uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Άρα μην μου λέτε μ@λ@κίες ότι δεν τολμάμε να το κλείσουμε... Αν και δεν διαφωνώ ως προς τη προσέγγισή σου, θα έκανες το ίδιο αν δεν έτρεχες το shadow defender...? Θα ήσουν το ίδιο σίγουρος για την επιλογή σου να απενεργοποιήσεις τον defender? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από uniquegr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Χρήστες σαν κι εμένα γνωρίζω πάρα πολλούς, που κάνουν ακριβώς την ίδια χρήση. Ποσους ? Δεκα μηπως ? 1 hour ago, uniquegr said: Αλλά εγώ περνάω linux χωρίς scripts, χωρίς το παραμικρό πείραγμα και χρησιμοποιώ τις ίδιες ακριβώς εφαρμογές. 1 hour ago, uniquegr said: τρεχουν και σε refurbished 8ης γενιας για να μην πεις παλι παπατζες για bypasses που δεν ξερουν οι απλοι χρηστες. Σε προλαβα ? Να πεις οτι δεν το προεβλεψα ε ? χαχα 1 hour ago, uniquegr said: Σε 10 υπολογιστές συν έναν gaming, διαφορετικούς μεταξύ τους, το κοινό αποτέλεσμα των 10 αποτελεί τη πλειοψηφία. Ναι ειναι η πλειοψηφια σε αυτα τα 10+1 πισι. Οχι στο συνολο των πισι του πλανητη. Μαθε εσυ μαθηματικα , εγω τα εμαθα στο πανεπιστημιο , εκει που εμαθα και τα στατιστικα. 1 hour ago, uniquegr said: Αυτός που δεν παίζει παιχνίδια ή δεν χρησιμοποιεί π.χ. adobe, θα κάνει τη δουλειά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ναι ή όχι; Αυτος που παιζει μονο DOOM 1 , κανει την δουλεια του με το DOS ? ναι ή οχι ? Ρε πας καλα ? 1 hour ago, uniquegr said: Ναι, αλλά όπως έχεις πει, μπορώ κι εγώ να έχω edge στο linux. Το θέμα όμως είναι, ο edge αναγνωρίζει μόνος του τις κακόβουλες σελίδες ή ανατρέχει σε σχετικές σελίδες με λίστες, όπως κάνει για παράδειγμα το pihole...? Ναι αλλα δεν ειναι εγκατεστημενος εξ'ορισμου σε καποια διανομη. Ενω στα windows ειναι. Ειναι που κλαιγομασταν για τον internet explorer και αθεμιτους ανταγωνισμους και μαλακίες και η πλακα ειναι οτι ο edge ειναι απο τους καλυτερους αν οχι ο καλυτερος chromium based browser αυτην την στιγμη. Ειναι κλειστου κωδικα προφανως και μπορει να μου κλεβει ολα μου τα στοιχεια στο background , αλλα προσωπικα κλαιν ... κανω την δουλεια μου αψογα μεχρι τωρα. Οσο για το πως δουλευει για τις σελιδες που αναγνωριζει ως κακοβουλες , δεν εχω ιδεα. Αλλα προσωπικα δεν στηριζομαι στον edge για να τις αναγνωρισει. Α , και καλο διαβασμα , μπας και παρετε μυρωδια τι προβληματα υπαρχουν στο λινουξ. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Σε προλαβα ? Να πεις οτι δεν το προεβλεψα ε ? χαχα Φυσικά και τρέχουν. Αλλά εσύ έθεσες το παράδειγμα του core2duo, όχι εγώ. 7 λεπτά πριν, mphxths είπε Ναι ειναι η πλειοψηφια σε αυτα τα 10+1 πισι. Οχι στο συνολο των πισι του πλανητη. Μαθε εσυ μαθηματικα , εγω τα εμαθα στο πανεπιστημιο , εκει που εμαθα και τα στατιστικα. 11 διαφορετικά pc's μεταξύ τους, διαφορετικών γενεών, τόσο intel όσο και amd, επιλεγμένα τυχαία. 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτος που παιζει μονο DOOM 1 , κανει την δουλεια του με το DOS ? ναι ή οχι ? Ρε πας καλα ? ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Α , και καλο διαβασμα , μπας και παρετε μυρωδια τι προβληματα υπαρχουν στο λινουξ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να με απασχολούν όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο, όταν δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Just now, uniquegr said: Φυσικά και τρέχουν. Αλλά εσύ έθεσες το παράδειγμα του core2duo, όχι εγώ. Λες και μιλαω σε παιδακι 5 χρονων. Εθεσα το παραδειγμα του core2duo και σε προλαβα αναφεροντας και τα refurbished 8ης γενιας. Γιατι ξερω την καραμελιτσα σου. Και την χρησιμοποιησες. Και αρα σε προλαβα. Και αρα γαργαρα... 2 minutes ago, uniquegr said: 11 διαφορετικά pc's μεταξύ τους, διαφορετικών γενεών, τόσο intel όσο και amd, επιλεγμένα τυχαία. 11 αναμεσα σε εκατομμυρια διαφορετικα pc configurations ανα τον κοσμο. Καταλαβαινεις για τι νουμερα μιλαμε ? 2 minutes ago, uniquegr said: Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει να με απασχολούν όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο, όταν δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Γιατι ο κοσμος δεν γυρναει γυρω απο σενα. Γιατι οταν γραφεις σε δημοσιο φορουμ , οφειλεις να σκεφτεσαι και τις περιπτωσεις αλλων ανθρωπων. Δεν μπορεις να λες "για μενα το λινουξ δουλευει αψεγαδιαστα , αρα ειναι το καλυτερο λειτουργικο , αρα χρησιμοποιειστε το ολοι σας". Αν δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι λογικο κατι τετοιο , δεν μπορω να σε βοηθησω να το καταλαβεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, uniquegr said: Θαυμάσια. Τα Windows ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι ασφαλή, όταν το Linux είναι εξ'ορισμού και out of the box ασφαλές. Όσο για το sandboxing, εντάξει, αν είναι να μπει κανείς σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχει και το Kasm. Ναι, για ποιο λόγο να το κάνω αυτό; Εγώ τη βρίσκω με το linux, κάνω τη καθημερινή δουλειά μου με το linux και δεν χρειάζεται να πειράξω κάτι ( εκτώς αν ΕΓΩ θέλω να πειράξω κάτι, επειδή ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ). Οπότε? η ουσια ειναι οτι οποιος θελει ασφαλεια θελει ψαξιμο, και για να βαλεις λινουξ που ειναι out of the box παλι θελει ψαξιμο, το να θες να αλλαξεις λειτουργικο ειναι σα να θες να μαθεις μια ξενη γλωσσα αν δεν υπαρχει το ατομικο κινητρο δε γινεται οσο κι αν χτυπιεστε..! εσυ τη βρισκεις με το λινουξ και μπραβο σου γιαυτο το τολμηρο outing😆 55 minutes ago, asfodelus said: Ξέρεις τελικά ποιο είναι το πρόβλημα σου, πέραν του τεχνολογικού αναλφαβητισμού; Νομίζεις πως η μετάβαση είναι δύσκολη. Ε λοιπόν δεν είναι. Απο προσωπική εμπειρία σε εγκατάσταση σε γιαγιάδες και παπούδες περισσότερο τους δυσκόλευαν τα Windows απο μια διανομή Linux Mint. E τωρα αν το πρόβλημα σου είναι πως δεν θέλεις να ασχοληθείς, γιατί δεν μπορείς, δε θέλεις, δεν έχεις χρόνο, δικαίωμα σου. Αλλά τουλάχιστον μην πετάς τσούρλους. Τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις τα είχαμε στo Linux δεκαετίες τώρα μου ειναι αδιαφορη η μεταβαση εχω παψει να νταντευω λειτουργικα εδω και χρονια, στο ιδιο πισι εγκαθιστω απο πανω ως upgrade τις εκαστοτε εκδοσεις των Windows χωρις clean install και χωρις να επανεγκαθιστω δεκαδες gigabyte και ρυθμισεις δεκαδων προγραμματων και ολα δουλευουν ρολοι! εισαστε απο αλλο γαλαξια φιλε αχαμπαροι Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Λες και μιλαω σε παιδακι 5 χρονων. Εθεσα το παραδειγμα του core2duo και σε προλαβα αναφεροντας και τα refurbished 8ης γενιας. Γιατι ξερω την καραμελιτσα σου. Και την χρησιμοποιησες. Και αρα σε προλαβα. Και αρα γαργαρα... Βρε,το ξέρω για τα 8ης, τέτοιας γενιάς είναι και το laptop μου, σιγά τα λάχανα. Για πες μου τώρα, πως αφαιρείται το bloatware κατά την εγκατάσταση, χωρίς καμία παρέμβαση απο πλευράς του χρήστη. 3 λεπτά πριν, mphxths είπε 11 αναμεσα σε εκατομμυρια διαφορετικα pc configurations ανα τον κοσμο. Καταλαβαινεις για τι νουμερα μιλαμε ? Καταλαβαίνω. Επειδή όμως η επιλογή έγινε τυχαία, είτε εγώ είμαι κωλόφαρδος, είτε εσύ είσαι και πολύ πορωμένος με τα Windows και δεν καταλαβαίνεις τί σου λέω. 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Γιατι ο κοσμος δεν γυρναει γυρω απο σενα. Γιατι οταν γραφεις σε δημοσιο φορουμ , οφειλεις να σκεφτεσαι και τις περιπτωσεις αλλων ανθρωπων. Δεν μπορεις να λες "για μενα το λινουξ δουλευει αψεγαδιαστα , αρα ειναι το καλυτερο λειτουργικο , αρα χρησιμοποιειστε το ολοι σας". Αν δεν καταλαβαινεις οτι δεν ειναι λογικο κατι τετοιο , δεν μπορω να σε βοηθησω να το καταλαβεις. Μόνο που δεν λέω αυτό. Λέω να κόψετε τις μπούρδες και να αφήσετε τον κοσμάκη να δοκιμάσει χωρίς να τον τρομοκρατείτε. Και επιμένω: 10 λεπτά πριν, uniquegr είπε 21 λεπτά πριν, mphxths είπε Αυτος που παιζει μονο DOOM 1 , κανει την δουλεια του με το DOS ? ναι ή οχι ? Ρε πας καλα ? ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. 2 λεπτά πριν, Odyss3us είπε οσο κι αν χτυπιεστε..! Ναι, μόνο που δεν είμαστε εμείς αυτοί που χτυπιούνται... 3 λεπτά πριν, Odyss3us είπε η ουσια ειναι οτι οποιος θελει ασφαλεια θελει ψαξιμο, και για να βαλεις λινου που ειναι out of the box παλι θελει ψαξιμο Τα καλά και τα συμφέροντα... 4 λεπτά πριν, Odyss3us είπε μου ειναι αδιαφορη η μεταβαση εχω παψει να νταντευω λειτουργικα εδω και χρονια, στο ιδιο πισι εγκαθιστω απο πανω ως upgrade τις εκαστοτε εκδοσεις των Windows χωρις clean install και χωρις να επανεγκαθιστω δεκαδες gigabyte και ρυθμισεις δεκαδων προγραμματων και ολα δουλευουν ρολοι! εισαστε απο αλλο γαλαξια φιλε αχαμπαροι Για τόσο μύστη μιλάμε. Μάλιστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Αν και δεν διαφωνώ ως προς τη προσέγγισή σου, θα έκανες το ίδιο αν δεν έτρεχες το shadow defender...? Θα ήσουν το ίδιο σίγουρος για την επιλογή σου να απενεργοποιήσεις τον defender? Ίσως να μην το έκανα. Ίσως και να το έκανα όμως, βασιζόμενος σε μια άλλη στρατηγική. Αλλά το σημαντικό είναι ότι δουλεύω στα windows προστατευμένος με έναν εξαιρετικά εύκολο και ανώδυνο τρόπο. Άρα το θέμα της ασφάλειας το έχω λύσει, και για μένα δεν υφίσταται. Τέλος. Το linux είναι εγγενώς πιο ασφαλές, αλλά πλέον στα windows δεν είναι η ασφάλεια το πρόβλημα, και το να προβάλλεται στον πολύ κόσμο ως κύριο πλεονέκτημα είναι άστοχο επιχείρημα. Δεν θα πάει κάποιος στο linux επειδή είναι πιο ασφαλές. Άλλα είναι τα προβλήματα των windows πλέον (και κάποια πολύ ενοχλητικά), όχι η ασφάλεια. - Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από V.I.Smirnov Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, uniquegr said: Βρε,το ξέρω για τα 8ης, τέτοιας γενιάς είναι και το laptop μου, σιγά τα λάχανα. Για πες μου τώρα, πως αφαιρείται το bloatware κατά την εγκατάσταση, χωρίς καμία παρέμβαση απο πλευράς του χρήστη. Mε τον ιδιο τροπο που αφαιρειται το bloatware απο μια διανομη λινουξ. Σιγουρα οχι χωρις καμμια παρεμβαση απο πλευρας χρηστη. Και ναι υπαρχουν διανομες με bloatware. Υπαρχουν διανομες που εγκαθιστουν ολες τις μαλακίες του KDE ή του Gnome ή ο,τι αλλο σκεφτουν. 7 minutes ago, uniquegr said: Επειδή όμως η επιλογή έγινε τυχαία, είτε εγώ είμαι κωλόφαρδος, είτε εσύ είσαι και πολύ πορωμένος με τα Windows και δεν καταλαβαίνεις τί σου λέω. Οσο τυχαια και να ηταν η επιλογη τους ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ. Τι δεν καταλαβαινεις ? Στατιστικη ειναι η απαντηση. 7 minutes ago, uniquegr said: Λέω να κόψετε τις μπούρδες και να αφήσετε τον κοσμάκη να δοκιμάσει χωρίς να τον τρομοκρατείτε. Εγω δεν τρομοκρατω κανεναν. Εχω δοκιμασει , εχω δει τα συν και τα πλην και λεω τα πραγματα οπως εχουν. Εσεις να κοψετε τις μπουρδες που νομιζετε οτι το λινουξ ειναι το φαρμακο για καθε νοσο και καθε μαλακία. 7 minutes ago, uniquegr said: ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Ενω εσυ απαντησες ? Να γυρισουμε στο DOS αν μας καλυπτει ? Τι λες ? Ψηνεσαι ? Καπου εχω δισκετες με dos 6.22 . Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, asfodelus said: Καθόλου δεν παίζω με τις λέξεις, στο Linux δεν τρέχω κανένα antivirus για δεκαετίες. Ουδέποτε είχα πρόβλημα. Όποιος λοιπόν ισχυρίζετε πως τα Windows είναι ασφαλή ας το απεργοποιήσει. Ιδού η Ρόδος ... ΥΓ: Μου αρέσει πως για κάποιους "σχετικούς" ο ορισμός της ασφάλειας είναι αν μπορείς να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή ή να αλλάξεις ρυθμίσεις σε εργασιακό περιβάλλον. να απενεργοποιησει τι ακριβως; το Windows Defender που τρεχει by default με τα Windows? 😂 ή το εξτρα antivirus που θεωρεις οτι χρειαζεται για να εχει για εξτρα προστασια; 😆 12 hours ago, uniquegr said: Στατιστικό δείγμα είναι αυτό που προκύπτει ως ίδιο αποτέλεσμα μεταξύ διαφορετικών καταστάσεων. Όταν σαν ένας χρήστης εγκαθιστώ linux σε 10 υπολογιστές εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, αυτό δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Αντίθετα, αυτό που αντιμετωπίζεις με το gaming laptop είναι η εξαίρεση, λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως προς το hardware. δηλαδη ειναι το ιδιο να εχεις 10 διαφορετικους υπολογιστες ιδιας γενιας και με ιδιο motherboard chipset και ιδιο να εχεις 10 διαφορετικες γενιες με διαφορετικα boards ωραιος... να σε παρουν στατιστικολογο για δειγματοληπτικη ερευνα! 😄 Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Ίσως να μην το έκανα. Ίσως και να το έκανα όμως, βασιζόμενος σε μια άλλη στρατηγική. Αλλά το σημαντικό είναι ότι δουλεύω στα windows προστατευμένος με έναν εξαιρετικά εύκολο και ανώδυνο τρόπο. Άρα το θέμα της ασφάλειας το έχω λύσει, και για μένα δεν υφίσταται. Τέλος. Το linux είναι εγγενώς πιο ασφαλές, αλλά πλέον στα windows δεν είναι η ασφάλεια το πρόβλημα, και το να προβάλλεται στον πολύ κόσμο ως κύριο πλεονέκτημα είναι άστοχο επιχείρημα. Δεν θα πάει κάποιος στο linux επειδή είναι πιο ασφαλές. Άλλα είναι τα προβλήματα των windows πλέον (και κάποια πολύ ενοχλητικά), όχι η ασφάλεια. - Ο λόγος όμως που αναφέρθηκες στο γεγονός ότι απενεργοποιείς τον Defender είναι ότι ειπώθηκε απο υποστηριχτή του linux ότι στο linux δεν υπάρχει ανάγκη για προστασία απο ιούς και οι περισσότεροι τρέχουμε το λειτουργικό bare metal και όχι sandboxed. Δηλαδή, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν out of the box που λεν και στο χωριό μου, άφηνες τα windows χωρίς κανενός είδους προστασία, ούτε defender, ούτε sandboxing. 7 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Το linux είναι εγγενώς πιο ασφαλές, αλλά πλέον στα windows δεν είναι η ασφάλεια το πρόβλημα, και το να προβάλλεται στον πολύ κόσμο ως κύριο πλεονέκτημα είναι άστοχο επιχείρημα. Δεν θα πάει κάποιος στο linux επειδή είναι πιο ασφαλές. Είναι όμως κάτι που κινεί το ενδιαφέρον, πιστεύω. 7 ώρες πριν, mphxths είπε Mε τον ιδιο τροπο που αφαιρειται το bloatware απο μια διανομη λινουξ. Σιγουρα οχι χωρις καμμια παρεμβαση απο πλευρας χρηστη. Και ναι υπαρχουν διανομες με bloatware. Υπαρχουν διανομες που εγκαθιστουν ολες τις μαλακίες του KDE ή του Gnome ή ο,τι αλλο σκεφτουν. Μόνο που στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πείραγμα του λειτουργικού, ενώ στην άλλη έχουμε να κάνουμε με εγγενή κατάσταση, όπου παίρνουμε το λειτουργικό σε σπαρτιάτικη version και του περνάμε ό,τι εμείς θέλουμε. Το ίδιο αποτέλεσμα, διαφορετική προσέγγιση, προφανώς προτιμώ τη δεύτερη. 7 ώρες πριν, mphxths είπε Οσο τυχαια και να ηταν η επιλογη τους ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ. Τι δεν καταλαβαινεις ? Στατιστικη ειναι η απαντηση. Δεν είναι μόνο 10, είναι 10 στις 10. 100% επιτυχία σε τυχαίο δείγμα. 7 ώρες πριν, mphxths είπε Εγω δεν τρομοκρατω κανεναν. Εχω δοκιμασει , εχω δει τα συν και τα πλην και λεω τα πραγματα οπως εχουν. Εσεις να κοψετε τις μπουρδες που νομιζετε οτι το λινουξ ειναι το φαρμακο για καθε νοσο και καθε μαλακία. Μα, δεν λες τα πράγματα ως έχουν. Επιμένεις να θέτεις σαν παράδειγμα ένα συγκεκριμένο χρήστη που θα παίξει παιχνίδια και για τον οποίο έχω κάνει ευθύς εξ'αρχής τον διαχωρισμό, τη στιγμή που εγώ μιλάω για εργασία γραφείου. Μακάρι να ήταν το αντίδοτο για πάσα νόσο και μαλακία. Τότε δεν θα κάναμε αυτή τη κουβέντα... 7 ώρες πριν, mphxths είπε Ενω εσυ απαντησες ? Να γυρισουμε στο DOS αν μας καλυπτει ? Τι λες ? Ψηνεσαι ? Καπου εχω δισκετες με dos 6.22 . Να απαντήσω σε τί ακριβώς. Σου έχω κάνει μια σαφή ερώτηση, αλλά σαφή απάντηση δεν παίρνω. Μόνο υπεκφυγές. Να σου απαντήσω λοιπόν, μπας και φιλοτιμηθείς να κάνεις το ίδιο. Εγώ μιλάω για ένα αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα, με το οποίο ο χρήστης θα κάνει τη δουλειά του με παρόμοιο αν όχι τον ίδιο τρόπο, με gui και τα ούλα του. Εσύ μου μιλάς για ένα αρχαίο παιχνίδι που κάτω απο φυσιολογικές συνθήκες δεν παίζει στα σύγχρονα windows ( τουλάχιστον το duke nukem δεν παίζει ) και εσύ μου μιλάς για ένα command line interface. 7 ώρες πριν, Odyss3us είπε δηλαδη ειναι το ιδιο να εχεις 10 διαφορετικους υπολογιστες αλλα ιδια γενιας και με ιδιο motherboard chipset και ιδιο να εχεις 10 διαφορετικες γενιες με διαφορετικα boards ωραιος... να σε παρουν στατιστικολογο για δειγματοληπτικη ερευνα! 😄 Είπα εγώ πουθενά ότι είναι ίδιας γενιάς ή έχουν ίδιο motherboard chipset? Ρε, πας καλά; Τί πίνεις βραδιάτικο; Έχω δοκιμάσει σε intel core πρώτης, τέταρτης, έβδομης, όγδοης και δέκατης γενιάς, desktop, laptop, ακόμα και nuc, ενώ έχω δοκιμάσει απο πολύ παλιές κάρτες γραφικών έως όχι και τόσο παλιές ( μέχρι RX580 pulse 8Gb ). Έχω δοκιμάσει σε amd GX424, έχω δοκιμάσει στο toshiba satellite ( δεν θυμάμαι τον επεξεργαστή του ), έχω δοκιμάσει και στον διπύρηνο AMD E1 ( ο οποίος μάλιστα αγοράστηκε με προεγκατεστημένο το ubuntu κάπου στο 2008~2009 και πλέον τρέχει Alpine και παίζει το ρόλο του file server ), ενώ έχω δοκιμάσει και με έναν amd επίσης διπύρηνο, νομίζω σε fm2 socket. Και μάλιστα, ο ίδιος ακριβώς δίσκος που έχει εγκατεστημένο το mint, τρέχει τόσο στο λαπτοπ με τον i5 8ης γενιάς, όσο και στο toshiba με τον amd. Ειδικά με το linux mint όλα τα περιφερειακά αναγνωρίστηκαν αμέσως, με μόνο μελανό σημείο το hardware acceleration για το οποίο μου έβαλε ιδέες ο @mphxths και θα ψαχτώ όταν έχω χρόνο για να χρησιμοποιώ τα dedicated graphics όπου αυτό παρέχεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 3 hours ago, uniquegr said: Μόνο που στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πείραγμα του λειτουργικού, ενώ στην άλλη έχουμε να κάνουμε με εγγενή κατάσταση, όπου παίρνουμε το λειτουργικό σε σπαρτιάτικη version και του περνάμε ό,τι εμείς θέλουμε. Το ίδιο αποτέλεσμα, διαφορετική προσέγγιση, προφανώς προτιμώ τη δεύτερη. Με ρωτησες αν αφαιρεται απο τα windows το bloatware χωρις παρεμβαση του χρηστη. Και σου λεω οτι δεν γινεται κατι τετοιο , οπως δεν γινεται να αφαιρεθει το bloatware απο καποια λινουξ διανομη χωρις παρεμβαση του χρηστη. Τι σπαρτιατικες versions μου λες ? Υπαρχουν διανομες που εχουν bloatware. Που εγκαθιστουν εξαρχης ενα καρο μαλακίες. Και δεν μιλαω μονο για πακετα. Σε καποια διανομη , που δεν θυμαμαι τωρα ποια , που περασα σε ενα vm πριν κατι μερες , ειχε περασει πανω απο 20-30 locales , αλλη εγκαθιστα ενα καρο firmwares που ειναι αχρηστα για καποιον , αλλη εγκαθιστα ο,τι μαλακια κουβαλαει το KDE που για καποιον ειναι αχρηστη σαβουρα. Και οχι η λυση δεν ειναι να αλλαξει διανομη ή να κατσει με το χερι να αφαιρει πακετα. Τι σπαρτιατικες versions μου λες ... 3 hours ago, uniquegr said: Δεν είναι μόνο 10, είναι 10 στις 10. 100% επιτυχία σε τυχαίο δείγμα. Ή δεν καταλαβαινεις απο στατιστικη ή τρολλαρεις. Δεν εξηγειται αλλιως. Αυτο που αποδεικνυει το 10 στα 10 που λες , αφορα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πισι σε ολο τον πλανητη. Οχι μονο αυτα τα δεκα. Νογάς ή εχουμε προβλημα ? 3 hours ago, uniquegr said: Εγώ μιλάω για ένα αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα, με το οποίο ο χρήστης θα κάνει τη δουλειά του με παρόμοιο αν όχι τον ίδιο τρόπο, με gui και τα ούλα του. Αφου και με τα δυο λειτουργικα θα κανει την δουλεια του σχετικα με τον ιδιο τροπο , γιατι να επιλεξει το λινουξ ? Στην απαντηση σου δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις λεξεις "ασφαλεια" και "διαφανεια". Αντε να σε δω ... 3 hours ago, uniquegr said: Έχω δοκιμάσει σε intel core πρώτης, τέταρτης, έβδομης, όγδοης και δέκατης γενιάς, desktop, laptop, ακόμα και nuc, ενώ έχω δοκιμάσει απο πολύ παλιές κάρτες γραφικών έως όχι και τόσο παλιές ( μέχρι RX580 pulse 8Gb ). Έχω δοκιμάσει σε amd GX424, έχω δοκιμάσει στο toshiba satellite ( δεν θυμάμαι τον επεξεργαστή του ), έχω δοκιμάσει και στον διπύρηνο AMD E1 ( ο οποίος μάλιστα αγοράστηκε με προεγκατεστημένο το ubuntu κάπου στο 2008~2009 και πλέον τρέχει Alpine και παίζει το ρόλο του file server ), ενώ έχω δοκιμάσει και με έναν amd επίσης διπύρηνο, νομίζω σε fm2 socket. Δηλαδη το πιο καινουργιο , ηταν αυτο της 10ης γενιας. Δηλαδη επεξεργαστης 5 ετων και φυσικα , μηχανηματα αναλογης εποχης και πισω. Αρα σε γενικες γραμμες οι δοκιμες σου εγιναν σε παλια εως πολυ παλια μηχανηματα. Σε δεκα τον αριθμο. Και θεωρεις οτι ειναι αντιπροσωπευτικο στατιστικο δειγμα. Για αυτο η στατιστικη διδασκεται και δεν ειναι μαθηματικα επιπεδου 1+1=2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Με ρωτησες αν αφαιρεται απο τα windows το bloatware χωρις παρεμβαση του χρηστη. Και σου λεω οτι δεν γινεται κατι τετοιο , οπως δεν γινεται να αφαιρεθει το bloatware απο καποια λινουξ διανομη χωρις παρεμβαση του χρηστη. Τι σπαρτιατικες versions μου λες ? Υπαρχουν διανομες που εχουν bloatware. Που εγκαθιστουν εξαρχης ενα καρο μαλακίες. Και δεν μιλαω μονο για πακετα. Σε καποια διανομη , που δεν θυμαμαι τωρα ποια , που περασα σε ενα vm πριν κατι μερες , ειχε περασει πανω απο 20-30 locales , αλλη εγκαθιστα ενα καρο firmwares που ειναι αχρηστα για καποιον , αλλη εγκαθιστα ο,τι μαλακια κουβαλαει το KDE που για καποιον ειναι αχρηστη σαβουρα. Και οχι η λυση δεν ειναι να αλλαξει διανομη ή να κατσει με το χερι να αφαιρει πακετα. Τι σπαρτιατικες versions μου λες ... Gentoo, Alpine, Ubuntu server, Arch. 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Ή δεν καταλαβαινεις απο στατιστικη ή τρολλαρεις. Δεν εξηγειται αλλιως. Αυτο που αποδεικνυει το 10 στα 10 που λες , αφορα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πισι σε ολο τον πλανητη. Οχι μονο αυτα τα δεκα. Νογάς ή εχουμε προβλημα ? Επαναλαμβάνω, εξετάζω το ποσοστό επί των δοκιμών που δοκίμασα σε τυχαία επιλεγμένα μηχανήματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που ζητάς εσύ απο τον υπολογιστή σου, αλλά με κοινή καθημερινή χρήση, την έχω περιγράψει πολλές φορές. Και εδώ υπάρχει 100% επιτυχία επί των δειγμάτων. 33 λεπτά πριν, mphxths είπε φου και με τα δυο λειτουργικα θα κανει την δουλεια του σχετικα με τον ιδιο τροπο , γιατι να επιλεξει το λινουξ ? Στην απαντηση σου δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τις λεξεις "ασφαλεια" και "διαφανεια". Αντε να σε δω ... Γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσει ( παρά μόνο εάν το θέλει ). Γιατί δεν είναι παράνομο να έχει ελεύθερο λογισμικό, οπουδήποτε. Γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε παλιότερα μηχανήματα και αυτό είναι καλό τόσο για τη τσέπη του, όσο και για το περιβάλλον. Γιατί προσωπικά έχω βαρεθεί να κρέμομαι απο τα @@ του Gates και της παρέας του. Γιατί ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει αρκετές μορφές υπολογιστών, μπορεί να παραμετροποιηθεί για ένα συγκεκριμένο υπολογιστή, να προστεθούν και να αφαιρεθούν συστατικά απο και προς τον πυρήνα, να αλλάξει το περιβάλλον χρήση, τα βασικά συστατικά ( π.χ. file manager, login manager κ.ο.κ ) και να το προσαρμόσει πλήρως στα γούστα και τις ανάγκες του. Εν αντιθέσει με τα windows που είναι ένας kernel για να εξυπηρετήσει όλους τους υπολογιστές στους οποίους υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθεί, άρα εγώ έχω ένα βαρύ λειτουργικό για λειτουργίες που ποτέ δεν θα χρειαστώ. 33 λεπτά πριν, mphxths είπε Δηλαδη το πιο καινουργιο , ηταν αυτο της 10ης γενιας. Δηλαδη επεξεργαστης 5 ετων και φυσικα , μηχανηματα αναλογης εποχης και πισω. Αρα σε γενικες γραμμες οι δοκιμες σου εγιναν σε παλια εως πολυ παλια μηχανηματα. Σε δεκα τον αριθμο. Και θεωρεις οτι ειναι αντιπροσωπευτικο στατιστικο δειγμα. Για αυτο η στατιστικη διδασκεται και δεν ειναι μαθηματικα επιπεδου 1+1=2. Ναι, αλλά το πρόβλημα - όπως εσείς το περιγράφετε - εστιάζεται στα παλιότερα μηχανήματα, έτσι δεν είναι; Αυτό το παραμύθι περί μη υποστήριξης, περί μη εύρεσης οδηγών και λοιπά χαριτωμένα. Ρε φίλε, τρέχει σε 10 διαφορετικά μηχανήματα; Τρέχει. Έχουν ίδια αρχιτεκτονική, ίδια συστατικά; Όχι. Άλλο είναι amd, άλλο είναι intel, με διαφορετικά chipsets, διαφορετικές κάρτες γραφικών, δικτύου κλπ και όμως όλα τα συστατικά αναγνωρίζονται και λειτουργούν πλήρως. Αντίθετα, εσύ μας τσαμπουνάς τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στο gaming laptop σου και για θέματα που δεν αφορούν τον απλό χρήστη. Τί τον ενδιαφέρει τον μπάρμπα αν θα έχει HDR ας πουμε; Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από uniquegr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Just now, uniquegr said: Gentoo, Alpine, Ubuntu server. Eχεις νοοτροπια "ρητορα". Αν δεν σου κανει το λειτουργικο αλλαξε το. Δηλαδη λες οτι καποιος πρεπει να αλλαξει διανομη. Αναφερομαστε σε απλους χρηστες και προτεινεις gentoo , alpine και ubuntu server. Ο,τι ναναι εντελως. 1 minute ago, uniquegr said: Επαναλαμβάνω, εξετάζω το ποσοστό επί των δοκιμών που δοκίμασα σε τυχαία επιλεγμένα μηχανήματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που ζητάς εσύ απο τον υπολογιστή σου, αλλά με κοινή καθημερινή χρήση, την έχω περιγράψει πολλές φορές. Και εδώ υπάρχει 100% επιτυχία επί των δειγμάτων. Το καταλαβα ... οτι δεν καταλαβαινεις απο στατιστικη. Ειναι ανουσιο να το συζηταμε αλλο. 2 minutes ago, uniquegr said: Γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσει ( παρά μόνο εάν το θέλει ). 2 minutes ago, uniquegr said: και αυτό είναι καλό τόσο για τη τσέπη του Μετα φταιω εγω ? Τα αλλα που λες τα ακουω βερεσε. Ο χρηστης θελει να ανοιξει να δει YT. Γιατι να επιλεξει λινουξ και οχι windows. Ολα τα αλλα που αναφερεις δεν τον ενδιαφερουν. Ουτε καν το περιβαλλον (χαχα εδω γελαμε , μας ενοιαξε το περιβαλλον ε ? χαχαχα). 4 minutes ago, uniquegr said: Ναι, αλλά το πρόβλημα - όπως εσείς το περιγράφετε - εστιάζεται στα παλιότερα μηχανήματα, έτσι δεν είναι; Αυτό το παραμύθι περί μη υποστήριξης, περί μη εύρεσης οδηγών και λοιπά χαριτωμένα. Ακριβως το αναποδο λεω. Οτι το προβλημα εστιαζεται στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ μηχανηματα. Το οτι τα παλιοτερα εχουν μεγαλυτερη συμβατοτητα με το λινουξ ειναι γνωστο εδω και αιωνες. Στα συγχρονα τι γινεται ειναι το θεμα με περιεργα και "εξωτικα" υποσυστηματα. 5 minutes ago, uniquegr said: Αντίθετα, εσύ μας τσαμπουνάς τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στο gaming laptop σου και για θέματα που δεν αφορούν τον απλό χρήστη. Τί τον ενδιαφέρει τον μπάρμπα αν θα έχει HDR ας πουμε; Εχεις λαθος ορισμο του "απλου χρηστη" , στο εξηγησα αλλα κανεις την παπια. Ο μπαρμπας δεν ειναι η πλειοψηφια των χρηστων. Ενας gamer ομως ειναι. Και ακομα και gamer να μην ειναι , σιγουρα ο χρηστης που θα παρει ενα συγχρονο μηχανημα και δεν θα ψαξει σεντουκια να βρει καποιο χρεπι ειναι πιο πιθανο να ειναι η πλειοψηφια. Δεν ειναι ολοι χρεπολαγνες , και δεν ειναι ολοι Ελληνες σε αυτον τον πλανητη. Καποια κρατη/πολιτες/οικονομιες , το φυσανε περισσοτερο απο εμας. Οπως ειπα , μεταξεταστεος στην στατιστικη. Ελα στην επομενη εξεταστικη μπας και περασεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, mphxths είπε Eχεις νοοτροπια "ρητορα". Αν δεν σου κανει το λειτουργικο αλλαξε το. Δηλαδη λες οτι καποιος πρεπει να αλλαξει διανομη. Αναφερομαστε σε απλους χρηστες και προτεινεις gentoo , alpine και ubuntu server. Ο,τι ναναι εντελως. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Και σου λεω οτι δεν γινεται κατι τετοιο , οπως δεν γινεται να αφαιρεθει το bloatware απο καποια λινουξ διανομη χωρις παρεμβαση του χρηστη. Διαβάζεις αυτά που γράφεις ή μπα; Ειδικά το Alpine και το ubuntu server, δεν χρειάζονται καμία ενέργεια απο πλευράς του χρήστη, παρά μόνο την εγκατάσταση των επιθυμητών πακέτων. Για μια ακόμη φορά, κάνε μας τη χάρη. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Το καταλαβα ... οτι δεν καταλαβαινεις απο στατιστικη. Ειναι ανουσιο να το συζηταμε αλλο. Προφανώς, γιατί θέλεις να πας κάπου συγκεκριμένα τη συζήτηση, εκεί που δεν θέλω εγώ και τεκμηριώνω τη θέση μου. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Μετα φταιω εγω ? Τα αλλα που λες τα ακουω βερεσε. Ο χρηστης θελει να ανοιξει να δει YT. Γιατι να επιλεξει λινουξ και οχι windows. Ολα τα αλλα που αναφερεις δεν τον ενδιαφερουν. Ουτε καν το περιβαλλον (χαχα εδω γελαμε , μας ενοιαξε το περιβαλλον ε ? χαχαχα). Είναι και αυτά παράγοντες για τους οποίους κάποιος θα σκεφτεί το linux. Για παράδειγμα, για τη χρήση που έχω περιγράψει, σε έναν επαγγελματικό χώρο είναι αμφίβολο σε περίπτωση ελέγχου περί πνευματικής ιδιοκτησίας αν καλύπτεται ο ιδιοκτήτης με κλειδί windows των 5~10 ευρώ. Κανείς όμως δεν θα του πει το οτιδήποτε αν χρησιμοποιεί linux. Και μπορεί να μη μας απασχολεί το περιβάλλον, αλλά είναι κι αυτό μια παράμετρος. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Ακριβως το αναποδο λεω. Οτι το προβλημα εστιαζεται στα ΣΥΓΧΡΟΝΑ μηχανηματα. Το οτι τα παλιοτερα εχουν μεγαλυτερη συμβατοτητα με το λινουξ ειναι γνωστο εδω και αιωνες. Στα συγχρονα τι γινεται ειναι το θεμα με περιεργα και "εξωτικα" υποσυστηματα. Σε λίγες ημέρες θα έχω αυτό: https://www.banggood.com/GMKtec-M5-Plus-AMD-Ryzen-7-5825U-8-Cores-Mini-PC-16GB-RAM-512GB-SSD-DDR4-or-32GB-RAM-1TB-PCIe-SSD-Windows-11-Pro-WIFI-6E-BT5_2-HD-4K-Triple-Screen-Display-Mini-Computer-p-2014525.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6325185 Κατά τα λεγόμενά σου λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση linux. Θα σε κρατήσω ενήμερο λοιπόν. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Εχεις λαθος ορισμο του "απλου χρηστη" , στο εξηγησα αλλα κανεις την παπια. Ο μπαρμπας δεν ειναι η πλειοψηφια των χρηστων. Ενας gamer ομως ειναι. Και ακομα και gamer να μην ειναι , σιγουρα ο χρηστης που θα παρει ενα συγχρονο μηχανημα και δεν θα ψαξει σεντουκια να βρει καποιο χρεπι ειναι πιο πιθανο να ειναι η πλειοψηφια. Δεν ειναι ολοι χρεπολαγνες , και δεν ειναι ολοι Ελληνες σε αυτον τον πλανητη. Καποια κρατη/πολιτες/οικονομιες , το φυσανε περισσοτερο απο εμας. Οπως ειπα , μεταξεταστεος στην στατιστικη. Ελα στην επομενη εξεταστικη μπας και περασεις. Όχι. Εσύ έχεις σκαλώσει σε ένα είδος χρήστη για τον οποίο έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου ότι το πιο πιθανό είναι να πρέπει να παραμείνει στα Windows. Ο πατέρας μου δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους υπολογιστές και δεν επενδύει σε αυτούς. Κάνει τη χρήση που έχω περιγράψει. Οι αδερφές μου δεν παίζουν παιχνίδια, κάνουν τη χρήση που περιγράφω και η μία εργάζεται για μερικές ημέρες το μήνα απο το σπίτι, με σύνδεση vpn με το δίκτυο της εταιρείας και χρησιμοποιεί ένα παλιό μου laptop Acer Aspire 6930g. Η μητέρα μου δεν ξέρει γρι απο υπολογιστές, αλλά θα ήθελε να έβλεπε τα βίντεο των παιδιών μου στη τηλεόρασή της, να έβλεπε κανένα facebook και άντε να έβαζε και κανένα youtube για τα παιδιά. Γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που κάνουν αυτήν ακριβώς τη χρήση για την οποία μιλάω. Κανένας απο τους παραπάνω δεν καίγεται να αγοράσει νέο υπολογιστή, αλλά δεν θα τους χάλαγε να είχαν ΕΝΑΝ υπολογιστή. Όλα τα άλλα που λες είναι περιττά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 39 minutes ago, uniquegr said: Διαβάζεις αυτά που γράφεις ή μπα; Ειδικά το Alpine και το ubuntu server, δεν χρειάζονται καμία ενέργεια απο πλευράς του χρήστη, παρά μόνο την εγκατάσταση των επιθυμητών πακέτων. Για μια ακόμη φορά, κάνε μας τη χάρη. Προτεινεις σε απλο χρηστη alpine και ubuntu server ? Και να σας κανω εγω την χαρη ? χαχα 40 minutes ago, uniquegr said: Για παράδειγμα, για τη χρήση που έχω περιγράψει, σε έναν επαγγελματικό χώρο Μιλαμε για απλους ιδιωτες χρηστες. Αλλα ας αναφερθουμε και στους επαγγελματιες , ετσι για να γινεται κουβεντα. Ο επαγγελματιας να παει να αγορασει "κανονικη" αδεια. Εκτος και αν δεν θεωρει εργαλειο το πισι του ιδιας αξιας με αλλα εργαλεια της δουλεια του. Και ερχομαστε σε αυτο που ειχα γραψει καποιες σελιδες πισω. Οτι πολλοι ανθρωποι ιδιωτες και επαγγελματιες δεν δινουν την ιδια αξια στο πισι τους οση δινουν σε αλλα τεχνολογικα αντικειμενα. Και αντε ο ιδιωτης θελει να αγορασει κανα iphone να κανει μοστρα και δεν του μενουν λεφτα για πισι. Ο επαγγελματιας τι δικαιολογια εχει να μην επενδυει στο πισι του που ειναι και αυτο εργαλειο δουλειας και του παραγει χρημα ? Ασε λοιπον την τζαμπατζιδικη λογικη με κλειδαδικα και τζαμπα λειτουργικα και κοιτα να επενδυεις στα εργαλεια σου. Ολα τα αλλα ειναι να 'χαμε να λεγαμε. 45 minutes ago, uniquegr said: Σε λίγες ημέρες θα έχω αυτό: https://www.banggood.com/GMKtec-M5-Plus-AMD-Ryzen-7-5825U-8-Cores-Mini-PC-16GB-RAM-512GB-SSD-DDR4-or-32GB-RAM-1TB-PCIe-SSD-Windows-11-Pro-WIFI-6E-BT5_2-HD-4K-Triple-Screen-Display-Mini-Computer-p-2014525.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN&ID=6325185 Κατά τα λεγόμενά σου λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίσω πρόβλημα κατά την εγκατάσταση linux. Θα σε κρατήσω ενήμερο λοιπόν. Μπα ? Αδειασε το παταρι απο χρεπια ? Ξεμειναμε ? χαχα. Τα λεγομενα μου αναφεροντουσαν σε συγχρονα μηχανηματα με περιεργα ή "εξωτικα" υποσυστηματα. Το συγκεκριμενο δεν εχει τιποτα περιεργο ή εξωτικο. Επεξεργαστης/μνημες/δισκο/ports. Πιο πολυ ενδιαφερον θα εχει να μας ενημερωσεις για το τελωνειο του παρα για το αν θα παιξει το λινουξ 48 minutes ago, uniquegr said: Εσύ έχεις σκαλώσει σε ένα είδος χρήστη για τον οποίο έχω ξεκαθαρίσει την άποψή μου ότι το πιο πιθανό είναι να πρέπει να παραμείνει στα Windows. Ο πατέρας μου δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους υπολογιστές και δεν επενδύει σε αυτούς. Κάνει τη χρήση που έχω περιγράψει. Οι αδερφές μου δεν παίζουν παιχνίδια, κάνουν τη χρήση που περιγράφω και η μία εργάζεται για μερικές ημέρες το μήνα απο το σπίτι, με σύνδεση vpn με το δίκτυο της εταιρείας και χρησιμοποιεί ένα παλιό μου laptop Acer Aspire 6930g. Η μητέρα μου δεν ξέρει γρι απο υπολογιστές, αλλά θα ήθελε να έβλεπε τα βίντεο των παιδιών μου στη τηλεόρασή της, να έβλεπε κανένα facebook και άντε να έβαζε και κανένα youtube για τα παιδιά. Γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που κάνουν αυτήν ακριβώς τη χρήση για την οποία μιλάω. Κανένας απο τους παραπάνω δεν καίγεται να αγοράσει νέο υπολογιστή, αλλά δεν θα τους χάλαγε να είχαν ΕΝΑΝ υπολογιστή. Όλα τα άλλα που λες είναι περιττά. Και αυτος ο χρηστης που λες οτι εχω σκαλωσει ειναι η πλειοψηφια του πλανητη. Αυτα που περιγραφεις ειναι ποσα ? 3-4 ατομα ? Και επειδη καταλαβες οτι μιλας για 3-4 ατομα , πεταξες και ενα "γνωριζω παρα πολλα ατομα". Παπαρια γνωριζεις. Δεκα ατομα το πολυ να γνωριζεις και απο αυτα τα δεκα βγαζεις στατιστικο συμπερασμα που οπως σου εχω αναλυσει εδω και μερες και δεν νογας βεβαια να το αντιληφθεις , το συμπερασμα αυτο μπαζει και δεν ειναι ασφαλες. Ολα τα αλλα που λες ειναι περιττα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα