Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος να δω ποια αρχεία άνοιξαν τελευταία ή αντιγράφηκαν από τον υπολογιστή μου;

Hot_Wolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mετά από μία ολιγόλεπτη απουσία από το σπίτι, υπάρχει αμφιβολία πως πριν λίγο κάποιος να έψαξε ή και αντέγραψε αρχεία από αυτόν.  Έχω σοβαρά αρχεία από δουλειές και έργα, αλλά και αρχεία που μου έχουν εμπιστευτεί και θα ήθελα να δω αν αντιγράφηκε κάτι. Το λογισμικό είναι Windows 11 αν βοηθά αυτή η πληροφορία. 

Επεξ/σία από Hot_Wolf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

control panel -> file explorer options -> show recently used files (tick) , και αν δουλεψει δουλεψε. Και αλλη φορα κωδικο στο πισι , ειδικα οταν ειναι εργαλειο δουλειας.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mphxths είπε

control panel -> file explorer options -> show recently used files (tick) , και αν δουλεψει δουλεψε. Και αλλη φορα κωδικο στο πισι , ειδικα οταν ειναι εργαλειο δουλειας.

Mε κωδικό είναι το λαπτοπ.

Επεξ/σία από Hot_Wolf
  • Haha 1

6 minutes ago, Hot_Wolf said:

Mε κωδικό είναι το λαπτοπ. Τον άφησα να παίζει ένα παιχνίδι που δεν γίνεται να βγεις και να μπεις. Βγήκε με αλτ-tab προφανώς και ξεκίνησε να ψάχνει. 

Δοκιμασε αυτο που εγραψα μπας και , και αλλη φορα δεν φιλοξενουμε οποιον και οποιον :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mphxths είπε

Έφτασα εδώ. Τι κάνω στο εξής;

image.png.692a7aaf6aea778842ee0a156648919e.png

Επεξ/σία από Hot_Wolf

Υποτιθεται οτι στον windows explorer αριστερα καπου εχει το "quick access" και δειχνει τους last used folders/files. Αλλα δυστυχως , λιγο που εψαξα , αρχιζει και τα δειχνει αυτα ΑΦΟΥ τικαρεις τις επιλογες αυτες. Δεν δειχνει τι εγινε ΠΡΙΝ τικαρεις τις επιλογες αυτες.

Aλλη λυση ειναι , να ανοιξεις τον windows explorer , πανω δεξια που εχει το search box και αφου εισαι στον φακελο/δισκο που σε ενδιαφερει , να γραψεις "modified:<date>"
Δηλαδη , για παραδειγμα "modified:15/9/2024" και θα σου βγαλει οσα αρχεια εγιναν modified στον φακελο/δισκο που εισαι , αυτην την ημερομηνια. Δεν ξερω βεβαια αν η αντιγραφη συνιστα "modify". (Xωρις τα εισαγωγικα προφανως θα το γραψεις το παραπανω).

Επισης βρισκω ενδιαφερον αυτο το προγραμματακι. Κατεβασε την 64bit portable εκδοση , τρεχτο , στο popup -> run as administrator. Στην αρχικη οθονη δειχνει κατι περιεχομενα. Στο πανω μερος βαλε ενα path που σε ενδιαφερει π.χ. c:\works και αφου βγαλει τα περιεχομενα , πατα καπου στο παραθυρο και επελεξε sort by -> modified ή accessed.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/9/2024 στις 11:11 ΜΜ, mphxths είπε

Υποτιθεται οτι στον windows explorer αριστερα καπου εχει το "quick access" και δειχνει τους last used folders/files. Αλλα δυστυχως , λιγο που εψαξα , αρχιζει και τα δειχνει αυτα ΑΦΟΥ τικαρεις τις επιλογες αυτες. Δεν δειχνει τι εγινε ΠΡΙΝ τικαρεις τις επιλογες αυτες.

Aλλη λυση ειναι , να ανοιξεις τον windows explorer , πανω δεξια που εχει το search box και αφου εισαι στον φακελο/δισκο που σε ενδιαφερει , να γραψεις "modified:<date>"
Δηλαδη , για παραδειγμα "modified:15/9/2024" και θα σου βγαλει οσα αρχεια εγιναν modified στον φακελο/δισκο που εισαι , αυτην την ημερομηνια. Δεν ξερω βεβαια αν η αντιγραφη συνιστα "modify". (Xωρις τα εισαγωγικα προφανως θα το γραψεις το παραπανω).

Επισης βρισκω ενδιαφερον αυτο το προγραμματακι. Κατεβασε την 64bit portable εκδοση , τρεχτο , στο popup -> run as administrator. Στην αρχικη οθονη δειχνει κατι περιεχομενα. Στο πανω μερος βαλε ενα path που σε ενδιαφερει π.χ. c:\works και αφου βγαλει τα περιεχομενα , πατα καπου στο παραθυρο και επελεξε sort by -> modified ή accessed.

Ήταν τικ από μόνο του, αν αυτό βοηθά κάπου. 

Πήγα στα πρόσφατα. Έδειχνε πολύ λίγα αρχεία που άνοιξαν πρόσφατα.

Δοκίμασα το προγραμματάκι δεν βγάζω καμία άκρη. Με το που ανοίγει βγάζει άπειρους φακέλους που υπάρχουν(;) στον υπολογιστή. Δεν βλέπω επιλογές για κάτι σχετικό δυστυχώς. 

Επεξ/σία από Hot_Wolf

52 λεπτά πριν, mphxths είπε

Στις λυσεις που εδωσα , χρησιμοποιησε την ημερομηνια της Τριτης. Εφαρμοσε τες σε κρισιμους φακελους που σε ενδιαφερουν.

To windows + r βγάζει ένα παράθυρο εντολής ως recent.

Αυτό κάτι έβγαλε! Είναι έγκυρο πιστεύετε;

6 minutes ago, Hot_Wolf said:

To windows + r βγάζει ένα παράθυρο εντολής ως recent.

Αυτό κάτι έβγαλε! Είναι έγκυρο πιστεύετε;

Γινε πιο συγκεκριμενος. Σκρινσοτς θα βοηθουσαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Γινε πιο συγκεκριμενος. Σκρινσοτς θα βοηθουσαν.

Το πλήκτρο windows κάτω αριστερά με την σημαία + R.

Βγάζουν ένα παράθυρο κάτω αριστερά αν πατηθούν μαζί.

Στη μπάρα γράφει recent από μόνο του όπως ανοίγει. Έπειτα πατάτε ok.

Στο chrome αν αφορά το διεγραμμένο ιστορικό μπορεί να βρει κάποιος εδώ τι σβήστηκε από το ιστορικό 

https://myactivity.google.com/product/chrome/.... 

Επεξ/σία από Hot_Wolf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες τα αρχεια που σου βγαζει εκει τι ημερομηνιες εχουν στο modified/accessed (δεξι κλικ properties). Επισης στο win + r βαλε και τον φακελο "%APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent Items". 

Επισης δες και αυτο το εργαλειο. Κατεβαζεις , τρεχεις , sort by "modified" και δες τι λεει και αυτο. Διαβαζει υποτιθεται τους "recent" folders.

Επεξ/σία από mphxths

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2024 στις 12:37 ΠΜ, mphxths είπε

Δες τα αρχεια που σου βγαζει εκει τι ημερομηνιες εχουν στο modified/accessed (δεξι κλικ properties). Επισης στο win + r βαλε και τον φακελο "%APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent Items". 

Επισης δες και αυτο το εργαλειο. Κατεβαζεις , τρεχεις , sort by "modified" και δες τι λεει και αυτο. Διαβαζει υποτιθεται τους "recent" folders.

To win+R πιστεύετε είναι έγκυρο; Ίσως δεν βγάζει τα πάντα αλλά δείχνει σε βάθος βδομάδας τι έχει ανοίξει χοντρικά απ' ότι βλέπω αν δεν κάνω λάθος. Κάποια βίντεο που αναπαρήγαγα σήμερα δεν βλέπω να τα δείχνει όμως, όπως και 1-2 τραγούδια. Για τις φωτογραφίες - φακέλους δείχνει πάνω κάτω.

Εκτός κι αν ήταν τόσο ψείρας και μπήκε και τα έσβησε και από εκεί το οποίο γίνεται απλά σβήνοντας τα γιατί δεν δείχνει τίποτα.

%APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent Items - αυτό δεν λειτουργεί καν όπου το έβαλα δυστυχώς.

Εδώ γεννάται και ένα άλλο τεράστιο ερώτημα. Έχω 2 χαλασμένους σκληρούς δίσκους. Πού να τολμήσω να τους πάω για ανάκτηση; Έχω μέσα πολύ προσωπικά δεδομένα. Έργα, προσωπικές σημειώσεις, διάφορα σημαντικά πράγματα. Πώς εξασφαλίζεται ότι δεν θα αντιγραφούν από τους επισκευαστές/τεχνικούς ή ότι δεν θα τα ξεψαχνίσουν από περιέργεια και μόνο; Έχω διαβάσει για κάτι iso κλπ αλλά δεν με πείθουν καθόλου όλα αυτά. Απ' ότι το έψαξα απασχολεί κι άλλο κόσμο αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Hot_Wolf

19 minutes ago, Hot_Wolf said:

Έχω μέσα πολύ προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα. Έργα, προσωπικές σημειώσεις, διάφορα σημαντικά project. Πώς εξασφαλίζεται ότι δεν θα αντιγραφούν από τους επισκευαστές/τεχνικούς ή ότι δεν θα τα ξεψαχνίσουν από περιέργεια και μόνο;

Δεν εξασφαλιζεσαι. Προσωπικα και ευαισθητα δεδομενα δεν πειθουν οτι ειναι εργα , προσωπικες σημειωσεις και σημαντικα προτζεκτς. Συμβουλη μου , τα πορνο αρχεια σε στικακι ;) 

21 minutes ago, Hot_Wolf said:

Ποτέ δεν βάζω κάποιον στο σπίτι μου. Ούτε δίνω ποτέ σε κανέναν το laptop ούτε τίποτα προσωπικό μου. Με τον άνθρωπο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και βρέθηκε σε ανάγκη. Μου έχει ξανατύχει παλιά να έχω φέρει κόσμο στο σπίτι και να προσπαθεί να ψάξει το pc πάντως.

Φασκεις και αντιφασκεις. Απο την μια λες δεν βαζεις καποιον στο σπιτι σου και απο την αλλη λες οτι εχεις φερει κοσμο στο σπιτι παλιοτερα και προσπαθουσε αυτος ο κοσμος να ψαξει το πισι σου. Προφανως το παθημα δεν εγινε μαθημα. Δεν ειμαι life coach , οποτε δεν επεκτεινομαι σε αυτο το θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2024 στις 1:11 ΠΜ, mphxths είπε

Δεν εξασφαλιζεσαι. Προσωπικα και ευαισθητα δεδομενα δεν πειθουν οτι ειναι εργα , προσωπικες σημειωσεις και σημαντικα προτζεκτς. Συμβουλη μου , τα πορνο αρχεια σε στικακι ;) 

Eυχαριστώ για το χρόνο σας! 

Επεξ/σία από Hot_Wolf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...