Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

41 minutes ago, Odyss3us said:

επισης τα Windows μεσω Virtualization εχουν λειτουργια Sandbox, μεσα σαυτο μπορεις να τρεξεις browser να πας αφοβα σε οτι site θελεις να κατεβασεις οτι θελεις να εγκαταστησεις και να πειραματιστεις με οτι θελεις και ΟΛΑ αυτα θα παραμεινουν στο Sandbox!

Μιλάμε δηλαδή για την κορυφή της τεχνολογίας λολ

43 minutes ago, Odyss3us said:

μπορεις πολυ απλα να μπαινεις μεσω VPN με δυναμικη IP και τοτε η Τηλεμετρια παει περιπατο! οποτε οσοι εχουν τετοιες φοβιες υπαρχουν ευκολοτερες λυσεις απο την αλλαγη σε αλλο λειτουργικο και με οτι αλλο αυτο συνεπαγεται...!

Πωπω εκπληκτικό!!  Κάνουν τέτοια πράγματα θα αλλάξω λειτουργικό.

Ξέρεις τελικά ποιο είναι το πρόβλημα σου, πέραν του τεχνολογικού αναλφαβητισμού; Νομίζεις πως η μετάβαση είναι δύσκολη. Ε λοιπόν δεν είναι. Απο προσωπική εμπειρία σε εγκατάσταση σε γιαγιάδες και παπούδες περισσότερο τους δυσκόλευαν τα Windows απο μια διανομή Linux Mint.

E τωρα αν το πρόβλημα σου είναι πως δεν θέλεις να ασχοληθείς, γιατί δεν μπορείς, δε θέλεις, δεν έχεις χρόνο, δικαίωμα σου. Αλλά τουλάχιστον μην πετάς τσούρλους. Τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις τα είχαμε στo  Linux δεκαετίες τώρα

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Καθόλου δεν παίζω με τις λέξεις, στο Linux δεν τρέχω κανένα antivirus για δεκαετίες. Ουδέποτε είχα πρόβλημα. Όποιος λοιπόν ισχυρίζετε πως τα Windows είναι ασφαλή ας το απεργοποιήσει. Ιδού η Ρόδος ...

Εγώ δεν έχω κανένα antivirus, στα windows, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Oύτε το windows defender.
Το έχω αναφέρει κι άλλοτε εδώ πέρα.
Βεβαίως έχω backup - αλλά δεν έχει χρειαστεί ποτέ.

-

1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Ουτε καν. Δεν σου υπεδειξα ποτέ τι θα κανεις. Απλα μην μας κοροιδευεις οτι κανεις το Χ πραγμα για τον Ψ λογο. Εσυ μπορεις να πιστευεις αυτα που λες , οι υπολοιποι οχι.

Εσύ πιστεύεις ότι έχω πρόθεση να κοροϊδέψω, επειδή αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά την έννοια του υπολογιστή. Για εμένα, είναι ένα εργαλείο που όσο κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του, τον κρατάω. Και τη κάνει μια χαρά, γι'αυτό που του ζητάω. Το ότι εσύ έχεις αυξημένες απαιτήσεις λόγω gaming, δεν σε καθιστά πρότυπο χρήστη.

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Σε συμφερει το αφηγημα οτι οι απλοι χρηστες κανουν αυτα τα πραγματα και μονο. Δηλαδη ενα παιδακι 12-15 χρονων , που δεν ειναι προγραμματιστης , δεν θεωρειται απλος χρηστης ? Δεν παιζει παιχνιδια ? Σε τι κοσμο ζειτε μερικοι , απορω ωρες ωρες.

Εσένα συμφέρει να προβάλεις ως πρότυπο τον gamer, όταν πάντα κάνω τον διαχωρισμό και ξεκαθαρίζω ότι υπάρχουν χρήστες που μπορεί να μη τους ικανοποιήσει το linux. Εγώ αναφέρομαι στον συγκεκριμένο χρήστη που κάνει τα συγκεκριμένα που προανέφερα. Και είναι πολλοί αυτοί οι χρήστες. Τέτοιοι χρήστες, μπορούν ναι ή όχι να κάνουν χρήση του linux σε καθημερινή και μόνιμη βάση; Ξεκάθαρη απάντηση παρακαλώ.

5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Και εγω στα windows χρησιμοποιω το 95% των εφαρμογων που χρησιμοποιω και στο λινουξ. Libreoffice , gimp , edge (ναι υπαρχει και στο λινουξ ;) ) , thunderbird και φυσικα ο,τι social χρησιμοποιω υπαρχουν και στο λινουξ . Ε και ? Να γυρισω στο λινουξ ετσι γιατι ... επανασταση ?

Αν δεν ίσχυε το παρακάτω:

6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δυστυχως παιζω και παιχνιδια και δεν ψηνομαι να παλευω με τις ωρες να στηνω lutris και μαλακιες , οπως δεν ψηνομαι να παλευω με τις μερες να κανω το gaming laptop να δουλεψει στην εντελεια με το λινουξ. Καποιοι απλα θελουμε να κανουμε την δουλεια μας , οχι να τον παιξουμε με το λινουξ. Αυτο το κανουμε σαν χομπυ σε αλλο μηχανημα ... Παρτε το χαμπαρι , το λινουξ δεν κανει για πολλα σεναρια και για πολλα hardware configurations. Ακομα καλα καλα δεν υπαρχει καλη υποστηριξη για επεξεργαστες με P και E πυρηνες. Απο kernel 6.12 και βλεπουμε ...

Θα έδινες μόνος σου την απάντηση. Εγώ λοιπόν που δεν κάνω όσα περιγράφεις, για ποιο λόγο να παραμείνω στα Windows, να παρέχω απλόχερα τα δεδομένα μου και να έχω και τη microsoft να μου φορτώνει με μπούρδες το σύστημα, να το τιγκάρει στις διαφημίσεις και να απαιτεί ανά τακτά διαστήματα να αλλάζω εξοπλισμό; 

9 λεπτά πριν, mphxths είπε

Και παρολα αυτα , προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος απεναντι στο λινουξ , δεν του πλεκω το εγκωμιο απο το πρωι ως το βραδυ , γιατι πολυ απλα εχω βρει πολλες φορες προβληματα σε πρακτικο επιπεδο. Οχι ο κανονας δεν ειναι να αναγνωρισει τα (ολα) υποσυστηματα ενος πισι κατευθειαν. Και οχι τα 10 πισι που εχεις ως στατιστικο δειγμα δεν ειναι αντικειμενικο στατιστικο δειγμα. Οπως δεν ειναι και τα δικα μου πισι εδω περα. Εχω 2 thinkpads , 1 dell και ενα acer , refurbished , και στα τεσσερα θα παιξει η οποιαδηποτε διανομη αμεσως. Αν ομως το περασω στο gaming laptop θα κλαιμε για ωρες ολοι εδω περα. Αρα ? Αν παρω το gaming laptop για στατιστικο δειγμα , το συμπερασμα θα ειναι διαφορετικο απο το αν παρω για στατιστικο δειγμα τα 4 refurbished.

Στατιστικό δείγμα είναι αυτό που προκύπτει ως ίδιο αποτέλεσμα μεταξύ διαφορετικών καταστάσεων. Όταν σαν ένας χρήστης εγκαθιστώ linux σε 10 υπολογιστές εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, αυτό δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Αντίθετα, αυτό που αντιμετωπίζεις με το gaming laptop είναι η εξαίρεση, λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως προς το hardware. 

10 λεπτά πριν, mphxths είπε

Βλεπω ατομα που ανακαλυψαν το λινουξ τα τελευταια 3-4-5 χρονια και νομιζουν οτι επιασαν τον παππά απο τα @@ . Δεν ξερω απο που πηγαζει τετοια πορωση. Θελουν να κανουν επιδειξη τεχνικων γνωσεων ? Θελουν να βγαλουν απο μεσα τους την κρυψινους προσωπικοτητα που κρυβανε τοσα χρονια ? Προσπαθουν να βγαλουν καμμια γκομενα ? Ειλικρινα καποιοι να το ψαξετε ...

Καμία σχέση. Δεν είναι ότι έπιασα τον παπά απο τα @@, είναι ότι εκνευρίζομαι όταν διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν και είναι τα ίδια ακριβώς που άκουγα και πριν πολλά χρόνια, αυτά που με κρατούσαν μακριά απο το linux σπέρνοντας τον τρόμο και την αμφιβολία. Πως να το κάνουμε ρε φίλε, δεν ισχύουν αυτά που λες. Για το gaming pc σου ίσως να ισχύουν, αλλά δεν έχουμε όλοι gaming pc's.

• Like 1

3 minutes ago, mphxths said:

Nα σου δωσω μερικες σελιδες να μπεις να μου πεις αν τα σκριπτς που τρεχουν στο παρασκηνιο , θα τις κοψει η ασφαλεια του λινουξ ? ;) Εσυ νομιζεις οτι οτι μονο ιοι/ransomware/malware υπαρχουν ? Πες μου οτι δεν εισαι τοσο αθωος οσο φαινεται οτι εισαι , χωρις να μου πεις οτι εισαι τοσο αθωος οσο φαινεται οτι εισαι :)

Πάλι κάνεις το ίδιο λογικό σφάλμα. Και νομίζω πως το κάνεις επίτηδες. Δηλαδή αν πας σε κάποιες σελίδες με Windows δεν θα κολήσεις; Οπότε ακόμα και αν ισχύει αυτό (δεν έχω ακουστά κάποια linux περίπτωση, αλλά μπορεί να υπάρχει, αντίθετα μπορώ να αναφέρω ποσά που έχουν πέσει στην πόλη μου μόνο σε Windows) πάλι έχεις λιγότερο κίνδυνο. Τόσο απλά,

Ξαναλέω: Τολμά κανείς να απενεργοποιήσει το Antivirus στα Windows. Αν δεν τολμά τότε μιλάμε για να μιλάμε. Ίδου η Ρόδος

• Like 1

7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Nα σου δωσω μερικες σελιδες να μπεις να μου πεις αν τα σκριπτς που τρεχουν στο παρασκηνιο , θα τις κοψει η ασφαλεια του λινουξ ? ;) Εσυ νομιζεις οτι οτι μονο ιοι/ransomware/malware υπαρχουν ? Πες μου οτι δεν εισαι τοσο αθωος οσο φαινεται οτι εισαι , χωρις να μου πεις οτι εισαι τοσο αθωος οσο φαινεται οτι εισαι :)

Γιατί, θα τα κόψει κάποια ασφάλεια που εξ'ορισμού τρέχει στα windows, χωρίς πρόσθετη εφαρμογή ή / και πρόσθετες ρυθμίσεις του λειτουργικού ( π.χ. group policies )?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Γιατί, θα τα κόψει κάποια ασφάλεια που εξ'ορισμού τρέχει στα windows, χωρίς πρόσθετη εφαρμογή ή / και πρόσθετες ρυθμίσεις του λειτουργικού ( π.χ. group policies )?

Στις περισσότερες περιπτώσεις κακόβουλων ιστοσελίδων  σε προειδοποιεί η smart screen του Edge....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Στις περισσότερες περιπτώσειςκακόβουλων ιστοσελίδων  σε προειδοποιεί η smart screen του Edge....

-

Άρα, όχι το ίδιο το λειτουργικό, ο edge. Και απο που αντλεί τις πληροφορίες ο edge? Ή μήπως κρίνει το πρόγραμμα του edge ένα κώδικα και αποφαίνεται αν πρόκειται περί κακόβουλου ή μη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, asfodelus είπε

Ξαναλέω: Τολμά κανείς να απενεργοποιήσει το Antivirus στα Windows. Αν δεν τολμά τότε μιλάμε για να μιλάμε. Ίδου η Ρόδος

Πάμε πάλι :  εγώ το έχω κάνει. Δεν έχω κανένα antivirus στα windows. Ούτε κάποτε στα 7, ούτε τώρα στα 10.
Χωρίς καμιά ζημιά εδώ και μια δεκαετία.

-

1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Άρα, όχι το ίδιο το λειτουργικό, ο edge. Και απο που αντλεί τις πληροφορίες ο edge? Ή μήπως κρίνει το πρόγραμμα του edge ένα κώδικα και αποφαίνεται αν πρόκειται περί κακόβουλου ή μη;

Δεν με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι ότι το περιβάλλον εργασίας (διότι περί αυτού πρόκειται τελικά) δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν ασχολούμαι με το θέμα της ασφάλειας κι εξακολουθώ να είμαι εντάξει.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Δεν έχω κανένα antivirus στα windows.

Έχεις. Tο Windows Defender. Γιατί να υπάρχει και να τρώει πόρους; To έχεις ενεργοποιημένο; Απενεργοποίησε το. Απ εγκατέστησε το, δικός σου δεν είναι ο υπολογιστής; Οτι θέλεις εσυ εγκατεστημένο θα πρέπει να έχει. Έτσι δεν είναι;

Επεξ/σία από asfodelus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Έχεις. Tο Windows Defender.

Kαταλαβαίνεις τι διαβάζεις;
Το έχω κλειστό λέμε. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.  
Δεν τρέχει κανένα antivirus. KANENA !

