Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφοριτες θέλω κάποια βοήθεια για φορμάτ windows 11.

Είχα τα 10 και πήγα στα 11 , ο λόγος που θέλω να κάνω φορμάτ ολικό είναι διότι είχα ένα δίσκο ssd 128 gb γέμισε και έβαλα έναν δίσκο επιπλέον ssd 512 gb ,τώρα κάθε προσπάθεια που έχω κάνει για φορμάτ πάντα μου γράφει ότι δεν φθάνει ο δίσκος ο παλιός για εγκατάσταση,υπόψιν ότι τον νέο ssd τον έχω βρει στο pc βέβαια στο mrb ,gpt έχω μπερδευτεί αλλά πάντως τον βρήκε ,εν πάσει περιπτώσει θέλω να κάνω φορμάτ και ξανά εγκατάσταση τα windows  στον νέο ssd έχω βρει και το κλειδί από την ψηφιακή ενεργοποίηση πως μπορώ να προχωρήσω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Θα αποσυνδέσεις τον παλιό δίσκο. Μετά θα συνδέσεις τον νέο στο sata καλώδιο του παλιού και θα προχωρήσεις σε εγκατάσταση, χωρίς τον παλιό δίσκο φυσικά.

Μετά σύνδεσε τον παλιό δίσκο στο 2ο sata και όρισε από το bios να μπουταρει από το νέο.

Θα ήθελα όμως και το μοντελο της μητρικής σου και τι επεξεργαστή έχεις.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, micos000 είπε

Θα αποσυνδέσεις τον παλιό δίσκο. Μετά θα συνδέσεις τον νέο στο sata καλώδιο του παλιού και θα προχωρήσεις σε εγκατάσταση, χωρίς τον παλιό δίσκο φυσικά.

Μετά σύνδεσε τον παλιό δίσκο στο 2ο sata και όρισε από το bios να μπουταρει από το νέο.

Θα ήθελα όμως και το μοντελο της μητρικής σου και τι επεξεργαστή έχεις.

συμφοριτη η μητρικη ειναι gigabyte B360 M AORUS GAMING 3-CF και ο επεξεργαστης INTEL CORE i3 3.6 GHZ COFFEE LAKE 14NM

ISO δεν εχω ουτε στικακι αν σου ειναι ευκολο βαλε μου σε σειρα 1,2,3  την διαδικασια σε ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχή, κακώς πήρες sata ssd. Η μητρική σου υποστηρίζει m2 nvme και θα μπορούσες να πάρεις έναν ταχύτατο m2 και να τον συνδέσεις στην υποδοχή που έχει πάνω από την κάρτα γραφικών.

7 ώρες πριν, stedes είπε

ISO δεν εχω

Κάτσε τώρα γιατί εδώ με έχασες. Είπες ότι έκανες προσπάθειες για φορμάτ αλλά μετά λες ότι δεν έχεις ούτε ισο ούτε στικάκι. Πως στο καλό έκανες προσπάθειες για φορμάτ; Απάντησε σε αυτό γιατί είμαι περίεργος και εγώ προχωράω με τις οδηγίες.

1. Θα κατεβάσεις απευθείας το iso των 11 (Ελληνικά) από εδώ. Το λινκ είναι απευθείας από την Microsoft (Λήψη ειδώλου δίσκου).

2. Θα κατεβάσεις το ventoy για windows.

3. Θα πας και θα πάρεις ένα usb. Θέλει από 8gb και πάνω αλλά αφού θα πάρεις κάτι πάρε 64 ή 128. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό (βγαίνει και σε 128άρι στα 10€).

4. Όταν έχεις τα 3, 4, 5 έτοιμα θα συνδέσεις το στικάκι και θα αποσυμπιέσεις το Ventoy και θα τρέξεις το ventoy2disk.

5. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα θα έχει το στικάκι επιλεγμένο στο πάνω μέρος, σιγουρέψου ότι είναι το σωστό, πάτα install και περίμενε να τελειώσει (θα γράψει στο "Ventoy in Device" τα ίδια με το "Ventoy in Package").

spacer.png

6. Όταν τελειώσει κλείσε το πρόγραμμα και άνοιξε την διαχείριση αρχείων. Θα δεις το στικάκι με το όνομα ISO. Πέτα μέσα το iso των 11 που κατέβασες.

