Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, uniquegr said:

Ναι, τα γνωρίζω τα σκριπτάκια και τα τρέχω, ακόμα και σε vm's. Αυτό που αδυνατείς να καταλάβεις, είναι ότι δεν είμαι κάποιου είδους ιεροκηρυκας, άλλωστε εδώ συζητάμε για ένα θέμα υπέρ του Linux κι εσύ είσαι αυτός που συμπεριφέρεται σαν εικονομάχος, λες και σου θίξαμε τη θρησκεία ένα πράγμα. Κάνε μας τη χάρη ρε φιλαράκο.

εισαι οσο κι αν νομιζεις το αντιθετο, και ειδικα απο τη στιγμη που για δουλεια 5-10 λεπτων προτεινεις αλλαγη λειτουργικου με οτι αυτο συνεπαγεται..

εσενα αν το αυτοκινητο σου παθει μια βλαβη πας και αγοραζεις καινουριο; ε, αυτο μας λετε συνεχεια

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

εσενα αν το αυτοκινητο σου παθει μια βλαβη πας και αγοραζεις καινουριο;

Όχι, αλλά αυτό προτείνετε σε όσους δεν είναι...τζαμπατζήδες.

• Like 1

6 minutes ago, uniquegr said:

Θα πρέπει να πειράξω τον installer όμως, σωστά; Μου επιτρέπει by default η Microsoft να εγκαταστήσω win 11 σε ένα τέτοιο μηχάνημα;

Eδω τραβας compiles , κολλας στην εγκατασταση των windows με ελαφρο πειραγμα ? Το οποιο το κανει αυτοματα το rufus για παραδειγμα . Το οποιο μπορει να γινει on-the-fly την ωρα της εγκαταστασης για παραδειγμα ...

8 minutes ago, uniquegr said:

Επαναλαμβάνω. Απο στη στιγμή που έκανε τη δουλειά που του ζητούσα, μια χαρά καθόταν στο γραφείο μου. Όταν αυξήθηκαν οι απαιτήσεις μου λόγω τεχνικών που απαιτούσαν περισσότερη υπολογιστική ισχύ, έγινε η αναβάθμιση.

Απο τοτε που πηρες/εστησες αυτο το πισι μεχρι προπερσυ που του εκανες αναβαθμιση , σε αυτο το χρονικο διαστημα , δεν ειπες ποτε μεσα σου ... ρε συ , περισσευουν καποια λεφτα , μπορω να παρω κατι καλυτερο ... γιατι μιλαμε για μεγαλο χρονικο διαστημα , νεοι επεξεργαστες/μητρικες/μνημες βγηκαν , ξαναβγηκαν ,  αλλαξαν τιμες και δεν υπαρχει η δικαιολογια του κοστους ... Αλλα οχι , αυτος που δεν θελει να ξοδεψει λεφτα , σκεφτεται ... αστο πισι μεχρι να κλαταρει ή να σερνεται το προγραμμα που χρησιμοποιω... το χρημα βγαινει και ετσι γιατι να ξοδευτώ... σωστα ? :) Στον εαυτο μου θα λεω "value for money" και ας μην ξερω τι σημαινει πραγματικα :) 

Μόλις τώρα, mphxths είπε

Eδω τραβας compiles , κολλας στην εγκατασταση των windows με ελαφρο πειραγμα ? Το οποιο το κανει αυτοματα το rufus για παραδειγμα . Το οποιο μπορει να γινει on-the-fly την ωρα της εγκαταστασης για παραδειγμα ...

Δεν κολλάω στην εγκατάσταση των windows με πείραγμα, το έχω κάνει ήδη άλλωστε. Ο απλός χρήστης όμως για λογαριασμό του οποίου μιλάς. μπορεί να το κάνει...? Όσο για τα compiles, τα κάνω επειδή αυτό που κάνω ( κρίνω ότι ) αξίζει το κόπο.

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Απο τοτε που πηρες/εστησες αυτο το πισι μεχρι προπερσυ που του εκανες αναβαθμιση , σε αυτο το χρονικο διαστημα , δεν ειπες ποτε μεσα σου ... ρε συ , περισσευουν καποια λεφτα , μπορω να παρω κατι καλυτερο ... γιατι μιλαμε για μεγαλο χρονικο διαστημα , νεοι επεξεργαστες/μητρικες/μνημες βγηκαν , ξαναβγηκαν ,  αλλαξαν τιμες και δεν υπαρχει η δικαιολογια του κοστους ... Αλλα οχι , αυτος που δεν θελει να ξοδεψει λεφτα , σκεφτεται ... αστο πισι μεχρι να κλαταρει ή να σερνεται το προγραμμα που χρησιμοποιω... το χρημα βγαινει και ετσι γιατι να ξοδευτώ... σωστα ? :) Στον εαυτο μου θα λεω "value for money" και ας μην ξερω τι σημαινει πραγματικα :) 

Η έννοια του καλύτερου είναι σχετική. Επιπλέον, αν είναι κάθε χρόνο να κάνω αναβάθμιση για να πάρω ένα κλάσμα καλύτερης απόδοσης και χάνοντας ένα σκασμό λεφτά, όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Είμαι αρκετά προσγειωμένος και δεν πάσχω απο αναβαθμίτιδα. Απο τη στιγμή που κάνω τη δουλειά μου απροβλημάτιστα, δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω ένα μηχάνημα. Και σίγουρα δεν θα αλλάξω μηχάνημα επειδή η Microsoft μου το επιβάλει. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, uniquegr said:

Όχι, αλλά αυτό προτείνετε σε όσους δεν είναι...τζαμπατζήδες.

οι Windows χρηστες εχουν ή δεν εχουν δυνατοτητα να αρουν τον hardware περιορισμο του TPM2?

και απο τη στιγμη που υπαρχει ελευθερη παντου αυτη η πληροφορια γιατι να αλλαξει καποιος λειτουργικο;
ειναι ευκολοτερο το format και η εγκατασταση μιας αγνωστης διανομης linux απο τη δημιουργια ενος iso πχ. με rufus?

οχι για να ξερουμε ποιος κοροιδευει ποιον εδω μεσα..

Επεξ/σία από Odyss3us

Just now, uniquegr said:

Δεν κολλάω στην εγκατάσταση των windows με πείραγμα, το έχω κάνει ήδη άλλωστε. Ο απλός χρήστης όμως για λογαριασμό του οποίου μιλάς. μπορεί να το κάνει...?

Γιατι η εγκατασταση μιας λινουξ διανομης ειναι ευκολοτερη ? Ο απλος χρηστης ας παρει ενα φτηνο πισι ή φορητο που υποστηριζει 11αρια. Και θα ξαναπαρει πισι μετα απο χρονια ξανα , μιας και για απλη χρηση , οι απαιτησεις δεν αλλαζουν ιδιαιτερα οπως βλεπουμε μιας και πολυ παλιοτερα πισι ανεξαρτητου λειτουργικου , καλυπτουν τετοιες αναγκες.

1 minute ago, uniquegr said:

Επιπλέον, αν είναι κάθε χρόνο να κάνω αναβάθμιση για να πάρω ένα κλάσμα καλύτερης απόδοσης και χάνοντας ένα σκασμό λεφτά, όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Τι κλασμα καλυτερης αποδοσης ρε αδελφε. Μιλαμε για τον i5 650 , launched 2010 και εχουμε 2024..αντε 2022 προπερσυ που εκανες την αναβαθμιση. Δεν σου ειπα να κανεις καθε χρονο αναβαθμιση , αλλα απο τον i5 650 μεχρι προπερσυ εχουν βγει δεκαδες επεξεργαστες που δινουν πολλαπλασια καλυτερη αποδοση. Αλλα ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκες την αναβαθμιση , μεχρι που εφτασε η δουλεια στο απροχωρητο. Αυτο λεει πολλα και μπορεις να το δικαιολογεις στον εαυτο σου οπως θες ... 

Κλασικος επαγγελματιας που δεν επενδυει και προσπαθει με ελαχιστα εξοδα να εχει τα μεγιστα εσοδα. Ειναι και αυτο μια επιλογη ... 

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Γιατι η εγκατασταση μιας λινουξ διανομης ειναι ευκολοτερη ? Ο απλος χρηστης ας παρει ενα φτηνο πισι ή φορητο που υποστηριζει 11αρια. Και θα ξαναπαρει πισι μετα απο χρονια ξανα , μιας και για απλη χρηση , οι απαιτησεις δεν αλλαζουν ιδιαιτερα οπως βλεπουμε μιας και πολυ παλιοτερα πισι ανεξαρτητου λειτουργικου , καλυπτουν τετοιες αναγκες.

Σαφώς ευκολότερη αν μιλάμε για mint. Απλά ακολουθείς τα βήματα του οδηγού.  Ναι, αν κάποιος δεν έχει υπολογιστή, ούτως ή άλλως θα πάρει τελευταίας γενιάς ή εν πάση περιπτώσει, μιας πρόσφατης γενιάς. Αλλά για απλή χρήση - με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον - δεν χρειάζεται να δώσει πολλά χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει Windows, αυτό λέω.

Τι κλασμα καλυτερης αποδοσης ρε αδελφε. Μιλαμε για τον i5 650 , launched 2010 και εχουμε 2024..αντε 2022 προπερσυ που εκανες την αναβαθμιση. Δεν σου ειπα να κανεις καθε χρονο αναβαθμιση , αλλα απο τον i5 650 μεχρι προπερσυ εχουν βγει δεκαδες επεξεργαστες που δινουν πολλαπλασια καλυτερη αποδοση. Αλλα ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκες την αναβαθμιση , μεχρι που εφτασε η δουλεια στο απροχωρητο. Αυτο λεει πολλα και μπορεις να το δικαιολογεις στον εαυτο σου οπως θες ... 

Επαναλαμβάνω, απο τη στιγμή που το μηχάνημα έκανε τη δουλειά που του ζητούσα, δεν υπήρχε λόγος για αναβάθμιση. Τη στιγμή που αυξήθηκαν οι απαιτήσεις μου, προέβην άμεσα σε αναβάθμιση και έσκασα και αρκετά χρήματα.

Κλασικος επαγγελματιας που δεν επενδυει και προσπαθει με ελαχιστα εξοδα να εχει τα μεγιστα εσοδα. Ειναι και αυτο μια επιλογη ... 

Αν δεις πόσες πρώτες ύλες και τί μηχανήματα παραγωγής υπάρχουν στο μαγαζί μου, είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη. Όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά απλά επισημαίνω ότι δεν ξέρεις τί λες.

Επεξ/σία από uniquegr
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, uniquegr said:

Αν δεις πόσες πρώτες ύλες και τί μηχανήματα παραγωγής υπάρχουν στο μαγαζί μου, είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη. Όχι ότι με ενδιαφέρει, αλλά απλά επισημαίνω ότι δεν ξέρεις τί λες.

Aν δεις ποσοι επαγγελματιες ερχοντουσαν στο μαγαζι που ημουν τεχνικος ή οταν πηγαινα σε εταιριες για επισκευες και δεν ψηνοντουσαν να πληρωσουν πολλα λεφτα για αναβαθμιση ή επισκευη του/των πισι τους θα καταλαβεις τι λεω. Παντα βγαζανε μια αντιδραση και παντα κωλυσυεργουσαν στις πληρωμες. Ειναι ποση αξια δινει καποιος στα εργαλεια του και πλειστες φορες πολλοι επαγγελματιες δινουν την μικροτερη αξια στα πισι τους απο ο,τι σε αλλα εργαλεια της δουλειας τους ...

Με λιγα λογια , δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος ;) 

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Aν δεις ποσοι επαγγελματιες ερχοντουσαν στο μαγαζι που ημουν τεχνικος ή οταν πηγαινα σε εταιριες για επισκευες και δεν ψηνοντουσαν να πληρωσουν πολλα λεφτα για αναβαθμιση ή επισκευη του/των πισι τους θα καταλαβεις τι λεω. Παντα βγαζανε μια αντιδραση και παντα κωλυσυεργουσαν στις πληρωμες. Ειναι ποση αξια δινει καποιος στα εργαλεια του και πλειστες φορες πολλοι επαγγελματιες δινουν την μικροτερη αξια στα πισι τους απο ο,τι σε αλλα εργαλεια της δουλειας τους ...

Με λιγα λογια , δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος ;) 

Επιμένεις να βγάζεις συμπεράσματα για'μένα, τη στιγμή που σου εξηγώ όσο μπορώ καλύτερα χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες της δουλειάς μου ότι το μηχάνημα έβγαζε μια χαρά τη δουλειά, μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ εφέ και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η αναβάθμιση. Δεν λέω, η 4Κ 32" curved Samsung ήταν μια ευχάριστη προσθήκη και κάνω τη δουλειά μου πιο άνετα απ'ότι με την 23" Fujitsu που είχα πριν. Κακά τα ψέματα όμως, αν θέλω να βγάλω δουλειά, τη βγάζω και στις 15.6 ίντσες του λάπτοπ αν χρειαστεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, uniquegr said:

Κακά τα ψέματα όμως, αν θέλω να βγάλω δουλειά, τη βγάζω και στις 15.6 ίντσες του λάπτοπ αν χρειαστεί.

Eιπα εγω κατι διαφορετικο ? Λιγοτερα εξοδα , μεγιστα εσοδα. Ετσι βγαινουν τα λεφτα , υποθετω , μιας και εγω δεν εχω λεφτα :) 

Επεξ/σία από mphxths

Μόλις τώρα, mphxths είπε

Eιπα εγω κατι διαφορετικο ? Λιγοτερα εξοδα , μεγιστα εσοδα. Ετσι βγαινουν τα λεφτα , υποθετω , μιας και εγω δεν εχω λεφτα :) 

Όταν έχεις επιχείρηση, επενδύεις στη παραγωγή. Αν η παραγωγή σου βγαίνει μέσω των pc's, αγοράζεις pc's. Αν η παραγωγή σου βγαίνει απο άλλα μηχανήματα και απο καλύτερες - μαζικές αγορές πρώτων υλών, δίνεις έμφαση εκεί. Είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, uniquegr said:

Όταν έχεις επιχείρηση, επενδύεις στη παραγωγή. Αν η παραγωγή σου βγαίνει μέσω των pc's, αγοράζεις pc's. Αν η παραγωγή σου βγαίνει απο άλλα μηχανήματα και απο καλύτερες - μαζικές αγορές πρώτων υλών, δίνεις έμφαση εκεί. Είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. 

ατιμο κεφαλαιο.. μεχρι και linux μαθαινεις για να τσεπωνεις υπερκερδη.. 😝

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, uniquegr said:

Όχι απαραίτητα. Εγώ για παράδειγμα έχω και τον i5 10600 με 64Gb ram, οπότε υποθέτω ότι πληροί ο υπολογιστής τις προϋποθέσεις για εγκατάσταση των Win11. Οπότε...

To θέμα δεν είναι αν σήμερα τα μηχανήματα μας δεν μπορούν να τρέξουν το Recall, αύριο θα μπορούν να το τρέχουν. Και ας δούμε την μέχρι τώρα ιστορία

1. Βγάζει η Microsoft μηχανήματα με Arm και για να χτυπήσει την Aplle θέλει κάτι καινούργιο. Και κάποιος σκέφτηκε το Recall. Μόνο που το σκέφτηκε μας λέει πως δεν εχουν πλέον καμία επαφή με τις ανάγκες των χρηστων, είτε απλά μας γράφουν στα @@ τους.
2. Αποδεικνύετε πως είναι τρύπιο σαν γραβιέρα και το παίρνει πίσω
3. Το ξαναβγάζει παρά την γενική κατακραυγή. Κανένας δεν δήλωσε πως το θέλει σαν χαρακτηριστικό, κανένας δεν είδα να λέει πως είναι χρήσιμο, μόνο οδηγίες να το απενεργοποιήσεις.
4. Μάθαμε πως μπορείς να το απενεργοποιήσεις, αλλά δεν μπορείς να το απεγκαταστήσεις (γιατί;)

και αύριο τυπική Micrososft θα εκπλαγεί κανείς;
5. Με κάποιο update θα ενεργοποιηθεί. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

6. Δεν θα μπορείς να το απενεργοποιήσεις. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

7. Θα πουλάει αυτά που συλλέγει. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

Εντωμεταξύ θα αυξηθούν τα διαζύγια λολ

Επεξ/σία από asfodelus
  • Like 2

1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

ατιμο κεφαλαιο.. μεχρι και linux μαθαινεις για να τσεπωνεις υπερκερδη.. 😝

Εντάξει, κοιμήσου με την ικανοποίηση ότι είπες εξυπνάδα.

10 λεπτά πριν, asfodelus είπε

To θέμα δεν είναι αν σήμερα τα μηχανήματα μας δεν μπορούν να τρέξουν το Recall, αύριο θα μπορούν να το τρέχουν. Και ας δούμε την μέχρι τώρα ιστορία

1. Βγάζει η Microsoft μηχανήματα με Arm και για να χτυπήσει την Aplle θέλει κάτι καινούργιο. Και κάποιος σκέφτηκε το Recall. Μόνο που το σκέφτηκε μας λέει πως δεν εχουν πλέον καμία επαφή με τις ανάγκες των χρηστων, είτε απλά μας γράφουν στα @@ τους.
2. Αποδεικνύετε πως είναι τρύπιο σαν γραβιέρα και το παίρνει πίσω
3. Το ξαναβγάζει παρά την γενική κατακραυγή. Κανένας δεν δήλωσε πως το θέλει σαν χαρακτηριστικό, κανένας δεν είδα να λέει πως είναι χρήσιμο, μόνο οδηγίες να το απενεργοποιήσεις.
4. Μάθαμε πως μπορείς να το απενεργοποιήσεις, αλλά δεν μπορείς να το απεγκαταστήσεις (γιατί;)

και αύριο τυπική Micrososft θα εκπλαγεί κανείς;
5. Με κάποιο update θα ενεργοποιηθεί. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

6. Δεν θα μπορείς να το απενεργοποιήσεις. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

7. Θα πουλάει αυτά που συλλέγει. (Όχι δεν έχει ποτέ ξανακάνει κάτι τέτοιο)

Εντωμεταξύ θα αυξηθούν τα διαζύγια λολ

Το recall θα ήταν μια χαρά εργαλείο αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να διαρρεύσουν τα δεδομένα μας. Όπως προείπα, επειδή προστατεύω όσο μπορώ τα παιδιά μου απο την προβολή στο διαδίκτυο, δεν κάνω κέφι μια ΑΙ παρεχόμενη απο τη Microsoft για την οποία δεν είμαστε πελάτες αλλά προϊόντα να έχει πρόσβαση στην οθόνη μου τη στιγμή που βλέπω φωτογραφίες των παιδιών μου. Ούτε γουστάρω να βλέπει τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς κλπ. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και το bullying μερικών μερικών που μας αποκαλούν ιεχωβάδες. Ρε, ουστ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, asfodelus said:

To θέμα δεν είναι αν σήμερα τα μηχανήματα μας δεν μπορούν να τρέξουν το Recall, αύριο θα μπορούν να το τρέχουν.

Εννοεις οτι οι απανταχου χρεπολαγνες θα παρουν πισι που θα καλυπτει τα requirements του recall ? Πλακα κανεις ε ? :)

1 hour ago, asfodelus said:

Και ας δούμε την μέχρι τώρα ιστορία

Η μεχρι τωρα ιστορια ειναι ... οτι recall δεν εχουμε δει ακομα. Και παιζει να μην το δουμε συντομα μιας και προς το παρον ειναι για τα copilot pc. Και χωρις να το εχουμε δει ακομα , το βγαλαμε οτι θα μας κατασκοπευει. Που δεν αποκλειεται να το κανει , αλλα ας μου δειξει καποιος αποδειξεις οτι το κανει. Δεν το υπερασπιζομαι , απλα ακουω πολυ παραφιλολογια για το recall αλλα τιποτα απτο. Εχει βγει το ονομα στην microsoft , που και τον καρκινο να θεραπευσει εμεις θα την βαραμε μεχρι την δευτερα παρουσια.
Ειναι τοσο η προκαταληψη που εχει δημιουργηθει , που οταν ειπανε στο λινουξ world , να βαλουνε "crash screen" , κατι σαν τις bsod των windows , επεσε κραξιμο τρελο. Οταν προτεινανε εκει στο Fedora , ενα ειδος telemetry , πηγε το σκατο στην καλτσα γιατι σου λεει telemetry = microsoft = κατασκοπεια. Δηλαδη και τελειως αθωο να ειναι το telemetry στο fedora , οπου ολα ειναι ανοιχτα στον λινουξοκοσμο σωστα ? θα καταδικαστει γιατι .. υπογραμμισμενο παραπανω. Τετοια καταντια μας δερνει ως ανθρωπινο ειδος. 

1 hour ago, uniquegr said:

Το recall θα ήταν μια χαρά εργαλείο αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να διαρρεύσουν τα δεδομένα μας.

Ναι αυτο περιμεναμε. Τοσοι ιοι/malware/ransomware την βοηθεια του recall περιμεναν ... Ποιος μου λεει εμενα οτι σε καποιο αθωο σαιτ που μπαινουμε δεν τρεχει απο πισω καποιο σκριπτ ? Ενα φεγγαρι , γνωστο πειρατοκαραβο σαιτ , ετρεχε στο background mining script και δεν πηρε χαμπαρι κανεις κατι. Βεβαια μετα το πηραν χαμπαρι και το κοψανε. Τα δεδομενα μας καλλιστα μπορει να διαρρεουν ηδη απο χιλιες μεριες , αλλα κλασικα εμεις νοιωθουμε ασφαλεις επειδη βρηκαμε το recall να βαραμε !!

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...