Kι επιπλέον έχω κόψει και τις ενημερώσεις, εδώ και χρόνια. 
Μόνον στον Edge κάνω updates - κι αυτό μου είναι αρκετό.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

7 minutes ago, asfodelus said:

Ξέρεις τελικά ποιο είναι το πρόβλημα σου, πέραν του τεχνολογικού αναλφαβητισμού; Νομίζεις πως η μετάβαση είναι δύσκολη. Ε λοιπόν δεν είναι.

Aυτο το συμπερασμα εβγαλες απο τα λεγομενα μου ? Ενας λογος που δεν μπαινω πια στο φορουμ "σου" ειναι η πορωση που βγαζετε ολοι εκει περα. Ξερω χεστηκατε που δεν παταω , απλα ετσι εγκυκλοπαιδικα το λεω :) 

7 minutes ago, asfodelus said:

E τωρα αν το πρόβλημα σου είναι πως δεν θέλεις να ασχοληθείς, γιατί δεν μπορείς, δε θέλεις, δεν έχεις χρόνο, δικαίωμα σου. Αλλά τουλάχιστον μην πετάς τσούρλους. Τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις τα είχαμε στo  Linux δεκαετίες τώρα

Δεν αναφερα καποιο πλεονεκτημα , ασχετως τι φανταζεσαι εσυ οτι ανεφερα. Οχι το προβλημα μου ειναι οτι δεν αξιζει ο κοπος να ασχοληθω με το λειτουργικο παραπανω απο την εγκατασταση και τα περιστασιακα updates. Σε production μηχανημα. Για να παιζω , φυσικα και ασχολουμαι σε 2ο-3ο-4ο μηχανημα.

4 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Εγώ δεν έχω κανένα antivirus, στα windows, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Oύτε το windows defender.
Το έχω αναφέρει κι άλλοτε εδώ πέρα.
Βεβαίως έχω backup - αλλά δεν έχει χρειαστεί ποτέ.

Μην τους τα πετας ετσι , θα παθουν κανα σοκ και θα τους τρεχουμε :)

5 minutes ago, uniquegr said:

Εσένα συμφέρει να προβάλεις ως πρότυπο τον gamer, όταν πάντα κάνω τον διαχωρισμό και ξεκαθαρίζω ότι υπάρχουν χρήστες που μπορεί να μη τους ικανοποιήσει το linux. Εγώ αναφέρομαι στον συγκεκριμένο χρήστη που κάνει τα συγκεκριμένα που προανέφερα. Και είναι πολλοί αυτοί οι χρήστες. Τέτοιοι χρήστες, μπορούν ναι ή όχι να κάνουν χρήση του linux σε καθημερινή και μόνιμη βάση; Ξεκάθαρη απάντηση παρακαλώ.

Και εσενα σε συμφερει να αναφερεις την συγκεκριμενη ομαδα "απλων χρηστων" για να στηριξεις το αφηγημα. Αρα με λιγα λογια , ο,τι συμφερει τον καθενα. Και οι gamers ειναι πολλοι χρηστες !!

6 minutes ago, uniquegr said:

Εγώ λοιπόν που δεν κάνω όσα περιγράφεις, για ποιο λόγο να παραμείνω στα Windows, να παρέχω απλόχερα τα δεδομένα μου και να έχω και τη microsoft να μου φορτώνει με μπούρδες το σύστημα, να το τιγκάρει στις διαφημίσεις και να απαιτεί ανά τακτά διαστήματα να αλλάζω εξοπλισμό; 

Καραμελιτσα με διαφημισεις ? Εγω δεν εχω δει διαφημισεις μεχρι αυτη την στιγμη σε καμμια εκδοση windows. Ασε τις παπατζες για να μην προσβληθεις παλι. Το θεμα σου ειναι αν δινεις εσυ τα δεδομενα σου ή αν στα παιρνουν κρυφα ? Αν στα παιρνουν κρυφα εχεις προβλημα αν τα δινεις εσυ δεν εχεις ? Και αν στα παιρνουν και να μην παιρνεις χαμπαρι χωρις να το ξερεις ? Ενω νομιζεις οτι δεν στα παιρνουν ? Οπως ειπα , ψυχολογικο ειναι . Οσο για το "αλλαζω εξοπλισμο" , απαντησα και σε αυτην την καραμελιτσα. windows 11 τρεχουν και σε core2duo , τρεχουν και σε refurbished 8ης γενιας για να μην πεις παλι παπατζες για bypasses που δεν ξερουν οι απλοι χρηστες.

8 minutes ago, uniquegr said:

Στατιστικό δείγμα είναι αυτό που προκύπτει ως ίδιο αποτέλεσμα μεταξύ διαφορετικών καταστάσεων. Όταν σαν ένας χρήστης εγκαθιστώ linux σε 10 υπολογιστές εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους, αυτό δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Αντίθετα, αυτό που αντιμετωπίζεις με το gaming laptop είναι η εξαίρεση, λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως προς το hardware. 

Ο,τι ναναι της Παρασκευης το γαλα. Δηλαδη αν ρωτησω 10 ατομα , διαφορετικα , απο διαφορετικες πολεις , ηλικιες , μορφωση , φυλο , κλπ τι θα ψηφισουν ειναι αρκετο στατιστικο δειγμα για να βγαλω συμπερασμα για το συνολο του πληθυσμου ? Τα θες και τα λες ? Το gaming laptop δεν αποτελει καμμια εξαιρεση, Πολλα πισι με "εξωτικο" hardware ή εστω οχι linux friendly εχουν τετοια προβληματα. Μην εκτειθεσαι αλλο σε παρακαλω.

11 minutes ago, uniquegr said:

Καμία σχέση. Δεν είναι ότι έπιασα τον παπά απο τα @@, είναι ότι εκνευρίζομαι όταν διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν και είναι τα ίδια ακριβώς που άκουγα και πριν πολλά χρόνια, αυτά που με κρατούσαν μακριά απο το linux σπέρνοντας τον τρόμο και την αμφιβολία. Πως να το κάνουμε ρε φίλε, δεν ισχύουν αυτά που λες. Για το gaming pc σου ίσως να ισχύουν, αλλά δεν έχουμε όλοι gaming pc's.

Ο,τι ναναι πραγματικα. Δεν εχουμε ολοι λες gaming pc λες και ειστε καμμια ομαδα εκει περα. Ο μισος πλανητης και λιγο λεω παιζει παιχνιδια. Που τα παιζει νομιζεις ? Δεν ξερω τι μαλακίες ακουγες τοσα χρονια , εγω δεν στις ελεγα παντως. Και ασε να ξερω καλυτερα απο σενα τι ισχυει και τι οχι. Αν θες ιδιαιτερα μαθηματα ενημερωσε με.

9 minutes ago, V.I.Smirnov said:

Στις περισσότερες περιπτώσειςκακόβουλων ιστοσελίδων  σε προειδοποιεί η smart screen του Edge....

Μην τους τα λες αποτομα. Ειπαμε η επανασταση ειναι πανω απο την ασφαλεια. Για αυτο χρησιμοποιουμε firefox , brave , thorium και καποια τετοια μαλακία.

• Like 1

4 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Kαταλαβαίνεις τι διαβάζεις;
Το έχω κλειστό λέμε. Το έχω ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.  
Δεν τρέχει κανένα antivirus. KANENA !

Kι επιπλέον έχω κόψει και τις ενημερώσεις, εδώ και χρόνια. 
Μόνον στον Edge κάνω updates - κι αυτό μου είναι αρκετό.

-

Μια απορία. Γιατί να τα κάνει κανείς όλα αυτά...?

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Και εσενα σε συμφερει να αναφερεις την συγκεκριμενη ομαδα "απλων χρηστων" για να στηριξεις το αφηγημα. Αρα με λιγα λογια , ο,τι συμφερει τον καθενα. Και οι gamers ειναι πολλοι χρηστες !!

Είμαι ένας απο αυτούς, αλλά με λες χρεπολάγνο και τσιγκούνη. Χρήστες σαν κι εμένα γνωρίζω πάρα πολλούς, που κάνουν ακριβώς την ίδια χρήση. Και να στο ξαναπώ, έχω διαχωρισει τη περίπτωση των gamers. 

3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Καραμελιτσα με διαφημισεις ? Εγω δεν εχω δει διαφημισεις μεχρι αυτη την στιγμη σε καμμια εκδοση windows. Ασε τις παπατζες για να μην προσβληθεις παλι. Το θεμα σου ειναι αν δινεις εσυ τα δεδομενα σου ή αν στα παιρνουν κρυφα ? Αν στα παιρνουν κρυφα εχεις προβλημα αν τα δινεις εσυ δεν εχεις ? Και αν στα παιρνουν και να μην παιρνεις χαμπαρι χωρις να το ξερεις ? Ενω νομιζεις οτι δεν στα παιρνουν ? Οπως ειπα , ψυχολογικο ειναι . Οσο για το "αλλαζω εξοπλισμο" , απαντησα και σε αυτην την καραμελιτσα. windows 11 τρεχουν και σε core2duo , τρεχουν και σε refurbished 8ης γενιας για να μην πεις παλι παπατζες για bypasses που δεν ξερουν οι απλοι χρηστες.

Βρε, παίζουν και σε core2duo. Αλλά εγώ περνάω linux χωρίς scripts, χωρίς το παραμικρό πείραγμα και χρησιμοποιώ τις ίδιες ακριβώς εφαρμογές. Πες μου λοιπόν ένα καλό λόγο για να παραμείνω στα windows. Όσο για τις διαφημίσεις, κάτσε να έρθουν τα win12 με τη free έκδοση και τα λέμε. Θα πεις, πάλι ο τζαμπατζής μιλάει. Κοίτα, αν εσύ γουστάρεις να πληρώνεις μηνιαία συνδρομή όπως φημολογείται ότι θα ισχύει, μαγκιά σου. Αν πάλι δεν γουστάρεις, θα τρως στη μάπα το σκατό των διαφημίσεων και θα λες και ευχαριστώ όπως φαίνεται.

5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ο,τι ναναι της Παρασκευης το γαλα. Δηλαδη αν ρωτησω 10 ατομα , διαφορετικα , απο διαφορετικες πολεις , ηλικιες , μορφωση , φυλο , κλπ τι θα ψηφισουν ειναι αρκετο στατιστικο δειγμα για να βγαλω συμπερασμα για το συνολο του πληθυσμου ? Τα θες και τα λες ? Το gaming laptop δεν αποτελει καμμια εξαιρεση, Πολλα πισι με "εξωτικο" hardware ή εστω οχι linux friendly εχουν τετοια προβληματα. Μην εκτειθεσαι αλλο σε παρακαλω.

Σε 10 υπολογιστές συν έναν gaming, διαφορετικούς μεταξύ τους, το κοινό αποτέλεσμα των 10 αποτελεί τη πλειοψηφία. Αν δεν σκαμπάζεις ούτε απο μαθηματικά, πρόβλημά σου.

Ο,τι ναναι πραγματικα. Δεν εχουμε ολοι λες gaming pc λες και ειστε καμμια ομαδα εκει περα. Ο μισος πλανητης και λιγο λεω παιζει παιχνιδια. Που τα παιζει νομιζεις ? Δεν ξερω τι μαλακίες ακουγες τοσα χρονια , εγω δεν στις ελεγα παντως. Και ασε να ξερω καλυτερα απο σενα τι ισχυει και τι οχι. Αν θες ιδιαιτερα μαθηματα ενημερωσε με.

Και σε ξαναρωτάω. Αυτός που δεν παίζει παιχνίδια ή δεν χρησιμοποιεί π.χ. adobe, θα κάνει τη δουλειά του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ναι ή όχι;

Ο edge ειναι του λειτουργικου !! Ευχαριστουμε λειτουργικο !! :)

Ναι, αλλά όπως έχεις πει, μπορώ κι εγώ να έχω edge στο linux. Το θέμα όμως είναι, ο edge αναγνωρίζει μόνος του τις κακόβουλες σελίδες ή ανατρέχει σε σχετικές σελίδες με λίστες, όπως κάνει για παράδειγμα το pihole...? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, asfodelus είπε

Έχεις. Tο Windows Defender. Γιατί να υπάρχει και να τρώει πόρους; To έχεις ενεργοποιημένο; Απενεργοποίησε το. Απ εγκατέστησε το, δικός σου δεν είναι ο υπολογιστής; Οτι θέλεις εσυ εγκατεστημένο θα πρέπει να έχει. Έτσι δεν είναι;

Και για του λόγου το αληθές ορίστε, 4 χρόνια πριν γράφω το ίδιο πράγμα :

https://www.insomnia.gr/forums/topic/752338-οριστική-διαγραφή-windows-defender/#comment-58210832

Και το έχω γράψει κι αλλού, κάπου εδώ μέσα θα είναι.
Έχω κλείσει το win. defender με ένα απλό utility που είναι ένας διακόπτης, για να μην με ενοχλεί και καταναλώνει πόρους. Και τα updates το ίδιο.
Άρα μην μου λέτε μ@λ@κίες ότι δεν τολμάμε (ή δεν μπορούμε) να το κλείσουμε...

Εδώ και χρόνια άλλα είναι τα προβλήματα των windows, όχι η ασφάλεια....

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...