10. Κλείσε το pc και θα αποσυνδέσεις τελείως τον δίσκο που έχεις.

11. θα φροντίσεις το SATA καλώδιο που πάει στον δίσκο (το μικρό βύσμα, το άλλο είναι το ρεύμα) να είναι συνδεμένο στην παρακάτω υποδοχή στη μητρική σου.

spacer.png

Αυτή είναι η SATA0 και είναι η ενδεδειγμένη για να συνδεθεί ο βασικός δίσκος εκκίνησης.

12. Σύνδεσε το στικάκι σε μια μπλε θύρα από πίσω (usb 3). Καλύτερα να αποφύγεις τις μπροστινές θύρες για τέτοιες δουλειές αλλά αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση πίσω, σύνδεσε το και μπροστά.

13. Περίμενε να ξεκινήσει και όταν βγάλει μια εικόνα σαν την παρακάτω επέλεξε το iso των windows 11 και πάτα ENTER.

spacer.png

14. Στην επόμενη οθόνη πάτα Boot in normal mode και προχώρα στην εγκατάσταση των windows 11 κανονικά.

Αν στην επιλογή δίσκου κατά την εγκατάσταση των windows δεν βρίσκει τίποτα ίσως να είναι ενεργοποιημένο στο bios το gpt. Αν είναι έτσι κλείσε το pc, ξανασύνδεσε τον παλιό δίσκο, μπες στα windows, τρέξε το ventoy και επέστρεψε στο βήμα 5 του οδηγού. Εκεί επέλεξε από το μενού Option->Partition Style->GPT και πάτα Install.

spacer.png

Θα ενημερωθεί το usb και στα δεξιά θα αλλάξει από MBR σε GPT. Δεν χρειάζεται να ξαναβάλεις μέσα το iso, απλά κλείσε, άλλαξε δίσκο και μπούταρε πάλι από το ventoy.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/9/2024 στις 1:34 ΜΜ, micos000 είπε

Για αρχή, κακώς πήρες sata ssd. Η μητρική σου υποστηρίζει m2 nvme και θα μπορούσες να πάρεις έναν ταχύτατο m2 και να τον συνδέσεις στην υποδοχή που έχει πάνω από την κάρτα γραφικών.

Κάτσε τώρα γιατί εδώ με έχασες. Είπες ότι έκανες προσπάθειες για φορμάτ αλλά μετά λες ότι δεν έχεις ούτε ισο ούτε στικάκι. Πως στο καλό έκανες προσπάθειες για φορμάτ; Απάντησε σε αυτό γιατί είμαι περίεργος και εγώ προχωράω με τις οδηγίες.

1. Θα κατεβάσεις απευθείας το iso των 11 (Ελληνικά) από εδώ. Το λινκ είναι απευθείας από την Microsoft (Λήψη ειδώλου δίσκου).

2. Θα κατεβάσεις το ventoy για windows.

3. Θα πας και θα πάρεις ένα usb. Θέλει από 8gb και πάνω αλλά αφού θα πάρεις κάτι πάρε 64 ή 128. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό (βγαίνει και σε 128άρι στα 10€).

4. Όταν έχεις τα 3, 4, 5 έτοιμα θα συνδέσεις το στικάκι και θα αποσυμπιέσεις το Ventoy και θα τρέξεις το ventoy2disk.

5. Όταν ανοίξει το πρόγραμμα θα έχει το στικάκι επιλεγμένο στο πάνω μέρος, σιγουρέψου ότι είναι το σωστό, πάτα install και περίμενε να τελειώσει (θα γράψει στο "Ventoy in Device" τα ίδια με το "Ventoy in Package").

spacer.png

6. Όταν τελειώσει κλείσε το πρόγραμμα και άνοιξε την διαχείριση αρχείων. Θα δεις το στικάκι με το όνομα ISO. Πέτα μέσα το iso των 11 που κατέβασες.

10. Κλείσε το pc και θα αποσυνδέσεις τελείως τον δίσκο που έχεις.

11. θα φροντίσεις το SATA καλώδιο που πάει στον δίσκο (το μικρό βύσμα, το άλλο είναι το ρεύμα) να είναι συνδεμένο στην παρακάτω υποδοχή στη μητρική σου.

spacer.png

Αυτή είναι η SATA0 και είναι η ενδεδειγμένη για να συνδεθεί ο βασικός δίσκος εκκίνησης.

12. Σύνδεσε το στικάκι σε μια μπλε θύρα από πίσω (usb 3). Καλύτερα να αποφύγεις τις μπροστινές θύρες για τέτοιες δουλειές αλλά αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση πίσω, σύνδεσε το και μπροστά.

13. Περίμενε να ξεκινήσει και όταν βγάλει μια εικόνα σαν την παρακάτω επέλεξε το iso των windows 11 και πάτα ENTER.

spacer.png

14. Στην επόμενη οθόνη πάτα Boot in normal mode και προχώρα στην εγκατάσταση των windows 11 κανονικά.

Αν στην επιλογή δίσκου κατά την εγκατάσταση των windows δεν βρίσκει τίποτα ίσως να είναι ενεργοποιημένο στο bios το gpt. Αν είναι έτσι κλείσε το pc, ξανασύνδεσε τον παλιό δίσκο, μπες στα windows, τρέξε το ventoy και επέστρεψε στο βήμα 5 του οδηγού. Εκεί επέλεξε από το μενού Option->Partition Style->GPT και πάτα Install.

spacer.png

Θα ενημερωθεί το usb και στα δεξιά θα αλλάξει από MBR σε GPT. Δεν χρειάζεται να ξαναβάλεις μέσα το iso, απλά κλείσε, άλλαξε δίσκο και μπούταρε πάλι από το ventoy.

Όλα πήγαν καλά μέχρι που ξεκίνησε ο υπολογιστής να βάλει τα windows  εκεί βέβαια ανακάλυψα ότι το κλειδί δεν ταιριάζει διότι ήμουν 8.1 μετά 10 και μετά 11 και τα παράτησα ,βέβαια μου δείχνει ότι ο καινούργιος δίσκος είναι δυναμικός  και δεν μπορώ να τα βάλω εκεί σε ευχαριστώ πάντως παρά πολύ 

Επεξ/σία από stedes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, stedes είπε

ανακάλυψα ότι το κλειδί δεν ταιριάζει διότι ήμουν 8.1 μετά 10 και μετά 11

Δεν πειράζει με το κλειδί. Μην το βάζεις στην αρχή που στο ζητάει αλλά πάτα "Δεν διαθέτω κλειδί" και προχώρα κανονικά μέχρι τέλος, απλά αν σε ρωτήσει να επιλέξεις windows 10 home (όχι τα Ν). Θα βάλεις το κλειδί μετά ή θα πάρεις τηλέφωνο στην ms hellas να στο ενεργοποιήσουν.

17 ώρες πριν, stedes είπε

βέβαια μου δείχνει ότι ο καινούργιος δίσκος είναι δυναμικός

Αυτό που στο έβγαλε; Μήπως τον είχες συνδεμένος όταν μπήκες στα windows και στον έκανε προετοιμασία; Δεν πειράζει όμως, μπορείς να πας από την διαχείριση δίσκων και να διαγράψεις όλα τα partitions και μετά θα στον δεχτεί.

Επεξ/σία από micos000
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα συμφοριτες δυστυχως δεν τα καταφερα ,μαλλον χρειαζομαι επιτοπια βοηθεια απο καποιον νοτια προαστια 

Δημοσ.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Αν είναι ο δυναμικός δίσκος αυτό διορθώνεται εύκολα. Αντί για αυτόματη εγκατάσταση πας για προχωρημένους και διαγράφεις όλα τα partitions από τον δίσκο. Πρόσεχε μόνο να είναι ο σωστός δίσκος.

Για το κλειδί δεν πειράζει, προχώρα χωρίς κλειδί.

Δημοσ.

Αγαπητέ το θέμα είναι που κουμπώνει που στο 0 είναι ο παλιός μικρός δίσκος ,τα 2 usb που έβαλα όλα τα παραπάνω μέσα πλέον δεν φαίνονται στο πισι και γενικά έχω θεματακια και φόβο , γι'αυτό έλεγα αν κάποιος με το αζημιωτο ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...