Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός ο τοίχος συνορεύει με το δίπλα σπίτι, πίσω του είναι αυλή.

Βάση για τζάκι δεν το είχα σκεφτεί, αλλά δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό, τα σπίτια στην περιοχή είναι πολύ basic για να έχουν τζάκι. Δεν το αποκλείω βέβαια!

5 minutes ago, papoys1 said:

Σιγά τα θεμέλια και τις κολώνες που έφτιαχναν το 50 και το τσιμέντο που έβαζαν στο χαρμάνι. Μπορείς να κάνεις και το άλλο. Να το σκάψεις και 10-15 εκατοστά κάτω από το δάπεδο αν δεν έχει σίδερα και να το επιπεδώσεις με ισχυρό τσιμέντο που θα φτιάξεις γιατί αυτό που βγάζεις φαίνεται χάλια.Πρόβλημα θα είχες αν στο κομμάτι αυτό υπήρχαν σίδερα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν.Αν βρεις στην πορεία καθαρίζεις καλά καλουπώνεις και ρίχνεις φρέσκο τσιμέντο.Πιο ισχυρό θα είναι.

Το σπίτι έχει πρώτη άδεια το 50, αλλά έχει άλλες 2, η τελευταία το 76 νομίζω, όταν και σηκώθηκε ο όροφος, όπου φαντάζομαι θα έβαλαν θεμέλια.

Πάντως αυτό που λες μου φαίνεται καλή ιδέα, αλλά μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω έναν μηχανικό για σιγουριά.

Επεξ/σία από liopyr
  • Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επανέρχομαι και επιβεβαιώνω ότι στη δικιά μας περίπτωση ήταν η υψομετρική διαφορά με την αυλή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως και βάση από κουπαστή και να καταργήθηκε με την προσθήκη ορόφου. Η κάτι σαν φωταγωγός.

Αλλά ναι μη γκρεμίζεις κάτι στα κουτουρου. 

Επεξ/σία από alexvi
  • Like 1
Δημοσ.

Αν έχουμε κάποιον μηχανικό εδώ μέσα και τύχει να δει το thread ας μου στείλει ένα pm αν θέλει!

Δημοσ.

Χωρίς οπλισμό δεν φαίνεται να είναι κάτι δομικό, εγώ θα το έκλεινα με ρητινούχο τσιμέντο και δεν θα ανησυχούσα  αλλά καλού κακού ρώτα και ένα μηχανικό.

Δημοσ.

To θέμα μου είναι να το βγάλω να έρθει στα ίσα με το υπόλοιπο πάτωμα, γιατί στο σημείο που είναι αχρηστεύει σχεδόν ένα δωμάτιο. Από την απέναντι πλευρά έχει πόρτα, οπότε δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ διαφορετικά τον χώρο 😕

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liopyr είπε

To θέμα μου είναι να το βγάλω να έρθει στα ίσα με το υπόλοιπο πάτωμα, γιατί στο σημείο που είναι αχρηστεύει σχεδόν ένα δωμάτιο. Από την απέναντι πλευρά έχει πόρτα, οπότε δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ διαφορετικά τον χώρο 😕

αμα φτιαξεις χτιστο κρεβατι;

• Like 2
Δημοσ.

Ντουλάπα θα ήθελα να μπει ή κάποιο αποθηκευτικό έπιπλο. Αν δεν γίνεται να βγει, αναγκαστικά θα χτίσω κάτι πάνω του.

10 minutes ago, Grinder said:

Στη γωνία έχει κολόνα?

Επειδή έτσι φαίνεται, καλύτερα να κάνει αυτοψία μηχανικός. 

Ναι, έχει μία κολόνα στην γωνία, αυτό το χώρισμα πάντως δεν πρέπει να είναι δοκάρι, δεν φαίνεται να έχει τσιμέντο μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liopyr said:

Ναι, έχει μία κολόνα στην γωνία, αυτό το χώρισμα πάντως δεν πρέπει να είναι δοκάρι, δεν φαίνεται να έχει τσιμέντο μέσα.

Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα θα πρέπει να δείς τι είναι μιας και καταλήγει πανω στο στοιχείο που αποξηλώνεις.

Όταν λέω κολόνα εννοώ δομικό στοιχείο φέροντος οργαμισμού απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Το δοκάρι είναι το ίδιο σε οριζόντια διάταξη.

Αν λοιπόν είναι κολόνα και καταλήγει στο μπετό που σπάς θα πρέπει να το δεί έμπειρον πολιτικός μηχανικός. Αν είναι κάτι άλλο αποχέτευση π.χ. δε θα πρέπει να σε ανησυχεί. Πάντως κάτι είναι εκεί. 

Βασικά όσο περισσότερο τα κοιτάω τόσο πιστεύω οτι είναι κολόνα και πέδιλο. 

Επειδή όμως δεν είμαι ειδικός καλύτερα να μιλήσει κάποιος που ξέρει και ακόμα καλύτερα να το δει πολιτικός μηχανικός απο κοντά. Αν είναι ας μας εξηγήσει και το τι κάνει εκεί πάνω! :D

Επεξ/σία από Grinder
  • Haha 1
Δημοσ.

Μια παρομοια μλκ σαν και αυτό έχω και εγώ στο δικό μου σπίτι. Το υπόγειο έχει πέδιλα τα οποία είναι ορατά και έχουν. Μετατραπει σε κρεβάτια. Μηχανικό θες σίγουρα

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένας μηχανικός να δώσει μια απάντηση. Έχουμε απ' όλα, οικονομολόγους, φυσικούς, αστρονόμους, γενετιστές κτλ. Χάθηκε ένας μηχανικός; έστω ένας ταξιτζής; 

• Haha 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...