Προς το περιεχόμενο

Εχω 80 90 fps στα παιχνιδια και δεν εχω πολυ smooth εικονα. Εχω οθονη AOC 240hz και gtx1660 super. Στα παιχνιδια εχω ενα τρεμοπαιγμα-σκισιμο οθονης, εχω βαλει gsync kai vsync και παλι το ιδιο, καινουργιο pc και δεν μπορω να βρω τι φταιει


adamidisgr
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tasvar,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω οθονη AOC 240hz και gtx1660 super. Στα παιχνιδια εχω ενα τρεμοπαιγμα-σκισιμο οθονης, εχω βαλει gsync kai vsync και παλι το ιδιο, καινουργιο pc και δεν μπορω να βρω τι φταιει, εχω κατεβασει και τους τελευταιους drivers της gpu  αλλα τιποτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

240fps μην περιμένεις να σου βγάλει η 1660 στην πλειονότητα των καινούργιων παιχνιδιών.

Το υπόλοιπο pc από τι αποτελείτε(ανέφερε με λεπτομέρειες)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η οθονη ειναι g sync compatible. Οταν κανω limit στα 60fps κολλαει ακραια σαν να εχω 30fps ειναι. Το pc εχει μεσα gigabyte aorus b550m elite. Ryzen 5 5600x. Gtx 1660super και εναν M2 kingston

Pubg παιζω και κανενα warzone. Παιδια εχω 90 100 fps και παραπανω αλλα νιωθω ενα τρεμοπαιγμα στην οθονη, οσο πεφτουν τα fps γινεται χειροτερο και ενοχλητικο. Δηλαδη με 60 fps δεν μπορω να παιξω κολλαει σαν να εχω 40 50

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τα παρακάτω :

  • Βεβαιώσου ότι έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους οδηγούς της Nvidia για την κάρτα γραφικών σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Nvidia GeForce Experience για να ελέγξεις και να εγκαταστήσεις τις ενημερώσεις.
  • Βεβαιώσου ότι το G-Sync είναι ενεργοποιημένο σωστά. Άνοιξε το Nvidia Control Panel και πήγαινε στο “Set up G-SYNC”. Επίλεξε “Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible” και βεβαιώσου ότι είναι ενεργοποιημένο για το σωστό monitor.
  • Το G-Sync λειτουργεί καλύτερα μέσω DisplayPort. Βεβαιώσου ότι η οθόνη σου είναι συνδεδεμένη μέσω DisplayPort και όχι HDMI.
  • Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το V-Sync στο παιχνίδι ή μέσω του Nvidia Control Panel. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των FPS και να μειώσει το τρεμόπαιγμα.
  • Αν το πρόβλημα εμφανίζεται όταν περιορίζεις τα FPS, δοκίμασε να αυξήσεις το όριο λίγο πάνω από τα 60 FPS, π.χ. στα 65 ή 70 FPS. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του τρεμοπαίγματος.
  • Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις το V-Sync και να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα όπως το RTSS (RivaTuner statistics server) για να περιορίσεις τα FPS σου σε 3 FPS κάτω από τον μέγιστο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σου. Για παράδειγμα εάν η οθόνη σου είναι 144Hz , όρισε το FPS limiter στα 141FPS.
Επεξ/σία από Ne0n
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, adamidisgr είπε

τα δοκιμασα και βλεπω παλι ενα τρεμοπαιγμα απο πανω προς τα κατω οταν γυρναω το ποντικι πχ στο pubg

 

Η οθόνη, ποιό ακριβώς μοντέλο είναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το Core Isolation / Memory Integrity ειναι ενεργοποιημένο, τότε απενεργοποιησε το.

Ομοιως απενεργοποιησε (αν τα εχεις ποτε ενεργοποιησει) τα Windows Features όπως: Hyper-V, WSL, Windows Hypervisor Platform, Virtual Machine Platform

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμασα αυτα που ειπες αλλα τιποτα. Εχω 120 fps και υπαρχει το τρεμοπαιγμα. Δοκιμασα σε αλλη οθονη τα ιδια, δοκιμασα και με την παλια μου καρτα παλι τα ιδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε επίσης τα παρακάτω:

  • Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το V-Sync από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού και να το ενεργοποιήσεις μόνο από το NVIDIA control panel.
  • Άνοιξε το NVIDIA Control Panel και πήγαινε στις ρυθμίσεις 3D. Εκεί βεβαιώσου ότι το G-Sync είναι ενεργοποιημένο για την οθόνη σου και ότι το V-Sync είναι ρυθμισμένο σε "Fast".
  • Ενημέρωσε το BIOS και της μητρικής σου πλακέτας στην τελευταία έκδοση.
  • Δοκίμασε να μειώσεις τις ρυθμίσεις γραφικών μέσα από το παιχνίδι, μερικές φορές οι υψηλές ρυθμίσεις μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα απόδοσης.
  • Κάνε όλες τις τελευταίες ενημερώσεις για το παιχνίδι σου.
  • Κάνε και τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows.

Αν όλα τα παραπάνω δεν λύσουν το πρόβλημα σου, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις την οθόνη σου σε άλλο υπολογιστή ή να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη της AOC για περαιτέρω βοήθεια.

 

Επεξ/σία από Ne0n
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα σε display port  εχεις συνδεσει την καρτα γραφικων η η σε hdmi? Μπορεις να δοκιμασεις ενα αλλο καλωδιο? Μηπως αυτο που εχεις εχει προβλημα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Display port το εχω. Εχω δοκιμασει και αλλο καλωδιο αλλα το ιδιο παλι. Παιδια εχω δοκιμασει σε αλλη οθονη, αλλη καρτα γραφικων, αλλα καλωδια dp και hdmi, εχω κανει οτι ενεργειες μου ειπατε και οτι εχω δει στο youtube, και παλι εχω αυτο το προβλημα. Εχω ξενερωσει πολυ ασχημα εχω αγορασει αλλη οθονη 230€. Αγορασα αλλη καρτα γραφικων αλλα 300€ και εξακολουθει το ιδιο θεμα, ελπιζω να βρω μια λυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...