asfodelus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 29 minutes ago, Odyss3us said: δεν ξερω ουτε θελω να ξερω τι οργια κανετε στα ιντερνετς και δε θελετε να αφηνετε ουτε ενα ιχνος... Αν πάντως θέλεις να ξέρεις μπορείς να δεις κάποια γραπτά μου: https://linux-user.gr/u/asfodelus/activity/topics Αν δε σε ενδιαφέρει η ασφάλεια σου, έχω ένα φίλο που δουλεύει σε ένα ραπτάδικο και δεν θέλει ο υπολογιστής να τραβάει φωτογραφίες τις τσόντες του. Ούτε τον τραπεζικό του λογαριασμό εδώ που τα λέμε. Ούτε να επεξεργάζεται μια ΑΙ τις φωτογραφίες των παιδιών του. Αν εσύ θέλεις ΞΑ σου, κάποιοι άλλοι δεν θέλουν όμως θα πρέπει να ξέρεις. Το αν τραβάει φωτογραφίες ο υπολογιστής σου δες εδώ: https://support.microsoft.com/en-us/windows/retrace-your-steps-with-recall-aa03f8a0-a78b-4b3e-b0a1-2eb8ac48701c Και αρχικά η Microsoft το πήρε πίσω γιατί ήταν τρύπιο. Στα τελευταία νέα μπορείς σήμερα να το απενεργοποιήσεις, τουλάχιστον μέχρι κάποιο update να το ενεργοποιήσει πίσω από την πλάτη σου. Αλλά μάντεψε: μπορείς να το απεγκαταστήσεις; Η απάντηση είναι όχι Ένας παλαιοημερολογίτης Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από asfodelus 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, uniquegr said: 1) Σταμάτησα να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ τη συγκεκριμένη εφαρμογή γιατί σκέφτηκα ότι αφού προσθέτει το τόσο απλό στο iso, είναι πανεύκολο να προσθέσει και κάτι άλλο που δεν φαίνεται. 2) Free debloating script δουλεύω αγαπητέ, απλά τρέχω αυτό του Chris Titus. Δεν είπα ποτέ ότι δεν τρέχω scripts επειδή δεν γνωρίζω τον πηγαίο κώδικα του calculator, αλλά ότι εγώ μπορώ να διαβάσω τον κώδικα του εκάστοτε script, εν αντιθέσει με την οποιαδήποτε εφαρμογή της οποίας τον κώδικα δεν έχω στη διάθεσή μου. 3) Μόνο που α) Τα χρέπια δεν λειτουργούν 24/7, αλλά όταν εγώ τα χρειάζομαι, ενεργοποιούνται μέσω wake on lan. β) Τα χρέπια όπως τα αποκαλείς, έχουν περισσότερες δυνατότητες απο ένα τυπικό nas τόσο απο πλευράς επεξεργαστή, όσο και απο πλευράς μνήμης, ενώ έχουν και τη δυνατότητα προσθήκης περιφερειακών, κάρτας γραφικών κ.ο.κ. Όταν εσύ έχεις ένα NAS και τρέχεις torrent σε ένα cage ας πούμε ( και πόσα cages μπορείς να έχεις διαθέσιμα... ), εγώ με ένα κανονικής κλίμακας υπολογιστή μπορώ να τρέξω ακόμα και virtual machines παράλληλα με αυτό του NAS. Πάντως, στο "ρελαντί" τα "χρέπια" μου δεν καίνε πάνω απο 20 βατ έκαστο, άρα τί ακριβώς θέλεις να αποδείξεις; Βάλε μια τρακοσάρα τουλάχιστον για κάθε NAS ( θα έχω τρεις servers σε διαφορετικά σημεία ακολουθώντας το γνωστό κανόνα του ασφαλούς backup ), κάνε τις πράξεις και πες μου πόσα χρόνια περνάω καίγοντας έστω και λίγο παραπάνω ρεύμα απο τρία NAS με τουλάχιστον 300 ευρώ έκαστο. αντιπαρεβαλες οτι ακομα και με debloat script και παλι δεν θα μπορεις να γνωριζεις τον πηγαιο κωδικα του calculator!!! και ρωτω εγω τωρα, ποια αναγκη κανει εναν χρηστη να θελει να γνωριζει τον κωδικα γραμμη προς γραμμη ενος ολοκληρου λειτουργικου; (ρητορικη ερωτηση δεν χρειαζεται απαντηση εχει ηδη απαντηθει στις τοσες σελιδες που εχουν αραδιασει οι γιαχωβαδες...) οσο για τα χρεπια αναφερθηκε ενας Athlon Xp πιο πισω, αυτος με το που πατησεις το κουμπι τραβαει 80Watt απο τη πριζα😂 εχουμε κι εμεις παλια μηχανηματα με διπυρηνους δεκαετιας και ανω, με 3GB ram και τρεχουν μια χαρα Windows 11 debloated μονο που δεν το διατυμπανιζουμε στα φορα ως κατορθωμα 19 minutes ago, asfodelus said: Αν πάντως θέλεις να ξέρεις μπορείς να δεις κάποια γραπτά μου: https://linux-user.gr/u/asfodelus/activity/topics Το αν τραβάει φωτογραφίες ο υπολογιστής σου δες εδώ: https://support.microsoft.com/en-us/windows/retrace-your-steps-with-recall-aa03f8a0-a78b-4b3e-b0a1-2eb8ac48701c Και αρχικά η Microsoft το πήρε πίσω γιατί ήταν τρύπιο. Στα τελευταία νέα μπορείς σήμερα να το απενεργοποιήσεις, τουλάχιστον μέχρι κάποιο update να το ενεργοποιήσει πίσω από την πλάτη σου. Αλλά μάντεψε: μπορείς να το απεγκαταστήσεις; Η απάντηση είναι όχι Ένας παλαιοημερολογίτης εσυ τωρα ο " παλιος" ο "εξυπνος" ο "μυημενος" θες να πεις εμενα τον Windows ασχετο χρηστη οτι καποιος για να παρακολουθησει τη δραστηριοτητα μου στο net πρεπει να τραβαει και να ανεβαζει screenshots... δεν αρκει η ip ανεξαρτητως λειτουργικου.. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 7 minutes ago, Odyss3us said: εσυ τωρα ο " παλιος" ο "εξυπνος" ο "μυημενος" θες να πεις εμενα τον Windows ασχετο χρηστη οτι καποιος για να παρακολουθησει τη δραστηριοτητα μου στο net πρεπει να τραβαει και να ανεβαζει screenshots... δεν αρκει η ip ανεξαρτητως λειτουργικου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, asfodelus said: ενα απο τα απειρα προγραμματακια που κοβουν την παρακολουθηση της κακιας μαικροσοφτ, και συστηνονται απο πιστοποιημενα site πληροφορικης, απο ΙΤs, κλπ. αλλα OXI πρεπει να αλλαξοπιστησουμε για να σωθουμε!😆 Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 8 minutes ago, Odyss3us said: ενα απο τα απειρα προγραμματακια που κοβουν την παρακολουθηση της κακιας μαικροσοφτ, Αφού η Microsoft δεν είναι κακή, και δεν κάνεις όργια στα ιντερνετς, γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα που σήμερα μπορεί να δουλεύει και αύριο όχι; Αν τα Windows είναι μια χαρά γιατί θέλεις προγράμματα deflaot, και δεν πας απλά απο το control Panel των Windows να απενεργοποιήσεις ότι δε θέλεις και μετά να πας στο add/remove programms και να αφαιρέσεις ότι δε χρησιμοποιείς και δε θέλεις να κρατάει απλά χώρο στο δίσκο; Τι δεν μπορείς; Δε σου δίνει το λειτουργικό σου βασικά εργαλεία ώστε να είναι δικός σου ο υπολογιστής που πλήρωσες και δεν αγόρασες; Είπα και παραπάνω, το Linux δεν είναι για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Δεν καλύπτει σήμερα ούτε το 100% των χρηστών, ούτε το 100% των αναγκών. Καλύπτει όμως αρκετά καλά τις ανάγκες πολύ κόσμου. Κάθε λειτουργικό έχει τα καλά του και τα στραβά του. Το θέμα είναι να τα γνωρίζουμε και να κάνουμε μια ορθολογική επιλογή για μας και τις ανάγκες μας. Αφήνω στην κρίση του κοινού για το ποιος είναι ο κολλημένος και ποιος δεν είναι ΥΓ: Είναι προφανές πως δεν έχεις ούτε ιδέα τι είναι το Windows Recall, ούτε μπήκες καν στον κόπο να δεις τι είναι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, asfodelus said: Αφού η Microsoft δεν είναι κακή, και δεν κάνεις όργια στα ιντερνετς, γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα που σήμερα μπορεί να δουλεύει και αύριο όχι; Αν τα Windows είναι μια χαρά γιατί θέλεις προγράμματα deflaot, και δεν πας απλά απο το control Panel των Windows να απενεργοποιήσεις ότι δε θέλεις και μετά να πας στο add/remove programms και να αφαιρέσεις ότι δε χρησιμοποιείς και δε θέλεις να κρατάει απλά χώρο στο δίσκο; Τι δεν μπορείς; Δε σου δίνει το λειτουργικό σου βασικά εργαλεία ώστε να είναι δικός σου ο υπολογιστής που πλήρωσες και δεν αγόρασες; Είπα και παραπάνω, το Linux δεν είναι για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Δεν καλύπτει σήμερα ούτε το 100% των χρηστών, ούτε το 100% των αναγκών. Καλύπτει όμως αρκετά καλά τις ανάγκες πολύ κόσμου. Κάθε λειτουργικό έχει τα καλά του και τα στραβά του. Το θέμα είναι να τα γνωρίζουμε και να κάνουμε μια ορθολογική επιλογή για μας και τις ανάγκες μας. Αφήνω στην κρίση του κοινού για το ποιος είναι ο κολλημένος και ποιος δεν είναι ΥΓ: Είναι προφανές πως δεν έχεις ούτε ιδέα τι είναι το Windows Recall, ούτε μπήκες καν στον κόπο να δεις τι είναι. και manually γινεται, και με scripts και με free προγραμματακια με checkboxes! παρεθεσα την απλουστερη και πλεον πασιγνωστη λυση! μη μου πεις.. στο linux δε γραφεις εντολες ολα γινονται με το mouse και με φωνητικες εντολες! 😆 δυστυχως για εσας τα Windows εχουν τεραστια κοινοτητα και υποστηριξη, οποτε το πιθανοτερο ειναι πρωτα να τιναξει πεταλα το χρεπι που τρεχει μια απο τις μυριες εκδοσεις linux παρα ενα freeware Windows tool τελος, δεν υπαρχει καλο ή κακο ασπρο ή μαυρο παρα μονο στα κεφαλια των πορτα-πορτα ιερομοναχων ιεχωβαδων οι οποιοι γνωριζουν την υψιστη μια και μοναδικη ολοδικη τους αληθεια! 😁 14 minutes ago, asfodelus said: ΥΓ: Είναι προφανές πως δεν έχεις ούτε ιδέα τι είναι το Windows Recall, ούτε μπήκες καν στον κόπο να δεις τι είναι. ειναι με αλλο ονομα το Windows Timeline που ΗΔΗ λειτουργει και στα Windows 10 απο το 2018 by the way αλλα οι γιαχωβαδες παντα ξερουν καλυτερα ... 😁 Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Ακόμα δεν κλειδώθηκε; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Odyss3us said: αι manually γινεται, και με scripts και με free προγραμματακια με checkboxes! παρεθεσα την απλουστερη και πλεον πασιγνωστη λυση! Καθοδήγησε με λοιπόν. Έχω ένα ARM Windows 11. Θέλω να αφαιρέσω προγράμματα που δε χρησιμοποιώ. Πώς θα βγάλω τον Edge, το Microsoft Recall, και να μην μου τα πρήζει με συνδρομητικές υπηρεσίες της Microsoft. Kατα το δυνατόν χωρίς την χρήση τρίτων εργαλείων. Ξέρεις όπως θα έκανα σε μια διανομή Linux πατώντας κάποια κουμπάκια σε ένα gui χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσω τίποτα. Σημειωτέον δεν είναι τακτικός χρήστης των Windows και δεν ξέρω πολλά για αυτά σήμερα. Οπότε πες μου αναλυτικά Επίσης πάω να το εγκαταστήσω και μου ζητάει λογαριασμό στην Microsoft. Πως μπορώ να κάνω εγκατάσταση χωρίς αυτόν; Βεβαιώσου πως οι λύσεις που θα μου δώσεις θα πρέπει να δουλεύουν κατά το δυνατόν από σήμερα μέχρι τα Χριστούγεννα. Extra bonus αν δεν ανοίξεις Windows terminal. 