Προς το περιεχόμενο

Onboard γραφικά, μητρική και εικόνα

d4mage
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από d4mage,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

'Έφτιαξα ένα νέο pc με τα παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/40859206/MSI-PRO-H610M-E-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-me-Intel-1700-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/33328229/Intel-Core-i5-12400-2-5GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-1700-se-Kouti-me-PSyktra.html

και δεν έχω εικόνα με HDMI εκτός από DSUB. Γνωρίζει κάποιος εάν η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει HDMI από το bios; Ούτε καλώδιο δεν μπόρεσα να βρω σε φυσικό κατάστημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει "υποστήριξη από BIOS". Όλες οι θύρες κανονικά πρέπει να παίζουν και να έχεις εικόνα. Αν δεν βγάζει στο HDMΙ και είσαι σίγουρος ότι φταίει η μητρική (πχ η οθόνη δουλεύει με άλλη πηγή HDMI), πιθανό να είναι ελλαττωματική. 

• Like 1

19 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Δεν υπάρχει "υποστήριξη από BIOS". Όλες οι θύρες κανονικά πρέπει να παίζουν και να έχεις εικόνα. Αν δεν βγάζει στο HDMΙ και είσαι σίγουρος ότι φταίει η μητρική (πχ η οθόνη δουλεύει με άλλη πηγή HDMI), πιθανό να είναι ελλαττωματική. 

Από τη βιασύνη μου ξέχασα να αναφέρω πως πρόκειται για pc με onboard γραφικά.

2 hours ago, d4mage said:

Δεν καταλαβες παλι φιλε μου.Δεν δου δινει η μητρικη την εικονα,ο επεξεργαστης στην δινει.Η μητρικη απλα βγαζει υποδοχες για να συνδεσεις την οθονη σου.

22 hours ago, d4mage said:

Γνωρίζει κάποιος εάν η συγκεκριμένη μητρική υποστηρίζει HDMI από το bios; Ούτε καλώδιο δεν μπόρεσα να βρω σε φυσικό κατάστημα...

Η πρωτη υποδοχη στο πισω μερος της μητρικης σου ειναι hdmi. Εβαλες το καλωδιο εκει? Εχεις καλωδιο hdmi?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, d4mage είπε

Δε χρειαζόταν...αυτός που απάντησε γνώριζε και σου έδωσε ήδη τη λύση.

Επιβεβαίωσε οτι όσα χρησιμοποίησες είναι λειτουργικά (μονιτορ, καλώδιο)

Επεξ/σία από nickol-us

Ο επεξεργαστής έχει onboard γραφικά, ωστόσο πριν καταλήξω στο dsub βεβαιώθηκα ότι κούμπωσαν τα πάντα σωστά επάνω. Αφού ολοκλήρωσα το στήσιμο άνοιξα το pc με HDMI και δεν είχα εικόνα ούτε θύρες usb, ούτε ethernet.

Είδα τα λαμπάκια της μητρικής και ήταν αναμμένο μόνο το CPU (το pc άνοιξε κανονικά) και όλα τα υπόλοιπα σβηστά. Μετά διάβασα κάπου πως όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να μπουτάρει το pc με vga, έτσι και έκανα. Σύνδεσα το καλώδιο, άνοιξα το pc και πήρα θύρες κανονικά και πέρασα το windows 10 pro. Μετά δοκιμάζοντας το με HDMI δεν είχα εικόνα. Δοκίμασα το hdmi σε άλλο pc σε ένα Intel 6500 όπου το έβγαλα από την κάρτα γραφικών και το σύνδεσα στην motherboard, είχα κανονικά εικόνα.

Σε μια συζήτηση που είχα με έναν γνωστό μου είπε να μπω στο bios και να τσεκάρω με enable το HDMI.

Αν κάτι από τα όσα αναφέρω είναι άκυρο μην το παρεξηγείτε, αν ήξερα δεν θα ρωτούσα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/09/2024 at 18:55, d4mage said:

...Δοκίμασα το hdmi σε άλλο pc σε ένα Intel 6500 όπου το έβγαλα από την κάρτα γραφικών και το σύνδεσα στην motherboard, είχα κανονικά εικόνα.

Τις επαφές στα 2 άκρα του hdmi του καλωδίου hdmi κοίτα, πάνω στην μητρική και στην οθόνη. Οπως και στα usb, αν φτερνιστείς ή τα κοιτάξεις θυμωμένος, μπορεί να μην κάνουν καλή επαφή... Πάνε πια οι εποχές (και οι επαφές) που ένα ποντίκι έβαζες, και βίδωνες δυό βίδες...

Επεξ/σία από Eloy

• Λύση

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα με το HDMI μέσα από το bios.

Αναλυτικά έπρεπε να μπω στο SETTINGS --> ADVANCED --> INTEGRATED GRAPHICS CONFIGURATION και να αλλάξω το PEG σε IGD 

Το PC στήθηκε ολόσωστα, τσέκαρα πολλές φορές μήπως κάτι είχε συμβεί με το hardware. Πήρα ότι πιο πρόσφατο υπάρχει σε drivers, έλεγξα οθόνες, έλεγξα καλώδια VGA/HDMI, δοκίμασα σε διαφορετικό pc και ήταν ολοφάνερο πως κάτι γινόταν με την μητρική.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, d4mage said:

Τελικά λύθηκε το πρόβλημα με το HDMI μέσα από το bios.

Αναλυτικά έπρεπε να μπω στο SETTINGS --> ADVANCED --> INTEGRATED GRAPHICS CONFIGURATION και να αλλάξω το PEG σε IGD

Περίεργη λύση πάντως... Ποτέ το το graphics initiating  σε peg-igd-κλπ δεν είχε σημασία σε δικά μου συστήματα. Ειδικά όταν δεν έχεις ταυτόχρονα και τα δύο graphics και ακόμα περισσότερο οταν ήδη σου δίνει σήμα στο dsub.

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...