kormos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 14/9/2024 στις 10:35 ΠΜ, brine94 είπε Καλησπερα ομαδα , εχω ενα macbook pro του 2017 το λαπτοπ πραγματικα ειναι ενα θηριο εκτελει καθε τασκ με μεγαλη ανεση ακομα και η οθονη του ειναι κρυσταλο , το μονο αρνητικο ειναι οτι σταματησε να δεχετε uptades η σκεψη ειναι η εξης αξιζει να περαστουν windows ? ωστε απο το να εχω ενα παλιο λειτουργικο συστημα που σημαινει ευαλωτο σε διαφορους κινδυνους να εχω τουλαχιστον το τελευταιο των windows που προσωπικα μου αρεσουν εξισου ευχαριστω για τον χρονο σας Τί χρήση είναι αυτή που κάνεις στο μηχάνημα αυτό;
kostasbm Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 16/09/2024 at 17:12, J0hn82 said: Θυσιάζεις μέρος των δικλείδων ασφάλειας που δίνουν οι τελευταίες εκδόσεις του macOS. Αν βρω χρόνο θα γράψω λίγα περισσότερα για το συγκεκριμένο. Αν δεν θες κανένα ρίσκο η επιλογή είναι προφανής. Διαφορετικά αναλαμβάνεις το ρίσκο και προσέχεις τι κάνεις στο εξής (π.χ. δεν χρησιμοποιείς e-banking από εκεί ούτε αποθηκεύεις ευαίσθητα δεδομένα...). μα γιατί να παιδευτείς να μπεις στο πισί μου με χακαρισματα....να σου δώσω τους κωδικούς e banking για να μην ταλαιπωρηθείς να δω τι θα τους κανείς..... Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2024 από kostasbm
atheatos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kostasbm είπε μα γιατί να παιδευτείς να μπεις στο πισί μου με χακαρισματα....να σου δώσω τους κωδικούς e banking για να μην ταλαιπωρηθείς να δω τι θα τους κανείς..... Μάλλον ο φίλος μπερδεύεται με το root των Android…. Εδώ μιλάμε για κανονικό λειτουργικό σύστημα όπως τα υπόλοιπα λειτουργικά των pc, το οποίο δουλεύει σε μη supported μηχανήματα με την χρήση patch στον bootloader και σε ορισμένα drivers . Δεν δίνει πρόσβαση root στον χρήστη ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτων πέρα από αυτές που προανέφερα σε προηγούμενο post. Τα ίδια δικαιώματα δίνουν και τα αλλά λειτουργικά συστήματα υπολογιστών στον χρήστη , (βλέπε windows kernel) και όλοι τους χρησιμοποιούν κανονικά web banking κτλ. Δεν προκύπτει από πουθενά το «προφανές» που ισχυρίστηκε ότι το windows10 είναι πιο ασφαλές από ένα hackintosh, αφού οι δεικλειδες ασφαλείας είναι οι ίδιες και δεν σταματούν να λειτουργούν με το patch. Εξάλλου το windows 10 του χρόνου θα πάψει να υποστηρίζεται. Όποτε όλα τα μηχανήματα θα πρέπει να στραφούν σε άλλες λύσεις όποτε το opencore είναι μια από αυτές. Δεν υπάρχει απολύτως ασφαλες λειτουργικό και να θεωρεί κάποιος το hackintosh λιγότερο ασφαλές από ένα κανονικό Mac με unassigned εφαρμογές , το θεωρώ λάθος. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2024 από atheatos
Stavros86 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2024 Πάντως η τελευταία έκδοση του macOS για το δικό σου μηχάνημα είναι η 13, για την οποία η Apple διανέμει ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας.
brine94 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Στις 10/11/2024 στις 7:50 ΠΜ, Stavros86 είπε Πάντως η τελευταία έκδοση του macOS για το δικό σου μηχάνημα είναι η 13, για την οποία η Apple διανέμει ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας. Πρακτικα ομως δεν μενει πισω ; δεν συμφερει το Opencore ?
atheatos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, brine94 είπε Πρακτικα ομως δεν μενει πισω ; δεν συμφερει το Opencore ? Που μένει πίσω πρακτικά με mac os 13? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο software που ζητάει mac os 14 και πάνω? Θεωρητικά είναι πίσω αλλά όχι πρακτικά.
brine94 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 19/11/2024 στις 4:34 ΠΜ, atheatos είπε Που μένει πίσω πρακτικά με mac os 13? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο software που ζητάει mac os 14 και πάνω? Θεωρητικά είναι πίσω αλλά όχι πρακτικά. η απορια μου ειναι αυτη εδω -> https://discussions.apple.com/thread/255675251?sortBy=rank και με κραταει ; δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο να κανω αν βαλω κατι hackware δεν μενει και παλι "τρυπιο" ; απο θεμα ασφαλειας αλλα και παλι τρυπιο δεν ειναι τωρα ; Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από brine94
atheatos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, brine94 είπε η απορια μου ειναι αυτη εδω -> https://discussions.apple.com/thread/255675251?sortBy=rank και με κραταει ; δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο να κανω αν βαλω κατι hackware δεν μενει και παλι "τρυπιο" ; απο θεμα ασφαλειας αλλα και παλι τρυπιο δεν ειναι τωρα ; Απο που και ως που θεωρείται τρύπιο το Mac OS 13? Συνεχίζει και παίρνει updates. Είναι σαν να μας λες ότι το windows 10 είναι τρύπιο επειδή βγήκε το windows 11. Αν ποτέ σταματήσει να παίρνει updates το macOS 13 τότε το ξανασυζητάμε. Σχετικά με το OCLP είναι το ίδιο ασφαλές με το να έχεις σε ένα pc το crowdstrike Έχει πρόσβαση στον kernel με ότι συνεπάγεται αυτό. Το ότι παρακάμπτει κάποιες δικλείδες ωςτε να ξεγελάσει το λειτουργικό , δεν σημαίνει ότι κάνει το Mac σουρωτήρι. Το Mac θα είναι το ίδιο τρύπιο με τα pc που έχουν windows 11 χωρίς να είναι συμβατά με windows 11. Επίσης τόσα χρόνια που δουλεύουν τα hackintosh δεν έχω δει ή ακούσει κάποιο πρόβλημα ασφαλείας. Το να βγάζουν συμπέρασμα κάποιοι έτσι ξαφνικά ότι ΤΩΡΑ , με το OCLP τo Mac OS έγινε σουρωτήρι ενώ μια 15 ετια δεν είχε ακουστεί τίποτα στα hackintosh , το θεωρώ το λιγότερο υπερβολικό….για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση. Δεν υποστηρίζω τυφλά την hackintosh κοινότητα , αλλά ούτε θα ανεχτώ ανακρίβειες και ψέματα , επειδή κάποιοι χωρίς να εχουν δοκιμασει , εκφέρουν άποψη εξ αποστάσεως. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από atheatos
Dkop Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Γιατί να βάλεις windows ; Εγώ ακόμα χρησιμοποιειώ κάθε μέρα το MacBook Pro mid 2015 15 in που έχω . Μπορεί να μην είναι και το πιο γρήγορο πλέον αλλά δουλεύει μια χαρά ! Εγώ θα έλεγα κρατά το στην πιο τελευταία έκδοση που παίρνει και όλο κομπλε .. και για όσο πάει γενικά σαν λαπτοπ
Stavros86 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 28/11/2024 στις 6:47 ΜΜ, brine94 είπε η απορια μου ειναι αυτη εδω -> https://discussions.apple.com/thread/255675251?sortBy=rank και με κραταει ; δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο να κανω αν βαλω κατι hackware δεν μενει και παλι "τρυπιο" ; απο θεμα ασφαλειας αλλα και παλι τρυπιο δεν ειναι τωρα ; Πως είναι "τρύπιο" αφού λαμβάνει ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2024 από Stavros86 1
brine94 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2024 στις 6:35 ΠΜ, Stavros86 είπε Πως είναι "τρύπιο" αφού λαμβάνει ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας; συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση , ναι εννοω οτι η αγαπημενη μας apple το θεωρει hackware ? Και ευαλωτο μακαρι να μην εχω καταλαβει κατι καλα οκ , θα κανω το πειραμα μου να σου κανω μια ερωτηση ; ενημερωσης εφοσον περαστει με το OpEncore γινονται κανονικα ; απο τις ρυθμισεις η καθε φορα υπαρχει αλλη διαδικασια εξ αρχης ; ευχαριστω πολυ Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από brine94
atheatos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, brine94 είπε συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση , ναι εννοω οτι η αγαπημενη μας apple το θεωρει hackware ? Και ευαλωτο μακαρι να μην εχω καταλαβει κατι καλα οκ , θα κανω το πειραμα μου να σου κανω μια ερωτηση ; ενημερωσης εφοσον περαστει με το OpEncore γινονται κανονικα ; απο τις ρυθμισεις η καθε φορα υπαρχει αλλη διαδικασια εξ αρχης ; ευχαριστω πολυ Για να τελειώνουμε , με αυτά που γράφεις ,θεωρείς και το Mac OS 13 τρύπιο.Σου απαντάμε όλοι πως είναι τρύπιο ένα λειτουργικό που παίρνει updates.? Δεν απαντάς και μετά πας και μας λες ότι το opencore είναι hackware. Ναι είναι όπως και όλα τα hackintosh δεκαετίες τώρα. Δεν έχω ακούσει ως τώρα πρόβλημα ασφαλείας σε hackintosh και αν έχει υπάρξει αυτό θα ήταν μεμονωμένη περίπτωση. Τωρα με το opencore θα παίρνεις κανονικά updates και απλά θα κανείς refresh τα kernel drivers κάθε φορά που γίνεται update. To ίδιο το opencore patch θα σε ενημερώνει για αυτό. Υπόθεση 5 λεπτών η όλη διαδικασία με ένα reboot. Δεν ξανάπαιρνας το opencore από την αρχή. Αυτή την στιγμή έχω με opencore ,το τρύπιο κατά εσένα Mac OS 13 ,σε μηχάνημα του 2012. Αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι τρύπιο μιας και πέρασα το update τον προηγούμενο μήνα …. Τέλος πάντων, εσυ ξέρεις καλύτερα ….
brine94 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/12/2024 στις 8:46 ΠΜ, atheatos είπε Για να τελειώνουμε , με αυτά που γράφεις ,θεωρείς και το Mac OS 13 τρύπιο.Σου απαντάμε όλοι πως είναι τρύπιο ένα λειτουργικό που παίρνει updates.? Δεν απαντάς και μετά πας και μας λες ότι το opencore είναι hackware. Ναι είναι όπως και όλα τα hackintosh δεκαετίες τώρα. Δεν έχω ακούσει ως τώρα πρόβλημα ασφαλείας σε hackintosh και αν έχει υπάρξει αυτό θα ήταν μεμονωμένη περίπτωση. Τωρα με το opencore θα παίρνεις κανονικά updates και απλά θα κανείς refresh τα kernel drivers κάθε φορά που γίνεται update. To ίδιο το opencore patch θα σε ενημερώνει για αυτό. Υπόθεση 5 λεπτών η όλη διαδικασία με ένα reboot. Δεν ξανάπαιρνας το opencore από την αρχή. Αυτή την στιγμή έχω με opencore ,το τρύπιο κατά εσένα Mac OS 13 ,σε μηχάνημα του 2012. Αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι τρύπιο μιας και πέρασα το update τον προηγούμενο μήνα …. Τέλος πάντων, εσυ ξέρεις καλύτερα …. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από brine94
brine94 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, brine94 είπε φιλε καταλαβες λαθος ουτε ειχα διαθεση ειρωνιας ουτε τιποτα , ουτε ξερω καλυτερσ ισα ισα ειπα οτι θα το δοκιμασω επειδη δεν ξερω γιαυτο ρωτησα επειδη στα φορουμ της apple ελεγαν για κενα ασφαλειας , φοβαμαι να περασω λογαριασμους και accounts μηπως ειναι ευαλωτο γιαυτο και μονο ανοιξα το thread εκει πηγαινε ο ορος τρυπιο οπως γραφουν στα ξενα φορουμ , μολις το περασα στο macbook και ακομα δεν εχω περασει λογαριασμους
kostasbm Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 On 02/12/2024 at 08:46, atheatos said: Για να τελειώνουμε , με αυτά που γράφεις ,θεωρείς και το Mac OS 13 τρύπιο.Σου απαντάμε όλοι πως είναι τρύπιο ένα λειτουργικό που παίρνει updates.? Δεν απαντάς και μετά πας και μας λες ότι το opencore είναι hackware. Ναι είναι όπως και όλα τα hackintosh δεκαετίες τώρα. Δεν έχω ακούσει ως τώρα πρόβλημα ασφαλείας σε hackintosh και αν έχει υπάρξει αυτό θα ήταν μεμονωμένη περίπτωση. Τωρα με το opencore θα παίρνεις κανονικά updates και απλά θα κανείς refresh τα kernel drivers κάθε φορά που γίνεται update. To ίδιο το opencore patch θα σε ενημερώνει για αυτό. Υπόθεση 5 λεπτών η όλη διαδικασία με ένα reboot. Δεν ξανάπαιρνας το opencore από την αρχή. Αυτή την στιγμή έχω με opencore ,το τρύπιο κατά εσένα Mac OS 13 ,σε μηχάνημα του 2012. Αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι τρύπιο μιας και πέρασα το update τον προηγούμενο μήνα …. Τέλος πάντων, εσυ ξέρεις καλύτερα …. μιας και το έφερε η συζήτηση...έχω 3 Mac mini 2012 i7 με Sonoma ....αν θελήσω να πάω σε sequoia πρεπει να γινει ολο απο την αρχη η απλα παταω software update ????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα