Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σαν πληροφορικός είχα την ατυχία να αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω linux στην σχολή στις αρχές της δεκαετίας 2000 (τότε που ακόμα είχε τα θεματάκια του) με σαδιστές λινουξάκιδες καθηγητές που το πρώτο πράγμα που είπαν όταν μπήκαν στην αίθουσα ήταν "οι μισοί και πάνω εδώ μέσα θα μείνετε", η πρώτη κουβέντα κυριολεκτικά, φρόντισαν να μισήσουν όλοι το μάθημα και το ίδιο το λειτουργικό. Δώσαμε υπόσχεση ότι δεν θα ξανα-ασχοληθούμε με το λειτουργικό όταν περάσουμε (όλοι κρατήσαμε την υπόσχεσή μας), τι σαδισμό φάγαμε δεν λέγεται.

Δεν μου φταίει το λειτουργικό σε αυτή την περίπτωση ΑΛΛΑ τόση φαγωμάρα εδώ μέσα μεταξύ σας, είπαμε ο κάθε ένας ας χρησιμοποιεί το λειτουργικό που θέλει. Όσοι έχετε μία συγκεκριμένη διανομή linux μπορείτε να παραθέσετε τον λόγο που σας αρέσει, μην προσπαθείτε να την πάρετε με την εις άτοπον απαγωγή ότι όλες οι άλλες δεν είναι καλές και μόνο η δική σας κάνει.

Τελικά κάτι που δεν άλλαξε στο linux είναι ότι οι μεγαλύτεροι αρνητικοί διαφημιστές είναι κάποιοι χρήστες του (όχι όλοι προφανώς).

Τι στο καλό μπήκε ο "διάβολος" μέσα σας; ~username checks out ντε~

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 321
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, Diavolos666 said:

Εγώ σαν πληροφορικός είχα την ατυχία να αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω linux στην σχολή στις αρχές της δεκαετίας 2000 (τότε που ακόμα είχε τα θεματάκια του) με σαδιστές λινουξάκιδες καθηγητές που το πρώτο πράγμα που είπαν όταν μπήκαν στην αίθουσα ήταν "οι μισοί και πάνω εδώ μέσα θα μείνετε", η πρώτη κουβέντα κυριολεκτικά, φρόντισαν να μισήσουν όλοι το μάθημα και το ίδιο το λειτουργικό. Δώσαμε υπόσχεση ότι δεν θα ξανα-ασχοληθούμε με το λειτουργικό όταν περάσουμε (όλοι κρατήσαμε την υπόσχεσή μας), τι σαδισμό φάγαμε δεν λέγεται.

Δεν μου φταίει το λειτουργικό σε αυτή την περίπτωση ΑΛΛΑ τόση φαγωμάρα εδώ μέσα μεταξύ σας, είπαμε ο κάθε ένας ας χρησιμοποιεί το λειτουργικό που θέλει. Όσοι έχετε μία συγκεκριμένη διανομή linux μπορείτε να παραθέσετε τον λόγο που σας αρέσει, μην προσπαθείτε να την πάρετε με την εις άτοπον απαγωγή ότι όλες οι άλλες δεν είναι καλές και μόνο η δική σας κάνει.

Τελικά κάτι που δεν άλλαξε στο linux είναι ότι οι μεγαλύτεροι αρνητικοί διαφημιστές είναι κάποιοι χρήστες του (όχι όλοι προφανώς).

Τι στο καλό μπήκε ο "διάβολος" μέσα σας; ~username checks out ντε~

πριν πολλα χρονια μοιραζομουν τον ιδιο χωρο με εναν ΙΤ -και ακομα συνομιλω με ΙΤαδες-, ο συγκεκριμενος ηταν και τεχνικος Η/Υ και μου εκανε εντυπωση και ακομα το θυμαμαι, οταν μου ειπε οτι οταν κανει format εναν δικο του δισκο περναει παλι το λειτουργικο και ξανακανει format με καπακι εγκατασταση λειτουργικου 4 σερι φορες για να "καθαρισει" και μετα καπως ησυχαζει...  😄😄😄

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Haha 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Odyss3us said:

πριν πολλα χρονια μοιραζομουν τον ιδιο χωρο με εναν ΙΤ -και ακομα συνομιλω με ΙΤαδες-, ο συγκεκριμενος μου εκανε εντυπωση και ακομα το θυμαμαι, οταν μου ειπε οτι οταν κανει format εναν δικο του δισκο περναει παλι το λειτουργικο και ξανακανει format με καπακι εγκατασταση λειτουργικου 4 σερι φορες για να "καθαρισει" και μετα ησυχαζει...  😄😄😄

Ναι ρε φίλε, κάποιο δηθενάκιδες δεν την παλεύουν καθόλου.

Δηλαδή να μου καυχηθεί κάποιος ότι έκανε μία εφαρμογή και έχει έστω 10 χιλιάδες χρήστες, να του πω μπράβο, να μου το παίζει κάποιος χακέρι γιατί έκανε δύο γραμμές κώδικα σε κάποιο λειτουργικό και αυτοματοποίησε μία διεργασία που κάνει μία φορά τον μήνα, σιγά το πράγμα.

Δεν είναι όλοι έτσι προφανώς, η λέξη "λινουξάκιας" στην σχολή αναφερόταν σε κάτι vegan των λειτουργικών που έπρεπε σε κάθε πρόταση να πετάνε κάτι για το τι έκαναν στην γραμμή εντολών και πάντα να δηλώνουν ποια έκδοση χρησιμοποιούν.

Προφανώς οι περισσότεροι δεν είναι έτσι, πάντα μία μικρή μερίδα χρηστών είναι αυτοί που δημιουργούν την μεγαλύτερη φασαρία.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Haha 2

9 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

πριν πολλα χρονια μοιραζομουν τον ιδιο χωρο με εναν ΙΤ -και ακομα συνομιλω με ΙΤαδες-, ο συγκεκριμενος ηταν και τεχνικος Η/Υ και μου εκανε εντυπωση και ακομα το θυμαμαι, οταν μου ειπε οτι οταν κανει format εναν δικο του δισκο περναει παλι το λειτουργικο και ξανακανει format με καπακι εγκατασταση λειτουργικου 4 σερι φορες για να "καθαρισει" και μετα καπως ησυχαζει...  😄😄😄

Παλιά το φόρματ δεν έσβηνε τπτ ..απλά έκανε τον δίσκο να φαίνεται άδειος στα μάτια του λειτουργικού...στην ουσία χώρισε σεκτορες ..και αυτό .και κάτι αλλά περίεργα αλλά μην σου γεμίσω το κεφάλι με μαλακίες . ( Παλιά λέω  στους μαγνητικούς μηχα δίσκους) 

• Like 1

4 minutes ago, Mythoplasths said:

Παλιά το φόρματ δεν έσβηνε τπτ ..απλά έκανε τον δίσκο να φαίνεται άδειος στα μάτια του λειτουργικού...στην ουσία χώρισε σεκτορες ..και αυτό .και κάτι αλλά περίεργα αλλά μην σου γεμίσω το κεφάλι με μαλακίες . ( Παλιά λέω  στους μαγνητικούς μηχα δίσκους) 

Όντως και υπήρχε εξωτερικό πρόγραμμα που έγραφε τον δίσκο με κενά δεδομένα για να σβήσει τα πάντα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, Mythoplasths said:

...αυτο που δεν αναφερθηκε προφανως ειναι οτι ο τυπος ως αλλος ενας τεχνικος Η/Υ εκανε συλλογη φωτογραφιων απο τους πελατες του καποιοι απο τους οποιους ηταν γνωστοι και διασημοι και τοτε δεν υπηρχαν social.. αν διερρεε κατι θα του εκοβαν τον κωλο.. 😆

ολη αυτη η "ασφαλεια δεδομενων" που επικαλουνται οι διαφοροι λινουξακηδες παντα μου θυμιζει εκεινο τον τυπο.. 😁

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Haha 1

1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

...αυτο που δεν αναφερθηκε προφανως ειναι οτι ο τυπος ως τεχνικος Η/Υ εκανε συλλογη φωτογραφιων απο τους πελατες του καποιοι απο τους οποιους ηταν γνωστοι και διασημοι και τοτε δεν υπηρχαν social.. αν διερρεε κατι θα του εκοβαν τον κωλο.. 😆

Κουφάλα !!!!μου θύμησες ένα παλιό αστείο που λέγαμε στην δουλειά ( ηλεκτρονικος /τεχνικός επαγγελματίας) όταν σου φέρνανε κάνα Κιν για επισκευή..φίλε έχεις γυμνές φωτό τις γυναίκα σου .

Και αν έλεγε όχι ο μαύρος .η απάντηση ήταν μια ..θες ;..χαχα α

• Haha 4

19 ώρες πριν, Odyss3us είπε

αντιπαρεβαλες οτι ακομα και με debloat script και παλι δεν θα μπορεις να γνωριζεις τον πηγαιο κωδικα του calculator!!!

Όχι. Αντιπαρέβαλα τα debloat scripts με εφαρμογές του τύπου NtLite. Και ειδικά ως προς τον πηγαίο κώδικα του calculator, έκανα αντιπαραβολή με το οποιοδήποτε πακέτο του linux, για το οποίο μπορεί να ανατρέξει στον κώδικά του ο οποιοσδήποτε, τη στιγμή που στα Windows ακόμα και για μια απλή εφαρμογή όπως το calculator, είναι αδύνατο να δεις τον κώδικά του. Όσο παραφράζεις τα λεγόμενά μου, εσύ εκτίθεσαι ( περισσότερο ).

και ρωτω εγω τωρα, ποια αναγκη κανει εναν χρηστη να θελει να γνωριζει τον κωδικα γραμμη προς γραμμη ενος ολοκληρου λειτουργικου; (ρητορικη ερωτηση δεν χρειαζεται απαντηση εχει ηδη απαντηθει στις τοσες σελιδες που εχουν αραδιασει οι γιαχωβαδες...)

Το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφάνεια στο linux, κάτι το ανύπαρκτο για τα Windows. Το πρόβλημά σου λοιπόν είναι ο λόγος για τον οποίο θα ανατρέξει κάποιος στον πηγαίο κώδικα. Ωραίο επιχείρημα. Εύγε.

οσο για τα χρεπια αναφερθηκε ενας Athlon Xp πιο πισω, αυτος με το που πατησεις το κουμπι τραβαει 80Watt απο τη πριζα😂

Ε, δεν μιλάω για τόσο παλιάς γενιάς υπολογιστή. Όπως έχω ξαναπεί, ό,τι είχα σε socket 775 το σούταρα, καθώς το θεωρώ ανούσιο να κρατάω τόσο αρχαία μηχανήματα. Όμως, έχω περάσει ένα φανταστικό Xeon με 25w tdp σε socket 1156, με 4 πυρήνες και 8 threads. Αυτό θα αποτελέσει τον αναπληρωματικό μου file backup server. Και όχι, δεν μου κόστισε κάτι η απόκτηση του επεξεργαστή μιας που πούλησα έναν i7 860 και αγόρασα με τα ίδια χρήματα τον Xeon.

εχουμε κι εμεις παλια μηχανηματα με διπυρηνους δεκαετιας και ανω, με 3GB ram και τρεχουν μια χαρα Windows 11  debloated μονο που δεν το διατυμπανιζουμε στα φορα ως κατορθωμα

Ούτε εγώ το διατυμπανίζω ως κατόρθωμα, αλλά ως δυνατότητα. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν είμαι κομπλεξικός για να έχω ανάγκη να διατυμπανίσω το οτιδήποτε. Απλά τεκμηριώνω την άποψή μου με επιχειρήματα και όχι με αρλούμπες.

18 ώρες πριν, mphxths είπε

Eγω που ειμαι no lifer λοιπον εψαξα και δες τι εγινε στο debian εδω. Πες τωρα την καραμελιτσα ... υποκατηγοριες του debian οχι το ιδιο το debian. Κανεις δεν ασχολειται με το debian stable. Ολοι τρεχουν ειτε testing ειτε unstable. Και αυτες οι "υποκατηγοριες" επληγησαν.

Πρόλαβες να απαντήσεις για λογαριασμό μου. Πράγματι, πρόκειται για υποκατηγορίες του Debian που παίρνουν άμεσα τη τελευταία λέξη των ενημερώσεων. Άρα, είναι λογικό, αν όχι να πάρουν κακόβουλο λογισμικό, αλλά ακόμα και προβληματικό λογισμικό, κάτι σαν τους beta testers στα Windows. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όμως, θέλω να τα λες σωστά τα πράγματα. Ο κώδικας δεν ανέβηκε σε τοποθεσία απο την οποία κατεβάζουν επίσημες ενημερώσεις οι χρήστες, αλλά εκεί που εναποτίθενται οι δοκιμαστικές. Να είσαι καλό παιδί και να παραδέχεσαι την αλήθεια, όπως κάνω κι εγώ.

Windows 11 εχουν εγκατασταθει και σε core2duo με 4γιγα ραμ. Μια χαρα για απλη χρηση και πλοηγηση στο διαδικτυο , ΥΤ και καμμια ταινια. Θες να το παμε και παραπερα , μιας και εισαι hackah guru. Ας παει σε windows 10/11 ltsc. Πιο απλο απο το να στηνει VMs και να κανει gpu passthrough.

Δεν κατάλαβες τί είπα και γι'αυτό αραδιάζεις αυτές τις μπούρδες. Αναφέρθηκα σε χρήστες που αρέσκονται στη χρήση του Linux, αλλά νιώθουν εγκλωβισμένοι στα Windows λόγω των εφαρμογών που χρησιμοποιούν. Μιλάω δηλαδή γι'αυτόν που θέλει να κάνει τη μετάβαση στο Linux και όχι γι'αυτόν που θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί Windows.

Kαι μετα απο αυτην την βαρυγδουπη δηλωση , αναφερεις οτι εχεις δυο μηχανηματα με λινουξ , web εφαρμογη για παραστατικα , και γενικοτερα ξεσκονισες τα παταρια να χρησιμοποιησεις ο,τι ειχες διαθεσιμο. Ασε τα περι value for money. Ειναι εννοια που μαλλον δεν καταλαβαινεις τι σημαινει.

Εσύ είσαι καπιτάλας, το φυσάς το χρήμα και γουστάρεις να κάνεις αγορές. Εγώ απο την άλλη, θεωρώ άσκοπο έξοδο το να αγοράσω NAS τη στιγμή που έχω μηχάνημα το οποίο κάνει τη δουλειά καλύτερα απο αυτό που θα αγόραζα και το κερασάκι στη τούρτα, δεν θα πληρώσω σεντ. Αν αυτό δεν είναι value for money, τότε τί είναι;

Το ιδιες απο το πανομοιοτυπες ειναι πολυς δρομος. Και δεν αλλαζει ο αλλος ετσι απλα συνηθειες. Ετσι επειδη λειπει κατι απο το λινουξ και καποιοι εχετε συμβιβαστει με κατι ... πανομοιοτυπο.

Άλλη μια φορά. Στη καθημερινότητά μου χρησιμοποιώ τις ίδιες ακριβώς εφαρμογές τόσο σε Windows όσο και σε Linux. Brave και Kodi. Στο τσακίρ κέφι ανοίγω και κανένα υπολογιστικό φύλλο για να βγάλω κανένα κοστολόγιο, όχι δηλαδή για να χρησιμοποιήσω καμία εξεζητημένη συνέρτηση του Excel. Δεν έχω αλλάξει καμία απολύτως συνήθεια. Προφανώς σε βολεύει αυτό το αφήγημα, το οποίο όμως μπάζει απο χίλιες μεριές.

Εχεις λαλησει ή τι φαση ? Το λινουξ εχει ωριμασει αλλα ακομα περιμενουμε το year of the linux desktop. Εχει δρομο μπροστα του. Ακομα και αυτο που περιγραφεις περι VMs και εκχωρηση πορων , για να το πουμε πιο ωμα gpu passthrough , αυτη ειναι η ουσια που συζηταμε , γινεται μονο απο κατι virt-manager και εφοσον το επιτρεπει και το hardware. Eλα να κανεις gpu passthrough στην nvidia του gaming laptop μου , που ειναι σε optimus συνδεση. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο νομιζεις. Το οτι ετυχε να εχεις συμβατο hardware για αυτο που θες να κανεις δεν σημαινει οτι αυτο που προτεινεις θα δουλεψει σε ολους. Συγκεντρωσου λιγο.

Το linux έχει ωριμάσει σε σχέση με τη δεκαετία του 90, του 2000 και πάει λέγοντας. Έχει γίνει ένα φιλικό στο χρήστη λειτουργικό σύστημα, για το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να χρησιμοποιηθεί ούτε μια φορά το terminal. Το τί συμβαίνει στο gaming laptop σου, ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν καίγομαι με gaming, έχω πιο σοβαρές δουλειές να κάνω.

Η πλακα ειναι οτι μαλλον νομιζεις οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου και δεν εχω ασχοληθει και δεν εχω φαει το σκατο στην μαπα. Αυτη την στιγμη στο δωματιο μου , εχω 4 εκτυπωτες , δυο εκ των οποιων ειναι HP. H HP εχει linux drivers σχεδον για ολα τα μοντελα. Οι αλλες μαρκες τον υπνο του δικαιου. Για εναν cannon που ειχα/εχω , ειχα κατσει και ειχα πακεταρει ο ιδιος τον driver για το archlinux. Tετοια καταντια. 
Και οχι , δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο τα συστηματα μου. Οσες φορες εχω περασει λινουξ στο gaming laptop μου , τα μισα υποσυστηματα γεμιζουν τα logs με errors και υπολειτουργουν και τα αλλα μισα αντε πες οτι λειτουργουν. Το touchpad για παραδειγμα ootb δεν λειτουργει στο linux. Θελει χειροκινητες ρυθμισεις. Ειναι δηλ ιδιαιτερη απαιτηση να δουλεψει το touchpad ? Να μιλησω για την optimus nvidia καρτα ? Πληρωσα πριν 6-7 χρονια κοντα 9 κατοσταρικα για αυτο το φορητο και να εχω τα μισα υποσυστηματα να μην λειτουργουν ? Οχι ρε φιλε δεν το δεχομαι , μονο και μονο για την επανασταση του λινουξ.

Το touchpad πάντως, λειτουργεί μια χαρά και στα δύο laptops μου. Αναγνωρίζει ακόμα και τα gestures. Να είμαι τόσο κωλόφαρδος πια, ακόμα και με μηχάνημα κοντά 15ετίας;

Θα σκεφτοταν , γιατι τελειωνει η μπαταρια πιο γρηγορα στο λινουξ απο ο,τι στα windows ? Που να παει το μυαλο του οτι οταν αναπαραγει ΥΤ βιντεο χωρις hardware accel , φορτωνεται ο επεξεργαστης , περισσοτερα watts και περισσοτερη καταναλωση μπαταριας ... ? Ψιλα γραμματα , τι να λεμε τωρα.

Το ίδιο θα σκεφτόταν και για υπολογιστές που δεν έχουν μπαταρία;

Δεν καταλαβες γιατι το εγραψα. Ειπες οτι δεν εισαι χρεπολαγνης. Ωραια λοιπον , ειπα , αφου δεν εισαι χρεπολαγνης , δειξε μας το desktop σου που τρεχει λινουξ , να δουμε αν ειναι χρεπι ή οχι ...

Παραπάνω σου περιέγραψα τα βασικά χαρακτηριστικά του βασικού desktop μου. Το να δείξω το desktop μου, ειδικά σ'εσένα, το θεωρώ χάσιμο χρόνου ( όπως και όλη τη συζήτηση που κάνουμε, αλλά πίνω το καφεδάκι μου στη δουλειά και μινάρω λίγο, you know ).

17 ώρες πριν, Odyss3us είπε

οι τυποι θελουν να μας πεισουν οτι διαλεγουν μια απο τις 33.000 υπερτελειες διανομες και δεν αλλαζουν ουτε το wallpaper για παραμετροποιηση,  ποσο υπεργαματη ακουγεται μια τετοια ιστορια; 😄

Δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο σε wallpaper, άρα δεν έχω κάτι σημαντικό να επιδείξω. Άντε να δούμε για πόσο καιρό θα ανέχεσαι να γίνεσαι ρόμπα ειρωνευόμενος άλλους χρήστες βασιζόμενος σε μηνύματα που έχεις παραφράσει.

10 ώρες πριν, Odyss3us είπε

...αυτο που δεν αναφερθηκε προφανως ειναι οτι ο τυπος ως αλλος ενας τεχνικος Η/Υ εκανε συλλογη φωτογραφιων απο τους πελατες του καποιοι απο τους οποιους ηταν γνωστοι και διασημοι και τοτε δεν υπηρχαν social.. αν διερρεε κατι θα του εκοβαν τον κωλο.. 😆

ολη αυτη η "ασφαλεια δεδομενων" που επικαλουνται οι διαφοροι λινουξακηδες παντα μου θυμιζει εκεινο τον τυπο.. 😁

Χμ. Αρχικά, δεν δίνω δίσκους μου σε ξένους όταν γνωρίζω ότι περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και ειδικά τους solid state. Τους HDD όμως, όταν είναι να τους δώσω, τους περνάω απο 5 ή 7 pass erase. Έλα να μου ανακτήσεις δεδομένα μετά απο 7 pass erase, να δω κάτι.

50 minutes ago, uniquegr said:

Άρα, είναι λογικό, αν όχι να πάρουν κακόβουλο λογισμικό, αλλά ακόμα και προβληματικό λογισμικό, κάτι σαν τους beta testers στα Windows. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Όμως, θέλω να τα λες σωστά τα πράγματα. Ο κώδικας δεν ανέβηκε σε τοποθεσία απο την οποία κατεβάζουν επίσημες ενημερώσεις οι χρήστες, αλλά εκεί που εναποτίθενται οι δοκιμαστικές. Να είσαι καλό παιδί και να παραδέχεσαι την αλήθεια, όπως κάνω κι εγώ.

Μαλλον δεν νοεις να καταλαβεις οτι οι περισσοτεροι χρηστες debian τρεχουν debian testing ή unstable και αυτες οι υποκατηγοριες δεν ειναι κατι πειραματικο. Συνεχιζεις να εκτιθεσαι.

51 minutes ago, uniquegr said:

Δεν καίγομαι με gaming, έχω πιο σοβαρές δουλειές να κάνω.

52 minutes ago, uniquegr said:

αλλά πίνω το καφεδάκι μου στη δουλειά και μινάρω λίγο, you know ).

Το βλεπω ! χαχα

52 minutes ago, uniquegr said:

Το touchpad πάντως, λειτουργεί μια χαρά και στα δύο laptops μου. Αναγνωρίζει ακόμα και τα gestures. Να είμαι τόσο κωλόφαρδος πια, ακόμα και με μηχάνημα κοντά 15ετίας;

Οχι δεν ειναι κωλοφαρδια να εχει συμβατοτητα ενα μηχανημα 15ετιας με το λινουξ. Αυτο σου εξηγω τοση ωρα. Τα χρεπια (>10ετια) , τα παλια hardwares εχουν μεγαλη συμβατοτητα με λινουξ. Με τα καινουργια μηχανημα ειναι το προβλημα. Κατα τα αλλα δεν εισαι ουτε τζαμπατζης , ουτε χρεπολαγνης και συνεχεια μας λες για τα 15ετιας μηχανηματα σου και το πως εξοικονομησες χρηματα.

53 minutes ago, uniquegr said:

Το ίδιο θα σκεφτόταν και για υπολογιστές που δεν έχουν μπαταρία;

Θα σκεφτοταν για την καταναλωση μπαταριας ... για υπολογιστες που δεν εχουν μπαταρια ? *facepalm_emoticon_here*

56 minutes ago, uniquegr said:

Και ειδικά ως προς τον πηγαίο κώδικα του calculator

Mας ζαλισες τον ερωτα με το calculator. Παρε τον κωδικα του λοιπον απο εδω , και πες μας τι καταλαβες !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μαλλον δεν νοεις να καταλαβεις οτι οι περισσοτεροι χρηστες debian τρεχουν debian testing ή unstable και αυτες οι υποκατηγοριες δεν ειναι κατι πειραματικο. Συνεχιζεις να εκτιθεσαι.

Καθόλου δεν εκτίθεμαι. Όταν κάποιος παίζει bleeding edge, γνωρίζει και τις πιθανότητες να πάει κάτι λάθος. Όμως, απο τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η παρουσία του κακόβουλου κώδικα, ακριβώς επειδή όλα είναι ανοιχτού κώδικα, μπορούσε και η κουτσή Μαρία να ανατρέξει σε αυτόν και να δει ιδίοις όμμασι τί έκανε αυτός ο κώδικας και γι'αυτό εντός ολίγων ωρών βρέθηκε η λύση και δόθηκε ενημέρωση του πακέτου. Έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του θέματος, προφανώς.

Το βλεπω ! χαχα

Νομίζεις ότι είπες εξυπνάδα πάλι,ε? Ας είναι, πίστευε ό,τι θέλεις, είπαμε, μια γραμμή στην οθόνη μου είσαι, τίποτα το ιδιαίτερο για να σε πάρω στα σοβαρά.

Οχι δεν ειναι κωλοφαρδια να εχει συμβατοτητα ενα μηχανημα 15ετιας με το λινουξ. Αυτο σου εξηγω τοση ωρα. Τα χρεπια (>10ετια) , τα παλια hardwares εχουν μεγαλη συμβατοτητα με λινουξ. Με τα καινουργια μηχανημα ειναι το προβλημα. Κατα τα αλλα δεν εισαι ουτε τζαμπατζης , ουτε χρεπολαγνης και συνεχεια μας λες για τα 15ετιας μηχανηματα σου και το πως εξοικονομησες χρηματα.

Αφού κάνω τη δουλειά μου μια χαρά, για ποιο λόγο να περάσω σε νεότερο μηχάνημα; Όχι, δεν είμαι χρεπολάγνος αγαπητέ, απλά κατανοώ τις ανάγκες μου και πράττω με βάση αυτές και όχι με βάση τη μανία για αγορές που άλλοι έχουν...

Θα σκεφτοταν για την καταναλωση μπαταριας ... για υπολογιστες που δεν εχουν μπαταρια ? *facepalm_emoticon_here*

Η μούντζα επιστρέφεται γιατί δεν κατάλαβες τί σε ρώτησα. Να στο κάνω λιανά. Εγώ που χρησιμοποιώ linux και στο desktop, χρειάζεται να ασχολούμαι με τη κατανάλωση μπαταρίας; Και πόσο ρεύμα παραπάνω να κάψει ας πούμε το Futro που με το ζόρι σε full φορτίο καίει 25watts, μετρημένα στη πρίζα; ΟΕΟ?

Mας ζαλισες τον ερωτα με το calculator. Παρε τον κωδικα του λοιπον απο εδω , και πες μας τι καταλαβες !!

Τέλεια. Τώρα δώσε μου τον κώδικα για όλες τις εφαρμογές που παρέχονται στα windows και ειδικότερα αυτόν του NtLite. Εδώ για παράδειγμα, σου παραθέτω το λινκ για τον πηγαίο κώδικα του Gimp:

https://www.gimp.org/source/#gimp-source-code

Περιμένω να μου ποστάρεις τον πηγαίο κώδικα του Photoshop.

Επεξ/σία από uniquegr

9 minutes ago, uniquegr said:

Όμως, απο τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η παρουσία του κακόβουλου κώδικα, ακριβώς επειδή όλα είναι ανοιχτού κώδικα, μπορούσε και η κουτσή Μαρία να ανατρέξει σε αυτόν και να δει ιδίοις όμμασι τί έκανε αυτός ο κώδικας και γι'αυτό εντός ολίγων ωρών βρέθηκε η λύση και δόθηκε ενημέρωση του πακέτου. Έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του θέματος, προφανώς.

Η παρουσια του κακοβουλου κωδικα εγινε αντιληπτη κατοπιν εορτης. Το οτι δεν εγινε καποια ζημια καπου δεν εχει να λεει κατι. Την επομενη φορα μπορει να γινει. Τοτε τι δικαιολογια θα εχει η κοινοτητα ? Και οχι η κουτση Μαρια , δεν μπορει να ανατρεξει στον κωδικα. Δεν εχει ολος ο κοσμος προγραμματιστικες γνωσεις. Και οχι , δεν δοθηκε ενημερωση του πακετου. Εγινε downgrade το πακετο αρον αρον και περιμεναν απο τον dev να "καθαρισει" τον κωδικα και να δωσει νεα εκδοση. Και οχι δεν εχουμε διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα. Εγω ξερω τι εγινε με το θεμα και μαλλον εσυ οχι.

12 minutes ago, uniquegr said:

Αφού κάνω τη δουλειά μου μια χαρά, για ποιο λόγο να περάσω σε νεότερο μηχάνημα; Όχι, δεν είμαι χρεπολάγνος αγαπητέ, απλά κατανοώ τις ανάγκες μου και πράττω με βάση αυτές και όχι με βάση τη μανία για αγορές που άλλοι έχουν...

Αυτο ειναι κατι που ενας χρεπολαγνος θα ελεγε. Και με ενα zastava θα εκανε καποιος την δουλεια του. Θα πηγαινε απο το σημειο Α στο σημειο Β. Αυτο δεν παει να πει οτι με ενα καινουργιο αυτοκινητο δεν θα πηγαινε πιο γρηγορα , δεν θα ειχε αεροσακους , κλιματισμο κλπ κλπ. Αρα θα εκανε την δουλεια του καλυτερα , πιο βελτιστα. Καταλαβαινεις τετοιες εννοιες ?

14 minutes ago, uniquegr said:

Εγώ που χρησιμοποιώ linux και στο desktop, χρειάζεται να ασχολούμαι με τη κατανάλωση μπαταρίας;

Δεν γυριζει ο κοσμος γυρω απο σενα. Οταν επιχειρηματολογεις υπερ καποιου πραγματος , πρεπει το επιχειρημα σου να ισχυει σφαιρικα. Στην προκειμενη περιπτωση ειναι σαν να λες "δεν με ενδιαφερει εμενα που δεν εχω hardware accel στον browser , εχω desktop , κλαιν μαιν , δεν με ενδιαφερουν οι υπολοιποι χρηστες που εχουν φορητα , ζητω το λινουξ". Για debate team εισαι , ετοιμος λεμε !!

17 minutes ago, uniquegr said:

Τέλεια. Τώρα δώσε μου τον κώδικα για όλες τις εφαρμογές που παρέχονται στα windows και ειδικότερα αυτόν του NtLite.

Ωπ τι ? Γαργαρα τον εκανες τον κωδικα του calc ? Αφου και η κουτση Μαρια μπορει να δει τον κωδικα του XZ και να καταλαβει τι γινεται , πες μας τι γινεται και στον κωδικα του calculator ? Που και καλα δεν δινει η microsoft. 
Kαι τωρα που την πατησες με το calculator που και καλα δεν εδινε τον κωδικα η MS , ζητας τον κωδικα του ntlite. Και μετα τι αλλο θα ζητησεις ?

Το ntlite το φτιαχνει ενας τυπος και το εμπορευεται. Βγαζει λεφτα απο αυτο. Γιατι να σου δωσει τον κωδικα ? Αν δεν το εμπιστευεσαι το προγραμμα , μην το χρησιμοποιεις. Δεν σε αναγκαζει κανενας. Εσυ την δουλεια σου την προσφερεις αφιλοκερδως ? Αν ναι , πες μας να σε προτιμαμε.

29 minutes ago, uniquegr said:

Περιμένω να μου ποστάρεις τον πηγαίο κώδικα του Photoshop.

Ο,τι εγραψα για το ntlite. Σταματα να εισαι τζαμπατζης στο ονομα της διαφανειας ... και καλα.

• Like 2

9 λεπτά πριν, mphxths είπε

Η παρουσια του κακοβουλου κωδικα εγινε αντιληπτη κατοπιν εορτης. Το οτι δεν εγινε καποια ζημια καπου δεν εχει να λεει κατι. Την επομενη φορα μπορει να γινει. Τοτε τι δικαιολογια θα εχει η κοινοτητα ? Και οχι η κουτση Μαρια , δεν μπορει να ανατρεξει στον κωδικα. Δεν εχει ολος ο κοσμος προγραμματιστικες γνωσεις. Και οχι , δεν δοθηκε ενημερωση του πακετου. Εγινε downgrade το πακετο αρον αρον και περιμεναν απο τον dev να "καθαρισει" τον κωδικα και να δωσει νεα εκδοση. Και οχι δεν εχουμε διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα. Εγω ξερω τι εγινε με το θεμα και μαλλον εσυ οχι.

O κώδικας δεν πέρασε στις κανονικές διανομές, αυτό οφείλεις να το παραδεχτείς. Πέρασε δοκιμαστικά. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και κάποιος έμπιστος του dev δεν μπόρεσε να φτάσει πολύ μακριά, ενώ αναμένονταν αλλαγές στις διαδικασίες που θα του αφαιρούσαν ακόμα και αυτή τη δυνατότητα, οπότε προφανώς γι'αυτό και έκανε βιαστικές κινήσεις.

Η κουτσή Μαρία μπορεί να μην είχε γνώσεις να διαβάσει και να κατανοήσει τον κώδικα, αλλά είχε ακόμα και αυτή δυνατότητα να τον κατεβάσει και να τον διαβάσει. Πόσο μάλλον αυτοί που κλήθηκαν να δώσουν τη λύση.

Πράγματι, έγινε downgrade αρχικά, αν και νομίζω ότι στη συνέχεια δόθηκε ενημέρωση. Δεν έχει τόση πολλή σημασία. Σημασία έχει το γεγονός ότι μέσα σε 5 ώρες είχε πήξει το youtube με videos που ανέλυαν πως λειτουργούσε ακριβώς ο κώδικας, μέχρι και σε ελεγχόμενο περιβάλλον τον έβαλαν να τρέξει και έδειχναν γραμμή προς γραμμή του κώδικα πως λειτουργούσε. Και όχι, δεν ισχύει αυτό που λες ότι δεν ξέρω τί έγινε με το θέμα, γιατί απο τη πρώτη στιγμή παρακολούθησα όλα αυτά τα videos, εσύ μάλλον όχι. :)

9 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αυτο ειναι κατι που ενας χρεπολαγνος θα ελεγε. Και με ενα zastava θα εκανε καποιος την δουλεια του. Θα πηγαινε απο το σημειο Α στο σημειο Β. Αυτο δεν παει να πει οτι με ενα καινουργιο αυτοκινητο δεν θα πηγαινε πιο γρηγορα , δεν θα ειχε αεροσακους , κλιματισμο κλπ κλπ. Αρα θα εκανε την δουλεια του καλυτερα , πιο βελτιστα. Καταλαβαινεις τετοιες εννοιες ?

Δεν είναι το ίδιο πράγμα, γιατί μιλάμε για τις ίδιες ακριβώς εργασίες, με μηχάνημα που στη πραγματικότητα είναι ανώτερο ενός NAS και χωρίς να πληρώσω ούτε ένα σεντ παραπάνω απο όσο διέθεσα για να αγοράσω αρχικά το "χρέπι".

Κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά με ένα NAS που τυχόν έχεις, τρέχω το ίδιο ακριβώς λογισμικό, ενώ έχω και περισσότερο χώρο για δίσκους. Πιάσε με αν μπορείς!

11 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν γυριζει ο κοσμος γυρω απο σενα. Οταν επιχειρηματολογεις υπερ καποιου πραγματος , πρεπει το επιχειρημα σου να ισχυει σφαιρικα. Στην προκειμενη περιπτωση ειναι σαν να λες "δεν με ενδιαφερει εμενα που δεν εχω hardware accel στον browser , εχω desktop , κλαιν μαιν , δεν με ενδιαφερουν οι υπολοιποι χρηστες που εχουν φορητα , ζητω το λινουξ". Για debate team εισαι , ετοιμος λεμε !!

Αναφέρθηκες συγκεκριμένα στη κατανάλωση μπαταρίας. Τώρα βάζεις κι άλλες παραμέτρους. Συνήθης τακτική σου άλλωστε. Κοίτα, ούτε γύρω απο εσένα γυρίζει ο κόσμος, δεν έχουμε όλοι gaming laptops και ουδέποτε είπα ότι το Linux είναι για όλους τους υπολογιστές. Είπα ότι στους δικούς μου υπολογιστές τρέχει άριστα και επειδή είναι αρκετοί, η επιστήμη της στατιστικής λέει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αρκετοί χρήστες που θα δοκιμάσουν το Linux να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

15 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ωπ τι ? Γαργαρα τον εκανες τον κωδικα του calc ? Αφου και η κουτση Μαρια μπορει να δει τον κωδικα του XZ και να καταλαβει τι γινεται , πες μας τι γινεται και στον κωδικα του calculator ? Που και καλα δεν δινει η microsoft. 
Kαι τωρα που την πατησες με το calculator που και καλα δεν εδινε τον κωδικα η MS , ζητας τον κωδικα του ntlite. Και μετα τι αλλο θα ζητησεις ?

Ναι, πιάστηκες απο το calc ( λες και είναι τα μπαλάκια του Πάπα ένα πράγμα ) και δεν μιλάς για την ουσία. Παράθεσέ μου τον κώδικα για όλες τις εφαρμογές που παρέχονται στο περιβάλλον των Windows. Μπορείς; Όχι. Μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο για το περιβάλλον του Linux? Μπορώ. Και είναι κάτι που σου ζήτησα στο ίδιο μήνυμα που ζητούσα και τον κώδικα του calc. Σου ζήτησα τον κώδικα του NtLite υποστηρίζοντας ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τί κάνει στο υπόβαθρο η συγκεκριμένη εφαρμογή, κάτι που θα μπορούσε κάποιος ( ίσως κι εγώ με λίγη ανάγνωση ) να καταλάβαινε αν είχε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα. Και αυτό συνηγορεί υπέρ της διαφάνειας που επικρατεί στο Linux. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, όπως σου είπα και χθες. 

18 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το ntlite το φτιαχνει ενας τυπος και το εμπορευεται. Βγαζει λεφτα απο αυτο. Γιατι να σου δωσει τον κωδικα ? Αν δεν το εμπιστευεσαι το προγραμμα , μην το χρησιμοποιεις. Δεν σε αναγκαζει κανενας. Εσυ την δουλεια σου την προσφερεις αφιλοκερδως ? Αν ναι , πες μας να σε προτιμαμε.

Ακριβώς αυτό σου είπα, δεν το εμπιστεύομαι, δεν το χρησιμοποιώ και αντ'αυτού χρησιμοποιώ script στου οποίου τον κώδικα έχω πρόσβαση, άρα δεν μπορεί να κάνει κάποια ματσακονιά ο dev του. Το'πιασες τώρα;

19 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ο,τι εγραψα για το ntlite. Σταματα να εισαι τζαμπατζης στο ονομα της διαφανειας ... και καλα.

Σταμάτα κι εσύ να είσαι αρλούμπας. Εγώ έχω πρόσβαση στον κώδικα του gimp, όσο κατώτερο κι αν είναι του photoshop. Έχω πρόσβαση στον κώδικα οποιασδήποτε εφαρμογής και του παραμικρού package. Εσύ στα Windows δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα και ΘΕΩΡΕΙΣ / ΕΛΠΙΖΕΙΣ  / ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ ότι όλα σε αυτό το περιβάλλον είναι ρόδινα. Στο ξαναλέω λοιπόν, με τον ανοιχτό κώδικα, ο ουρανός είναι καθαρός και τις αστραπές δεν τις φοβάται. Το θέμα δεν είναι αν μπορώ να κατανοήσω τον κώδικα, αλλά το ότι ο κώδικας είναι διαθέσιμος για να τον διαβάσει οποιοσδήποτε και να δει πως ακριβώς λειτουργεί μια εφαρμογή, τί πόρτες ανοίγει, με ποιον επικοινωνεί. Αλλά οκ, εσείς γουστάρετε ΑΙ να σας παίρνει μάτι και το βρίσκετε και φυσιολογικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mphxths Για να απαντήσω στο ερώτημά σου περί gpu acceleration, εγκατέστησα και έτρεξα το radeontop στο παλιό toshiba laptop μου που διαθέτει αυτήν εδώ τη gpu:

GPU: AMD ATI Radeon R5 M230 / R7 M260DX / Radeon 520/610 Mobile

Χρησιμοποιώ τον Brave και ενώ στο radeontop όλα εμφανίζονται να είναι σε idle κατάσταση, μόλις βάζω να παίξει ένα video, παρατηρείται δραστηριότητα, ανεβοκατεβαίνουν οι μπάρες. Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο να ενεργοποιήσω τη σχετική επιλογή απο τις ρυθμίσεις του brave.

Η ίδια δραστηριότητα παρατηρείται και σε άλλες εφαρμογές που κάνουν χρήση της gpu.

Επεξ/σία από uniquegr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, uniquegr said:

Η κουτσή Μαρία μπορεί να μην είχε γνώσεις να διαβάσει και να κατανοήσει τον κώδικα, αλλά είχε ακόμα και αυτή δυνατότητα να τον κατεβάσει και να τον διαβάσει. Πόσο μάλλον αυτοί που κλήθηκαν να δώσουν τη λύση.

Να τον κατεβασει και να τον διαβασει και ... να μην καταλαβει τιποτα. Ο,τι ναναι πραγματικα. Αυτοι που κληθηκαν να δωσουν λυση οπως ειπαμε ... τον υπνο του δικαιου. Τους ξελασπωσε ο microsoft dev. Πιο ξεφτιλα δεν γινεται.

Αναφέρθηκες συγκεκριμένα στη κατανάλωση μπαταρίας. Τώρα βάζεις κι άλλες παραμέτρους. Συνήθης τακτική σου άλλωστε. Κοίτα, ούτε γύρω απο εσένα γυρίζει ο κόσμος, δεν έχουμε όλοι gaming laptops και ουδέποτε είπα ότι το Linux είναι για όλους τους υπολογιστές. Είπα ότι στους δικούς μου υπολογιστές τρέχει άριστα και επειδή είναι αρκετοί, η επιστήμη της στατιστικής λέει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αρκετοί χρήστες που θα δοκιμάσουν το Linux να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ναι αναφερθηκα συγκεκριμενα στην καταναλωση της μπαταριας , οχι γιατι εγω χρησιμοποιω φορητα , αλλα γιατι μεγαλος αριθμος χρηστων χρησιμοποιει φορητα. Οπως ειπα , δεν γυριζουν ολα γυρω απο σενα. Η επιστημη της στατιστικης λεει οτι τα πισι σου δεν ειναι ικανο στατιστικο δειγμα για να βγει ασφαλες συμπερασμα. Υπαρχουν εκατομμυρια , για να μην πω δισεκατομμυρια πισι στον πλανητη και τα δικα σου πισι δεν ειναι τοσo πολλα που να αποτελουν ασφαλες στατιστικο δειγμα... ο,τι ναναι ειλικρινα.

Ναι, πιάστηκες απο το calc

Εγω πιαστηκα ? Εσυ μας τα ζαλισες με το calc. Και αφου σου λινκαρα τον κωδικα , ζητησες τον κωδικα του ntlite που δεν ειναι καν μερος των windows. Και μετα ζητησες και τον κωδικα του photoshop. Μηπως θες και τα βρακια μας στο τελος ? Τι φαση ? Καταλαβαινεις οτι η εργασια πρεπει να πληρωνεται ? Κανεις δεν σε αναγκαζει να χρησιμοποιεις windows ή ntlite ή photoshop. Κατσε στο λινουξ και στο gimp που περιμενουμε 10 χρονια (τουλαχιστον) για την εκδοση 3 και εχεις μια επιπλαστη αισθηση οτι εισαι ασφαλης μιας και ειναι ανοιχτου κωδικα και ολοι καθε μερα κοιτανε τον κωδικα για παρτι σου ...
Καλη η φιλοσοφια του open source και του τζαμπα , αλλα καντε και κανα donation για να μην σας λενε τζαμπατζηδες. Θα ειχε περισσοτερη αξια η αμπελοφιλοσοφια αυτη αν οντως συνεισφερατε σε open source projects. Ως τοτε ειστε απλα τζαμπατζηδες.

και ΘΕΩΡΕΙΣ / ΕΛΠΙΖΕΙΣ  / ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ ότι όλα σε αυτό το περιβάλλον είναι ρόδινα.

Ετσι νομιζαν και στον κοσμο του λινουξ μεχρι που τους προσγειωσε ανωμαλα το φιασκο του XZ. Το θεμα δεν ειναι αν περασε , που περασε και πως περασε. Το θεμα ειναι οτι δεν το πηραν γραμμη. Και αν δεν υπηρχε ο microsoft dev που το τσιμπησε , και ειχε περασει , τι θα γινοταν ? Και τι αλλα πραγματα μπορει να εχουν περασει και δεν τα εχει παρει κανενας χαμπαρι ? 
Κατσε λοιπον οδηγα το zastava (=linux) μια ζωη και ασε εμας να χαρουμε την mercedes(=windows) και να εχουμε το zastava για παντιλικια στην αυλη ;) 

YΓ : Windows 95 source code εδω , windows xp source code εδω. Aντε να δω τι αλλο θα ζητησεις τωρα.

17 minutes ago, uniquegr said:

Χρησιμοποιώ τον Brave

Κανεις δεν χρησιμοποιει πλεμπο-browser. Αλλα ετσι για να γινει κουβεντα , δοκιμασε τον και με intel καρτα και με nvidia. Τοτε θα εχεις σφαιρικο επιχειρημα. Α , επισης χρησιμοποιησε και chromium , chrome , firefox , ms edge. Σε xorg και σε wayland. Τοτε θα εχεις ακομα πιο σφαιρικο επιχειρημα. Δεν χρησιμοποιει ΟΛΟΣ ο κοσμος ΕΝΑΝ browser και ΜΙΑ καρτα γραφικων.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...