19 minutes ago, Odyss3us said: δυστυχως για εσας τα Windows εχουν τεραστια κοινοτητα και υποστηριξη, οποτε το πιθανοτερο ειναι πρωτα να τιναξει πεταλα το χρεπι που τρεχει μια απο τις μυριες εκδοσεις linux παρα ενα freeware Windows tool Μα το οτι τα Windows έχουν περισσότερους χρήστες, είναι και το θέμα του παρόντος νήματος. Που ο τίτλος του είναι; Αλλά μπορείς να μου δείξεις κάποιο ελληνικό φόρουμ που να ασχολείται αποκλειστικά με Windows να ζητήσω βοήθεια απο άλλους χρήστες αν χρειαστεί; Κάποια σελίδα στο Facebook; Κάποιο κανάλι στο Telegram; H θα πρέπει να πληρώσω σε κάποιον που η λύση του είναι πάντα "Κάνω φορμάτ με 20 ευρώ και μια κονσέρβα γατοτροφής;" Τέλος χρέπι; Ποιο χρέπι το μηχάνημα μου λες χρέπι; Νομίζει πως έχουμε Linux γιατί έχουμε παλιά μηχανήματα; 19 minutes ago, Odyss3us said: μη μου πεις.. στο linux δε γραφεις εντολες ολα γινονται με το mouse και με φωνητικες εντολες! 😆 Με φωνητικές εντολές όχι, αλλά στο Mint δεν θα μπείς σε τερματικό σχεδόν ποτέ, αν δεν θέλεις. 7 minutes ago, becoming_I said: Ακόμα δεν κλειδώθηκε; Κοντά το θέρος ΥΓ: είναι μάλλον προφανές πως απο Windows δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα, αλλά βγάλε με λάθος 21 minutes ago, Odyss3us said: ειναι με αλλο ονομα το Windows Timeline που ΗΔΗ λειτουργει και στα Windows 10 απο το 2018 by the way αλλα οι γιαχωβαδες παντα ξερουν καλυτερα ... 😁 Στο ΥΓ έκανα την πρόβλεψη πως δεν έχεις ιδέα. Με το βίντεο που έβαλες βεβαιώθηκα. Ένας Ιεχωβάς Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από asfodelus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, asfodelus said: Καθοδήγησε με λοιπόν. Έχω ένα ARM Windows 11. Γιατι; για ποιο λογο;;;;;; 🤣🤣🤣 9 minutes ago, asfodelus said: Με φωνητικές εντολές όχι, αλλά στο Mint δεν θα μπείς σε τερματικό σχεδόν ποτέ. ποσες εκδοσεις δοκιμασες -μεχρι τωρα- για να καταληξεις να το πεις αυτο; 😆 Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asfodelus Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, Odyss3us said: Γιατι; για ποιο λογο;;;;;; 🤣🤣🤣 Μα για να δείξεις σε όλους πως είμαι εγώ ο Ιεχωβάς. Να αποδείξεις ότι γίνετε. Τι από τα δυο ισχύει; Η δεν μπορείς ή δεν ξέρεις. Και αυτή είναι ακριβώς μια διαφορά. Η δύναμη της κοινότητας. Σε Linux θα βρεις πάντα κόσμο πρόθυμο να σε βοηθήσει. Ακόμα και να σε πάρει από το χεράκι σε φιλικές σε αρχάριους διανομές. Θα το ξαναπώ Mint. 19 minutes ago, Odyss3us said: ποσες εκδοσεις δοκιμασες -μεχρι τωρα- για να καταληξεις να το πεις αυτο; 😆 Απο κάπου το 1993 που το εγκατέστησα πρώτη φορά αρκετές. Τα τελευταία 10 χρόνια μόνο 2. Δοκιμάζω σε κάποιο VM καμία καινούργια διανομή να δω τι έχει να προσφέρει, αλλά δεν είναι το χόμπι μου. Τον υπολογιστή τον έχω για τη δουλεία μου, τα παιγνίδια μου και για να βοηθάω τον φίλο στα ραπτάδικο του 🤣 , όχι για να δοκιμάζω διανομές ή να κάνω φορμάτ γιατί κάτι χάλασε, κόλλησα ιό, ή με χακάρανε και θέλουν ντιπ-κόιν κάθε τρεις και λίγο. Και ναι το 1993 έκανα σχεδόν αποκλειστική χρήση του τερματικού. Έχουμε αλλάξει χιλιετία. Σήμερα θα διαλέξω τι με βολεύει κάθε φορά. Αν κάνω διαχείριση σε κάποιο server το τερματικό είναι η βέλτιστη λύση. Στον υπολογιστή στο σπίτι κατά τα κέφια. Αν σε ενδιαφέρει περί τερματικού και γιατί υπάρχει ακόμα, ένα παλιότερο μου κείμενο: https://cerebrux.net/2018/08/08/τερματικό-του-linux-γιατί-υπάρχει-ακόμα-κα/ Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από asfodelus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, asfodelus said: Μα για να δείξεις σε όλους πως είμαι εγώ ο Ιεχωβάς. Να αποδείξεις ότι γίνετε. Τι από τα δυο ισχύει; Η δεν μπορείς ή δεν ξέρεις. Και αυτή είναι ακριβώς μια διαφορά. Η δύναμη της κοινότητας. Σε Linux θα βρεις πάντα κόσμο πρόθυμο να σε βοηθήσει. Ακόμα και να σε πάρει από το χεράκι σε φιλικές σε αρχάριους διανομές. Θα το ξαναπώ Mint. φυσικα η απαντηση σου δεν ηταν για να αποδειξεις ποσο "καλος ή κακος" γιαχωβας εισαι.. ηταν εξισου προβοκατορικη με την αρχικη σου ερωτηση.. και αφορμη για να ξεκινησεις παλι το κηρυγμα... και τις ιστοριες απο την κρυπτη... τα Windows Arm ερχονται κουμπωμενα πανω σε συγκεκριμενο hardware, και για να το πηρες σιγουρα θα εχεις τους λογους σου, και σιγουρα οχι για να τρεχεις dual boot με linux ή Arm μεσω linux Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, asfodelus said: Όχι αλλά θα νοιώθω με βάσει και τους υπολογισμούς σου, αν τους δεχτούμε, 19/20 *100% προστατευμένος. 1/20*100% = 5% 2 hours ago, asfodelus said: Επίσης θα έχω ένα λειτουργικό που θα έχω τον έλεγχο. Ενω το να μην εχεις τον ελεγχο του hardware σου ειναι καλυτερο ? Γιατι αυτο ειναι ουσιαστικα οταν μερος του hardware δεν λειτουργει ή υπολειτουργει λογω ελλειψη υποστηριξης ή σωστων drivers. 2 hours ago, uniquegr said: Σου προτείνω να ανοίξεις κανένα video στο youtube ή να ψάξεις καλύτερα την ιστορία σε αντίστοιχες αναρτήσεις του διαδικτύου. Επηρεάστηκαν συγκεκριμένες υποκατηγορίες μερικών distros επειδή αυτές ( οι υποκατηγορίες ) παίρνουν ό,τι νεότερο υπάρχει. Και όχι, δεν μπήκε ο κώδικας στα αποθετήρια ως επίσημη κυκλοφορία, μην επιμένεις. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να το ψάξω για λογαριασμό σου και να σου παραθέσω αποδεικτικά στοιχεία, δεν έχω τόσο χρόνο διαθέσιμο ( βλέπεις, δεν είμαι no lifer ). Eγω που ειμαι no lifer λοιπον εψαξα και δες τι εγινε στο debian εδω. Πες τωρα την καραμελιτσα ... υποκατηγοριες του debian οχι το ιδιο το debian. Κανεις δεν ασχολειται με το debian stable. Ολοι τρεχουν ειτε testing ειτε unstable. Και αυτες οι "υποκατηγοριες" επληγησαν. 2 hours ago, uniquegr said: Να πας στα Windows 10 για όσο καιρό τους απομένουν και μετά να αλλάξεις μηχάνημα για να μπορείς να εγκαταστήσεις Windows11. Και όλα αυτά για μια απλή χρήση, πλοήγηση στο διαδίκτυο, youtube και καμιά ταινία. Ουάου. Για να σου απαντήσω ευθέως, ναι, μια πολύ καλή εναλλακτική των Windows 7 ειδικά για κάποιον που τον εξυπηρετούσαν τα Win7, είναι το Linux. Windows 11 εχουν εγκατασταθει και σε core2duo με 4γιγα ραμ. Μια χαρα για απλη χρηση και πλοηγηση στο διαδικτυο , ΥΤ και καμμια ταινια. Θες να το παμε και παραπερα , μιας και εισαι hackah guru. Ας παει σε windows 10/11 ltsc. Πιο απλο απο το να στηνει VMs και να κανει gpu passthrough. 2 hours ago, uniquegr said: Όμως, κάθε άλλο παρά τζαμπατζής είμαι. Kαι μετα απο αυτην την βαρυγδουπη δηλωση , αναφερεις οτι εχεις δυο μηχανηματα με λινουξ , web εφαρμογη για παραστατικα , και γενικοτερα ξεσκονισες τα παταρια να χρησιμοποιησεις ο,τι ειχες διαθεσιμο. Ασε τα περι value for money. Ειναι εννοια που μαλλον δεν καταλαβαινεις τι σημαινει. 2 hours ago, uniquegr said: Ο απλός / μέσος χρήστης δεν έχει ασχοληθεί με την εγκατάσταση του λειτουργικού, ενώ όταν του προκύψει πρόβλημα, θα πάει σε τεχνικό. Αυτός ο χρήστης λοιπόν, που δεν θα ασχοληθεί με την εγκατάσταση ούτε το troubleshooting και που κάνει συγκεκριμένες απλές δουλειές με τον υπολογιστή του, δεν πρόκειται να δυσκολευτεί με τη χρήση του linux αφού στη πράξη χρησιμοποιεί μόνο τις εφαρμογές, οι οποίες θα είναι ίδιες ή πανομοιότυπες. Καλό είναι να μιλάμε για το ίδιο επίπεδο χρήστη και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν. Το ιδιες απο το πανομοιοτυπες ειναι πολυς δρομος. Και δεν αλλαζει ο αλλος ετσι απλα συνηθειες. Ετσι επειδη λειπει κατι απο το λινουξ και καποιοι εχετε συμβιβαστει με κατι ... πανομοιοτυπο. 2 hours ago, uniquegr said: Τόσα χρόνια μας παρακολουθούσε η Microsoft, δεν είναι κάτι νέο. Τόσα χρόνια γνωρίζαμε όλοι για την ύπαρξη του Linux, αλλά παράλληλα ακούγαμε και τις φήμες που με ευλάβεια αναμασάτε ακόμα και στις μέρες μας περί δήθεν προβληματικού λειτουργικού, περί δήθεν ασυμβατότητας και άλλα χαριτωμένα. Η διαφορά λοιπόν με τα τόσα χρόνια πριν κατά τα οποία μας παρακολουθεί η Microsoft, είναι ότι το Linux έχει ωριμάσει. Όσο για το σχόλιό μου σχετικά με τα virtual machines, είναι μια πρότασή μου για κάποιον που θέλει να χρησιμοποιεί linux, που τον ικανοποιεί όπως με ικανοποιεί, αλλά είναι δεμένος με τη Microsoft λόγω εφαρμογών που παρέχονται μόνο στο περιβάλλον των windows. Δεν ευσταθεί δηλαδή αυτό που λέγεται ότι δεν υπάρχουν λύσεις, αν κάποιος είναι αποφασισμένος, μπορεί να βρει εναλλακτικές. Και σιγά το δύσκολο για κάποιον που θέλει να μελετήσει για 2-3 ώρες την ημέρα και να πειραματιστεί, το να στήσει virtual machine με εκχώρηση πόρων. Μη τρελαθούμε κιόλας. Εχεις λαλησει ή τι φαση ? Το λινουξ εχει ωριμασει αλλα ακομα περιμενουμε το year of the linux desktop. Εχει δρομο μπροστα του. Ακομα και αυτο που περιγραφεις περι VMs και εκχωρηση πορων , για να το πουμε πιο ωμα gpu passthrough , αυτη ειναι η ουσια που συζηταμε , γινεται μονο απο κατι virt-manager και εφοσον το επιτρεπει και το hardware. Eλα να κανεις gpu passthrough στην nvidia του gaming laptop μου , που ειναι σε optimus συνδεση. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο νομιζεις. Το οτι ετυχε να εχεις συμβατο hardware για αυτο που θες να κανεις δεν σημαινει οτι αυτο που προτεινεις θα δουλεψει σε ολους. Συγκεντρωσου λιγο. 2 hours ago, uniquegr said: Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω HP εκτυπωτη, οπότε εδώ πάω πάσο. Το desktop pc μου με i5 10ης γενιάς, RX580 κλπ, μια χαρά τρέχει Linux, αν και δεν έχω ασχοληθεί με τα όσα περιγράφεις. Μήπως δεν πρόκειται να ασχοληθεί ούτε ο "απλός" χρήστης; Και μήπως έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις απο τα συστήματά σου τα οποία σε οδηγούν σε επιλογές που μπορεί πράγματι να είναι είτε μη συμβατές είτε δύσκολες στη παραμετροποίηση με το Linux? Δηλαδή, μήπως μπλέκουμε τον standard χρήστη με αυτόν που ζητά κάτι συγκεκριμένο...? Μήπως δηλαδή ξεφεύγουμε απο το νόημα της συζήτησης...? Η πλακα ειναι οτι μαλλον νομιζεις οτι τα βγαζω απο το μυαλο μου και δεν εχω ασχοληθει και δεν εχω φαει το σκατο στην μαπα. Αυτη την στιγμη στο δωματιο μου , εχω 4 εκτυπωτες , δυο εκ των οποιων ειναι HP. H HP εχει linux drivers σχεδον για ολα τα μοντελα. Οι αλλες μαρκες τον υπνο του δικαιου. Για εναν cannon που ειχα/εχω , ειχα κατσει και ειχα πακεταρει ο ιδιος τον driver για το archlinux. Tετοια καταντια. Και οχι , δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο τα συστηματα μου. Οσες φορες εχω περασει λινουξ στο gaming laptop μου , τα μισα υποσυστηματα γεμιζουν τα logs με errors και υπολειτουργουν και τα αλλα μισα αντε πες οτι λειτουργουν. Το touchpad για παραδειγμα ootb δεν λειτουργει στο linux. Θελει χειροκινητες ρυθμισεις. Ειναι δηλ ιδιαιτερη απαιτηση να δουλεψει το touchpad ? Να μιλησω για την optimus nvidia καρτα ? Πληρωσα πριν 6-7 χρονια κοντα 9 κατοσταρικα για αυτο το φορητο και να εχω τα μισα υποσυστηματα να μην λειτουργουν ? Οχι ρε φιλε δεν το δεχομαι , μονο και μονο για την επανασταση του λινουξ. 2 hours ago, uniquegr said: Όχι ότι δεν έχω πρόβλημα, δεν γνωρίζω καν τη κατάσταση. Άρα, τί πιστεύεις ότι θα σκεφτόταν ο απλός χρήστης...? Θα σκεφτοταν , γιατι τελειωνει η μπαταρια πιο γρηγορα στο λινουξ απο ο,τι στα windows ? Που να παει το μυαλο του οτι οταν αναπαραγει ΥΤ βιντεο χωρις hardware accel , φορτωνεται ο επεξεργαστης , περισσοτερα watts και περισσοτερη καταναλωση μπαταριας ... ? Ψιλα γραμματα , τι να λεμε τωρα. 2 hours ago, uniquegr said: Όσο για το show off του desktop μου, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να δείξω, άρα δεν καταλαβαίνω που το πας. Δεν καταλαβες γιατι το εγραψα. Ειπες οτι δεν εισαι χρεπολαγνης. Ωραια λοιπον , ειπα , αφου δεν εισαι χρεπολαγνης , δειξε μας το desktop σου που τρεχει λινουξ , να δουμε αν ειναι χρεπι ή οχι ... Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από mphxths 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Odyss3us είπε ειτε εισαι εντελως ασχετος ή απλα προβοκατορας, ουτε ενα κομμα απο τα παραπανω δεν ισχυει δεν ξερω ουτε θελω να ξερω τι οργια κανετε στα ιντερνετς και δε θελετε να αφηνετε ουτε ενα ιχνος... συνηθως επαναλαμβανομενη μανιοκαταδιωξη παυει να ειναι συμπτωση... Ωχ ωχ ωχ...💥 Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από rhtoras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) οι τυποι θελουν να μας πεισουν οτι διαλεγουν μια απο τις 33.000 υπερτελειες διανομες και δεν αλλαζουν ουτε το wallpaper για παραμετροποιηση, ποσο υπεργαματη ακουγεται μια τετοια ιστορια; 😄 Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου από Odyss3us 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 17 minutes ago, Odyss3us said: οι τυποι θελουν να μας πουν οτι διαλεγουν μια απο τις 33.000 υπερτελειες διανομες και δεν αλλαζουν ουτε το wallpaper για παραμετροποιηση, ποσο υπεργαματη ακουγεται μια τετοια ιστορια; 😄 Εγω παντα αλλαζω wallpaper στο Archlinux μου σε κατι του στυλ "i use arch btw" 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα