Engimek Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δε βλέπω να υπάρχει λύση στο θέμα σου χωρίς να έχεις κάποιο παραπάνω software ήδη εγκατεστημένο. Αυτό με τα recents το δοκίμασα και εγώ. Δείχνει (εφόσον το είχες ήδη ανοιχτό) αρχεία τα οποία άνοιξες, αλλά όχι αρχεία που αντέγραψες. Άρα άμα απλώς αντέγραψε σε στικάκι ίσως να μη φαίνονται. Αν τα άνοιξε πρώτα για να τα ελέγξει τότε θα φαίνονται. Εφόσον έχεις ευαίσθητα αρχεία και υπάρχει περίπτωση να δώσεις πρόσβαση σε άλλον... κρυπτογράφηση! www.veracrypt.fr Encrypted file container = "φάκελος" που προστατεύεται με Password. Και backup αυτού του container σε δεύτερο δίσκο. 1
adi32 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δε νομιζω οτι μπορεις να βρεις αν αντεγραψε καποια Ενα χρησιμο προγραμμα για να κλειδωνεις και να εξαφανιζεις φακελους ειναι αυτο https://fspro.net/my-lockbox/
tkats Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο LastActivityView (https://www.nirsoft.net/utils/computer_activity_view.html) Νομίζω ότι κάνει αυτό που θες. 1
Sherlock_7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Περίεργα μας τα λες. Μήπως έχεις σύνδρομο καταδίωξης και είναι όλα στο μυαλό σου; 2 1
Mene Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 On 15/09/2024 at 23:11, mphxths said: Επισης βρισκω ενδιαφερον αυτο το προγραμματακι. Κατεβασε την 64bit portable εκδοση , τρεχτο , στο popup -> run as administrator. Στην αρχικη οθονη δειχνει κατι περιεχομενα. Στο πανω μερος βαλε ενα path που σε ενδιαφερει π.χ. c:\works και αφου βγαλει τα περιεχομενα , πατα καπου στο παραθυρο και επελεξε sort by -> modified ή accessed. +1 για το Everything. Από το 2009 είναι η πρώτη εφαρμογή που εγκαθιστώ σε κάθε σύστημα. Sort by -> Accessed θα δούλευε σίγουρα αν το έκανε αμέσως μετά την υποψία.
Hot_Wolf Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε Περίεργα μας τα λες. Μήπως έχεις σύνδρομο καταδίωξης και είναι όλα στο μυαλό σου; Η φοβία αυτή δημιουργήθηκε έπειτα από δύο απίστευτα σοβαρά συμβάντα ''αντιγραφής'' αρχείων που έτυχε σε γνωστούς μου. Η μία περίπτωση αφορά άτομο όπου σε χρόνο μηδέν φίλος-συνάδελφος στο γραφείο του αντέγραψε σημαντικά αρχεία που είχαν σχέση με τη δουλειά τους και η δεύτερη άτομο που συμμετείχε σε εκδήλωση και συνέδεσε το stick του, ο ιδιοκτήτης του λάπτοπ αντέγραψε από αυτό πάρα πολύ σοβαρά documents από προγράμματα σχεδιασμού. Άλλη μία, ίσως όχι τόσο σημαντική, ιστορία από τα παιδικά μου χρόνια που κάναμε πάρτυ, ένα παιδί αντέγραψε μία τεράστια λίστα (;), ή φωτογράφησε με το κινητό του (το πιο πιθανό) από μουσικά κομμάτια. Καιρό μετά σε κάποιο άλλο πάρτυ το άτομο αυτό έβαζε κομμάτια από αυτήν την όντως πολύ δυνατή λίστα στο πάρτυ, που δεν είχαν παιχτεί στο προηγούμενο, κι εκεί ανακάλυψε ο 1ος τι έγινε. 😅 8 ώρες πριν, Mene είπε +1 για το Everything. Από το 2009 είναι η πρώτη εφαρμογή που εγκαθιστώ σε κάθε σύστημα. Sort by -> Accessed θα δούλευε σίγουρα αν το έκανε αμέσως μετά την υποψία. To εγκατέστησα. Δυστυχώς δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί όσο κι αν προσπάθησα. 😢 10 ώρες πριν, tkats είπε Καλησπέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο LastActivityView (https://www.nirsoft.net/utils/computer_activity_view.html) Νομίζω ότι κάνει αυτό που θες. Απ' ότι διάβασα τις προάλλες, πρέπει να το έχεις ήδη εγκατεστημένο για να σου πει ακριβώς τι άνοιξε και τι όχι. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2024 από Hot_Wolf
KyrGR Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Υπάρχει η προβολή συμβάντων (event viewer) όπου φαντάζομαι θα φανεί αν έγιναν ενέργειες σε εκείνο το διάστημα. Δεν ξέρω ακριβώς τι αποθηκεύει αλλά το βλέπω στον υπολογιστή μου με μια αναζήτηση για "προβολή συμβάντων".
