Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..πως μπορώ να κάνω ανώνυμη καταγγελία σε έναν εργοδότη ή εταιρία τέλως πάντων.. δουλεύει κάποιος γνωστός μου που ενώ παίρνει ταμείο ανεργίας συνεχίσει και δουλεύει μαύρα..

• Haha 2
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Brashida είπε

Καλησπέρα..πως μπορώ να κάνω ανώνυμη καταγγελία σε έναν εργοδότη ή εταιρία τέλως πάντων.. δουλεύει κάποιος γνωστός μου που ενώ παίρνει ταμείο ανεργίας συνεχίσει και δουλεύει μαύρα..

Να ηταν ο μονος....

το 100% των μακροχρονια ανεργων, ειναι μακροχρονια μαυροι εργαζομενοι.

• Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Brashida είπε

Και γιατι να μην κανεις καταγγελια τον "γνωστο" σου. 

turntables GIF

Μα εγω νομιζα οτι οι μισθωτοι ειναι σωστοι...

• Like 5
Δημοσ.
17 minutes ago, Vstromrider said:

Να ηταν ο μονος....

το 100% των μακροχρονια ανεργων, ειναι μακροχρονια μαυροι εργαζομενοι.

So what?

Επίδομα ανεργίας δικαιούνται το πρώτο 12μηνο μόνο.

22 minutes ago, Brashida said:

Δεν έχεις τίποτα πιο σοβαρό να ασχοληθείς;

• Like 5
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μα εγω νομιζα οτι οι μισθωτοι ειναι σωστοι...

Δηλαδή δεν είναι; Τόσο καιρό ζούσαμε σε πλάνη; Άλλα μας λέγανε στο θέμα με τους ταξιτζήδες και τους ΕΕ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, sleepychris said:

Παιδιά να το ξεκαθαρίσω ο συγκεκριμένος επειδή είναι γνωστός Μ δεν σημαίνει ότι είμαι Ρουφ ή ότι άλλο είπατε...το αφεντικό τ στερεί δουλειά από άτομο(νέα άτομα για την ακρίβεια)λόγω του ότι θέλει να ναι μονοπώλιο και έχει πάρει τον γνωστό Μ που ο άνθρωπος αυτός δεν μιλάει ενώ θέλει να φύγει από κει...γι'αυτό τον λόγο και μόνο θα το κάνω... Βέβαια επειδή δεν γνωρίζετε λεπτομερείς το πώς θα γίνει και ποιος θα μπλέξει....Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες ας μπούνε οι αρμόδιοι... ρώτησα πώς γίνεται..Αν δεν θέλει κάποιος να απαντήσει σοβαρά ας κλείσει τον θέμα...Δεν χρειάζονται περιττά πράγματα και χαζομάρες ☺️

Επεξ/σία από Brashida
  • Haha 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, christakos07 είπε

So what?

Επίδομα ανεργίας δικαιούνται το πρώτο 12μηνο μόνο.

δεν ξερεις πως δουλευει η εστιαση μαλλον

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Brashida είπε

Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

1. Ο γνωστός σου να θέλει να γίνει αυτό που ζητάς (ανώνυμη καταγγελία). τότε γιατί δεν την κάνει ο ίδιος;

2. Ο γνωστός σου να μη θέλει να γίνει αυτό που ζητάς (ανώνυμη καταγγελία). τότε , γιατί θες να κάνεις κάτι κόντρα σε αυτό που θέλει ο γνωστός σου;

6 ώρες πριν, Brashida είπε

Παιδιά να το ξεκαθαρίσω ο συγκεκριμένος επειδή είναι γνωστός Μ δεν σημαίνει ότι είμαι Ρουφ ή ότι άλλο είπατε...το αφεντικό τ στερεί δουλειά από άτομο(νέα άτομα για την ακρίβεια)λόγω του ότι θέλει να ναι μονοπώλιο και έχει πάρει τον γνωστό Μ που ο άνθρωπος αυτός δεν μιλάει ενώ θέλει να φύγει από κει...γι'αυτό τον λόγο και μόνο θα το κάνω... Βέβαια επειδή δεν γνωρίζετε λεπτομερείς το πώς θα γίνει και ποιος θα μπλέξει....Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες ας μπούνε οι αρμόδιοι... ρώτησα πώς γίνεται..Αν δεν θέλει κάποιος να απαντήσει σοβαρά ας κλείσει τον θέμα...Δεν χρειάζονται περιττά πράγματα και χαζομάρες ☺️

Στη σενάριο που περιγραφεις υπάρχουν 2 "κλέφτες" / Μ.

1. Ο εργοδότης

2. Ο γνωστός σου

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Brashida είπε

που ο άνθρωπος αυτός δεν μιλάει ενώ θέλει να φύγει από κει

Αφού λες ότι δουλεύει μαύρα, που σημαίνει πως ο εργοδότης ούτε του έχει κάνει σύμβαση, ούτε του κολλάει ένσημα ούτε τίποτα. Αν θέλει να φύγει γιατί απλά δεν σηκώνεται να φύγει; Τι θα του κάνει ο εργοδότης; Θα τον απολύσει; Αφού ούτε καν δεν έχει προσληφθεί, πως θα τον απολύσει κιόλας;

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 9
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αν θέλει να φύγει γιατί απλά δεν σηκώνεται να φύγει;

Τον έχει κλειδωμένο και δεμένο με αλυσίδες

• Haha 18
Δημοσ.

μπορει πιθανοτατα να δουλευει καποιο χρονικο διαστημα στην συγκεκριμενη επιχειριση με κανονικη προσληψη (εποχιακα) και οταν ληγει η συμβαση του εξακολουθει να μενει με "μαυρα" και ταμειο ανεργιας μεχρι να ξαναγινει η νεα προσληψη την επομενη σαιζον.

Δημοσ.

Εαν καποιος ειναι σε επιδότηση ανεργιας και πιασει δουλεια συνεχιζει να παιρνει τα μισα για τους υπολοιπους μηνες επιδοτησης το ξερει ο φιλος σου ?

Λεγεται επιδομα εργασιας και δημιουργηθηκε για αυτον το λογο.

Περισσοτερα εδω https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/epidoma-ergasias-paratase-epidomatos-anergias

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Brashida είπε

Απλα παρε τηλεφωνο η στειλε εδω https://www.hli.gov.gr/ergasiakes-scheseis/ergazomenoi-ergasiakes-scheseis/katangelia2/katangelia-2/

Δημοσ.

και το ΚΕΠΕΑ θα μπορούσε να βοηθησει ( www.kepea.gr ) αλλά ετσι όπως τα διαβάζω ειναι πολύ "γκρι" η κατάσταση.

Είσαι σίγουρος οτι μπορείς να κάνεις καταγγελία χωρίς να μπλέξει ο "φίλος" σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...