Προς το περιεχόμενο

Το Linux καταγράφει ιστορικό υψηλό με μερίδιο αγοράς 4,44% στους επιτραπέζιους υπολογιστές

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Νομίζεις. Κάτσε να ενσωματωθεί στα σχολεία και θα δεις για πότε θα φτάσει το 10-15%. Ήδη κάποιες χώρες μεταβαίνουν σε λινουξ οσον αφορά το δημόσιο και τα σχολεία. Και η παλιά καραμέλα "η μετάβαση κοστίζει γιατί πρέπει να εκπαιδευτούν" σταματάει να ισχύει αφού όλα web applications είναι σήμερα.

Οι διαδραστικοί πίνακες ΔΕΝ λειτουργούν σε Linux, ούτε και τα διαδραστικά προγράμματα των βιβλίων (ούτε με Wine), δυστυχώς. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που το ζητάω συνεχόμενα, και η απάντηση είναι πάντα κάθετα αρνητική, καθώς δεν υπάρχει λόγος, όπως λένε. Στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, που είναι το αντικείμενό μου, κάθε αρχείο που καλούμαστε ή χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε είναι της τελευταίας έκδοσης του Microsoft Office, και όταν τα ανοίγουμε με LibreOffice ή Google Docs, καταστρέφεται εντελώς το layout. Είναι έτσι διαμορφωμένο όλο το σύστημα, που αν δεν έχεις βασικά προγράμματα που τρέχουν μόνο σε Windows, απλώς δεν μπορείς να εργαστείς σωστά ή δεν μπορείς να εργαστείς καθόλου.

To άλλο δράμα είναι με το videoconferencing. Generic drivers των webcam που οδηγούν σε σαφέστατα υποδεέστερη ανάλυση, κακές εκδόσεις των Zoom και Skype ειδικά αν είσαι host, πολύ κακός ήχος, ειδικά με το Mint που πρέπει να κλείνεις το ένα κανάλι του μικροφώνου και δεν έχεις στερεοφωνικό ήχο. Επίσης, εξωτερικό παίζει πολύ το WhatsApp όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα το Viber. Όσοι ξέρω, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών από πανεπιστήμια, χρησιμοποιούν το WhatsApp για κλήσεις με εικόνα και ήχο. Άρα εγώ που πρέπει να τους μιλάω 6-7 φορές την ημέρα, αναγκαστικά χρησιμοποιώ Windows. Ένα τυχαίο παράδειγμα είναι αυτό.

Όλα αυτά τα γράφω ως χρήστης Linux εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς μόνο στο σπίτι μου και στο προσωπικό μου laptop.

1 ώρα πριν, xampo_s είπε

Και office 365 δωρεάν μέσω browser με έναν λογαριασμό Microsoft 

Με τις μισές λειτουργίες όμως. 

6 ώρες πριν, for4 είπε

Ο ΟΑΕΔ έχει linux mint πάντως. Η εφορία έως πρόσφατα είχε millenium με αυτοκολλητάκι ATHENS 2004 πάνω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν ανεβαίνει το ποσοστό των χρηστών δεν είναι τίποτα από όλα αυτά που είπατε και είπα και εγώ πιο πριν.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έρχονται προεγκατεστημένα στα pc των πελατών. Η πλειοψηφία στα συστήματα τους δεν πειράζει τίποτα ούτε αυτό το mcafee που χει λήξει το δωρεάν τρίμηνο και αναβοσβήνει στην γωνία και πετάει ένα παράθυρο ανά μισή ώρα. Απλά το αγνοεί. Αυτούς αν τους πούλαγες το ίδιο μηχάνημα με mint δεν θα καταλαβαίναν καν την διαφορά. Αρκεί να έπαιζε τα προγράμματα που θέλουν. Αλλά αν το πούλαγαν ενσωματωμένο οι κατασκευαστές θα έρχονταν και τα προγράμματα.

Ποιος ΟΑΕΔ έχει Mint; Windows έχουν τα τερματικά τους.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, stivaks72 είπε

Και για πείτε τώρα οι λινουξάδες. 

Για αδύναμο laptopάκι, καθημερινή ερασιτεχνική χρήση, ποια διανομή βάζουμε;

Παιχνίδια δεν παίζουμε, υπόψιν. 

Σε λαπτοπ του 2009 με core duo και 4 Gb ram και ssd, εχω τρεξει τα παντα και κανενα δεν ειπε οχι. Αν ειναι πιο καινουργιο το δικο σου, βαλε ο.τι σου αρεσει, θα το τρεξει μια χαρα. Αν δεν εχεις προηγουμενη εμπειρια, γνωμη μου ειναι να ξεκινησεις με kubuntu, που μοιαζει πολυ με windows 10 στην εμφανιση (αλλα πανευκολα μπορεις να το κανεις να μοιαζει με ο,τι θελεις) και θα βρεις απειρη βοηθεια για καθε θεμα που μπορει να προκυψει. Λιγο ελαφρυτερο ειναι το xubuntu, που θα σου θυμισει xp.  Το ubuntu θυμιζει καπως mac os και ειναι ελαφρως βαρυτερο. Και τα τρια στο δικο μου αρχαιο λαπτοπ χρειαζονται κατω απο 1 GB ram.  

Συνοψιζοντας, διαλεξε κατι ubuntοειδες για την υποστηριξη και ομορφο για να χαιρεσαι να το δουλευεις. Αργοτερα αν εχεις ορεξη πειραματιζεσαι και με αλλα

• Like 1

5 ώρες πριν, stivaks72 είπε

Και για πείτε τώρα οι λινουξάδες. 

Για αδύναμο laptopάκι, καθημερινή ερασιτεχνική χρήση, ποια διανομή βάζουμε;

Παιχνίδια δεν παίζουμε, υπόψιν. 

Αν είναι εντελώς αδύναμο, Lubuntu.

• Thanks 1

Από το 2010 έως το 2023 τα πεθερικά μου με χρήση παλιού δικού μου hardware καλά την βγάλανε

9 χρόνια με ένα athlon XP 2600+ 32bit 2gb memory και ubuntu 32bit

4 χρόνια με athlon x2 250 2 gb memory και ubuntu 64bit

To τελευταίο εξάμηνο τους έδωσα laptop intel 6ης γενιάς και προσωρινά έχουν windows 10

Σε κανά χρόνο Linux στο laptop τους και άγιος ο θεός!

Μια χαρά κάνουν surfing και συνδέονται στο ΙΚΑ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να κάνουν τη δουλειά τους με το linux

Μη τρελαθούμε τελείως!

Απλά είναι κρίμα για surfing να χρειαζόμαστε windows 10 και 11 στους υπολογιστές μας!

Στο thinkpad x230 που έχω για λαπτοπ προσωπικό θα προσπαθήσω να βάλω windows 11 χωρίς tpm κάποια στιγμή αλλά αν κλείσουν τη δυνατότητα θα του βάλω linux

22 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Ποιος ΟΑΕΔ έχει Mint; Windows έχουν τα τερματικά τους.

Σε τοπικό υποκατάστημα τα τερματικά τους παίζουν με mint, το έχω δει live.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xampo_s είπε

Και office 365 δωρεάν μέσω browser με έναν λογαριασμό Microsoft 

και τι ακριβώς δουλειά μπορείς να κάνεις εσύ μέσω browser? καμία εργασία το πολύ!!!

αυτές δεν είναι σοβαρές λύσεις για κάποιον που δουλεύει όλοι μέρα σε excel και word?, και μιλάω σαν χρήστης linux εδώ και πολλά χρόνια.

Επεξ/σία από airmaik
  • Like 1

3 λεπτά πριν, for4 είπε

Σε τοπικό υποκατάστημα τα τερματικά τους παίζουν με mint, το έχω δει live.

Λοιπόν, έχεις δίκιο, αλλά δεν πρέπει να ισχύει σε όλα τα υποκαταστήματα. 

https://opensource.ellak.gr/2019/06/26/o-oaed-ante-portas-tou-anichtou-logismikou/

5 λεπτά πριν, airmaik είπε

και τι ακριβώς δουλειά μπορείς να κάνεις εσύ μέσω browser? καμία εργασία το πολύ!!!

αυτές δεν είναι σοβαρές λύσεις για κάποιον που δουλεύει όλοι μέρα σε excel και word, και μιλάω σαν χρήστης linux εδώ και πολλά χρόνια.

Ακριβώς. Σχεδόν τίποτα. Όταν μιλάμε για σοβαρή δουλειά, ακόμα είναι απαραίτητα τα Windows. Αν έβγαινε το Office σε κανονική έκδοση για Linux, θα άλλαζαν πάρα πολλά πράγματα πιστεύω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

Το systemd χρησιμοποιείται σε ΟΛΕΣ τις μεγάλες διανομές, debian, red hat, SUSE, arch και σε όλα τα μεγάλα παράγωγα τους που αποτελούν το 99% της χρήσης και υπάρχει λόγος, είναι ένα εξαιρετικό σύστημα logging, service management και πολλών άλλων που δεκαετίες βγάζαμε πολύποδα στο έντερο με αναθεματισμένα init scripts και βλακείες τύπου pmount για να συνδέσεις ένα αναθεματισμένο usb stick. Λειτουργίες που βέβαια τα κανονικά desktop OS έχουν δεκαετίες, launchd το Mac OS και event logger/services κτλ σε Windows

Άμα ακούτε κάποιον να βρίζει το systemd μιλάτε όχι με την ΚΝΕ των υπολογιστών που είπε κάποιος παραπάνω αλλά με χοτζαϊκό μαοϊκό τροτσκιστή της μ-λ ΟΑΚΚΕ Μ-Λ

Δε θα είδες πόσος κόσμος βρήκε το σχόλιο μου κομπλέ και ήρθες να πεις τα δικά σου. Θες και εδώ να ακούσεις γεγονότα επί του θέματος ?

Πάμε. Για αρχή άσε την ΚΝΕ απέξω. Άκου ΟΑΚΚΕ "μλ" δηλαδή ασφαληταριό κανονικό. 

Στα του linux. Το logging που λες στο systemD είναι υπό τη μορφή binary κάτι που θεωρητικά είναι πιο εύκολο αλλά στην πράξη είναι πολύ επικίνδυνο και δημιουργεί κενά ασφαλείας. Αλλά ας μην ανοίξουμε ένα θέμα που θα φέρει διαμάχες. Είπα αυτά που είναι αλήθειες ο κόσμος θα κρίνει και θα δει.

Πάντως όλες οι μεγάλες διανομές δεν υιοθετούν αυτό που λες εσύ. Το gentoo έχει openrc, το slackware έχει sysVinit ή ότι θες, το void runit, το Debian έχει και sysVinit και runit όπου οι δύο πιο γνωστές διανομές του mx και antix χρησιμοποιούν αυτά. Το puppy linux έχει πάλι rc scripts και είναι ασύμβατο με το systemD. Το alpine η πιο γνωστή διανομή musl και #1 για containers έχει openrc και τέλος ακόμα και το batocera η #1 διανομή για retro gaming χρησιμοποιεί sysVinit το οποίο χρησιμοποιεί και το pclinuxos μια από τις παλιές και πολύ μεγάλες διανομές. Επίσης ο δημιουργός του Debian έφυγε μόλις ήρθε το systemD και τράβηξε για open indiana ενώ ο #1 μετά από αυτόν ο Bruce Perens χρησιμοποιεί το Devuan (debian χωρίς systemD) που όπως λέει είναι πολύ καλύτερα φτιαγμένο.

Τώρα στο διαταύτα. Δε θα γίνει μπάχαλο και αυτό το θέμα. Ασχολησου καλύτερα με τον ντιπιτζι (θα ξαναπαρκάρει?) και άσε τα init.

Οι χρήστες ζητάνε κάτι φρέσκο, κάτι γρήγορο και ασφαλές χωρίς μεγάλη κατανάλωση πόρων. Δηλαδή nosystemD.

Τους έδωσα προτάσεις τις αξιολόγησαν θετικά. Και ήρθες τώρα να το κάνεις Κούγκι.

Ας μην το χαλάσουμε άλλο. Ειναι κρίμα να μην ακουστεί ο αντιλογος μου.

Επεξ/σία από rhtoras

Δεν χαλάει τίποτα, επισημαίνω ότι η άποψη σου είναι ούτε 5% μέσα στο 4,44% του linux, εξ ου και οι διασπάσεις της διάσπασης α λα ΚΚΕ μ-λ. Το 99% των διανομών και πιο σημαντικά οι βασικές 4 που είναι βάση όλων των άλλων χρησιμοποιούν systemd γιατί πολύ απλά είναι καλύτερο, ο μέσος χρήστης στην αναζήτηση του για κάτι εναλλακτικό από Windows δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξει με υποδιαιρέσεις υποπεριπτώσεων του 0,5%, θα πάει στις βασικές σταθερές και δοκιμασμένες ubuntu, mint για να έχει μια καλή πρώτη εμπειρία και να μην το εγκαταλείψει με τη μία. Α και εννοείται τα FUD για το systemd δεν ισχύουν, systemd τρέχει και το rpi με ελάχιστα resources και footprint

Άκου εκεί init script εν έτει 2024, δεν φτάνει όλα τα άλλα high level θέματα με software, games, office κτλ που έχει ένας πρωτάρης, "α έχεις χρησιμοποιήσει μόνο Windows, πάρε link να στήσεις i3 wm σε arch με sysvinit χωρίς gui installer να κάνεις τα partition με fdisk, δεν είναι τίποτα". Σοβαρέψου επιτέλους

• Like 3
  • Haha 1

22 minutes ago, angmar said:

@mphxths@asfodelus@imitheos Εδώ ο ρήτορας δίνει συμβουλές για επιλογή διανομής σε αρχάριους.

Ναι , μαλλον δεν του αρεσουν οι δεκαδικοι αριθμοι και θελει να στρογγυλοποιησει το 4.44% στο ... 4% :) 

• Confused 1

ο λόγος που πρέπει να καταστραφεί ένα συστημα που λειτουργεί (windows) και να ανακάλυψουμε ξανα τον τρόχο με κάποιο άλλο ποιος είναι;

για να κανουμε επανάσταση;

αν τα πραγματα ερθουν τούμπα και το linux παει ας πούμε 65%, θα αποκτήσει κι αυτό πιθανότατα τις ίδιες παθογενειες των windows. Το hate θα παει σύννεφο, εδώ τσακωνονται μεταξύ τους οι λινουξαδες για τις διανομές τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, angmar said:

@mphxths@asfodelus@imitheos Εδώ ο ρήτορας δίνει συμβουλές για επιλογή διανομής σε αρχάριους.

Διάβασα το παρατσούκλι Μλ ΟΑΚΚΕ μλ που του έδωσαν και θυμήθηκα τον συγχωρεμένο τον Τζιμάκο που έλεγε "πάρτε ένα ριζοσπάστη. και του 70 να είναι δεν πειράζει, τα ίδια γράφει με τώρα". Πολύ πετυχημένο παρατσούκλι. Και αυτός καρμπόν μηνύματα παντού. blah blah antix blah blah refracta, κάτω το systemd.

Έχω αντι-επιχειρηματολογήσει δεκάδες φορές στα μηνύματά του και έχω ήδη δύο φορές πρήξει τους moderators του λινουξ υπο-φόρουμ και έχω αναφέρει μηνύματά του. Δεν μπορώ να κάνω κάθε φορά αυτό.

Edit: Το GNOME είχε βάλει για πρόεδρο του board μια τύπισσα που δήλωνε shaman και καθάριζε αύρες με βοτάνια και σαπούνια. Τις προάλλες την έδιωξε και ζητάει άτομα να κάνουν αίτηση για πρόεδρος. Τέτοιος παπάτζας που είναι και ο rhtoras, να τον προτείνουμε για πρόεδρο, να μην ασχολείται με το φόρουμ. Το GNOME είναι δεμένο με το systemd οπότε μπορεί να έχει σαν πλάνο να το αλλάξει αυτό και να απεμπλοκάρει το gnome από το systemd.

Επεξ/σία από imitheos
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, somt said:

ο λόγος που πρέπει να καταστραφεί ένα συστημα που λειτουργεί (windows) και να ανακάλυψουμε ξανα τον τρόχο με κάποιο άλλο ποιος είναι;

Δεν καταστρεφεται τιποτα. Ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι. Ο ενας των windows , που ολα λειτουργουν ομορφα και ωραια , μεχρι να αρχιζουμε να πληρωνουμε τιποτα συνδρομες ή να εχουμε ενα κουτσο απο features λειτουργικο γιατι το πισι μας δεν μπορει να χρησιμοποιησει τα υπολοιπα features , γιατι ειμαστε χρεπολαγνες και δεν βαζουμε το χερι μας στην τσεπη να παρουμε καινουργιο ...
και ενας του λινουξ , ανοιχτο λογισμικο , τον λες και κοσμο των τζαμπατζηδων , που ειναι αυτονοητο για καποιον αγνωστο λογο οτι ολα πρεπει να ειναι ανοιχτα και δωρεαν και να μην πληρωνεται ο κοπος και χρονος κανενος και η ελλειψη δυνατοτητων ή τα ερασιτεχνικως φτιαγμενα πραγματα κανουν το λειτουργικο τοσο ελαφρυ που ειναι η χαρα των χρεπολαγνων (στο χωριο μου τους λεμε τσιπηδες).

54 minutes ago, somt said:

αν τα πραγματα ερθουν τούμπα και το linux παει ας πούμε 65%, θα αποκτήσει κι αυτό πιθανότατα τις ίδιες παθογενειες των windows.

Πολυ πιθανο , γιατι για να φτασει σε τετοιο ποσοστο , πρεπει οι διανομες να στηριχθουν απο εταιριες , οπως γινεται ηδη με καποιες. Και αν γινει αυτο , δεν θα διαφερουν και πολυ σε λογικη οι διανομες απο τα windows/macos.

Επεξ/σία από mphxths
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Το είχε υιοθετήσει το Μόναχο επί συγκεκριμένης κυβέρνησης κάπου στο 2012 - 14. Κάποια στιγμή, λόγω αλλαγής δημάρχου και της μεταφοράς των γραφείων της MS στο Μόναχο ξαναγύρισε στα Windows αλλά τώρα ξαναγυρνάει στο linux. Το Μόναχο είχε φτιάξει την δική του distro, την LiMux. Το κρατίδιο τoy Schleswig Hollstein στην Γερμανία γυρίζει σε linux  και LibreOffice για λόγους όχι οικονομίας αλλά Digital Sovereigntity. Με λίγα λόγια παρατάνε τα windows επειδή δεν θέλουν να μαζεύει τα δεδομένα των πολιτών τους η MS. Επίσης η Γαλλική χωροφυλακή (Gendarmerie) το χει γυρίσει σε linux με την δικιά τους Distro επίσης, την GendBuntu. Για να λεμε την αλήθεια. Αυτή την στιγμή εάν ΔΕΝ έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή που απαιτεί Windows για την λειτουργία της, και με δεδομένο ότι πλεόν οι περισσότερες εφαρμογές ευρείας χρήσης δουλεύουν με WebUI, η μετάβαση σε Linux για μεγάλους οργανισμούς είναι πολύ εύκολη. Προσωπικά μετά από 18 χρόνια σε θέσεις sysadmin βλέπω ότι στο μοναδικό σημείο που εξακολουθεί να υπερέχει η MS σε σχέση με το Linux και έχει ένα προϊόν που αξίζει είναι το Active Directory στο κομμάτι που αφορά τις πολιτικές ασφαλείας οι οποίες διευκολύνουν πάρα πολύ τον Admin και από όσο έχω δει δεν υπάρχει αντίστοιχο στο Linux. Ισως και κάποια πιο Niche κομμάτια όπως τα federated services κλπ αλλά αυτά δεν είναι σε τόσο ευρεία χρήση από όσο μπορώ να ξέρω τουλάχιστον. Πάντως αν δεις αυτό  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_adopters θα δεις ότι διεθνώς υπάρχει υιοθέτηση του Linux σε δημόσιους και μεγάλους οργανισμούς. 

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ευχαριστώ που τις ανέφερες. Είχα ξεχάσει ποιο ήταν αυτό το κρατίδιο που είχε προσπαθήσει να βάλει linux το 2012, αλλά δεν γνώριζα και τις νέες εξελίξεις της ιστορίας. Θετικό ότι ξεκινάνε σιγά σιγά να υιοθετούν οι υπηρεσίες άλλων κρατών λύσεις με linux. 

5 ώρες πριν, rhtoras είπε

Οι επιλογές σου είναι ΜΟΝΟ nosystemD 

Ωραία θα βάλεις κανονικό linux...

Επιλογή πρώτη:

Antix - Στα συν ο εύκολος installer, το μεγάλο community και η ευκολία των πολλών προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Στα πλην ότι χρησιμοποιεί γραφικά περιβάλλοντα που είναι ίσως δύσχρηστα για έναν απλό χρήστη. Τα έχουν κάνει εύκολα αλλά δεν έχουν την ευκολία άλλων διανομών. Ισχύει ότι και στο debian ok περίπου. Θα συνιστούσα την έκδοση με runit init system. Πάει σφαίρα. 

Void linux - Θα σου πούνε ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Θα σου πω. Trust me. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Υπάρχουν κ;ι πιο δύσκολα. Αλλά οκ είναι πολύ καλό. Σταθερό και γρήγορο επέλεξε την έκδοση με xfce. Στο voidbuilds.xyz το έχουν απλοποιήσει αρκετά. Έλα 230mb ram xfce δε θα βρεις αλλού. Είναι rolling έχει όλα τα τελευταία πακέτα αλλά είναι και σταθερό.

Puppy Linux - Αν είναι spare μηχάνημα δηλαδή δε θα δουλέψεις ιδιαίτερα μπορείς να βάλεις το puppy linux. Έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά λειτουργεί διαφορετικά από τις περισσότερες διανομές linux. Έχει πολλές εφαρμογές έτοιμες ήδη οπότε δε θα χρειαστεί να κάνεις update σύντομα. Τρέχει από τη ram καθιστόντας το ιδανικό για παμπάλαια pc.

Refracta - Η χρυσή τομή. Ελαφρύ. Εύχρηστο. Εύκολο. Μεγάλο community καθώς βασίζεται στο Devuan (ότι και το debian). Έχει πολύ πράγμα αν θες να βάλεις. Έχει ήδη κάποιες εφαρμογές. Υπάρχει και έκδοση 32 bit όπως και στις προαναφερθείσες διανομές. Δεν έχει τα πιο καινούρια πακέτα αλλά μην ανησυχείς. Αν δε σου αρέσει το look μη φοβάσαι. xfce-look.org και έγινες (ισχύει για όσες έχουν xfce).

Το puppy απο οτι ειχα ψάξει πριν κανένα χρόνο, είναι έκδοση που έχει να βγει καινούργια από τα μέσα του 2000, κάπου 2006. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη για νέο χρήστη, αλλά αν μιλάμε για αρχαίο μηχάνημα που αλλά νεώτερα distro δεν δουλεύουν εκεί, αποτελεί μια επιλογή. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...