Hot_Wolf Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, KyrGR είπε Υπάρχει η προβολή συμβάντων (event viewer) όπου φαντάζομαι θα φανεί αν έγιναν ενέργειες σε εκείνο το διάστημα. Δεν ξέρω ακριβώς τι αποθηκεύει αλλά το βλέπω στον υπολογιστή μου με μια αναζήτηση για "προβολή συμβάντων". Καλησπέρα. Πώς μπαίνω στο event viewer;
Hot_Wolf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δίκιο είχα. Έψαξε και κάτι πήρε κιόλας από τον υπολογιστή. Όταν πατάς windows + R (το οποίο δεν το έχω ξαναπατήσει ποτέ εγώ) σου βγάζει ή κενό (που θα έπρεπε) ή την τελευταία εντολή που έχεις γράψει. Εγώ με το που πάτησα windows + R προχτές είχε έτοιμη την recent. Μπήκε κι εκεί και τα μάρκαρε και τα διέγραψε. Το καλώδιο ήταν δίπλα στον υπολογιστή βγαλμένο από τον φορτιστή. Κάτι πέρασε στο κινητό. Η πόρτα είναι σαν τσιγαρόχαρτο και κάνει δυνατό ήχο όταν κλείνει, το ίδιο και η πόρτα του ασανσέρ που όταν κλείνει τρίζει ο όροφος και ακούγεται φουλ όταν κάποιος φτάνει στον όροφο ή φεύγει. Όταν μπήκα στο σπίτι μου είπε αμήχανα α ήρθες; Δεν κατάλαβα ότι έφυγες. Φουλ ενοχικό. Με το event viewer μπορεί να φανεί κάτι; Μπήκα δεν έβγαλα άκρη καμία δυστυχώς. Υπάρχει τρόπος να δούμε ποιες συσκευές συνδέθηκαν τελευταίες στον υπολογιστή; Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2024 από Hot_Wolf
mphxths Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 15 minutes ago, Hot_Wolf said: Με το event viewer μπορεί να φανεί κάτι; Μπήκα δεν έβγαλα άκρη καμία δυστυχώς. Σου προταθηκαν τοσα προγραμματα. Δοκιμασες καποιο και αν οχι , γιατι ? 16 minutes ago, Hot_Wolf said: Υπάρχει τρόπος να δούμε ποιες συσκευές συνδέθηκαν τελευταίες στον υπολογιστή; Είναι η τελευταία λύση που βρίσκω. Αντε και τις βρηκες. Και μετα τι ? Πες οτι συνδεω στο πισι σου ενα στικακι. Και το βρισκεις καπως στο device manager οτι ειχε συνδεθει. Τι θα μαθεις απο αυτο το γεγονος ? Τιποτα απολυτως.
Hot_Wolf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, mphxths είπε Σου προταθηκαν τοσα προγραμματα. Δοκιμασες καποιο και αν οχι , γιατι ? Αντε και τις βρηκες. Και μετα τι ? Πες οτι συνδεω στο πισι σου ενα στικακι. Και το βρισκεις καπως στο device manager οτι ειχε συνδεθει. Τι θα μαθεις απο αυτο το γεγονος ? Τιποτα απολυτως. Tα προγράμματα; Δοκίμασα το everything. Δεν έβγαλα άκρη. Δεν εξηγεί και κάποιος αναλυτικά τι και πώς. Θα το πάω αύριο το λαπτοπ μήπως έκανε και κάτι άλλο πιο περίεργο στον υπολογιστή ο τυπάς. Κανένα mirroring και βλέπει τι κάνω, το οτιδήποτε. Κωδικούς έκατσα και άλλαξα σε ότι account είχα συνδεδεμένο. Εαν δω ότι συνδέθηκε το κινητό του τι θα δω; Θα δω ότι το σύνδεσε για να πάρει κάτι τόσο απλό. Τώρα είμαστε ακόμα στο ότι και να του πω ότι έψαξε τον υπολογιστή ή κάτι πήρε θα μου πει είσαι βλάκας, για τι πράγμα με κατηγορείς και θα βγει και από πάνω. Ενώ όντως έψαξε τον υπολογιστή. Το δωμάτιο έχει 200 μπρίζες κενές αν ήθελε να το φορτίσει θα το έβαζε εκεί. Κάτι πήρε όντως. Είδα το καλώδιο βγαλμένο από τον φορτιστή στο γραφείο. Ενώ ο φορτιστής ήταν αλλού τελείως πριν φύγω, μάλλον σε καμιά βαλίτσα.
Hot_Wolf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κάτι βρήκα με το USVDeview. Λέει τι έχει συνδεθεί στις θύρες USB του υπολογιστή. Δεν λέει ξεκάθαρα τι συνδέθηκε ακριβώς (απλά τον τύπο της συσκευής), αλλά έχει ακριβείς ημερομηνίες και ώρες. Κάνοντας scroll down πηγαίνει προς τα δεξιά έχοντας διάφορες στήλες. Παρακάτω τα screenshots. Τα ταξινόμησα με βάση το Registry Time 1 αλλά απ' ότι βλέπω το Registry Time 2 είναι η πρώτη φορά που συνδέθηκε η κάθε συσκευή και Registry Time 1 η τελευταία φορά. Αν κάποιος βγάζει κάποιο συμπέρασμα από τα παρακάτω παρακαλώ ας δώσει τα φώτα του. Κάνοντας κλικ σε κάποιο από αυτά ανοίγει παράθυρο με περαιτέρω κωδικοποιημένες πληροφορίες. ΕDIT: Μόλις συνέδεσα το κινητό. Το αναφέρει κανονικά ως Redmi 9C NFC. Αν είχε συνδέσει κινητό δεν θα το έδειχνε με την ονομασία του; Από την άλλη τώρα εγκατέστησα το πρόγραμμα. Κατά πόσο να είναι λετζίτ οι πληροφορίες που βγάζει; Το έχω ξανασυνδέσει το κινητό παλιότερα στον υπολογιστή και στις 2 στήλες του Registry time αναφέρει την σημερινή ημερομηνία. Υπάρχει απλά η πιθανότητα αν δεν συνδεθεί κάτι για πάνω 4 μήνες να διαγράφεται από το ιστορικό του USBDeview. Δηλαδή το ποντίκι που το βάζω/βγάζω κάθε μέρα το δείχνει ως πρώτη μέρα το 2023 έως σήμερα ίσως. Δεν φαίνεται να συνέδεσε το κινητό του με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, εφόσον βγάζει κανονικά ονομαστικά το δικό μου κινητό. Το μόνο που απομένει εξ αποκλεισμού είναι το Unknown device ως ύποπτη συσκευή και το USB Input Device 11/9/2024 11:31:53 π.μ., όπου μάλλον είναι το ποντίκι κι αυτό ή κάποιο usb stick του ίσως; Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Hot_Wolf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα