. Αυτοι που θα το βαλουν σε ενα νεο πισι, δε θα ερθουν να ρωτησουν τι να βαλουν. Ξερουν ηδη. Και εκατομμυρια που δεν εχουν κανενα προβλημα με το λινουξ τους, δε θα ερθουν να ρωτησουν κατι στο φορουμ. Οποτε σου δημιουργειται στρεβλη εντυπωση

To λογικο σφαλμα ειναι οτι πιστευεις οτι ξερεις τι ειδους ανθρωποι θα μπουν σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Μπαινουν απο τους πιο ψαγμενους μεχρι τους πιο ασχετους. Ετσι εχει αποδειχτει , δεν ειναι δικη μου πεποιθηση αυτο.

Σορρυ αλλα τα συμπερασματα σου δεν πολυστεκουν. Βασικα στεκουν καθολικα. Εννοω οτι οπου και να βαλει λινουξ καποιος , παλιο ή καινουργιο μηχανημα , θα εχει προβλημα αργα ή γρηγορα. Ξερεις γιατι ? Για δυο κυριους λογους. 1ον hardware ασυμβατοτητα και 2ον γιατι μιλαμε για αλλο λειτουργικο συστημα απο τα windows που εχει συνηθισει καποιος. Ολοι απλα προτεινουν διανομες. Καθισε καποιος να ενημερωσει τον καθε ενδιαφερομενο , οτι δεν μιλαμε για ενα παιχνιδι που απλα θα μαθει τα κουμπια πανω/κατω/δεξια/αριστερα , αλλα για ενα ολοκληρο λειτουργικο συστημα , αρκετα διαφορετικο απο τα windows και το οποιο διαφερει ακομα περισσοτερο απο διανομη σε διανομη , DE σε DE ? Οχι , γιατι απο την μια μερια εχουμε τους αδαεις χρηστες που ρωτανε και απο την αλλη εχουμε τους wannabe gurus/hackers/i-know-it-all που νοιωθουν ικανοποιηση να δειξουν οτι γνωριζουν , να προτεινουν την αγαπημενη διανομη τους , τον αγαπημενο τροπο που κανουν την εργασια τους , χωρις να ρωτανε τον ενδιαφερομενο , τι τεχνικες γνωσεις εχει , ποσο χρονο και ορεξη εχει να ασχοληθει , ποιες εργασιες/αναγκες εχει κλπ κλπ. Απλα φερτε το επομενο αρνι στο μαντρι και βλεπουμε ... εμεις να νοιωσουμε καλα να δειξουμε οτι ειμαστε παντογνωστες...

Αρα στο φορουμ θα μπουν και αυτοι που ξερουν και δεν εχουν προβλημα με το λινουξ αλλα οι περισσοτεροι θα ειναι αυτοι που δεν ξερουν και προφανως θα εχουν προβλημα με το λινουξ σε καποια φαση της ζωης τους ... Μικρογραφια της κοινωνιας ειναι το ινσομνια. Οπως ολες οι μικρες κοινωνιες που δημιουργουνται σε διαφορα σημεια της κοινωνικης μας ζωης.

• Like 1

8 λεπτά πριν, mphxths είπε

To λογικο σφαλμα ειναι οτι πιστευεις οτι ξερεις τι ειδους ανθρωποι θα μπουν σε ενα τεχνολογικο φορουμ. Μπαινουν απο τους πιο ψαγμενους μεχρι τους πιο ασχετους. Ετσι εχει αποδειχτει , δεν ειναι δικη μου πεποιθηση αυτο.

Ναι προφανως μπαινουν ολοι αυτοι, αλλα δε θα ανοιξουν θεμα "ποια ελαφρια διανομη να βαλω" οι ψαγμενοι, αλλα αυτοι που τωρα ξεκινουν να ψαχνονται. Προφανως ολοι ξεκινησαμε να ψαχνομαστε απο ενα παλιο πισι. Το που καταληξαμε στη συνεχεια δε μπορεις να το ξερεις, οποτε δε μπορεις να βγαλεις και συμπερασμα για χαρακτηρισμους.

14 λεπτά πριν, mphxths είπε

παλιο ή καινουργιο μηχανημα , θα εχει προβλημα αργα ή γρηγορα.

Δεν θα εχει οσο δε δινεις αδιακριτως ο,τι sudo βρισκεις στα διαφορα φορουμ απλα για κανεις διαφανες το πανελ ή κατι παρομοια χαζο.  

24 λεπτά πριν, mphxths είπε

απο την αλλη εχουμε τους wannabe gurus/hackers/i-know-it-all που νοιωθουν ικανοποιηση να δειξουν οτι γνωριζουν , να προτεινουν την αγαπημενη διανομη τους

Εδω συμφωνω απολυτα. Εβλεπα καμποσες σελιδες πριν εναν ρητορα να προτεινει καποιες διανομες και μου ειχε σηκωθει η τριχα. Βασικα το μεγαλυτερο προβλημα του λινουξ, ειναι αυτοι οι ανθρωποι. Εγω πχ χρησιμοποιω fedora, αλλα δεν το εχω προτεινει ποτε σε κανεναν. Θεωρω οτι το πιο απροβληματιστο για ενα νεο χρηστη ειναι το ubuntu/kubuntu. Πανευκολη εγκατασταση, οικειο περιβαλλον, ομορφο και συγχρονο, εχει codecs και proprietary drivers με ενα κλικ, μπορει να εγκαταστησει ο,τι θελει χωρις να ακουμπησει τερματικο και θα βρει λυση για τα παντα με μια αναζητηση, σε περιπτωση που τον προβληματιζει κατι.  

41 λεπτά πριν, mphxths είπε

χωρις να ρωτανε τον ενδιαφερομενο , τι τεχνικες γνωσεις εχει , ποσο χρονο και ορεξη εχει να ασχοληθει , ποιες εργασιες/αναγκες εχει κλπ κλπ

Καποιος που ρωταει σε ενα φορουμ τι να βαλει, θεωρουμε οτι δεν εχει γνωσεις, αλλιως δε θα ρωτουσε. Θα εβγαζε μονος του συμπερασμα κανοντας μια ερευνα. Αλλα αφου εχει αποφασισει να δοκιμασει την τυχη του, του προτεινουμε το πιο απλο. Αυτος θα αποφασισει μετα αν θα μεινει ή θα φυγει. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, dimkord said:

Δεν θα εχει οσο δε δινεις αδιακριτως ο,τι sudo βρισκεις στα διαφορα φορουμ απλα για κανεις διαφανες το πανελ ή κατι παρομοια χαζο.  

Ηardware ασυμβατοτητα ... ελλειψη τεχνικων γνωσεων. Ξεκιναμε με αυτα και μετα πιανουμε και το sudo :) Εχω περασμενο arch σε thinkpad , ο,τι πιο κοντα σε συμβατο μηχανημα σε λινουξ και τα logs δεν ειναι και ολοκαθαρα. Σκεψου τι θα γινεται σε linux unfriendly μηχανηματα. Δεν ειναι ολλα errors ή δυσλειτουργιες , προφανως , αλλα ειναι δειγμα οτι πολλα πραγματα σε διαφορα υποπρογραμματα/drivers/firmwares/libs υπολειπονται , εχουν limited features ή υπαρχουν bugs που διαιωνιζονται εδω και χρονια.

Εγω πχ χρησιμοποιω fedora, αλλα δεν το εχω προτεινει ποτε σε κανεναν. Θεωρω οτι το πιο απροβληματιστο για ενα νεο χρηστη ειναι το ubuntu/kubuntu. Πανευκολη εγκατασταση, οικειο περιβαλλον, ομορφο και συγχρονο, εχει codecs και proprietary drivers με ενα κλικ, μπορει να εγκαταστησει ο,τι θελει χωρις να ακουμπησει τερματικο και θα βρει λυση για τα παντα με μια αναζητηση, σε περιπτωση που τον προβληματιζει κατι.  

O ρητορας ειναι ειδικη περιπτωση :) Αλλα δεν ειναι ο μονος. Ολοι θα προτεινουν ο,τι χρησιμοποιουν και θα κρινουν απο τον εαυτο τους αν ειναι ευκολη ή δυσκολη διανομη. Τι ? Λειπουν τα codecs απο το Fedora ? Ποσο δυσκολο ειναι να εγκαταστησει καποιος το rpmfusion και να τα περασει ? Αυτη ειναι η αντιμετωπιση ολων για την διανομη που θα προτεινουν ... Γενικο παραδειγμα , δεν αναφερομουν σε εσενα για το fedora.
Πριν χρονια , εδω στο ινσομνια , ειχα προτεινει να φτιαξουμε ενα template , οπου αυτος που θα ρωταει θα το συμπληρωνει , δινοντας καποιες βασικες πληροφοριες , π.χ. τεχνικες γνωσεις , specs pc , το προβλημα , τι εκανε , τι εψαξε , τι βρηκε , τι δοκιμασε , σκρινσοτς , logs κλπ κλπ. Να ξερουμε τι γινεται , τι να προτεινουμε , τι να μην προτεινουμε επειδη το δοκιμασε ηδη και θα χαναμε τζαμπα χρονο , κλπ κλπ. 

Μπενακης , βγενακης ... κανεις δεν ασχοληθηκε , κανεις δεν ψηθηκε ... ολοι θελουν απλα να δειχνουν γνωσεις , να τρωμε απειρες σελιδες για να βγαλουμε με το τσιγκελι τις πληροφοριες που θα βγαζαμε με το template και εντελει αυτος που ρωταει να εξαφανιζεται και να μην υπαρχει "closure" στην υποθεση και οσοι ασχοληθηκαν (και οσοι πιθανως εχουν παρομοιο προβλημα) να μην μαθουν ποτε τι εγινε και να αναρωτιουνται γιατι σπαταλησαν ωρες απο την ζωη τους... Αυτη ειναι η κατασταση στο ινσομνια εδω και χρονια .

Θα εβγαζε μονος του συμπερασμα κανοντας μια ερευνα.

Επισης μια αλλη παρανοηση :) Εννια στους δεκα που ρωταει εδω μεσα , και δεν περιοριζεται μονο στα θεματα του λινουξ αυτο , θεωρουν τους αλλους σκλαβους τους. Οτι στο προβλημα που εχουν θα τρεξουν οι αλλοι να ψαξουν την λυση χωρις οι ιδιοι να κανουν καμμια ενεργεια ή να ψαχτουν λιγο παραπανω πριν τρεξουν κατευθειαν στο φορουμ. Ουτε καν να γοογλαρουν για λυσεις στο γοογλε. Και η πλακα ειναι οτι αφου τρωνε οι εμπλεκομενοι ωρες για να βρουν λυσεις , μετα κουνανε τον κωλο τους να ασχοληθουν και ιδιοι και καποια θεματα καταληγουν σε ποστς του στυλ "τελικα δεν ειχα βαλει τα ηχεια στην πριζα για αυτο δεν λειτουργουσαν , και τελος καλα ολα καλα , δεν υπηρχε προβλημα !"... Ή το προβλημα ηταν κατι πολυ απλο που δεν το επικοινωνησε καλα σε εμας και μολις ασχοληθηκε λιγο το ελυσε μονος του. Καθημερινα τετοιες καταστασεις... Η αποβλακωση χτυπαει κοκκινο στον πλανητη ...

Επεξ/σία από mphxths

27 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν ειναι ολλα errors ή δυσλειτουργιες , προφανως , αλλα ειναι δειγμα οτι πολλα πραγματα σε διαφορα υποπρογραμματα/drivers/firmwares/libs υπολειπονται , εχουν limited features ή υπαρχουν bugs που διαιωνιζονται εδω και χρονια.

Αυτο δεν το αποφευγεις σε κανενα λειτουργικο. Ποσοι κακογραμμενοι drivers υπαρχουν και στα windows που δημιουργουν προβληματα. Προσφατα σε καινουργιο λαπτοπ φιλης με windows 11 που εχει εγκατεστημενο ΜΟΝΟ το chrome και εναν εκτυπωτη, αποφασισε ξαφνικα να μη λειτουργει το πληκτρολογιο. Καθοταν και το κοιτουσε μεχρι να βρω χρονο να παω να της το φτιαξω. 

Στα υπολοιπα που εγραψες δε διαφωνω καπου.

ΥΓ. Εμενα δε με ενδιαφερουν ουτε οι τηλεμετριες, ουτε τα πρσωπικα δεδομενα. Απο τη στιγμη που εχω smartphone με google & facebook μεσα, δε θα με σωσει το λινουξ στο λαπτοπ. Το λινουξ ειναι κατι σαν δημοσιο αγαθο, κατι που ανηκει στην ανθρωποτητα και οχι σε καποια εταιρια και ειναι καλο να υπαρχει και να το υποστηριζουμε για να γινει ακομα καλυτερο. Δεν το χρησιμοποιω εξαιτιας αυτου, αλλα ειναι και αυτο ενας λογος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, uniquegr said:

Σε λίγες ημέρες θα έχω αυτό:

https://www.banggood.com/GMKtec-M5-Plus-AMD-Ryzen-7-5825U-8-Cores-Mini-PC-16GB-RAM-512GB-SSD-DDR4-or-32GB-RAM-1TB-PCIe-SSD-Windows-11-Pro-WIFI-6E-BT5_2-HD-4K-Triple-Screen-Display-Mini-Computer-p-2014525.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6325185

Κατά τα λεγόμενά σου λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση linux. Θα σε κρατήσω ενήμερο λοιπόν.

εχω ενα παρομοιο 10πυρηνο, με μητρικη 10Χ10 εκατοστα και μονο με μια ματια στο bios ο καθενας καταλαβαινει οτι ολα αυτα τα mini-pc δεν ειναι powerhouses, ουτε παιρνουν κανενα βραβειο συνδεσιμοτητας, αντιθετως εχουν ελαχιστα πραγματα επανω για την ακριβεια εχουν μονο τα απαραιτητα με παλιους controllers για να μειωσουν το κοστος κι ας ειναι ολοκαινουρια, οποτε οχι το παραδειγμα σου ειναι ακυρο και επιβεβαιωνει την ασχετοσυνη σου και μπραβο σου που πηρες "ολοκαινουρια" κινεζια απο το bangood που μπορει να παιζει αψογα καποια εκδοση linux 🤣

10 hours ago, uniquegr said:

Ο πατέρας μου δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους υπολογιστές και δεν επενδύει σε αυτούς. Κάνει τη χρήση που έχω περιγράψει. Οι αδερφές μου δεν παίζουν παιχνίδια, κάνουν τη χρήση που περιγράφω και η μία εργάζεται για μερικές ημέρες το μήνα απο το σπίτι, με σύνδεση vpn με το δίκτυο της εταιρείας και χρησιμοποιεί ένα παλιό μου laptop Acer Aspire 6930g. Η μητέρα μου δεν ξέρει γρι απο υπολογιστές, αλλά θα ήθελε να έβλεπε τα βίντεο των παιδιών μου στη τηλεόρασή της, να έβλεπε κανένα facebook και άντε να έβαζε και κανένα youtube για τα παιδιά. Γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που κάνουν αυτήν ακριβώς τη χρήση για την οποία μιλάω. 

Κανένας απο τους παραπάνω δεν καίγεται να αγοράσει νέο υπολογιστή, αλλά δεν θα τους χάλαγε να είχαν ΕΝΑΝ υπολογιστή. Όλα τα άλλα που λες είναι περιττά. 

video streaming, youtube, facebook κλπ στα μελη της οικογενειας που περιγραφεις γινονται κι απο tablet των 60-80 ευρω, δεν εχεις ριπαρει κανενα να του περασεις linux να πηγαινει σφαιρα;

η τους εχεις κανει ενα dedicated δωματιο internet-cafe με τα χρεπια που μαζευεις; 😆

δεν καταλαβαινεις οτι το συγκεκριμενο target group που περιγραφεις δεν εχει αποψη, ουτε γνωσεις για να εχει κανενα μετρο συγκρισης, οτι και να τους πεταξεις θα αρκεστουν με αυτο, περισσοτερες πιθανοτητες εχετε να πεισετε αν πατε πορτα-πορτα στις "μαμαδες" του facebook ή εξω απο καποιο γηροκομειο, παρα καποιον χρηστη απο το ινσομνια.. 😂

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

Εσείς δεν βαρεθήκατε να αποτελείτε τον οχετό του insomnia, προβοκάροντας, χλευάζοντας και θίγοντας τους συνομιλητές σας? Πολλή αξία σας έδωσα που ασχολήθηκα και σας απάντησα σοβαρά. Απαξιώ. 

• Like 1

12 minutes ago, uniquegr said:

Εσείς δεν βαρεθήκατε να αποτελείτε τον οχετό του insomnia

Eιναι που θα μας διδασκες ευγενεια τρομαρα σου !! χαχα

Αν θέλεις να κάνεις δουλειά μια χαρά βολεύει το Linux, δεν υστερεί σε ταχύτητα, υπάρχουν εκδόσεις των προγραμμάτων που δουλεύω, θα μπορούσα να επιβιώσω και με αυτό. Τις υπόλοιπες ενστάσεις δεν τις πολυδιάβασα, πιθανόν κάποιοι  να έχουν τον υπολογιστή (ή το αυτοκίνητο ή το σπίτι  ή δεν ξέρω τι άλλο) για επίδειξη και όχι για αυτό που προορίζονται. Σεβαστό αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο άνευ ουσίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...