Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ενήλικες!

Έχει κανεις εμπειρία; Θέλω να το έχω για ώρα ανάγκης, για χρήση σε ενήλικες. Με απλα λογια, αν πχ για δυο μερες, δεν εχω ρευμα.

Άραγε, τα βρεφικά κάνουν δουλειά; Προφανως ειναι προσανατολισμενα διατροφικα σε βρεφη. Αλλα κοιταζα σημερα τιμες στο lidl, ενα μεγαλο κουτι της Nestle που δεν ελεγε οτι ειναι βρεφικο, αρα μαλλον για ενηλικες, εκανε περι τα 22 ευρω, ενω τα κουτια με βρεφικα τα βρισκεις ακομη και με τα μισα χρηματα νομιζω.

Ημερομηνια ληξης περιπου σε δυο χρονια.

Ειναι οντως ενα καλο υποκαταστατο, αν μπορω να το πω ετσι, απο το κανονικο γαλα; Ειναι θρεπτικο, χορταινει, ειναι οντως κατι που αξιζει διατροφικα, οπως ενα καλο γάλα;

Εχω και το γνωστο γαλα σε κονσερβα, αλλα αν ανοιχτει, θελει ψυγειο. Ενω το γαλα σε σκονη, δεν θελει ψυγειο!

Γενικα θα ηθελα να ακουσω εμπειριες και προτασεις.

• Haha 6
Δημοσ.

Μάλλον δε θα σε βοηθήσει τρομερά αυτό που θα πω, αλλά αν για 2 μέρες δεν έχεις ρεύμα, μη πιεις γάλα. Δεν είναι κάτι απαραίτητο, ενώ υπάρχουν και δεκάδες εναλλακτικές για πρωινό, ή για ό,τι χρήση του κάνεις. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Για ενήλικες!

Έχει κανεις εμπειρία; Θέλω να το έχω για ώρα ανάγκης, για χρήση σε ενήλικες. Με απλα λογια, αν πχ για δυο μερες, δεν εχω ρευμα.

Άραγε, τα βρεφικά κάνουν δουλειά; Προφανως ειναι προσανατολισμενα διατροφικα σε βρεφη. Αλλα κοιταζα σημερα τιμες στο lidl, ενα μεγαλο κουτι της Nestle που δεν ελεγε οτι ειναι βρεφικο, αρα μαλλον για ενηλικες, εκανε περι τα 22 ευρω, ενω τα κουτια με βρεφικα τα βρισκεις ακομη και με τα μισα χρηματα νομιζω.

Ειναι οντως ενα καλο υποκαταστατο, αν μπορω να το πω ετσι, απο το κανονικο γαλα; Ειναι θρεπτικο, χορταινει, ειναι οντως κατι που αξιζει διατροφικα, οπως ενα καλο γάλα;

Εχω και το γνωστο γαλα σε κονσερβα, αλλα αν ανοιχτει, θελει ψυγειο. Ενω το γαλα σε σκονη, δεν θελει ψυγειο!

Εσύ δεν θα έχεις ρευμα,το μινι μαρκετ στην γειτονιά δεν θα έχει για να αγοράσεις γάλα;Θα πάθεις κάτι αν δυο μέρες δεν πιεις γάλα;Ποια είναι η ώρα αναγκης για γάλα για ενήλικα;

Το ζαχαρούχο θέλει ψυγείο;Πάρε βρεφική κρέμα.

Οι προβληματισμοί σου πάντως συνεχίζουν με εκπλήσσουν .

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Για ενήλικες!

Για σκόνη πάρε Regilait.

Μας έδινε ως μικρά παιδιά η γιαγιά σε κάμπινγκ ελεύθερο κάπου το '86-'87, από ότι είδα υπάρχει ακόμα.

Αλλά υπάρχουν και μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται ψυγείο, έχουν διάρκεια ζωής κανά 6-7 μήνες. Το πολύ πολύ αν φτάσει κάπου κοντά τότε, το πίνεις και παίρνεις ένα άλλο να έχεις.

Επεξ/σία από _Biohazard_
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τα τελευταία 10 χρόνια πόσες φορές έχεις μείνει χωρίς ρεύμα για 2 μέρες?

Όσες φορές χρειάστηκαν και τα 10 λίτρα βενζίνης που έχει στην άκρη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

• Haha 1
Δημοσ.

Αν το προβλημα ειναι μου κοπηκε το ρευμα για δυο μερες και εγω θελω να πιω γαλα τοτε:

• Μπορεις να παρεις γαλα μακρας διαρκειας που κραταει 5-6 μηνες εκτος ψυγειου.
    • Αν το ανοιξεις και θες να πιεις μονο 100ml τοτε: 
      • α. πιες και μετα βαλε το στην καταψυξη
      • β. πιες και μετα βαλε το στο ψυγειο και βαλε και μια σακουλα παγο στο ψυγειο να σου κρατησει την ψυξη
  • Μπορεις να συνεχισεις με το κανονικο γαλα και οταν κοπει το ρευμα τοτε:
    • α. να βαλεις το γαλα στην καταψυξη
    • β. βαλε το στο ψυγειο να σου κρατησει την ψυξη
  • Εχεις ηδη 10 λιτρα βενζινη, παρε και μια γεννητρια και τοτε:
    • α. συνδεσε την γεννητρια με το ψυγειο
      • πηγαινε και προμηθευσου επιπλεον βενζινη για να δουλευει η γεννητρια
  • Αγορασε ενα μικρο ψυγειο που λειτουργει με usb και:
    • α. Συνδεσε το ψυγειο σε ενα powerbank ή ups
      • βαλε το γαλα μεσα στο μινι ψυγειο
  • Αγορασε ενα κουτι απο φελιζολ και:
    • α. βαλε λιγο παγο μεσα
      • βαλε το γαλα μεσα στο κουτι απο φελιζολ και τον παγο
  • Αγορασε ενα μπουκαλι θερμος του ενος λιτρου και:
    • α. εχε το μπουκαλι αδειο μονιμα στην καταψυξη
      • οταν κοπει το ρευμα βαλε το γαλα στο μπουκαλι θερμός και βαλε το στο ψυγειο
        • μετα απο καποιες ωρες βαλε το μπουκαλι θερμός με το το γαλα στην καταψυξη
  • Να αγοραζεις μικρα μπουκαλια γαλα τα οποια μπορεις να πιεις μονομιας
  • Καποιοι βαζουν το μητρικο γαλα στην καταψυξη:
    • α. βρες καποιον να σου δωσει μητρικο γαλα και βαλε στην καταψυξη
      • οταν κοπει το ρευμα βγαλε το μητρικο απο την καταψυξη και βαλε το ψυγειο
        • την δευτερη μερα πιες μητρικο γαλα

Σκεψου και οτι με το γαλα σκονη εχεις το ρισκο σου να εχει κοπει και το νερο. Αν εχεις εμφιαλομενο νερο τι θα κανεις; Θα χρησιμοποιησεις το λιγοστο εμφιαλομενο νερο για να φτιαξεις γαλα; 

Τελος μπορεις να εχεις μια κατσικα και ενα γκαζακι με υγραεριο, οταν σου κοπει το ρευμα, αρμεγεις την κατσικα, βραζεις το γαλα, πινεις το γαλα. Την δευτερη μερα επαναλαμβανεις τα βηματα.

• Haha 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mindreader είπε

Οι ενήλικες θα έχουν ανάγκη μια γεννήτρια πιο πολύ από γάλα σε σκόνη...

Οπότε ξεκίνα να κοιτάς το δάσος και όχι το δέντρο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γενικα το γαλα δεν ειναι απαραιτητο σαν ροφημα για τον οργανισμο πρωτον γιατι ειναι κακης ποιοτητας ,δευτερον γιατι προξενει φλεγμονες στο εντερο,ξινιλες και τριτον γιατι δεν αφομοιωνεται σωστα απο τον οργανισμο μας,τελος η επεξεργασια του το κανει ακομα χειροτερο.. ,μονο σαν παρασκευη γιαουρτιου λογω ζυμωσης γινεται καλη και θρεπτικη τροφη και ξεχασα και σαν τυρι και κασερι.

μην ξεχνατε ειμαστε τα μονα οντα στο ζωικο βασιλειο που πινουν γαλα μετα το αναγκαιο μητρικο σαν τροφη.ναναι καλα το μαρκετινγκ και οιβιομηχανιες,θησαυρο το πλασαρανε.

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mindreader είπε

αν πχ για δυο μερες, δεν εχω ρευμα.

Εχω και το γνωστο γαλα σε κονσερβα

Επόμενο θέμα "Τι άδεια πρέπει να πάρω από την πολεοδομία για να φτιάξω υπόγειο καταφύγιο?"

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, NT1G είπε

Όσες φορές χρειάστηκαν και τα 10 λίτρα βενζίνης που έχει στην άκρη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Προφανώς και δεν είναι legit εξήγηση το "2 μέρες χωρίς ρεύμα". Απλά ίσως είναι σε φάση "prepper", θέλει να έχει τις καβάτζες του (σεβαστό) αλλά αποφεύγει το γιατί/πως  αφού σίγουρα τα σχόλια θα ξεφύγουν (συνηθίζεται στο φόρουμ)

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, haris_216 είπε

Προφανώς και δεν είναι legit εξήγηση το "2 μέρες χωρίς ρεύμα". Απλά ίσως είναι σε φάση "prepper", θέλει να έχει τις καβάτζες του (σεβαστό) αλλά αποφεύγει το γιατί/πως  αφού σίγουρα τα σχόλια θα ξεφύγουν (συνηθίζεται στο φόρουμ)

Αν δεν επικοινωνησεις το προβλημα σωστα, θα παρεις λαθος λυση.
Οπως ειδες του εδωσα μια λιστα με πιθανες λυσεις και δεν του εκανε καμια, ενω απαντησα ακριβως στο σε αυτο που παρουσιαστηκε σαν προβλημα.
https://xyproblem.info/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...