Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ξέρετε ποτέ αλλαζει κλιμάκιο στο δημόσιο ? Συγκεκριμένα ξεκίνησα σύμβαση δυο χρόνων σε πρόγραμμα για αμεα  με 3,5 χρόνια προϋπηρεσία και ξεκίνησα με μισθό για κλιμάκιο 2-4 όμως πλέον  έχω 4 χρόνια και ένα μήνα προϋπηρεσία στο δημόσιο.
Θα αλλάξει από αρχές Δεκεμβρίου που υπέγραψα την σύμβαση  ή θα πάω στο κλιμάκιο 4-6 από 1/1/2025 ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κλιμάκια αλλάζουν κάθε 2 χρόνια όπως αναφέρεις και εσύ έτσι όπως τα έχεις γράψει , για την κατηγορία ΠΕ & ΤΕ και κάθε 3 χρόνια για τους ΔΕ. 

Τα κλιμάκια είναι απο το 1 έως 20 με 22 ανάλογα τα χρόνια πρυπηρεσίας στο Δημόσιο και τυχών μεταπτυχιακά ή διδακτορικό που μπορεί να έχεις. Δεν γράφονται όπως τα αναφέρεις εσύ που γράφεις 2-4 . Με το 2-4 αναφέρονται τα χρόνια προυπηρεσίας πχ για το κλιμάκιο 2. Το κλιμάκιο 1 είναι απο 0-2 χρόνια , το 2 απο 2-4 χρόνια το 3 απο 4-6 και ούτω καθ' εξής. Εσύ θα αλλάζεις κλιμάκιο στα 4 χρονια απλά να ξέρεις ανάλογα την υπηρεσία αργούν να μπουν στον μισθό κάνα 3 με 4 μήνες. Για τους μήνες που δεν έχουν εμφανιστεί συον μισθό τα παίρνεις αναδρομικά. 

Επεξ/σία από jobous
  • Like 2
Δημοσ.

Ανά δύο χρόνια υπηρεσίας αν είσαι ΠΕ ή ΤΕ, ανά τρία αν είσαι ΔΕ ή ΥΕ. Αν συμπλήρωσες 4 χρόνια και μία μέρα ως ΠΕ η ΤΕ πρέπει να στο δώσουν

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jobous είπε

Τα κλιμάκια αλλάζουν κάθε 2 χρόνια όπως αναφέρεις και εσύ έτσι όπως τα έχεις γράψει , για την κατηγορία ΠΕ & ΤΕ και κάθε 3 χρόνια για τους ΔΕ. 

Τα κλιμάκια είναι απο το 1 έως 20 με 22 ανάλογα τα χρόνια πρυπηρεσίας στο Δημόσιο και τυχών μεταπτυχιακά ή διδακτορικό που μπορεί να έχεις. Δεν γράφονται όπως τα αναφέρεις εσύ που γράφεις 2-4 . Με το 2-4 αναφέρονται τα χρόνια προυπηρεσίας πχ για το κλιμάκιο 2. Το κλιμάκιο 1 είναι απο 0-2 χρόνια , το 2 απο 2-4 χρόνια το 3 απο 4-6 και ούτω καθ' εξής. Εσύ θα αλλάζεις κλιμάκιο στα 4 χρονια απλά να ξέρεις ανάλογα την υπηρεσία αργούν να μπουν στον μισθό κάνα 3 με 4 μήνες. Για τους μήνες που δεν έχουν εμφανιστεί συον μισθό τα παίρνεις αναδρομικά. 

όποτε εγώ που υπέγραψα σύμβαση Δεκέμβριο 2023 με 3.5 χρόνια προϋπηρεσία σαν ΤΕ θα αλλάξω κλιμάκιο το δεκέμβριο του 2025 σωστά κατάλαβα ? Και θα πάρω αναδρομικά τους 4 μήνες μέχρι να αλλάξω κλιμάκιο ή απο τώρα μέχρι να γίνει η αλλαγή κλιμάκιου ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

όποτε εγώ που υπέγραψα σύμβαση Δεκέμβριο 2023 με 3.5 χρόνια προϋπηρεσία σαν ΤΕ θα αλλάξω κλιμάκιο το δεκέμβριο του 2025 σωστά κατάλαβα ? Και θα πάρω αναδρομικά τους 4 μήνες μέχρι να αλλάξω κλιμάκιο ή απο τώρα μέχρι να γίνει η αλλαγή κλιμάκιου ?

Θα έπρεπε ήδη να σε έχουν στο τρίτο κλιμάκιο από τον Ιούνιο του 24. Εφόσον βέβαια σου έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία. Κάνε σχετική αίτηση στην διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BigBlack είπε

Θα έπρεπε ήδη να σε έχουν στο τρίτο κλιμάκιο από τον Ιούνιο του 24.

κάτσε γιατί τώρα μπερδεύτηκα αλλάζω κλιμάκιο κάθε δυο χρόνια γενικά σαν σύνολο προϋπηρεσίας ή δυο χρόνια από όταν ξεκινάει η σύμβαση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

κάτσε γιατί τώρα μπερδεύτηκα αλλάζω κλιμάκιο κάθε δυο χρόνια γενικά σαν σύνολο προϋπηρεσίας ή δυο χρόνια από όταν ξεκινάει η σύμβαση ?

Επαναλαμβάνω, εφόσον βέβαια σου έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Επαναλαμβάνω, εφόσον βέβαια σου έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.

ναι μου έχει αναγνωριστεί κανονικά αφού είχα ζητήσει και χαρτί για τον καιρό που ήμουν εκεί για ασεπ και μου έδωσαν.

οποτε τώρα τι κάνω να πάω στο λογιστήριο καο να κάνω έγγραφο ερώτημα ? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Exodia The Forbidden One είπε

ναι μου έχει αναγνωριστεί κανονικά αφού είχα ζητήσει και χαρτί για τον καιρό που ήμουν εκεί για ασεπ και μου έδωσαν.

Κάνε σχετική αίτηση στην διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού. Ζητάς να σου αποδοθεί το κλιμάκιο. Επισύναψε και ότι χαρτουρα έχεις για την προϋπηρεσία καλού κακού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Μπορεί να σου αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ως μοριοδοτηση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά όχι ως μισθολογική εξέλιξη.

Για παράδειγμα, κάποτε είχα εργαστεί με σύμβαση έργου στο δημόσιο, για προκηρύξεις τα μόρια τα πήρα, σε μισθολογική εξέλιξη όχι καθώς οι συμβάσεις έργου δεν αναγνωρίζονται.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

Μπορεί να σου αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ως μοριοδοτηση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά όχι ως μισθολογική εξέλιξη.

Για παράδειγμα, κάποτε είχα εργαστεί με σύμβαση έργου στο δημόσιο, για προκηρύξεις τα μόρια τα πήρα, σε μισθολογική εξέλιξη όχι καθώς οι συμβάσεις έργου δεν αναγνωρίζονται.

όχι είναι κανονική σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν μισθωτός 

10 ώρες πριν, BigBlack είπε

Κάνε σχετική αίτηση στην διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού. Ζητάς να σου αποδοθεί το κλιμάκιο. Επισύναψε και ότι χαρτουρα έχεις για την προϋπηρεσία καλού κακού.

Μπήκα εφκα να εκτυπώσω την προϋπηρεσία αλλά ακόμα δεν φαίνονται τα τελευταία ένσημα και δείχνει ότι έχω προϋπηρεσία 47 μήνες αντί 49 όποτε θα περιμένω μέχρι τέλος του μήνα λογικά τότε θα φανούν.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Μπήκα εφκα να εκτυπώσω την προϋπηρεσία αλλά ακόμα δεν φαίνονται τα τελευταία ένσημα και δείχνει ότι έχω προϋπηρεσία 47 μήνες αντί 49 όποτε θα περιμένω μέχρι τέλος του μήνα λογικά τότε θα φανούν.

Η εν λόγω προυπηρεσία, αυτοί οι δύο μήνες, είναι στην υπηρεσία από την οποία ζητάς την απόδοση του κλιμακίου. Δεν χρειάζεται χαρτί από τον εφκα η υπηρεσία σου για την εργασία σου σε αυτήν, μόνο για τις προηγούμενες δημόσιες υπηρεσίες που εργάστηκες. Κάνε την αίτηση και θα σου πουν, η μίλα πρώτα αν θέλεις με τον/την υπεύθυνο για τους ΙΔΟΧ στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Κανονικά δεν χρειάζεται αίτηση , γίνεται απευθείας απο την διεύθυνση/γραφείο προσωπικου όπου και ενημερώνεται η μισθοδοσία/λογιστήριο (δεν ξέρω τι έχει εκεί). Απλά να έχεις στο νου σου αυτό που έγραψα στο πρώτο μου Post : "απλά να ξέρεις ανάλογα την υπηρεσία αργούν να μπουν στον μισθό κάνα 3 με 4 μήνες. Για τους μήνες που δεν έχουν εμφανιστεί στον μισθό τα παίρνεις αναδρομικά. "

Δεν μπαίνει απευθείας στον μισθό (εκκαθαριστικά σημειώματα) με το που συμπληρώνεις το χρονικό διάστημα.

Αν δεν σε καλύπτουν οι απαντήσεις που πήρες , μπορείς να απευθυνθείς και στην διεύθυνση/γραφείο προσωπικου για να σου φύγει η απορία.

Επίσης αυτά που βλέπεις στον ΕΦΚΑ στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης (δεν έχει σχέση με το παραπάνω θέμα) πάντα είναι μερικούς μήνες πίσω. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jobous είπε

Καλημέρα. Κανονικά δεν χρειάζεται αίτηση , γίνεται απευθείας απο την διεύθυνση/γραφείο προσωπικου όπου και ενημερώνεται η μισθοδοσία/λογιστήριο (δεν ξέρω τι έχει εκεί). Απλά να έχεις στο νου σου αυτό που έγραψα στο πρώτο μου Post : "απλά να ξέρεις ανάλογα την υπηρεσία αργούν να μπουν στον μισθό κάνα 3 με 4 μήνες. Για τους μήνες που δεν έχουν εμφανιστεί στον μισθό τα παίρνεις αναδρομικά. "

Δεν μπαίνει απευθείας στον μισθό (εκκαθαριστικά σημειώματα) με το που συμπληρώνεις το χρονικό διάστημα.

Αν δεν σε καλύπτουν οι απαντήσεις που πήρες , μπορείς να απευθυνθείς και στην διεύθυνση/γραφείο προσωπικου για να σου φύγει η απορία.

Επίσης αυτά που βλέπεις στον ΕΦΚΑ στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης (δεν έχει σχέση με το παραπάνω θέμα) πάντα είναι μερικούς μήνες πίσω. 

Η απαντήσεις σου είναι μια χαρά  αλλά η υπηρεσία είναι λίγο ότι νάνε να φανταστείς σχεδόν ένα χρόνο μου έδιναν λάθος λεφτά και μίλησα με οαεδ για να πάρω αυτά που έπρεπε 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Η απαντήσεις σου είναι μια χαρά  αλλά η υπηρεσία είναι λίγο ότι νάνε να φανταστείς σχεδόν ένα χρόνο μου έδιναν λάθος λεφτά και μίλησα με οαεδ για να πάρω αυτά που έπρεπε 

Παντού σχεδόν έτσι είναι, γι'αυτό και σου πρότεινα να κάνεις την αίτηση. Όντως θα τα πάρεις αναδρομικά όπως λέει κι ο jobous αλλά τρέξτους λίγο για την απόδοση του κλιμακίου γιατί έχει και για την υπηρεσία σου γραφειοκρατία (πράξη κατάταξης) και συνήθως βαριούνται να το κάνουν από μόνοι τους, μπορεί να το θυμηθούν μετά τη λήξη της σύμβασης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...