Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

OTAN ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ οτι εαν δεν το εχεισ ασφαλισμενο δεν σε καλυπτει σε τιποτα . τοτε συγνωμη αλλα ειναι υποχρεωση . εμμεση αλλα υποχρεωση

Nταβατζιλίκι ειναι δεν ειναι υποχρέωση.

Ακόμα ένας έμμεσος φορος ειναι και ένδειξη κρατικής ανεπάρκειας που ως συνηθως μεταφέρει τη κρατική ευθύνη στο κόσμο. 

Αλλά το προβλημα δεν ειναι αυτο. Ειναι η συμπεριφορά ασφαλιστικων. 

• Like 2
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Άρα, κάτι προσφέρει και γεγονός ότι υπήρχε ασφάλεια ΠΡΙΝ τις παθήσεις.

Κάλυψη υπάρχει για ότι είναι μη συγγενές, δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Σε τι βοηθάει είναι σχετικό. Είναι τόσο πολλά τα λεφτά τώρα που θα σκάσω για την θεραπεία των συγγενών παθήσεων που προέκυψαν σε σημείο που δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω το συμβόλαιο, γενικά ότι θέματα θα έχω στην ζωή μου θα είναι επί το πλείστον αυτά που δεν καλύπτονται. Τώρα τι θα κάνω και τι όχι με το συμβόλαιο, θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω εγώ, αλλά γενικά άμα δεν ήμουν καθόλου ασφαλισμένος δεν θα το σκεφτόμουν καν να μπω στην διαδικασία, το εν λόγω συμβόλαιο το έκαναν οι δικοί μου όταν ήμουν έφηβος. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gakost είπε

Γιατί να ασφαλίσει ο ενοικιαστής την περιουσία του άλλου; 

Φυσικα και θα την ασφαλίσει έμμεσα διοτι το ασφάλιστρο που θα πληρωσει ο ιδιοκτητης θα μεταφερθει στον ενοικιαστη μεσω του ενοικίου.Φυσικα μετα θα παραπονιέστε για τα απλησίαστα ενοικια.Αλλα ετσι ειναι φόρος ενφια ασφαλεια ζημιες που νομιζεις οτι θα μεταφερθουν........

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάνεις δεν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές.

Το είδαμε με τις χρεωστικές κάρτες και με το IRIS!

μα το iris ειναι τσαμπα και ολες σχεδψν οι τραπεζες τα εχουν μειωσει και θα τα μειωσουν και αλλο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Κάνεις δεν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές.

Το είδαμε με τις χρεωστικές κάρτες και με το IRIS!

Που κολλάνε οι ασφαλιστικές με τις τραπεζες; Να σου πω ένα παράδειγμα όπου οι ασφαλιστικες εριξαν τις τιμές όταν έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση ενός κινδυνου; (δυστυχώς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί καθώς αφορά ένα πολύ μικρό σύνολο επαγγελματιων).

Η κάλυψη της αστικης ευθύνης κατα τη μεταφορα μη επικίνδυνων αποβλήτων δινόταν πάντα από μια εταιρεία. Όταν έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση αυτή τα ασφαλιστρα πήγαν σε μια εβδομάδα στον πάτο...αν μπορείτε να το εξακρίβωσετε με ανθρώπους που μεταφέρουν μπάζα κλπ αντικείμενα θα καταλάβετε. 

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Όλη η ασφαλιστική αγορά λέει ότι όταν κάτι γίνεται υποχρεωτικό εξευτιλιζονται τα ασφαλιστρα ώστε να μπορεί να έχει και ο κάθε πικραμένος συμβόλαιο.

Επισης άνθρωποι που φτιάχνουν προσφορές για συμβόλαια πυρός παρακαλανε να μην γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση καθώς όπως είπα πιο πάνω θα παει και η κουτσή Μαρία με το κάθε χαμοσπιτο να ασφαλιστει και θα πρέπει να τον εξυπηρετήσουν έστω και ισ βασικές καλύψεις ενώ δεν θα πληροί κανένα κριτήριο ασφαλισιμοτητας.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Που κολλάνε οι ασφαλιστικές με τις τραπεζες; Να σου πω ένα παράδειγμα όπου οι ασφαλιστικες εριξαν τις τιμές όταν έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση ενός κινδυνου; (δυστυχώς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί καθώς αφορά ένα πολύ μικρό σύνολο επαγγελματιων).

Η κάλυψη της αστικης ευθύνης κατα τη μεταφορα μη επικίνδυνων αποβλήτων δινόταν πάντα από μια εταιρεία. Όταν έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση αυτή τα ασφαλιστρα πήγαν σε μια εβδομάδα στον πάτο...αν μπορείτε να το εξακρίβωσετε με ανθρώπους που μεταφέρουν μπάζα κλπ αντικείμενα θα καταλάβετε. 

Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Όλη η ασφαλιστική αγορά λέει ότι όταν κάτι γίνεται υποχρεωτικό εξευτιλιζονται τα ασφαλιστρα ώστε να μπορεί να έχει και ο κάθε πικραμένος συμβόλαιο.

Επισης άνθρωποι που φτιάχνουν προσφορές για συμβόλαια πυρός παρακαλανε να μην γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση καθώς όπως είπα πιο πάνω θα παει και η κουτσή Μαρία με το κάθε χαμοσπιτο να ασφαλιστει και θα πρέπει να τον εξυπηρετήσουν έστω και ισ βασικές καλύψεις ενώ δεν θα πληροί κανένα κριτήριο ασφαλισιμοτητας.

ΕΓΩ ουσιαστικά έγραψα ότι είναι ικανή αλλά ΟΧΙ αναγκαία συνθήκη.

Δεν προδικαζω.

1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

μα το iris ειναι τσαμπα και ολες σχεδψν οι τραπεζες τα εχουν μειωσει και θα τα μειωσουν και αλλο

Για επαγγελματίες λέω 

1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Κάλυψη υπάρχει για ότι είναι μη συγγενές, δεν μπορώ να το πω καλύτερα. Σε τι βοηθάει είναι σχετικό. Είναι τόσο πολλά τα λεφτά τώρα που θα σκάσω για την θεραπεία των συγγενών παθήσεων που προέκυψαν σε σημείο που δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω το συμβόλαιο, γενικά ότι θέματα θα έχω στην ζωή μου θα είναι επί το πλείστον αυτά που δεν καλύπτονται. Τώρα τι θα κάνω και τι όχι με το συμβόλαιο, θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω εγώ, αλλά γενικά άμα δεν ήμουν καθόλου ασφαλισμένος δεν θα το σκεφτόμουν καν να μπω στην διαδικασία, το εν λόγω συμβόλαιο το έκαναν οι δικοί μου όταν ήμουν έφηβος. 

Από τότε δηλαδή υπήρχαν θέματα υγείας?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Για πες μας αναλυτικά...

Θα σου πω 3 περιπτωσεις που μου εχουν τυχει.

1) Ατυχημα με τη μηχανη, οδηγουσα κανονικα, ξεπαρκαρει ενας απο δεξια χωρις φλας το κοβει ολο αριστερα και διασχιζει το δρομο προκειμενου να στριψει στο στενο αριστερα με αποτελεσμα να μου κλεισει το δρομο και να πεσω πανω του. Ζημια στη μηχανη γυρω στα 500 ευρω, τα πηρα μετα απο 3 χρονια και αφου εφαγα απειρες εργατοωρες και κλησεις να ασχολουμαι με αυτο.

2) Πλησιαζω φαναρι κιτρινο προς κοκκινο, σταματαω και ο ταριφας πισω μου νομιζε οτι θα περασω, δεν εκοψε και επεσε πανω μου. Ζημια και μετατοπιση στον προφυλακτηρα, δεν αποζημιωθηκα ποτε παρ'ολο που ο αλλος δηλωσε ευθυνη, με τη δικαιολογια οτι "ο προφυλακτηρας ειχε ζημιες νωριτερα οποτε πρεπει να πληρωσω συμμετοχη".

3) Βλαβη στο αμαξι να μην παιρνει μπρος, ερχεται η οδικη, το ψαχνει ο τυπος, αποφαινεται οτι θελει ηλεκτρολογο, το παει σε ηλεκτρολογειο (κλειστο διοτι ηταν κυριακη). Το βλεπει ο ηλεκτρολογος την αλλη μερα, αποφαινεται οτι θελει συνεργειο και οχι ηλεκτρολογο, και για να μετακινηθει απο το ενα στο αλλο αναγκαστηκαμε να πληρωσουμε ιδιωτικο γερανο επειδη η ασφαλεια δεν καλυπτε δευτερη μετακινηση, παρ'οτι η πρωτη ηταν λανθασμενη με δικη τους υπαιτιοτητα.

• Sad 1
Δημοσ.

και τα 3 που αναφερεις αν πηγαινες με δικηγορο θα τα επαιρνες με το παραπανω τα λεφτα σου ... απλα το κανουν γιατι οι περισοτεροι δεν θελουν να μπλεκουν . ειναι κατι σαν ατυπη συμφωνια των ασφαλιστικων .. δυστηχος ετσι ειναι ... πας με το δικηγορο σου και βγαζεισ και τα εξοδα του βεβαια οταν σε πληρωνουν

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

ΕΓΩ ουσιαστικά έγραψα ότι είναι ικανή αλλά ΟΧΙ αναγκαία συνθήκη.

Δεν προδικαζω.

Για επαγγελματίες λέω 

Από τότε δηλαδή υπήρχαν θέματα υγείας?

Προβλήματα υπήρχαν τα οποία τα εξαιρέσαμε, δεν κάτσανε να κάνουμε κάποια λαμογιά με το συμβόλαιο. Στο μέλλον όμως προέκυψαν άλλα, άσχετα με τα προϋπάρχοντα που εξαιρέθηκαν, τα οποία επίσης δεν τα καλύπτουν, τους λόγους τους ανέλυσα στα προηγούμενα post μου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

και τα 3 που αναφερεις αν πηγαινες με δικηγορο θα τα επαιρνες με το παραπανω τα λεφτα σου ... απλα το κανουν γιατι οι περισοτεροι δεν θελουν να μπλεκουν . ειναι κατι σαν ατυπη συμφωνια των ασφαλιστικων .. δυστηχος ετσι ειναι ... πας με το δικηγορο σου και βγαζεισ και τα εξοδα του βεβαια οταν σε πληρωνουν

Πιθανοτατα ναι, αλλα ο δικηγορος εχει επιπλεον εξοδα μπροστα και χρονο να δαπανησεις που γενικα δε μου περισσευει τιποτα απο τα δυο.

Η πρακτικη με τα δικαστηρια ειναι στανταρ, επειδη η ασφαλιστικη εχει ολοκληρο νομικο τμημα πισω της διαθεσιμο και επειδη ξερει οτι ο μεσος πολιτης εχει τα δικα μου παραπανω εμποδια. Σου λεει "αυτο θα γινει και αμα σ'αρεσει, αμα δε σ'αρεσει πηγαινε με στα δικαστηρια".

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Αυτό το "δυστυχώς έτσι είναι" εμένα μου την δίνει πάρα πολύ στα νεύρα. Γιατί να μην είχαμε ένα κράτος και ένα σύστημα να μας αποτρέψει από αυτή την κατάσταση; Άλλη δουλειά δεν είχαμε δηλαδή, να καθόμαστε την μισή ζωή μας να το τρώμε στους δικηγόρους, τα συμβόλαια, τις ασφαλιστικές και τις βλακείες του ελληνικού κράτους. Ελπίζω σε όσες ασφαλιστικές προτιμάνε αυτή την μέθοδο, δηλαδή να μην αποζημιώνουν τον πελάτη ποντάροντας πως ο πελάτης δεν θα το κυνηγήσει για να γλιτώσουν και να βγάλουν κέρδος, όσα δικαστήρια από εδώ και στο εξής γινόνται και επιδικάζουν αποζημιώσεις υπέρ του πελάτη, η αποζημίωση αυτή να είναι τόσο τσουχτερή για την ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να σταματήσουν να εφαρμόζουν αυτή την τακτική, να τους δίνει δηλαδή περισσότερο ζημιογόνα ώστε να σταματήσουν τις τανζανιές και να φροντίζουν στην σωστή αποζημίωση του πελάτη τους.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Αυτό το "δυστυχώς έτσι είναι" εμένα μου την δίνει πάρα πολύ στα νεύρα. Γιατί να μην είχαμε ένα κράτος και ένα σύστημα να μας αποτρέψει από αυτή την κατάσταση; Άλλη δουλειά δεν είχαμε δηλαδή, να καθόμαστε την μισή ζωή μας να το τρώμε στους δικηγόρους, τα συμβόλαια, τις ασφαλιστικές και τις βλακείες του ελληνικού κράτους. Ελπίζω σε όσες ασφαλιστικές προτιμάνε αυτή την μέθοδο, δηλαδή να μην αποζημιώνουν τον πελάτη ποντάροντας πως ο πελάτης δεν θα το κυνηγήσει για να γλιτώσουν και να βγάλουν κέρδος, όσα δικαστήρια από εδώ και στο εξής γινόνται και επιδικάζουν αποζημιώσεις υπέρ του πελάτη, η αποζημίωση αυτή να είναι τόσο τσουχτερή για την ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να σταματήσουν να εφαρμόζουν αυτή την τακτική, να τους δίνει δηλαδή περισσότερο ζημιογόνα ώστε να σταματήσουν τις τανζανιές και να φροντίζουν στην σωστή αποζημίωση του πελάτη τους.

μα γιαυτο τρεχουν μετα να τα βρειτε εξωδικαστικα και να μην πατε στο δικαστηριο .... ξερουν οτι αν ειναι να παρεισ 3 εσυ ζητασ 20 και σου λενε αν βρεθει κανενας δικαστησ και του βγαλει 25 τοτε χασαμε με τα μπουνια . ερχοντε και σου λενε παρε 5 και ολα οκ και συνηθος λες οκ η το παζαρευεις 

Δημοσ.

Υποχρεωτική ασφάλεια για φυσικές καταστροφές (όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις, σεισμούς, φωτιές) στα αυτοκίνητα λένε από το 2025. Εδώ δεν τη γλυτώνει κανένας! 😅

Έστω ότι κάποιος έχει κάνει τώρα ασφάλεια χρόνου -χωρίς για φυσικές καταστροφές-, δηλαδή λήγει τον Σεπτέμβρη του 2025, θα πρέπει τον Ιανουάριο να κάνει έξτρα-πρόσθετη ασφάλεια, ή δεν θα τον «πιάσει» το μέτρο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

μα γιαυτο τρεχουν μετα να τα βρειτε εξωδικαστικα και να μην πατε στο δικαστηριο .... ξερουν οτι αν ειναι να παρεισ 3 εσυ ζητασ 20 και σου λενε αν βρεθει κανενας δικαστησ και του βγαλει 25 τοτε χασαμε με τα μπουνια . ερχοντε και σου λενε παρε 5 και ολα οκ και συνηθος λες οκ η το παζαρευεις 

Ναι, αν φτασεις εκει περνωντας απο 40 κυματα. Οι περισσοτεροι δε φτανουν, και εκει πονταρουν τα λαμογια.

Δημοσ.
Στις 16/9/2024 στις 12:13 ΜΜ, jobous είπε

Αυτό είναι νόμος εδώ και κάτι λίγους μήνες ....

Αριθμό ΦΕΚ δημοσίευσης και άρθρο έχουμε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...