Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Για 2 νεροχελώνες που έχω 1+ έτους, θα παραγγείλω να μου κατασκευάσουν σε pet shop ενυδρείο 60x40x35(ύψος)cm. Ψάχνω όμως το έπιπλο που θα κάτσει το ενυδρείο. Έχω κολλήσει σε αυτό και δεν μπορώ να προχωρήσω στην παραγγελία του ενυδρείου. Δεδομένου ότι με 20εκ νερο θα έχω περίπου 50lit νερό+το βάρος του ενυδρείου χρειάζομαι κάτι στιβαρό για αυτό το βάρος. Τα έτοιμα έπιπλα για ενυδρείο είναι ακριβά και δεν έχουν βάθος πάνω από 35εκ για μήκος περίπου 60-70εκ. Ψάχνω και άλλες λύσεις όπως έπιπλο tv από μασιφ ξυλο αλλά τα οικονομικά δεν έχουν καλές κριτικές. Καμία ιδέα?? Ιδανικά κάτω από 50€. Το ύψος 40-50εκ περίπου. Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Εδω είσαι. https://www.ikea.gr/proioda/alex-monada-apothikeysis-36x70-cm/70563765/

Το εχω για ενυδρειο ψαριων, 60lt εδω και ένα χρόνο και χρησιμοποιω το ντουλάπι για τα παρελκόμενα. Tip: εκανα μια τρυπα με ποτηροτρυπανο στην πισω πλευρα για να περάσω μεσα στο ντουλάπι ενα πολυπριζο και να δωσω ρευμα σε λαμπα, φίλτρο και θερμαντήρα ωστε να μην εχω πολλα καλωδια απεξω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, bikey77 είπε

Εδω είσαι. https://www.ikea.gr/proioda/alex-monada-apothikeysis-36x70-cm/70563765/

Το εχω για ενυδρειο ψαριων, 60lt εδω και ένα χρόνο και χρησιμοποιω το ντουλάπι για τα παρελκόμενα. Tip: εκανα μια τρυπα με ποτηροτρυπανο στην πισω πλευρα για να περάσω μεσα στο ντουλάπι ενα πολυπριζο και να δωσω ρευμα σε λαμπα, φίλτρο και θερμαντήρα ωστε να μην εχω πολλα καλωδια απεξω.

Καλησπέρα και ευχαριστώ!. 60λιτ είναι το βαρος του ενυδρείου σου μαζί με το νερό? Εμένα το 36εκ αν πάρω 40εκ βάθος(πλάτος δηλαδή) δεν θα με φτάσει, θα πρέπει να πατάει πλήρως το ενυδρείο. Μετά θα πρέπει ή να το παραγγείλω το ενυδρείο 35εκ πλάτος αν μπορούν να το φτιάξουν αλλά χάνω έτσι 5 πολύτιμα εκατοστά για τις χελώνες ή να βάλω πάνω μια.πλακα μελαμίνης με μεγαλύτερες διαστάσεις έστω και λίγο από αυτές του ενυδρείου. Επίσης δεν ξέρω αν τα έπιπλα αυτά έχουν προδιαγραφές για βάρος τόσο, δηλαδή πάνω από 50 κιλά.

Θεσσαλονίκη δεν το έχει διαθέσιμο βλέπω...

https://www.ikea.gr/proioda/alex-monada-apothikeysis-36x70-cm/40563762/

Αυτό είναι διαθέσιμο, 58x36εκ είναι αυτά, αν πάω σε τέτοια λύση θα πρέπει να δω πως θα πατήσει καλά το ενυδρείο καθώς θέλω να είναι 60x40 εκ.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα. Για 2 νεροχελώνες που έχω 1+ έτους, θα παραγγείλω να μου κατασκευάσουν σε pet shop ενυδρείο 60x40x35(ύψος)cm. Ψάχνω όμως το έπιπλο που θα κάτσει το ενυδρείο. Έχω κολλήσει σε αυτό και δεν μπορώ να προχωρήσω στην παραγγελία του ενυδρείου. Δεδομένου ότι με 20εκ νερο θα έχω περίπου 50lit νερό+το βάρος του ενυδρείου χρειάζομαι κάτι στιβαρό για αυτό το βάρος. Τα έτοιμα έπιπλα για ενυδρείο είναι ακριβά και δεν έχουν βάθος πάνω από 35εκ για μήκος περίπου 60-70εκ. Ψάχνω και άλλες λύσεις όπως έπιπλο tv από μασιφ ξυλο αλλά τα οικονομικά δεν έχουν καλές κριτικές. Καμία ιδέα?? Ιδανικά κάτω από 50€. Το ύψος 40-50εκ περίπου. Ευχαριστώ!!

Δεν καταλαβα την δυσκολια ευρεσης αυτου που θελεις. Το βαρος ειναι "τιποτα". Ενα επιπλο , φτιαγμενο απο μελαμινη το σηκωνει ανετα. Εχω 120αρι ενυδρειο σε επιπλο μελαμινης 20 χρονια τωρα.

Δημοσ.

φτιαξτο. ενα κουτι μελαμινης ειναι με ενα ξυλο στη μεση και 2 πορτακια. αλλα καντο μεγαλυτερο απο το ενυδρειο και βαλε και βαρος μεσα γιατι σε σεισμο θα φυγει κατω αν ειναι το επιπλο ισες διαστασεις με το ενυδρειο. η παρε ενα επιδαπεδιο ντουλαπι κουζινας διπλο και μην βάλεις τα ποδια. αντεχει σιγουρα 100κιλα.

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Επιδαπέδιο+Ντουλάπι&price_min=&price_max=67

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να επικοινωνήσεις και με επαγγελματίες στον χώρο των ενυδρείων μήπως σου κάνουν κάποια οικονομική τιμή για την κατασκευή που επιθυμείς, εναλλακτικά:

BlueFish Aquariums - BlueFish aquariums & pets

Κατασκευές και συντηρήσεις ενυδρείων - Aquarium Creations™

Κατασκευή Ενυδρείου - Ειδικές κατασκευές ενυδρείων :: BlueFish (bluefishaquariums.gr)

Επεξ/σία από Ne0n
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Δεν καταλαβα την δυσκολια ευρεσης αυτου που θελεις. Το βαρος ειναι "τιποτα". Ενα επιπλο , φτιαγμενο απο μελαμινη το σηκωνει ανετα. Εχω 120αρι ενυδρειο σε επιπλο μελαμινης

Δεν μπορώ να βρω έπιπλο σε διαστάσεις.ισες ή λίγο μεγαλύτερες από 40x60εκ που θέλω το ενυδρείο γιατί πρέπει να κάθεται καλά το.ενυδρειο επάνω και ταυτόχρονα να είναι κάτι σχετικά οικονομικό. Βρήκα αυτο 

αλλά είναι 58x36εκ οπότε θα πρέπει να βάλω φύλλο μελαμίνης επάνω να πατάει καλά το ενυδρείο 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Δεν μπορώ να βρω έπιπλο σε διαστάσεις.ισες ή λίγο μεγαλύτερες από 40x60εκ που θέλω το ενυδρείο γιατί πρέπει να κάθεται καλά το.ενυδρειο επάνω και ταυτόχρονα να είναι κάτι σχετικά οικονομικό. Βρήκα αυτο 

αλλά είναι 58x36εκ οπότε θα πρέπει να βάλω φύλλο μελαμίνης επάνω να πατάει καλά το ενυδρείο 

Να φτιάξεις. ή μονος σου ή σε εναν μαραγκό ή ουτε καν σε μαραγκο. Σε ενα "φτιαξτο μονος σου" αμα πας, ευκολα σου φτιαχνουν ενα ντουλαπι οπως το θέλεις. Δεν ειναι τιποτα.

Βαλε και τουλαχιστον 18αρα μελαμινη, βαλε και μια κοντρα στην μεση του ντουλαπιου και θα βγαλει 30 χρονια. Ζητα να σου κανουν και 2 στρογγυλες τρυπες πισω στην πλατη να περασεις καλωδια και σωληνακια.

Αυτο του ΙΚΕΑ δεν κανει. Οπως και κανενα τετοιο ετοιμο. Ειναι χαρτοκυψελη μεσα. Σαν τα τραπεζακια τους. Αν μυρισουν το νερο, εχουν φουσκώσει.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ!. 60λιτ είναι το βαρος του ενυδρείου σου μαζί με το νερό? Εμένα το 36εκ αν πάρω 40εκ βάθος(πλάτος δηλαδή) δεν θα με φτάσει, θα πρέπει να πατάει πλήρως το ενυδρείο. Μετά θα πρέπει ή να το παραγγείλω το ενυδρείο 35εκ πλάτος αν μπορούν να το φτιάξουν αλλά χάνω έτσι 5 πολύτιμα εκατοστά για τις χελώνες ή να βάλω πάνω μια.πλακα μελαμίνης με μεγαλύτερες διαστάσεις έστω και λίγο από αυτές του ενυδρείου. Επίσης δεν ξέρω αν τα έπιπλα αυτά έχουν προδιαγραφές για βάρος τόσο, δηλαδή πάνω από 50 κιλά.

Θεσσαλονίκη δεν το έχει διαθέσιμο βλέπω...

Αυτό είναι διαθέσιμο, 58x36εκ είναι αυτά, αν πάω σε τέτοια λύση θα πρέπει να δω πως θα πατήσει καλά το ενυδρείο καθώς θέλω να είναι 60x40 εκ.

το βάρος είναι τουλάχιστον 60 κιλα/λίτρα νερό οποτε σε καλύπτει θεωρω. ειναι γερή κατασκευή, δε νομιζω πως θα εχεις θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Να φτιάξεις. ή μονος σου ή σε εναν μαραγκό ή ουτε καν σε μαραγκο. Σε ενα "φτιαξτο μονος σου" αμα πας, ευκολα σου φτιαχνουν ενα ντουλαπι οπως το θέλεις. Δεν ειναι τιποτα.

Βαλε και τουλαχιστον 18αρα μελαμινη, βαλε και μια κοντρα στην μεση του ντουλαπιου και θα βγαλει 30 χρονια. Ζητα να σου κανουν και 2 στρογγυλες τρυπες πισω στην πλατη να περασεις καλωδια και σωληνακια.

Αυτο του ΙΚΕΑ δεν κανει. Οπως και κανενα τετοιο ετοιμο. Ειναι χαρτοκυψελη μεσα. Σαν τα τραπεζακια τους. Αν μυρισουν το νερο, εχουν φουσκώσει.

Όταν λες κοντρά στην μέση εννοείς κάθετη κόντρα σωστά, δηλαδή εκτός από τα 2 πλαϊνά κάθετα και μια κάθετη σανίδα στη μέση για να στηρίζει καλά την πάνω οριζόντια πλάκα? Δηλαδή κάθετη σανίδα προς την πάνω και την κάτω σανίδα? Κάτι τέτοιο σαν το σκαρίφημα που ανέβασα φωτό?

Αυτό το ""φτιαξτο μονος σου"" τι είναι αλυσίδα καταστημάτων ? Που έχει τέτοιο ανατολική Θεσσαλονίκη? Ευχαριστώ!!

IMG_20240916_225434109~2_copy_1212x865.jpg

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 1
Δημοσ.

Ακριβως ετσι. Και μπροστα ντουλαπι που θα κλεινει επανω στο κάθετο. Δυστυχως θεσσαλονικη δεν ξερω, αλλα ολα αυτα που κοβουν μελαμινες, μπορουν να σου κοψουν σιγουρα τα κομματια και να σου κολλησουν τα pvc και τα περισσοτερα μπορουν και να σου βιδωσουν τα κομματια και να στο δωσουν ετοιμο.

Αλλιως τα βιδωνεις και μονος σου. Ευκολο ειναι.

Πλατη σιγουρα χοντρη πισω. Οσο ειναι τα πλαινα, να ειναι και η πλατη. Αντε λιγο λεπτοτερη. Οχι χαρτονι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/9/2024 στις 2:25 ΜΜ, Vstromrider είπε

Ακριβως ετσι. Και μπροστα ντουλαπι που θα κλεινει επανω στο κάθετο. Δυστυχως θεσσαλονικη δεν ξερω, αλλα ολα αυτα που κοβουν μελαμινες, μπορουν να σου κοψουν σιγουρα τα κομματια και να σου κολλησουν τα pvc και τα περισσοτερα μπορουν και να σου βιδωσουν τα κομματια και να στο δωσουν ετοιμο.

Αλλιως τα βιδωνεις και μονος σου. Ευκολο ειναι.

Πλατη σιγουρα χοντρη πισω. Οσο ειναι τα πλαινα, να ειναι και η πλατη. Αντε λιγο λεπτοτερη. Οχι χαρτονι.

καλησπέρα. Δυστυχώς ξυλουργό που ρώτησα ζητά 120Ε για επιπλάκι από μελαμίνη σαν το σχέδιο μου που έβαλα πιο πάνω διαστάσεων 75Χ45 και ύψος 60εκατοστά και 230-250Ε αν είναι απο μασίφ ξύλο. Αυτά είναι πολλά χρήματα δεν μπορώ να δώσω τόσα και τα θεωρώ και κλοπή για τόσο μικρό επιπλάκι. Εχω να ρωτήσω έναν ακόμα ξυλουργό σε 2 μέρες, αλλά μάλλον και αυτός θα ζητήσει αρκετά. Εγώ ψάχνω μια λύση ως 70Ε.

Εγώ δεν θα ήθελα να το βιδώσω εγώ και γιατί δεν έχω εμπειρία και εργαλεία για τέτοια δουλειά, αλλά και επειδή θα έχει μεγάλο φορτίο. 

Οπότε έχω κολλήσει και δεν βρίσκω λύση για να προχωρήσω στην παραγγελία του ενυδρείου...

Κάποια άλλη ιδεά??

Κάτι τέτοιο θα μας έκανε ή όχι https://www.homemarkt.gr/el/epipla-esoterikou-chorou/epipla-tileorasis/homemarkt-epiplo-tileorasis-cluse-se-karydi-chroma-80ch40ch57.5yek.hm2404.01_198505/ σε διαστάσεις είναι οκ, το θέμα είναι αν αντέχει..

Ευχαριστώ!!

image.jpeg

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

μονο τα υλικα για κατι τετοιο ειναι 50 ευρω οποτε να στο φτιαξει καποιος με κατω απο 100 ειναι απιθανο. πετιουνται συνεχως τετοια επιπλα απο γραφεια και χαριζονται και πολλα στα φβ. δες το marketplace. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Κάτι τέτοιο θα μας έκανε ή όχι https://www.homemarkt.gr/el/epipla-esoterikou-chorou/epipla-tileorasis/homemarkt-epiplo-tileorasis-cluse-se-karydi-chroma-80ch40ch57.5yek.hm2404.01_198505/ σε διαστάσεις είναι οκ, το θέμα είναι αν αντέχει..

καλο ειναι. Μελαμινη λεει. Οχι χαρτοκυψελη. Ασυναρμολογητο ειναι. Παιζει να ειναι πιο δυσκολο να συναρμολογησεις αυτο, παρα να βιδωσεις τις μελαμινες. Και αυτο βεβαια αν ειναι πολυ κουκουρουκου θα θελει καμια ξυλοκολλα μην το σπρωξεις λιγο και ανοιξει ολοκληρο

Επεξ/σία από Vstromrider

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...