zahos147 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 12 hours ago, cpc464 said: Πόσο παλιό?,εγώ το έτρεξα σε fx 6300 και ήταν μια χαρά. Έχει xp αυτό θυμάμαι μόνο. Θα το ψάξω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Νομίζεις. Κάτσε να ενσωματωθεί στα σχολεία και θα δεις για πότε θα φτάσει το 10-15%. Ήδη κάποιες χώρες μεταβαίνουν σε λινουξ οσον αφορά το δημόσιο και τα σχολεία. Και η παλιά καραμέλα "η μετάβαση κοστίζει γιατί πρέπει να εκπαιδευτούν" σταματάει να ισχύει αφού όλα web applications είναι σήμερα. Δεν είναι το "Web applications" αλλά ότι είναι ψέμα εξ' αρχής. Οι βασικές λειτουργίες που πρέπει να κάνει ένας χρήστης όπως για παράδειγμα να ανοίξει τον φυλλομετρητή του, είναι εντελώς απλή ανεξαρτήτως desktop enviroment. Ένας λίγο πιο προχωρημένος χρήστης δεν θα δυσκολευτεί με τις συντομεύσεις καθώς οι περισσότερες όπως το Atl+Tab ή Ctrl+A λειτουργούν ακριβώς το ίδιο και εκεί. Αν μιλάμε για χρήστες σε επίπεδο ITs σίγουρα θα χρειαστεί κάποια εκπαίδευση γιατί μιλάμε για διαφορετική φιλοσοφία στο λειτουργικό με διαφορετική λογική όσον αφορά τους χρήστες, τα groups, τα δικαιώματα στα αρχεία. Δεν είναι όμως όλοι οι χρήστες ITs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
for4 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Ο ΟΑΕΔ έχει linux mint πάντως. Η εφορία έως πρόσφατα είχε millenium με αυτοκολλητάκι ATHENS 2004 πάνω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν ανεβαίνει το ποσοστό των χρηστών δεν είναι τίποτα από όλα αυτά που είπατε και είπα και εγώ πιο πριν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έρχονται προεγκατεστημένα στα pc των πελατών. Η πλειοψηφία στα συστήματα τους δεν πειράζει τίποτα ούτε αυτό το mcafee που χει λήξει το δωρεάν τρίμηνο και αναβοσβήνει στην γωνία και πετάει ένα παράθυρο ανά μισή ώρα. Απλά το αγνοεί. Αυτούς αν τους πούλαγες το ίδιο μηχάνημα με mint δεν θα καταλαβαίναν καν την διαφορά. Αρκεί να έπαιζε τα προγράμματα που θέλουν. Αλλά αν το πούλαγαν ενσωματωμένο οι κατασκευαστές θα έρχονταν και τα προγράμματα. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 17 ώρες πριν, zahos147 είπε Δεν έχω δουλέψει ποτέ. Δεν ξέρω δεν με τράβηξε να το δοκιμάσω. Έχουμε κάποιους εδώ που δουλεύουν να μας πουν γιατί υπάρχει κόσμος που το προτιμάει σαν λειτουργικό; Γιατί, αν δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές που απαιτούν να έχεις MacOS ή windows, κάνεις τη δουλειά σου εξίσου γρήγορα ( αν όχι πιο γρήγορα ), δωρεάν και με υπολογιστές παλιότερης γενιάς χωρίς να χρειάζεται να υποκύψεις στις τρελές απαιτήσεις των άλλων για αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο. Εγώ ξεκίνησα να χρησιμοποιώ linux γιατί δεν είχα αγοράσει με τιμολόγιο το κλειδί των windows και επειδή χρησιμοποιώ το laptop στον επαγγελματικό μου χώρο, φοβήθηκα το πρόστιμο σε ενδεχόμενο έλεγχο. Στην αρχή μου φάνηκε παράξενο ( έβαλα ubuntu )και το παράτησα. Μετά απο κανένα εξάμηνο το ξαναδοκίμασα με Mint και εντυπωσιάστηκα. Πλέον έχω mint στο λαπτοπ και το desktop μου ( dual boot με windows στο desktop ) και gentoo στο htpc μου, ενώ σκοπεύω να περάσω gentoo και στο desktop μου. 17 ώρες πριν, BertaJourdan είπε Ενας υπολογιστης στο σπιτι που το θες μονο για τα συνηθισμενα μια χαρα το κανεις και με ενα λινουξ. Οποτε ναι, γιατι να μην ανεβει το ποσοστο. Γιατί, οι χρήστες φοβούνται να το δοκιμάσουν ακούγοντας τις κοτσάνες που λένε κάποιοι αυτόκλητοι gurus των υπολογιστών περί δήθεν ασυμβατότητας, δυσκολίας και συχνών κρασαρισμάτων. Α! Ακούνε και τη παπάτζα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές και ψαρώνουν, ενώ αν τους στήσεις linux και τους βάλεις να κάνουν ό,τι κάνουν και στον windows υπολογιστή ( web browsing, υπολογιστικά φύλλα, άντε και λίγη ερασιτεχνική επεξεργασία φωτογραφίας ) δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά. Ειδικά δε οι web based εφαρμογές, δεν εξαρτώνται απο το λειτουργικό οπότε εκεί και αν δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κάποιος στα windows. 17 ώρες πριν, amigagr είπε μην τα λετε ετσι αποτομα αυτα ρε παιδια, θα παθουμε κανα εμφραγμα. το linux επιασε 4.44%! ουτε εξωγηινοι να κατεβαιναν δεν θα χοροπηδουσατε τοσο. κοψτε κατι... 16 ώρες πριν, Odyss3us είπε αμα ειναι να φυγει καποιος απο τα Windows για τους λογους που αναφερθηκαν (αν και υπαρχουν προγραμματακια που καθοριζουν τι θες να τρεχει και τι οχι και να φερεις τα Windows στα μετρα σου) γιατι να ξοδεψει καποιος πολυτιμο χρονο και να πειραματιστει με τις δεκαδες διανομες linux, και να μη κανει το ιδιο εκτενεστερα και ευκολοτερα με διαφορα WIM tools που ριπαρουν το Windows iso και κυριολεκτικα του αλλαζεις τα φωτα, φτιαχνοντας ενα παναλαφρο custom iso με τους drivers που εσυ θελεις, τις γλωσσες που θελεις, τα services που θελεις και πολλα αλλα χωρις να αλλαξεις καν περιβαλλον και συμβατοτητα με εφαρμογες; 16 ώρες πριν, mayrhKaltsa είπε Έχε χάρη που πολλοί χρειαζόμαστε τα Adobe προγράμματα και το MS Office αλλιώς θα είχαμε φύγει προ πολλού από τα Windows. Και όχι, δε θα κατεβάσω το Open Office και το Libre Office, ευχαριστώ. Επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ Adobe προγράμματα, προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου με dual boot, αλλά σύντομα θα εγκατασταθούν τα windows σε virtual machine με gpu passthrough ( το έχω δοκιμάσει ήδη με μια RX580, λειτουργεί πολύ καλά αλλά τώρα ετοιμάζω αποκλειστικό server γι'αυτή τη δουλειά ). Λύσεις υπάρχουν αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου και να απαγκιστρωθείς της Microsoft. 16 ώρες πριν, ZoReN είπε Δε νομίζω να είναι λόγος αυτός για ένα μέσο χρήστη να πάει σε Linux. Εδώ τρέχουν ακόμα τα 7 Ναι, αλλά στο linux έχεις λιγότερες έως καθόλου τρύπες ασφαλείας εν αντιθέσει με τα win 7 που δεν υποστηρίζονται πλέον, άρα είναι σαν να προσκαλείς τον hacker να σου κάνει ντου και να στα κάνει όλα μαντάρα. Εκτώς αν είσαι πίσω απο ένα πολύ καλά ρυθμισμένο firewall και πάλι υπό προϋποθέσεις. 12 ώρες πριν, nepomuk είπε Λινουξ; Ποιο απ'ολα; Δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Αυτό είναι το άλυτο μέγα θέμα. Ξεκινάς με τις βασικές διανομές ( mint, ubuntu ) και συνεχίζεις - αν το επιθυμείς - μετά με τις πιο εξεζητημένες για να φέρεις το σύστημα στα μέτρα σου. Εγώ έχω πάει απο το ένα άκρο στο άλλο, παίζω με mint καθημερινά, αλλά χρησιμοποιώ και gentoo, καθώς και alpine. Το mint το έχω για τη καθημερινή μου χρήση, το gentoo το έχω βάλει σε μηχάνημα χαμηλών επιδόσεων για να εκμεταλλευτώ στο έπακρον τις δυνατότητές του ( τρέχει kodi ως επί το πλείστον ) και το alpine το χρησιμοποιώ στον samba file server μου και θα το χρησιμοποιήσω και σαν λειτουργικό για τους zero clients που ετοιμάζω ( pxe boot με την εικόνα του alpine και μέσω spice θα συνδέομαι με τα vm's που θα τρέχουν στον server μου, άρα θέλω ένα minimal λειτουργικό που να μη καταναλώνει πολλούς πόρους, να μη πιάνει πολύ χώρο και να φορτώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ). Εν ολίγοις λοιπόν, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι λάθος να ασχολούμαστε με το πόσο πολλές διανομές υπάρχουν. Η σωστή προσέγγιση - πάντα κατά τη γνώμη μου - είναι να εντοπίσουμε τις ανάγκες μας και ΤΟΤΕ να ψάξουμε και να βρούμε τη διανομή που τις καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο και στη συνέχεια να παραμετροποιήσουμε τη διανομή για να έρθει πλήρως στα γούστα μας. 4 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stivaks72 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Και για πείτε τώρα οι λινουξάδες. Για αδύναμο laptopάκι, καθημερινή ερασιτεχνική χρήση, ποια διανομή βάζουμε; Παιχνίδια δεν παίζουμε, υπόψιν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Σε ένα παλιό Toshiba με AMD A6-6310 ( τετραπύρηνο με 1.8GHz ταχύτητα και 2.4GHz turbo ) και 8Gb ram, παίζω άνετα με Linux Mint. Βλέπω 1080p youtube, πλοηγούμαι στο διαδίκτυο, τρέχει kodi άνετα και έχω εγκαταστήσει libreoffice. Είναι το laptop απο το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή. Μπορείς να δοκιμάσεις και alpine linux με xfce4, αλλά θέλει να ασχοληθείς μαζί του για να περάσεις όλες τις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν ( μαζί και το xfce4, όχι ότι είναι δύσκολη υπόθεση ). Σίγουρα δεν είναι straight forward όπως το mint ας πούμε. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πέρασα linux σ'αυτό το laptop καθαρά για τη πλάκα επειδή καθόταν για κάτι χρόνια στη βιβλιοθήκη και τελικά έγινε το μηχάνημα με το οποίο κάνω τη περισσότερη δουλειά καθημερινά ( έχω και ένα με i5 8ης γενιάς, αλλά στη δουλειά έχω το -πιο- παλιό ). Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι επειδή το έβαλα σε λειτουργία προσωρινά, δεν έχω βάλει ακόμα μόνιμο δίσκο και έτσι ο δίσκος του συστήματος παίζει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο υπολογιστές, με διαφορετικούς επεξεργαστές ( amd & intel ) και δεν κάνει κιχ. Απλά μπουτάρει και στα δύο. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από uniquegr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sirparis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 19 ώρες πριν, cpc464 είπε Δοκίμασε με linux mint σε virtual machine, ωραίο user interface και ενσωματωμένες εφαρμογές, αλλά δεν είναι για gaming, τρέχει σφαίρα ακόμα και σε παλιά μηχανήματα. Τι γινεται αν εισαι εταιρεία και τρέχουν όλα σε μηχανήματα Windows??????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, sirparis είπε Τι γινεται αν εισαι εταιρεία και τρέχουν όλα σε μηχανήματα Windows??????? Αν ενδιαφέρεσαι για το linux, το εγκαθιστάς στον προσωπικό σου υπολογιστή. Οι εταιρείες που έχουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία απαιτούν windows, είπαμε ότι εξαιρούνται, εκεί είναι ( σχεδόν ) μονόδρομος τα windows. Είπαμε να ασχοληθούμε με κάτι πιο ενδιαφέρον και πιο αποδοτικό, όχι να το κάνουμε ψυχαναγκασμό! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
torgar Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Αν μπορουσα να εχω full driver support στο Linux για καρτες ηχου (δυστυχως οι περισσοτερες δεν αναγνοριζονται) το ειχα κανει κυριο λειτουργικο χθες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rhtoras Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, stivaks72 είπε Και για πείτε τώρα οι λινουξάδες. Για αδύναμο laptopάκι, καθημερινή ερασιτεχνική χρήση, ποια διανομή βάζουμε; Παιχνίδια δεν παίζουμε, υπόψιν. Οι επιλογές σου είναι ΜΟΝΟ nosystemD Ωραία θα βάλεις κανονικό linux... Επιλογή πρώτη: Antix - Στα συν ο εύκολος installer, το μεγάλο community και η ευκολία των πολλών προεγκατεστημένων εφαρμογών. Στα πλην ότι χρησιμοποιεί γραφικά περιβάλλοντα που είναι ίσως δύσχρηστα για έναν απλό χρήστη. Τα έχουν κάνει εύκολα αλλά δεν έχουν την ευκολία άλλων διανομών. Ισχύει ότι και στο debian ok περίπου. Θα συνιστούσα την έκδοση με runit init system. Πάει σφαίρα. Void linux - Θα σου πούνε ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Θα σου πω. Trust me. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Υπάρχουν κ;ι πιο δύσκολα. Αλλά οκ είναι πολύ καλό. Σταθερό και γρήγορο επέλεξε την έκδοση με xfce. Στο voidbuilds.xyz το έχουν απλοποιήσει αρκετά. Έλα 230mb ram xfce δε θα βρεις αλλού. Είναι rolling έχει όλα τα τελευταία πακέτα αλλά είναι και σταθερό. Puppy Linux - Αν είναι spare μηχάνημα δηλαδή δε θα δουλέψεις ιδιαίτερα μπορείς να βάλεις το puppy linux. Έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά λειτουργεί διαφορετικά από τις περισσότερες διανομές linux. Έχει πολλές εφαρμογές έτοιμες ήδη οπότε δε θα χρειαστεί να κάνεις update σύντομα. Τρέχει από τη ram καθιστόντας το ιδανικό για παμπάλαια pc. Refracta - Η χρυσή τομή. Ελαφρύ. Εύχρηστο. Εύκολο. Μεγάλο community καθώς βασίζεται στο Devuan (ότι και το debian). Έχει πολύ πράγμα αν θες να βάλεις. Έχει ήδη κάποιες εφαρμογές. Υπάρχει και έκδοση 32 bit όπως και στις προαναφερθείσες διανομές. Δεν έχει τα πιο καινούρια πακέτα αλλά μην ανησυχείς. Αν δε σου αρέσει το look μη φοβάσαι. xfce-look.org και έγινες (ισχύει για όσες έχουν xfce). 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν ειναι καθόλου εύκολο. Το είχε επιχειρήσει μια χώρα, η νομίζω κάποιες περιφέρειες μιας χώρας όχι ολόκληρη, αλλά εγκατέλειψε το project λόγω προβλημάτων. Το είχε υιοθετήσει το Μόναχο επί συγκεκριμένης κυβέρνησης κάπου στο 2012 - 14. Κάποια στιγμή, λόγω αλλαγής δημάρχου και της μεταφοράς των γραφείων της MS στο Μόναχο ξαναγύρισε στα Windows αλλά τώρα ξαναγυρνάει στο linux. Το Μόναχο είχε φτιάξει την δική του distro, την LiMux. Το κρατίδιο τoy Schleswig Hollstein στην Γερμανία γυρίζει σε linux και LibreOffice για λόγους όχι οικονομίας αλλά Digital Sovereigntity. Με λίγα λόγια παρατάνε τα windows επειδή δεν θέλουν να μαζεύει τα δεδομένα των πολιτών τους η MS. Επίσης η Γαλλική χωροφυλακή (Gendarmerie) το χει γυρίσει σε linux με την δικιά τους Distro επίσης, την GendBuntu. Για να λεμε την αλήθεια. Αυτή την στιγμή εάν ΔΕΝ έχεις κάποια πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή που απαιτεί Windows για την λειτουργία της, και με δεδομένο ότι πλεόν οι περισσότερες εφαρμογές ευρείας χρήσης δουλεύουν με WebUI, η μετάβαση σε Linux για μεγάλους οργανισμούς είναι πολύ εύκολη. Προσωπικά μετά από 18 χρόνια σε θέσεις sysadmin βλέπω ότι στο μοναδικό σημείο που εξακολουθεί να υπερέχει η MS σε σχέση με το Linux και έχει ένα προϊόν που αξίζει είναι το Active Directory στο κομμάτι που αφορά τις πολιτικές ασφαλείας οι οποίες διευκολύνουν πάρα πολύ τον Admin και από όσο έχω δει δεν υπάρχει αντίστοιχο στο Linux. Ισως και κάποια πιο Niche κομμάτια όπως τα federated services κλπ αλλά αυτά δεν είναι σε τόσο ευρεία χρήση από όσο μπορώ να ξέρω τουλάχιστον. Πάντως αν δεις αυτό https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_adopters θα δεις ότι διεθνώς υπάρχει υιοθέτηση του Linux σε δημόσιους και μεγάλους οργανισμούς. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stivaks72 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, rhtoras είπε Οι επιλογές σου είναι ΜΟΝΟ nosystemD Ωραία θα βάλεις κανονικό linux... Επιλογή πρώτη: Antix - Στα συν ο εύκολος installer, το μεγάλο community και η ευκολία των πολλών προεγκατεστημένων εφαρμογών. Στα πλην ότι χρησιμοποιεί γραφικά περιβάλλοντα που είναι ίσως δύσχρηστα για έναν απλό χρήστη. Τα έχουν κάνει εύκολα αλλά δεν έχουν την ευκολία άλλων διανομών. Ισχύει ότι και στο debian ok περίπου. Θα συνιστούσα την έκδοση με runit init system. Πάει σφαίρα. Void linux - Θα σου πούνε ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Θα σου πω. Trust me. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Υπάρχουν κ;ι πιο δύσκολα. Αλλά οκ είναι πολύ καλό. Σταθερό και γρήγορο επέλεξε την έκδοση με xfce. Στο voidbuilds.xyz το έχουν απλοποιήσει αρκετά. Έλα 230mb ram xfce δε θα βρεις αλλού. Είναι rolling έχει όλα τα τελευταία πακέτα αλλά είναι και σταθερό. Puppy Linux - Αν είναι spare μηχάνημα δηλαδή δε θα δουλέψεις ιδιαίτερα μπορείς να βάλεις το puppy linux. Έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές αλλά λειτουργεί διαφορετικά από τις περισσότερες διανομές linux. Έχει πολλές εφαρμογές έτοιμες ήδη οπότε δε θα χρειαστεί να κάνεις update σύντομα. Τρέχει από τη ram καθιστόντας το ιδανικό για παμπάλαια pc. Refracta - Η χρυσή τομή. Ελαφρύ. Εύχρηστο. Εύκολο. Μεγάλο community καθώς βασίζεται στο Devuan (ότι και το debian). Έχει πολύ πράγμα αν θες να βάλεις. Έχει ήδη κάποιες εφαρμογές. Υπάρχει και έκδοση 32 bit όπως και στις προαναφερθείσες διανομές. Δεν έχει τα πιο καινούρια πακέτα αλλά μην ανησυχείς. Αν δε σου αρέσει το look μη φοβάσαι. xfce-look.org και έγινες (ισχύει για όσες έχουν xfce). Εξαιρετικό ποστ. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Βοήθησες πραγματικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xampo_s Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 15 ώρες πριν, mpregos είπε Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος που δεν έχει αντικειμενικές δυσκολίες να τρέξει προγράμματα όπως και παιχνίδια, δεν τρέχει Linux. Η πλειοψηφία χρησιμοποιεί έναν browser και αυτά περί office είναι @@ μαντολες.με ένα Gmail έχεις office suite. Καλά όλοι ξέρουμε την αλήθεια, και είναι πολλά τα λεφτά και τα συμβόλαια αλλά... Τα windows πάντως είναι το λιγότερο τραγικά και αργά πολύ αργά πολύ αργά όμως Και office 365 δωρεάν μέσω browser με έναν λογαριασμό Microsoft Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 22 hours ago, rhtoras said: γιατί βασίζεται στο ubuntu και έχει κάτι που λέγεται systemD Παλιά το είχαν χακάρει κι όλας. Καλώς ήρθατε στο αληθινό linux. Το systemd χρησιμοποιείται σε ΟΛΕΣ τις μεγάλες διανομές, debian, red hat, SUSE, arch και σε όλα τα μεγάλα παράγωγα τους που αποτελούν το 99% της χρήσης και υπάρχει λόγος, είναι ένα εξαιρετικό σύστημα logging, service management και πολλών άλλων που δεκαετίες βγάζαμε πολύποδα στο έντερο με αναθεματισμένα init scripts και βλακείες τύπου pmount για να συνδέσεις ένα αναθεματισμένο usb stick. Λειτουργίες που βέβαια τα κανονικά desktop OS έχουν δεκαετίες, launchd το Mac OS και event logger/services κτλ σε Windows Άμα ακούτε κάποιον να βρίζει το systemd μιλάτε όχι με την ΚΝΕ των υπολογιστών που είπε κάποιος παραπάνω αλλά με χοτζαϊκό μαοϊκό τροτσκιστή της μ-λ ΟΑΚΚΕ Μ-Λ Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από Hacker?pcs 4 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BertaJourdan Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε ....της μ-λ ΟΑΚΚΕ Μ-Λ Αυτο με εστειλε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα