Προς το περιεχόμενο

Θα βγαίνατε μόνοι για καφέ;

lek88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βρίσκω το παρόν νήμα/ερώτημα κατά βάση ίδιο με αντίστοιχα άλλα που μιλάνε για διακοπές, ταξίδι, σινεμά ή ότι άλλο.

Το ερώτημα δηλαδή δεν αφορά τον καφέ, το εστιατόριο, κλπ αλλά συνοψίζεται στο "θα έκανες κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού μόνος/μόνη;"

Η δική μου απάντηση σε αυτό είναι "ΝΑΙ". Ξεκίνησε διστακτικά στην αρχή, για κάποιο ταξίδι και πλέον όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα αλλά ενίοτε το επιδιώκω.

Ο "φόβος" ότι κάποιος μπορεί να "κοιτάει/σχολιάζει" είναι κατανοητός αλλά θα έλεγα να μην ασχοληθείτε.

Πρώτον γιατί οι περισσότεροι θα ασχοληθούν με τα κινητά τους (μακάρι να υπήρχε περισσότερος κόσμος που θα είχε situational awareness του μέρους που βρίσκεται)

Και δεύτερον αυτοί που τελικά θα "ασχοληθούν" μαζί σου (να σε σχολιάσουν, κοροϊδέψουν, κλπ) θα το κάνουν για 1002 λόγους, ακόμα και αν είσαι με παρέα (θα σχολιάσουν το ντύσιμο/χτένισμα, αν είσαι ψηλός/κοντός, κλπ)

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Βρίσκω το παρόν νήμα/ερώτημα κατά βάση ίδιο με αντίστοιχα άλλα που μιλάνε για διακοπές, ταξίδι, σινεμά ή ότι άλλο.

Το ερώτημα δηλαδή δεν αφορά τον καφέ, το εστιατόριο, κλπ αλλά συνοψίζεται στο "θα έκανες κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού μόνος/μόνη;"

Η δική μου απάντηση σε αυτό είναι "ΝΑΙ". Ξεκίνησε διστακτικά στην αρχή, για κάποιο ταξίδι και πλέον όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα αλλά ενίοτε το επιδιώκω.

Ο "φόβος" ότι κάποιος μπορεί να "κοιτάει/σχολιάζει" είναι κατανοητός αλλά θα έλεγα να μην ασχοληθείτε.

Πρώτον γιατί οι περισσότεροι θα ασχοληθούν με τα κινητά τους (μακάρι να υπήρχε περισσότερος κόσμος που θα είχε situational awareness του μέρους που βρίσκεται)

Και δεύτερον αυτοί που τελικά θα "ασχοληθούν" μαζί σου (να σε σχολιάσουν, κοροϊδέψουν, κλπ) θα το κάνουν για 1002 λόγους, ακόμα και αν είσαι με παρέα (θα σχολιάσουν το ντύσιμο/χτένισμα, αν είσαι ψηλός/κοντός, κλπ)

Από πού εκπορεύεται όμως αυτός ο "φόβος";

Ειλικρινά αναρωτιέμαι επειδή ποτέ δεν προβληματίστηκα γι΄αυτό. Ανέκαθεν αισθανόμουν πολύ άνετα να βγω μόνη μου. ΄Ισως επειδή ζω στην Αθήνα και το κάνουν όλοι. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα χωριά.

Και είναι επιλογή αυτό επειδή βγαίνω και με τις παρέες μου αλλά κάποιες φορές θέλω την ηρεμία μου. Να πιω τον καφέ μου διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας μουσική, να χαθώ στις σκέψεις μου κτλ.

Στα ταξίδια η αλήθεια είναι ότι θέλω να πηγαίνω τουλάχιστον μαζί με μία φίλη μου επειδή μου αρέσει τριγυρίζουμε μαζί, ν΄ανταλλάσσουμε εντυπώσεις, να καταστρώνουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας... Είναι πολύ ευχάριστη αυτή η διαδικασία. Αυτό όμως είναι ένας εντελώς άλλος λόγος από τον "φόβο" για να πάω μόνη μου. ΄Ανετα θα μπορούσα να πάω μόνη μου αλλά προτιμώ να πάω με παρέα.

• Like 2

Σχεδόν κάθε μέρα πάω μόνος για καφέ 2 3 ώρες και το συνδυάζω με δουλειά remote. Αυτο είναι σωτήριο γιατί και εγώ και η σύζυγός τις περισσότερες φορές δουλεύουμε από το σπίτι ή χρειάζεται να πηγαίνουμε γραφείο για ελάχιστες ώρες. Κάνει πολύ καλό στη σχέση ο καθένας να έχει λίγο χρόνο στη μέρα να βγαίνει από το σπίτι και να μην είναι 24/7 στα πόδια του άλλου ειδικά στην περίπτωση μας που έχουμε και συναφή επαγγέλματα και ο καθένας μεταφέρει πληροφορίες από την καθημερινότητα του στον άλλο.

• Like 6
  • Thanks 2

ποσες φορες πηγαιναμε για καφε με τη συζυγο(οπου μετα απο 3 λεπτα την εκανε για ψωνια και γυρνουσε μετα απο 2 ωρες για να φυγουμε)?

σιγα το θεμα, δεν ειναι ταμπου κανεις δεν δινει σημασια πλεον, παλιοτερα μπορει

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικότερο είναι το μαγαζί που θα πας.

Έχει καφετέριες εντελώς παρείστικες και μπουκωμένες κόσμο, που εκεί θα χτυπάς όντως άσχημα.

Έχει άλλες με 200 καθίσματα και 15 άτομα, ο ένας 8 μέτρα απ τον άλλον οι μισοί μόνοι. Εκεί είναι αλλιώς.

Τα καλύτερα μαγαζιά για μοναχικό καφέ είναι σελφ σέρβις τύπου Έβερεστ, BEAT, Γρηγόρης, Starbucks, κλπ Εκεί πραγματικά δεν ασχολείται κανένας μαζί σου.

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2

3 hours ago, Σπίθας Στο Σκοτάδι said:

Πάς στον καφενέ που είναι τα γερόντια και σε κοιτάνε λες και είσαι εξωγήινος... έχετε περάσει με αμάξι από καφενείο χωριού γυρίζουν όλοι και κοιτάνε σου λέει ''ποιος είναι αυτός που περνά;''.

images.jpeg

2 hours ago, haris_216 said:

ο μονος φοβος ειναι μονο οταν παω μονος στα βουνα που αμα γινει κατι απλα θα γινω γευμα για τα ορνια.ποιος τους γραφει αυτους που σχολιαζουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, poulinos είπε

images.jpeg

ο μονος φοβος ειναι μονο οταν παω μονος στα βουνα που αμα γινει κατι απλα θα γινω γευμα για τα ορνια.ποιος τους γραφει αυτους που σχολιαζουν

Φαντάζομαι ότι ξέρεις, λόγω των χόμπυ και της εμπειρίας σου, ότι βουνό και κατάδυση θέλει πάντα (τουλάχιστον) ζευγάρι.

(όχι πως το εφαρμόζω πάντα, αλλά λέμε τώρα :P)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1

48 λεπτά πριν, archer100 είπε

Το βασικότερο είναι το μαγαζί που θα πας.

Έχει καφετέριες εντελώς παρείστικες και μπουκωμένες κόσμο, που εκεί θα χτυπάς όντως άσχημα.

Έχει άλλες με 200 καθίσματα και 15 άτομα, ο ένας 8 μέτρα απ τον άλλον οι μισοί μόνοι. Εκεί είναι αλλιώς.

Τα καλύτερα μαγαζιά για μοναχικό καφέ είναι σελφ σέρβις τύπου Έβερεστ, BEAT, Γρηγόρης, Starbucks, κλπ Εκεί πραγματικά δεν ασχολείται κανένας μαζί σου.

Σιγά μην πάμε και σε καπη για να μην χτυπάμε άσχημα στους άλλους. Ο μόνος λόγος για να αποφύγεις ένα τέτοιο μαγαζί είναι η φασαρία αν θες να κάνεις δουλειά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...