Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ολο τον πλανητη οι ασφαλιστηκεσ ετσι δουλευουν και θεωρειτε αυτονοητο οτι αποζημειωνουν κιολας (βλεπε καραβια κλπ

γιατι εχετε την γκρινια του παππου μου απο τα 1980 που ηταν οντος μπαχαλο .. 

τωρα υπαρχει εε και εποπτειες δεν ειναι ξεφραγο αμπελι...

• Like 1
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 minutes ago, kostakis81 said:

σε ολο τον πλανητη οι ασφαλιστηκεσ ετσι δουλευουν και θεωρειτε αυτονοητο οτι αποζημειωνουν κιολας (βλεπε καραβια κλπ

Σε πολιτισμένες χώρες όταν το κόμμα είναι υπεύθυνο για ολόκληρες περιοχές που κάηκαν και πνύγηκαν συνήθως παραιτούνται και βγαίνουν με ντροπη να πουνε πόσο ανεπαρκείς ήταν η διοίκηση τους.Εδω κατηγορούν τα τρένα που χτύπησαν τον κόσμο που δεν έκοψε τα δέντρα του και τα ποτάμια που κατέβασαν πολύ νερό.Το κράτος είναι οριακά χειρότερο από τα 80s

Τα εποπτικά όργανα της ελλάδας είναι ανύπαρκτα και η ΕΕ ανακατεύεται μόνο στην κατάχραση ευρωπαικών κονδυλίων

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cpavlidi είπε

Παρακαλώ αλλάξτε τον τίτλο είναι παραπλανητικός. Δεν υφίσταται υποχρέωση.

OTAN ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ οτι εαν δεν το εχεισ ασφαλισμενο δεν σε καλυπτει σε τιποτα . τοτε συγνωμη αλλα ειναι υποχρεωση . εμμεση αλλα υποχρεωση

• Sad 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Ο ασθενής άνω των 65 ασφαλίζεται κανονικά για όποια πάθηση του προκύψει στο μέλλον.

Λάθος κάνεις αγαπητέ. Υπάρχουν ασφαλιστικές που τρως πόρτα από μια ηλικία και πάνω ή καθίσταται πολύ δύσκολο, το όριο αυτό είναι τα 60 έτη, έχω συγγενή ασφαλιστή και δεν μπορεί να ασφαλίσει την μάνα του στην εταιρεία του, χωρίς κιόλας κάποια πάθηση, υγιης άτομο. 

Για τις προϋπάρχουσες παθήσεις το ξαναέγραψα, υπάρχουν αυτές που θα εξαιρέσεις από πριν στο συμβόλαιο. Υπάρχουν και οι συγγενείς παθήσεις τις οποίες μπορεί να μην έχεις, να μην έχουν εκδηλωθεί ακόμα, να μην υπάρχουν συμπτώματα η ευρήματα, όταν εκδηλωθούν αυτές, αν η ασθένεια έχει ενταχτει στον διεθνή κατάλογο συγγενών παθήσεων, δεν καλύπτεται τίποτα, δεν πάει να έχεις κάνει συμβόλαιο από βρεφος και να σου βγει στα 100. Εμείς την πατήσαμε πάρα πολύ άσχημα με αυτή την περίπτωση, εμφανίστηκαν αργότερα οι παθήσεις, και δεν καταδέχεται η εταιρεία να σου κάνει ούτε ένα τριπλεξ καρδιάς με κόστος ένα 50αρι, δεν θα μιλήσω καν για επεμβάσεις 

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Διερευνητική ερώτηση είναι, για να δω τι ισχύει.

Κατά κανόνα στις εμπορικές μισθώσεις, υπόχρεος για να ασφαλίζει το μίσθιο είναι ο μισθωτής, όχι ο ιδιοκτήτης.

Γενικά πάντως και στις μισθωμένες κατοικίες, μου φαίνεται πολύπλοκο το θέμα της ασφάλειας, γιατί κυρίως μας ενδιαφέρει η προστασία του κτιρίου (άρα αφορά τον ιδιοκτήτη), ωστόσο βλέπω καλύψεις που ισχύουν για όσους κατοικούν εντός του σπιτιού (και άρα αφορούν τον μισθωτή).

Άρα λες ότι θα μπορεί να πληρώσει έξτρα ασφάλεια ο μισθωτής, μετά από την ασφάλεια που πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Λογικό το ακούω.

Το ανάποδο μπορεί να γίνει άραγε; Δηλαδή εγώ σαν μισθωτής να ασφαλίζω μόνο το περιεχόμενο, τα έξοδα μετακόμισης κλπ, αν δεν είναι ασφαλισμένο το κτίριο; Θα κάνω μια ερώτηση στην ασφαλίστριά μου να δω τι θα μου πει.

--------------------------------------

Άλλη απορία, ασφαλίζω εγώ το διαμέρισμά μου στον τέταρτο και γίνεται σεισμός, με αποτέλεσμα να ραγίσουν η κολώνες στο διάμερισμα του ισογείου που είναι ανασφάλιστο. Θα καλύψει τέτοια επισκευή η ασφαλιστική μου, από την στιγμή που μπορεί να επηρεάζεται η στατικότητα του κτιρίου και -επομένως- του διαμερίσματός μου;

Ως ενοικιαστης, μπορείς να ασφαλίσεις το περιεχόμενο του διαμερίσματος που είναι δικό σου, κανένα θέμα. Το ακίνητο αφορά τον ιδιοκτήτη. 

Για το άλλο που λες με ζημιά στην πολυκατοικία. Όχι φυσικά μόνο ότι γίνει μέσα στο διαμέρισμα σου θα ασχοληθεί η ασφαλιστή. Για ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους θέλετε άλλη ειδική ασφάλεια πολυκατοικίας που θα την πληρώνετε όλοι από τα κοινόχρηστα. 

2 ώρες πριν, kostakis81 είπε

ρε μαγκες αν ασφαλιστουν ολα λογικα θα πεσουν οι τιμες αφου τα σπιτια θα ειναι ολα 

Λάθος, θα αυξηθούν οι τιμές. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Λάθος κάνεις αγαπητέ. Υπάρχουν ασφαλιστικές που τρως πόρτα από μια ηλικία και πάνω ή καθίσταται πολύ δύσκολο, το όριο αυτό είναι τα 60 έτη, έχω συγγενή ασφαλιστή και δεν μπορεί να ασφαλίσει την μάνα του στην εταιρεία του, χωρίς κιόλας κάποια πάθηση, υγιης άτομο. 

Για τις προϋπάρχουσες παθήσεις το ξαναέγραψα, υπάρχουν αυτές που θα εξαιρέσεις από πριν στο συμβόλαιο. Υπάρχουν και οι συγγενείς παθήσεις τις οποίες μπορεί να μην έχεις, να μην έχουν εκδηλωθεί ακόμα, να μην υπάρχουν συμπτώματα η ευρήματα, όταν εκδηλωθούν αυτές, αν η ασθένεια έχει ενταχτει στον διεθνή κατάλογο συγγενών παθήσεων, δεν καλύπτεται τίποτα, δεν πάει να έχεις κάνει συμβόλαιο από βρεφος και να σου βγει στα 100. Εμείς την πατήσαμε πάρα πολύ άσχημα με αυτή την περίπτωση, εμφανίστηκαν αργότερα οι παθήσεις, και δεν καταδέχεται η εταιρεία να σου κάνει ούτε ένα τριπλεξ καρδιάς με κόστος ένα 50αρι, δεν θα μιλήσω καν για επεμβάσεις 

Ως ενοικιαστης, μπορείς να ασφαλίσεις το περιεχόμενο του διαμερίσματος που είναι δικό σου, κανένα θέμα. Το ακίνητο αφορά τον ιδιοκτήτη. 

Για το άλλο που λες με ζημιά στην πολυκατοικία. Όχι φυσικά μόνο ότι γίνει μέσα στο διαμέρισμα σου θα ασχοληθεί η ασφαλιστή. Για ζημιές σε κοινόχρηστους χώρους θέλετε άλλη ειδική ασφάλεια πολυκατοικίας που θα την πληρώνετε όλοι από τα κοινόχρηστα. 

Μια στιγμή. 

Για ισόβιο συμβόλαιο μιλάς?

Αν είναι ετήσιο, πας αλλού.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Λάθος, θα αυξηθούν οι τιμές. 

στον καπιταλισμο δεν συμβαινει αυτο .... θα μειωθουν αφου θα αυξηθει η πελατεια ....αυτο που λετε ουτε σε χουντες δεν γινετε 

• Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis81 είπε

Τι σχέση έχουν τα καράβια με το ακίνητο του κάθε κυρ Μήτσου; Νομίζεις ότι την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις εσυ ως προς τον εφοπλιστή ο οποίος μπορεί να προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο για να πάρει τα λεφτά που θέλει; 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

OTAN ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ οτι εαν δεν το εχεισ ασφαλισμενο δεν σε καλυπτει σε τιποτα . τοτε συγνωμη αλλα ειναι υποχρεωση . εμμεση αλλα υποχρεωση

ΚΑΤΩ από 500.000€ αξία σπιτιού.

Αρα, αφορά 10.000 Έλληνες πολίτες και 2-3 συμφουριτες.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μια στιγμή. 

Για ισόβιο συμβόλαιο μιλάς?

Αν είναι ετήσιο, πας αλλού.

Ισόβιο. 

4 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

στον καπιταλισμο δεν συμβαινει αυτο .... θα μειωθουν αφου θα αυξηθει η πελατεια ....αυτο που λετε ουτε σε χουντες δεν γινετε 

Οκ , άποψη σου. Όταν ανοίξεις εμπορικη εταιρεία και δεις αύξηση πελατών, ρίξε τις τιμές. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε

Τι σχέση έχουν τα καράβια με το ακίνητο του κάθε κυρ Μήτσου; Νομίζεις ότι την ίδια αντιμετώπιση θα έχεις εσυ ως προς τον εφοπλιστή ο οποίος μπορεί να προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο για να πάρει τα λεφτά που θέλει; 

Κάνεις δεν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές.

Το είδαμε με τις χρεωστικές κάρτες και με το IRIS!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Και πάλι λάθος. Υποχρέωση υφίσταται όταν ψηφιστεί ο αντίστοιχος νόμος. Δεν υπάρχει προς το παρόν. Έχεις μόνο τηλεοπτικές δηλώσεις από τα ΜΜΕ. Αλλά θεωρώ ότι ο νόμος θα περάσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Ισόβιο. 

Οκ , άποψη σου. Όταν ανοίξεις εμπορικη εταιρεία και δεις αύξηση πελατών, ρίξε τις τιμές. 

Ωραία.

Αφού έχεις ισόβιο αλλά όπως λες είναι δώρο αδωρο γιατί δεν αλλάζεις εταιρεία ?

ΥΓ. Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω αρκετά χρόνια συμβόλαιο αλλά επειδή (ευτυχώς) δεν έχω κάνει χρήση δεν ξέρω τι θα συμβεί αν χρειαστεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Κάνεις δεν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι τιμές.

Το είδαμε με τις χρεωστικές κάρτες και με το IRIS!

Πολύ σωστά. Και πολλά άλλα παραδείγματα, σούπερ μάρκετ. Μην αρχίσω τώρα να λέω. Μόλις διαπιστώσει ο ιδιωτης πως ζητάς της υπηρεσίες του επειδή σε υποχρέωσε το κράτος, οι τιμές θα πάνε x2 και x3 τουλάχιστον. Πρακτικά κάθε ιδιοκτήτης θα πληρώνει έναν νέο ΕΝΦΙΑ. 

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Ωραία.

Αφού έχεις ισόβιο αλλά όπως λες είναι δώρο αδωρο γιατί δεν αλλάζεις εταιρεία ?

ΥΓ. Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω αρκετά χρόνια συμβόλαιο αλλά επειδή (ευτυχώς) δεν έχω κάνει χρήση δεν ξέρω τι θα συμβεί αν χρειαστεί.

Το συζήτησα εξαντλητικά το θέμα με δύο ασφαλιστές. Το συμπέρασμα είναι ότι το καλύτερο συμβόλαιο είναι αυτό που έχω τώρα. Αν αλλάξω έρχονται αλλα προβλήματα, κόστη, ψηλές γραμμές κτλ. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Πολύ σωστά. Και πολλά άλλα παραδείγματα, σούπερ μάρκετ. Μην αρχίσω τώρα να λέω. Μόλις διαπιστώσει ο ιδιωτης πως ζητάς της υπηρεσίες του επειδή σε υποχρέωσε το κράτος, οι τιμές θα πάνε x2 και x3 τουλάχιστον. Πρακτικά κάθε ιδιοκτήτης θα πληρώνει έναν νέο ΕΝΦΙΑ. 

Το συζήτησα εξαντλητικά το θέμα με δύο ασφαλιστές. Το συμπέρασμα είναι ότι το καλύτερο συμβόλαιο είναι αυτό που έχω τώρα. Αν αλλάξω έρχονται αλλα προβλήματα, κόστη, ψηλές γραμμές κτλ. 

Άρα, κάτι προσφέρει και γεγονός ότι υπήρχε ασφάλεια ΠΡΙΝ τις παθήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...