liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα, στο σπίτι που έχουμε μπει και ανακαινίζουμε κάπως, δίπλα από ένα (μάλλον) δοκάρι υπήρχε ένα τετράγωνο κομμάτι περίπου ενός τ.μ, με ύψος περίπου 30εκ., το οποίο ήταν γεμάτο τσιμέντο και καλυμμένο με μάρμαρο, όπως το υπόλοιπο σαλόνι. Το σπίτι είναι παλιό (πρώτη άδεια κάπου την δεκαετία του 50'), δεν υπάρχουν μηχανολογικά σχέδια, και όσοι το είδαν δεν κατάφεραν να φανταστούν τι είναι. Πήρα απόφαση να το γκρεμίσω για να έρθει στα ίσα με το υπόλοιπο πάτωμα και να μπει κάποιο έπιπλο στο σημείο, το έχω φτάσει περίπου μέχρι την μέση, αλλά έχω αμφιβολίες μη τυχόν είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει την στατικότητα του σπιτιού (έχει ακόμα έναν όροφο από πάνω). Στην φωτό είναι work in progress, δεν βρίσκω φωτογραφία όπως ήταν πριν ξεκινήσω. Έχει δει ποτέ κανένας κάτι παρόμοιο (κατά προτίμηση πολιτικός μηχανικός); Να συνεχίσω να το σπάω ή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα; Να αναφέρω πως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, και επίσης δεν έχει σίδερα μέσα, είναι απλό (σκληρό) τσιμέντο σε ένα σημείο που δεν έχει κανένα νόημα.
vdanasto Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Είσαι σε ισόγειο? Μπορεί να είναι πέδιλο κολώνας, αν σήκωσαν επιπλέον ορόφους μεταγενέστερα. ΜΗΝ το σπάς. Ρώτησες μηχανικό? 1
liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ισόγειο είναι ναι. Αυτό σκέφτηκα και σταμάτησα, αλλά τα πέδιλα θα πρέπει να είναι θαμμένα, δεν προεξέχει ένα χωρίς λόγο μόνο σε ένα σημείο του σπιτιού. Θα ρωτήσω και μηχανικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως και αυτός μπορεί να βγάλει άκρη χωρίς σχέδια, ειδικά για τόσο παλιό σπίτι. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2024 από liopyr
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Είναι θαμμένη η κόρη του πρωτομάστορα. Εχεις υπόγειο;Μήπως ειναι κανενας βόθρος απο κάτω; 11
liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Υπόγειο δεν έχει. Βόθρος δεν αποκλείεται να ήταν κάποτε, αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα. Γιατί να μην τον έκλεισαν στο ύψος του υπόλοιπου πατώματος; 🤔
georgiouu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 ειναι ξεκαθαρο οτι εχει θαμενες χρυσες λιρες 2 3
tutuyo Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 φιλε, ετσι εκαναν στον αντιδραστηρα στο Τσερνομπιλ 2 4
troi.g Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, liopyr είπε Καλησπέρα, στο σπίτι που έχουμε μπει και ανακαινίζουμε κάπως, δίπλα από ένα (μάλλον) δοκάρι υπήρχε ένα τετράγωνο κομμάτι περίπου ενός τ.μ, με ύψος περίπου 30εκ., το οποίο ήταν γεμάτο τσιμέντο και καλυμμένο με μάρμαρο, όπως το υπόλοιπο σαλόνι. Το σπίτι είναι παλιό (πρώτη άδεια κάπου την δεκαετία του 50'), δεν υπάρχουν μηχανολογικά σχέδια, και όσοι το είδαν δεν κατάφεραν να φανταστούν τι είναι. Πήρα απόφαση να το γκρεμίσω για να έρθει στα ίσα με το υπόλοιπο πάτωμα και να μπει κάποιο έπιπλο στο σημείο, το έχω φτάσει περίπου μέχρι την μέση, αλλά έχω αμφιβολίες μη τυχόν είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει την στατικότητα του σπιτιού (έχει ακόμα έναν όροφο από πάνω). Στην φωτό είναι work in progress, δεν βρίσκω φωτογραφία όπως ήταν πριν ξεκινήσω. Έχει δει ποτέ κανένας κάτι παρόμοιο (κατά προτίμηση πολιτικός μηχανικός); Να συνεχίσω να το σπάω ή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα; Να αναφέρω πως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, και επίσης δεν έχει σίδερα μέσα, είναι απλό (σκληρό) τσιμέντο σε ένα σημείο που δεν έχει κανένα νόημα. Βρίσκεται στη κουζίνα του σπιτιού;
liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Είναι στο σαλόνι, αλλά δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος χωρίς να ήταν κουζίνα κάποτε!
papoys1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, liopyr είπε Καλησπέρα, στο σπίτι που έχουμε μπει και ανακαινίζουμε κάπως, δίπλα από ένα (μάλλον) δοκάρι υπήρχε ένα τετράγωνο κομμάτι περίπου ενός τ.μ, με ύψος περίπου 30εκ., το οποίο ήταν γεμάτο τσιμέντο και καλυμμένο με μάρμαρο, όπως το υπόλοιπο σαλόνι. Το σπίτι είναι παλιό (πρώτη άδεια κάπου την δεκαετία του 50'), δεν υπάρχουν μηχανολογικά σχέδια, και όσοι το είδαν δεν κατάφεραν να φανταστούν τι είναι. Πήρα απόφαση να το γκρεμίσω για να έρθει στα ίσα με το υπόλοιπο πάτωμα και να μπει κάποιο έπιπλο στο σημείο, το έχω φτάσει περίπου μέχρι την μέση, αλλά έχω αμφιβολίες μη τυχόν είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει την στατικότητα του σπιτιού (έχει ακόμα έναν όροφο από πάνω). Στην φωτό είναι work in progress, δεν βρίσκω φωτογραφία όπως ήταν πριν ξεκινήσω. Έχει δει ποτέ κανένας κάτι παρόμοιο (κατά προτίμηση πολιτικός μηχανικός); Να συνεχίσω να το σπάω ή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα; Να αναφέρω πως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, και επίσης δεν έχει σίδερα μέσα, είναι απλό (σκληρό) τσιμέντο σε ένα σημείο που δεν έχει κανένα νόημα. 10ετία του 50 από το πως φαίνεται ,το ότι δεν έχει μέσα κάποιο σίδερο και όπως λές είχε επένδυση με μάρμαρο μπορεί κάποια στιγμή να το έφτιαξαν απλά σαν χαμηλό παγκάκι ή βάση να ακουμπάνε κάποια πράγματα. Εκεί που έσπασες στην από κάτω πλευρά συνεχίζει το ίδιο τσιμέντο ή είναι χώμα;;; Αν συνεχίζει τσιμέντο και προς τα κάτω τότε το πιο πιθανό να είναι βάση κάποιας κολώνας οπότε κακώς το σπας.
liopyr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Συνεχίζει τσιμέντο, ναι. Βάση κολόνας εννοείς πέδιλο; Δεν είναι περίεργο που είναι πάνω από την επιφάνεια του υπόλοιπου πατώματος;
VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχουμε κάτι παρόμοιο στο εξοχικο. Επειδή στην αυλή έχει βόθρο από κατω, και υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ της εισόδου και του κυρίως πατώματος, εμείς το κάναμε σαν σκαλοπάτι. Δεν ξέρω αν είναι ίδια περίπτωση όμως. Θα ρωτήσω και θα σου πω ακριβώς γιατί έγινε έτσι Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2024 από VasKag 1
VasKag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Από την άλλη μεριά.τι είναι? Άλλο δωμάτιο ή εξωτερικός χώρος
papoys1 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, liopyr είπε Ισόγειο είναι ναι. Αυτό σκέφτηκα και σταμάτησα, αλλά τα πέδιλα θα πρέπει να είναι θαμμένα, δεν προεξέχει ένα χωρίς λόγο μόνο σε ένα σημείο του σπιτιού. Θα ρωτήσω και μηχανικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως και αυτός μπορεί να βγάλει άκρη χωρίς σχέδια, ειδικά για τόσο παλιό σπίτι. Σιγά τα θεμέλια και τις κολώνες που έφτιαχναν το 50 και το τσιμέντο που έβαζαν στο χαρμάνι. Μπορείς να κάνεις και το άλλο. Να το σκάψεις και 10-15 εκατοστά κάτω από το δάπεδο αν δεν έχει σίδερα και να το επιπεδώσεις με ισχυρό τσιμέντο που θα φτιάξεις γιατί αυτό που βγάζεις φαίνεται χάλια.Πρόβλημα θα είχες αν στο κομμάτι αυτό υπήρχαν σίδερα αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν.Αν βρεις στην πορεία καθαρίζεις καλά καλουπώνεις και ρίχνεις φρέσκο τσιμέντο.Πιο ισχυρό θα είναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα