csontheline Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 10 hours ago, Malthador said: Με τα μισθωμένα ακίνητα τι θα γίνεται; Ποιος θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ασφάλεια, ο ιδιοκτήτης ή ο μισθωτής; Αυτός στον οποίο ανήκει το ακίνητο (και πληρώνει ΕΝΦΙΑ). Ο μισθωτής μπορεί να κάνει άλλη ασφάλεια που τον καλύπτει έναντι του ιδιοκτήτη (δεν την ξέρω ακριβώς, υποθέτω ότι σε περίπτωση που γίνει η Χ μεγάλη ζημία, αποκατάσταση περιεχομένου, προσωρινή διαμονή, μετακόμιση κλπ). Επίσης, ξανά υποθέτω, αν ο ιδιοκτήτης έχει ασφάλιση με τις παραπάνω καλύψεις, ο μισθωτής τα ζητάει από την ασφαλιστική του και αυτή από του ιδιοκτήτη.
jobous Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καταρχάς δεν υπάρχει ακόμα κάποιος νόμος για υποχρεωτική ασφάλιση σε κατοικίες. Αυτό που αναφέρθηκε γιατί δεν το άκουσα είναι πρόθεση. Όταν φτάσουμε στον να γίνει νόμος θα το δούμε. Ότι υπάρχει μια τάση για να υπάρχει ασφάλιση στα ακίνητα , υπάρχει , όπως επίσης και μιά τάση να μειωθεί το βάρος του κόστους αποζημειώσεων του κράτους και τέλος μια σχετικής οικονομικής φιλελευθεροποίησης και αυτό υπάρχει. Αλλά υπάρχουν θέματα και πολλά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλιση ακινήτων , που στο τέλος θα οδηγήσει να δημιουργηθεί τεραστιο πρόβλημα. πχ σπίτι (κανονικά με άδεια κτλ) σε περιοχή του Διονύσου , ασφαλιστική αρνήθηκε να το ασφαλίσει έναντι φωτιάς Τι θα ζητάνε για ασφάλεια ζημιών απο σεισμό ?? Ποια θα είναι τα λεπτά και μικρά γραμματάκια σε κάθε συμβόλαιο ?? Θα μπορούν μονομερώς να αλλάζουν τους όρους για την αποζημείωση ?? Απειρες λεπτομέρειες.... Αποζημειώσεις δίνονται κανονικά απο το κράτος , μπορεί να υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση σε κάθε συμβάν , για διοφορετικούς λόγους ή και μερικούς ίδιους λόγους σε κάθε συμβάν και οφείλεται συνήθως σε γραφειοκρατικούς λόγους (ιδιοκτησιακά, δασικά κτλ) και όχι στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις διαδικασίες αποζημείωσης (στεγαστική συνδρομή ή αρωγή που είναι το καινούριο πιασιάρικο όνομα) Φανταστείτε , ένα συμβάν σεισμού στην περιοχή της Αττικής όπου θα πρέπει να γίνει αποζημείωση πχ 20000 κατοικιών από 5000 έως 150000 € (ανάλογα αν είναι για επισκευή ή για ανακατασκευή) ίσως και παραπάνω ανάλογα το ακίνητο και την ασφάλιση που έχουν απλά έβαλα το ανώτερο όριο που δίνει το κράτος, πως θα ανταποκριθούν οι ασφαλιστικές ?? Για μεγαλύτερο συμβάν θα κλείσει το μαγαζί έτσι και αλλιώς. Το ακίνητο ασφαλίζεται απο τον ιδιοκτήτη και ο ιδιοκτήτης είναι δικαιούχος για αρωγή που δίνει το κράτος. Το περιεχόμενο του ακινήτου , μπορεί να το ασφαλίσει ο ενοικιαστής. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2024 από jobous
manos08 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Αν ξεχάσεις το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και πάρει φωτιά το σπίτι σου, φυσικά και δεν πρέπει να σε αποζημιώσει κανένα κράτος. Ή αν το σπίτι σου πλημμύρισε επειδή έσπασε μια σωλήνωση που δεν συντηρησες πότε. Αν όμως το σπίτι σου πλημμύρισε επειδή ο δήμος/περιφέρεια/κράτος, τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά τα έκαναν μίζες, ε μάλλον δεν φταίς εσύ. Το αστείο ( για κλάματα) είναι ότι μερικοί τα βάζουν με τους ιδιοκτήτες/παράσιτα, που θέλουν να αποζημιωθούν με δημόσιο χρήμα( σε βάρος άλλων κι ας πληρώνουν φόρους??), και όχι με αυτούς που έφαγαν το ΕΣΠΑ για τα αντιπλημμυρικά πχ. 4
mechpanos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, kostakis81 είπε γιατι σε αποζημειωνε δηλαδη Για ρώτα όσους έπαθαν ζημιά, τί πήρανε... 1
vagos789 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Οταν ακουτε για αποζημιωσεις απο το κρατος μην φανταζεστε μεγαλα ποσα που επαρκουν για να ξαναχτισεις το σπιτι σου. Κυριοτερα καποια λεφτα για τα αμεσα εξοδα θα παρεις Εσεις οι ιδιοι να φροντισετε το σπιτι που μενετε να ειναι ασφαλες (γιατι σε πρωτη φαση σας ενδιαφερει να ζησετε οχι αν θα παρουν οι κληρονομοι αποζημιωση).
GREGORYMO Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, kostakis81 είπε Στης εξαγγελίες στην δεθ από 1 Ιουνίου 2025 δεν θα αποζημιώνετε όποιος δεν έχει ασφαλίσει το ακίνητο του .. ο ι εταιρίες όμως αρνούνται να ασφαλίσουν κτήρια προ του 1960 .. τα οποίο αποτελούν το 30% του κτηριακού αποθέματος της Ελλάδας . ποια η γνώμη σας ? θα έπρεπε το κράτος εφόσον βάζει υποχρεωτικοτητες να υποχρεώσει και τους ασφαλιστές να τα ασφαλίσουν σε λογικές τιμές και αυτά ? Το σπίτι προ ξεπερνά σε αξία τις 500.000€ ? Γιατί υπάρχει όριο μη κάλυψης από το κράτος 16 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Τον ρωτάς τον ιδιοκτήτη άμα έχει λεφτά για συντήρηση; Δεν υπάρχει φράγκο εδώ και χρόνια για τέτοια, μερικοί έχουν μια αποταμίευση για ώρα ανάγκης, δεν θέλει να τα δώσει για συντήρηση, ακομα και στα βόρεια προάστια όσες φορές καταφέρνουν και κάνουν συντήρηση είναι μετά κόπων και βασάνων. Το σκεπτικό σου είναι πολύ λάθος. Κτιρια πριν του 60 απορριπτονται αυτόματα, όπως αυτόματα θα απορριφθεί ένας ασθενής άνω των 65 αυτομάτως, η θα φάει πόρτα κάποιος με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από ένα ασφαλιστήριο υγείας. Δεν την νοιάζει την ασφαλιστική αν εσύ συντηρείς ή όχι και αν κάνεις ότι πρέπει για το ακίνητο σου. Αν είσαι πριν από μια χρονολογία τρως πόρτα. Αλλά όπως και να χει, πλέον δεν μπορεί ο πολίτης να νιώθει ασφάλεια από πουθενά, και σε αυτό έρχεται και το κράτος να βάλει το χέρι του. Έπρεπε να σε αποζημιώνει το κράτος για αυτά τα πράγματα, μοναδικά κριτήρια για εμένα το να υπάρχει νόμιμη οικοδομική άδεια, και πιστοποιητικό ΥΔΕ ορθό και έγκυρο σε περίπτωση φωτιάς. Άμα θέλει να τα δίνει ο πολίτης σε ιδιωτική εταιρεία, ας του μειώσει το ανάλογο πόσο φόρου που δίνει το κράτος κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εδώ σου λέει σου μειώνω τον ΕΝΦΙΑ 10%, σκέτη κοροϊδία, για το σπίτι της μανας μου δηλαδή 20 ευρώ κέρδος για να πληρώσω από την άλλη τουλάχιστον κανένα 200αρι στο ασφαλιστρο. Πολυς κόσμος με παλιά σπίτια τι θα κάνει τώρα με όλα αυτά τα μέτρα; Να κόψει τον λαιμό του να βρει λύση, να πουλήσει η να το γκρεμίσει καλύτερα να μένει σε κανένα αντισκοινο λέω εγώ μιας και είναι ασύμφορο από κάθε άποψη το να έχεις σπίτι σε αυτή την κολοχωρα. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι πολίτες; Είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς, εκτός αν νομίζεις ότι εσύ δεν θα πάθεις τίποτε από σεισμό. Η αν σου άφησε ο παππούς σου ένα σπίτι το χωριό δεν θα πλημμυρίσει πότε η ότι εσύ φταις άμα πάει ο άλλος βάλει φωτιά στο δάσος και καουν σπίτια και χωριά. Όχι δεν το δέχομαι, να πληρώσει το κράτος που δεν μπορεί να βρει τρόπο να σταματήσει τους εμπριστες και τις φωτιές. Μιλαω για νόμιμα υφιστάμενα σπίτια όχι να χτίσεις εσύ αυθαίρετα μέσα στο δάσος η δίπλα στο ρεμα. Τα φυσικά φαινόμενα τους παίρνουν μπάλα όλους. Δεν δέχομαι το ήδη μικρό μου εισόδημα να γίνει ακόμα μικρότερο για τέτοια πράγματα. Βλέπω ήδη τι γίνεται με τις ασφάλειες υγείας που έχουμε από παλιά και ΙΧ και δεν θέλω να μπλέκω καθόλου με νέες ασφαλίσεις, γενικά η κατάσταση θα είναι όταν έρθει το πρόβλημα, να κοιτάει να κάνει ότι μπορεί η ασφαλιστική για να μην πληρώσει. Έρχεται τώρα το κράτος και σου προσθέτει προβλήματα από το κεφάλι κάθε χρόνο. Αλλά δεν βαριέσαι, αφού ανέχεται μερίδα πολιτών την πιο κατάπτυστη κυβέρνηση από το 1830, χαλαλι της, δημοκρατία έχουμε. Ο ασθενής άνω των 65 ασφαλίζεται κανονικά για όποια πάθηση του προκύψει στο μέλλον. ΟΧΙ για τις υπάρχουσες και είναι λογικό. Αλλιώς ΟΛΟΙ θα ασφαλίζονταν όταν ασθενουσαν ! 15 ώρες πριν, kostakis81 είπε ρε παιδια η υποχρεωτικοτητα στο ασφαλιστρο ΕΙΝΑΙ το προβλημα ... μεχρι τωρα σε π[εριπτωσεις φυσικων καταστροφων το κρατος σε αποζημειωνε ... τωρα σου λεει οτι δεν θα το κανει και σε υποχρεωνει να το ασφαλησης μη υποχρεονωντας ομωσ και τησ ασφαλειες να σε ασφαλεισουν .. αφου το κανει θα επρεπε να τησ υποχρεωσει με καποιο τροπο . ουτος η αλλος με την στατιστικη παιζουν ολοι αυτοι και θα επρεπε αφου θα παρουν ολη την πιτα απο τα ακινητα της ελλαδας να παρουν και τα παλαια με εστω και καποια χασουρα εαν εχουν... δηλαδη στυλ παιρνεις 100 συμβολαια με νομο απο το κρατος ε υποχρεουσε να ασφαλισεισ μαζι και τα 20 που ειναι πριν το 1960 ... γενικα δεν μπορεισ να βαζεισ υποχρεωτικοτητες χωρισ να εξασφαλησεις καποιο νομο που να υποχρεωνει τησ ασφαλιστηκες σε αυτες τησ υποχρεωτητκτητες 20 ΠΡΙΝ το 1960 ? Αλλά ποιανού? Το δικό σας η το δικό μου ? 15 ώρες πριν, adi32 είπε Τα ενφια και τους δεκαδες τους φορους κλπ για πιο λογο τα πληρωνουμε ? Αν ειναι να πληρωνω ιδιωτικες εταιριες για τα παντα να μη πληρωνω κανενα φορο Το σπίτι σου υπερβαίνει σε αξία τις 500.000€ ? 15 ώρες πριν, kostakis81 είπε κυριε μιλατε με ενα υφος λες και ολοι εχουν στην ακρη 100. 200 χιλιαρικα για να ειναι ανετοι και να φτοιαξουν συντηρησουν το σπιτη που κληρονομησανε απο την γιαγια τους .. στην ελλαδα ολοι ειναι ξεροι και δεν εχουν να βγαλουν τον μηνα τους .. οι εργασιες που αναφερετε ισωσ κοστιζουν περισοτερο απο το να το κτησεισ απο την αρχη.... ρωτησα μηχανικο και ξερω δεν τα λεω ετσι ... Ισχύει Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2024 από GREGORYMO Συμπληρώμα
sdikr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 9 hours ago, liopyr said: Δεν ξέρω, σε όλες; Ακόμα στις ΗΠΑ, που δεν τις λες και άντρο σοβιετικών. Βασικά πέρα από την κοινωνική πρόνοια, και τελείως κυνικά να το σκεφτείς, είναι ηλιθιότητα για ένα κράτος να μην αποκαθιστά ζημιές από φυσικές καταστροφές. Η χασούρα που θα έχει μακροπρόθεσμα θα είναι πολλαπλάσια αν καταστραφούν σπίτια, καλλιέργειες, ερημώσουν περιοχές, βιομηχανίες κλπ. Τώρα τι απωθημένα έχει ο καθένας και νιώθει τόσο άνετος να πληρώνει από την τσέπη του ή να εμπιστεύεται την ζωή του και το σπίτι του σε μία ασφαλιστική εταιρία, η οποία είναι ιδιωτική, δρα ανεξέλεγκτα και έχει αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, τι να πω, καλή τύχη με αυτό. Γνωρίζω αρκετούς πάντως που ήταν υπέρμαχοι της ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία, γιατί στα ιδιωτικά έχουν γυαλισμένα πλακάκια και μικρότερη αναμονή ξερωγω, αλλά μόλις τους έκατσε η στραβή και έπρεπε να κάτσουν σε χειρουργικό τραπέζι μια χαρά πήγαν στο δημόσιο γιατί πήραν χαμπάρι πως δεν θα την βγάλουν καθαρή. Η συγκεκριμένη πρόταση για ιδιωτική ασφάλιση στα σπίτια είναι μία κατάσταση win-win για μία παρασιτική κυβέρνηση. Πέρα από το οικονομικό κόστος, το πολιτικό κόστος στις φυσικές καταστροφές είναι επίσης τεράστιο, με αυτόν τον τρόπο πετάνε την ευθύνη από πάνω τους κλείνοντας παράλληλα το μάτι στις ασφαλιστικές. Ρίχνουν και ένα τυράκι με μείωση ενός φόρου που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ποτέ, και έχουν και χειροκροτητές. Πώς να νικήσεις την βλακεία. Δεν υπάρχει κάλυψη στις ΗΠΑ αν σου καεί το σπίτι και το έχεις ανασφάλιστο. Στην περίπτωση μεγάλων καταστροφών μπορεί να υπάρξει διευκόλυνση. Το ότι ο κόσμος νομίζει πως όταν πληρώνει το κράτος δεν πληρώνει αυτός απο την τσέπη του είναι κάτι που με ξεπερνάει κάθε φόρα. 1
kostakis81 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 το θεμα ειναι να υπαρξη μια οδηγια -διευκολινση απο το κρατος προς τισ ασφαλιστηκες ωστε να τισ υποχρεωσει να ασφαλισουν ολα τα σπιτια ακομα και πριν το 1960 που αποτελουν το 30% του κρηριακου αποθεματος τησ ελλαδας . η ασφαλιστηκες σημερα αρνουντε . και εχουμε το παραδοξο το κρατος να λεει ασφαλιστε τα σπιτια σας και η ασφαλιστηκες να αρνουντε να το κανουν .. καποιος πρεπει να βαλει μια ταξη εδω και μαλον ειναι το κρατος που θα πρεπει να το επιβαλει
elgol Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Στο σεισμο του 2014 με ζημια 20000 και 2000 περιπου η αδεια επισκευης η ασφαλιστικη μου εδωσε 7000 €. Το σπιτι νομιμοτατο αδεια 2006 τελειωμενο το 2010. Ουσιαστικα σου δειχνει το δρομο του δικαστηριου αλλα ποιος εχει (εκτος λιγων) εκεινη τη στιγμη τα χρηματα και τη διαθεση να το κανει; Σιγα μην το κανουν τωρα με πολλαπλασια τα κοστη αποκαταστασης και σε μαζικες αποζημιωσεις 1
kostakis81 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 εμενα παντος οταν μου εκαναν μουτσουτσουνια παλαιοτερα για ζημεια στο αυτοκινητο .. οταν τους πηγε αγωγη 10κ για ζημεια 2κ (οι δικηγοροι ξερουν να τα φουσκωσουν οταν πρεπει με πηραν εντρομοι και μου εδωσαν 4 για να τα βρουμε πριν το δικστηριο . και τα πηρα , θα μπορουσα και περισοτερα αλλα ηθελα να παω διακξοπες και μου ειχε κατσει καλα ... γενικα ομωσ πληρωνουν One way or enother
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 2 hours ago, gakost said: Γιατί να ασφαλίσει ο ενοικιαστής την περιουσία του άλλου; Διερευνητική ερώτηση είναι, για να δω τι ισχύει. Κατά κανόνα στις εμπορικές μισθώσεις, υπόχρεος για να ασφαλίζει το μίσθιο είναι ο μισθωτής, όχι ο ιδιοκτήτης. Γενικά πάντως και στις μισθωμένες κατοικίες, μου φαίνεται πολύπλοκο το θέμα της ασφάλειας, γιατί κυρίως μας ενδιαφέρει η προστασία του κτιρίου (άρα αφορά τον ιδιοκτήτη), ωστόσο βλέπω καλύψεις που ισχύουν για όσους κατοικούν εντός του σπιτιού (και άρα αφορούν τον μισθωτή). 2 hours ago, csontheline said: Αυτός στον οποίο ανήκει το ακίνητο (και πληρώνει ΕΝΦΙΑ). Ο μισθωτής μπορεί να κάνει άλλη ασφάλεια που τον καλύπτει έναντι του ιδιοκτήτη (δεν την ξέρω ακριβώς, υποθέτω ότι σε περίπτωση που γίνει η Χ μεγάλη ζημία, αποκατάσταση περιεχομένου, προσωρινή διαμονή, μετακόμιση κλπ). Επίσης, ξανά υποθέτω, αν ο ιδιοκτήτης έχει ασφάλιση με τις παραπάνω καλύψεις, ο μισθωτής τα ζητάει από την ασφαλιστική του και αυτή από του ιδιοκτήτη. Άρα λες ότι θα μπορεί να πληρώσει έξτρα ασφάλεια ο μισθωτής, μετά από την ασφάλεια που πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Λογικό το ακούω. Το ανάποδο μπορεί να γίνει άραγε; Δηλαδή εγώ σαν μισθωτής να ασφαλίζω μόνο το περιεχόμενο, τα έξοδα μετακόμισης κλπ, αν δεν είναι ασφαλισμένο το κτίριο; Θα κάνω μια ερώτηση στην ασφαλίστριά μου να δω τι θα μου πει. -------------------------------------- Άλλη απορία, ασφαλίζω εγώ το διαμέρισμά μου στον τέταρτο και γίνεται σεισμός, με αποτέλεσμα να ραγίσουν η κολώνες στο διάμερισμα του ισογείου που είναι ανασφάλιστο. Θα καλύψει τέτοια επισκευή η ασφαλιστική μου, από την στιγμή που μπορεί να επηρεάζεται η στατικότητα του κτιρίου και -επομένως- του διαμερίσματός μου; 1
panagiotis1988 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Πέρασε ένας χρόνος από τον Daniel και ακόμα ψάχνονται να πάρουν αποζημιώσεις ε; Θα, θα θα!. Παρακάτω οι 42 ασφαλιστικές εταιρίες που έκλεισαν και «αραχνιάζουν» στις λίστες του Επικουρικού Κεφαλαίου, είχαν αντασφάλειες αυτές; 🐻 Η Λίστα των εταιριών : 1 INTERSUISSE 2 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ 3 ΠΕΙΡΑΙΚΗ 4 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 5 ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗ 6 GUARANTEE 7 INTERCONTINENTAL 8 EUROMONDE 9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ 10 ΕΡΜΗΣ 11 ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝ 12 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 13 EXPRESS 14 ΑΠΟΛΛΩΝ 15 ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ 16 ΕΘΝΙΚΟ Ι∆ΡΥΜΑ ΑΣΦ. ΕΤ. 17 NOR. AMER. STANDARD 18 ΘΕΜΙΣ 19 ΒΕΡΓΙΝΑ 20 INTRUST 21 ΕΣΤΙΑ 22 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ 23 ARGO 24 ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ 25 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΗ 26 ASTRA 27 ΓΑΛΑΞΙΑΣ 28 ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ 29 ECON 30 ΕΓΝΑΤΙΑ 31 LE MONDE 32 EOS INSURANCE 33 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ 34 GENERAL UNION ΑΕΕΓΑ 35 GENERAL TRUST ΑΕΕΓΑ 36 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ 37 ΣΚΟΥΡΤΗΣ Γ.Η. ΑΕΓΑ 38 COMMERCIAL VALUE AAE 39 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 40 EUROSTAR 41 EVIMA GROUP 42 ∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΑΕ το ξερεις οτι μεχρι πριν απο λιγους μηνες δεν μπορουσαν να εχουν προσβαση σε κατεστραμμενες περιοχες οι πραγματογνωμονες? και δεν μιλαω για σπιτια ή αυτοκινητα που εχουν καταγραφει αλλα για φωτοβολταικα και για υπο κατασκευη δημοσια εργα που και αυτα ασφαλιζονται. Ολες οι ασφαλιστικες στην Ευρωπη δεν γινεται πλεον να φαλυρισουν γιατι υπαρχουν απο το 2016 πανευρωπαικοι κανονισμοι. Καθε ασφαλιστικη κραταει τεραστια αποθεματα - υποχρεωτικα - ωστε αν πει οτι θελει να κλεισει να εχει να αποζημιωσει ολους τους ασφαλιζομενους της που εχουν εκκρεμεις ζημιες, τους υπαλληλους της και τους προμηθευτες τους. Εαν δεν κραταει αυτα τα αποθεματα τοτε την περιοριζει την δραστηριοτητα της η τραπεζα της Ελλαδας και της βαζει αλλες δεικλιδες ασφαλειας, ωστε να μην μπορεσει να πτωχευσει. Δες το παραδειγμα της international life. Προφσνως και δεν αναφερομαι σε εταιρειες που δεν εχουν εδρα στην Ελλαδα αλλα λειτουργουν με καθεστως ΑΠΥ. Οι ασφαλιστικές που αναγράφεις δες πότε έκλεισαν. 1
theopan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, jobous είπε Καταρχάς δεν υπάρχει ακόμα κάποιος νόμος για υποχρεωτική ασφάλιση σε κατοικίες. Αυτό που αναφέρθηκε γιατί δεν το άκουσα είναι πρόθεση. Ούτε καν πρόθεση για όλα τα ακίνητα. Για επαγγελματικά ακίνητα κάποιας αξίας και πάνω άκουσα εγώ (από τον πλέον "αρμόδιο" ο οποίος βέβαια δεν είναι σίγουρο αν θα είναι στην εξουσία ακόμα για να εφαρμόσει τις εξαγγελίες του ως τότε). Αλλά όπως συνήθως οι περισσότεροι σε αυτήν τη χώρα "άλλα λέει θειά μου άλλα ακούν τα αυτιά μου". Κάτι παρόμοιο με αυτή τη χαζομάρα με τον καφέ στο αυτοκίνητο των τελευταίων εβδομάδων...
jobous Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, theopan είπε Για επαγγελματικά ακίνητα κάποιας αξίας και πάνω ..... Αυτό είναι νόμος εδώ και κάτι λίγους μήνες .... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2024 από jobous
chrisxkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Το κράτος για άλλη μία φόρα βρήκε αφορμή να αυξήσει τα έσοδα της χωρίς να προσφέρει τίποτα (όπως συνέβη και με την νομιμοποίηση των τετραγωνικών, τους καθαρισμούς των οικοπέδων, τις ασφαλίσεις των σπιτιών). Όλα τα άλλα του ότι γίνεται για να μη βγαίνει ζημειωμένος ο λαός είναι αρλούμπες για τους πολύ αφελείς.Ετσι και αλλιώς δεν καλύπτει το κράτος τα ανασφάλιστα σπίτια ούτε τώρα δίνουν κάτι χαρτζιλίκια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ώπου στην Ελλάδα σχεδόν πάντα φταίει το κράτος γιατί τα χρήματα που είχαν πέσει για την προστασία τα έφαγαν κλασικά μεταξύ τους ,όποιος έχει περάσει από τέτοια έργα καταλαβαίνει το μέγεθος της φαγωμάρας βλέπεις σκαμμένα αυλάκια και γράφει κάτι δεκάδες εκατομμύρια το κόστος του έργου .Εχουμε γεμίσει τις τσέπες όποιου ξυπόλητου πολιτικού, της οικογένειας του και των φίλων τους που έχει περάσει από την χώρα τα τελευταία 50 χρόνια και μας φταίνε τα παλιά σπίτια και οι ιδιοκτήτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα