theokar1982 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ομάδα. Προσπαθώ αυτές τις μέρες να συνδέσω το google drive μου, με ένα qr code καθώς παντρεύομαι αυτές τις ημέρες και θα ήθελα να υπάρχει αυτός ο κωδικός στα τραπέζια για να μπορούν οι καλεσμένοι να ανεβάζουν φωτογραφίες κατευθείαν στο drive. Μπήκα σε ένα site και δημιούργησα δωρεάν 1 qr code και όταν το σκανάρω, με βάζει κανονικά στο google drive μου, βλέπω το περιεχόμενο, αλλά δεν βλέπω πουθενά την ένδειξη να μπορώ να ανεβάσω κάτι. Και δεν είμαι viewer είμαι ο δημιουργός, οπότε δεν έχει λογική. Αν ξέρετε καμία εναλλακτική λύση, σας παρακαλώ βοηθήστε με. Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από theokar1982
marinna Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δεν ξέρω ποια είναι η λύση για αυτό, αλλά ίσως μπορείς να πας στις φωτογραφίες google, να φτιάξεις ένα φάκελο - λεύκωμα και με το λινκ κοινοποίησης του να φτιάξεις το qr code - θα μπορούν να ανεβάσουν όμως ισωςμόνο αν έχουν κι αυτοί gmail. Δεν το έχω ψάξει αυτό
dbrillis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Φτιαξε ενα Google form με file upload και βαλε στο QR το link της φορμας. Εχει περιορισμους. Μπορεις να ζητας να σου γραψουν και το ονομα τους ή ευχες, κτλ. Σου εφτιαξα ενα παραδειγμα: Και θα φαινετε ετσι: (Αν εχεις ορεξη μπορεις να βαλεις και τιτλο και φωτογραφια στην φορμα) 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 https://support.google.com/photos/thread/389496/i-wanted-to-create-a-qr-code-for-a-party-that-will-allow-people-to-send-photos-straight-my-drive?hl=en You could create a folder in Google Drive or an album in Photos, and create a QR code for the sharing link. This would open it up for people to view the folder/album, however as long as you have it setup to "anyone with link can make changes" (Drive) or "let others add their photos and videos" (Photos), once they're viewing the folder/album they could add their own images. 1
theokar1982 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Είσαι φοβερός. Θα το δοκιμάσω. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις..!!!
dbrillis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στο Google Drive αν δωσεις permissions Editor θα μπορουν να δουν τις φωτογραφίες και να ανεβάσουν αλλα θα μπορούν να σβήσουν κιολας. Επίσης θα. μπορούν να ανεβάσουν οποιουδήποτε είδους αρχείο. Στο Google Photos μπορουν μονο να δουν τις φωτογραφίες, να κανουν σχολια και να ανεβάσουν τις δικες τους, δεν μπορουν να σβήσουν. Κατι που πρέπει να σκεφτείς οταν δημιουργείς ενα link " anyone with link can...." ειναι οτι το link μπορει να το μοιραστεί ο καθενας με οποιονδήποτε. Δεν εμποδιζει κανεναν να ανεβασει πχ ενα dick pic για "χαβαλε" και να το βλέπουν όλοι μέχρι ναααα πας εσυ ενω παντρευεσαι να τα σβήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις αυτές, Drive και Photos, οτι ανεβαίνει το βλέπουν όλοι επιτόπου. Πρέπει να σκεφτείς αν θα χρειαστείς και moderator. Μπορεί να σου φαίνομαι υπερβολικός αλλα συμβαίνει οτι απίθανο μπορείς να φανταστείς. Μην υποτιμάς ανθρώπους που θα έχουν πιει και λιγο παραπανω. Υπάρχει περίπτωση να γίνετε "Οικογενειακές Ιστορίες" 🤣. Γιατί στα γράφω ολα αυτα; Μα φυσικά για να υπερασπιστώ τα google forms. Με την φορμα και κατι ανάρμοστο να ανεβάσουν το βλέπεις μόνο εσυ, οι φωτογραφίες πανε σε ενα φακελο στο google drive σου. Την επόμενη μερα, βδομάδα, κανεις την επιλογή σου απο τις φωτογραφίες, τις βάζεις στο φωτος και τις μοιράζεσαι με όλους (όσους θες). Υ. Γ. Δύο φορές παντρεμένος 😅 Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από dbrillis 3 1
panosno1com Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Ακριβώς και εγω αυτο με τις τρολιες σκέφτηκα 😄 και τωρα με το ΑΙ λογικα θα μπορεις να κανεις επικες τρολιες 😄 (Μάλλον θα παω κι εγω προς την ιδεα του google form) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα