Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 23/09/2024 at 21:18, kostakis81 said:

to ekana και αυτο .. τωρα ψαχνω imu απο το αλιεχπρεσσ η το ebay ... αν γνωριζει καποιος να το κανει το replace παρακαλω ας το πει .. με το αζημειωτο βεβαια !!!

για δες εδώ Phantom 3 Standard ESC Board 3 Professional Main Board 3 Advanced IMU Board 2312A Compass Motherboard for DJI Phantom 3 Series - AliExpress 44

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, kostakis81 said:

Είναι θωρακισμένο με μέταλο γύρο του ... πρέπει να το σπάσω...

Και λάκα μέσα μαύρη 

A, OK, πάρε ενα ανταλακτικό πρώτα και μετά βγάζεις τα μάτια του παλιου :) έτσι και αλλιώς δεν δουλεύει!

Απο το ιντερνετ είχα βρει αυτή τη φώτο και νόμιζα ότι είναι ευκολότερο...

image.png.d9d7e4142ed267ddd43b38701b857393.png

Εδιτ: ΟΚ, το βρήκα σε άλλο forum... Είπα και εγώ, τόσο συχνό πρόβλημα, αποκλείεται να μην έχει ασχοληθεί κάποιος που να γνωρίζει τα βασικά απο ηλεκτρονικά...

Φαίνεται οτι το chip είναι το MPU6500. 5€+ΦΠΑ απο digikey ή 2€ απο ali.....

https://www.digikey.gr/en/products/detail/tdk-invensense/MPU-6500/4385412

(Κριμα, έχω στο σπίτι το MPU6050 που πρακτικά είναι το ίδιο, αλλά χωρίς SPI...) 

Επεξ/σία από nkarama
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nkarama είπε

A, OK, πάρε ενα ανταλακτικό πρώτα και μετά βγάζεις τα μάτια του παλιου :) έτσι και αλλιώς δεν δουλεύει!

Απο το ιντερνετ είχα βρει αυτή τη φώτο και νόμιζα ότι είναι ευκολότερο...

image.png.d9d7e4142ed267ddd43b38701b857393.png

Εδιτ: ΟΚ, το βρήκα σε άλλο forum... Είπα και εγώ, τόσο συχνό πρόβλημα, αποκλείεται να μην έχει ασχοληθεί κάποιος που να γνωρίζει τα βασικά απο ηλεκτρονικά...

Φαίνεται οτι το chip είναι το MPU6500. 5€+ΦΠΑ απο digikey ή 2€ απο ali.....

https://www.digikey.gr/en/products/detail/tdk-invensense/MPU-6500/4385412

(Κριμα, έχω στο σπίτι το MPU6050 που πρακτικά είναι το ίδιο, αλλά χωρίς SPI...) 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αλλα ειναι πολυ δυσκολα ηλεκτρονικα για εμενα (δεν μπορω να κανω τετοιες μικρες κολλησεις .... οταν ερθει το αλλο θα το ανοιξω να το βγαλω φωτο

αφου ομως ειναι τσιπ πωσ λενε στα φορουμ οτι αν το βροντιξεις ξεκολαει ? πολλα βιντεο το δειχνουν οτι ξεκολαει με 3-4 κτυπηματα .. τι ειδους τσιπ ειναι αυτο που ξεκολαει με κτυπηματα ?

6 ώρες πριν, Psycho13 είπε

ευχαριστω !!!

Δημοσ.
16 hours ago, kostakis81 said:

αφου ομως ειναι τσιπ πωσ λενε στα φορουμ οτι αν το βροντιξεις ξεκολαει ? πολλα βιντεο το δειχνουν οτι ξεκολαει με 3-4 κτυπηματα .. τι ειδους τσιπ ειναι αυτο που ξεκολαει με κτυπηματα ?

Πράγματι, μέσα στο ολοκληρωμένο υπάρχουν μικροσκοπικές αναρτώμενες μάζες. Αν δεν βαριέσαι μπορείς να ψάξεις για MEMS gyro και MEMS accelerator, θα βρεις μπόλικα video που τα εξηγούν.

Οσον αφορά στο χτύπημα... επέτρεψε μου να έχω αμφιβολίες. Σύμφωνα με το datasheet το MPU6500 αντέχει μέχρι 10.000G για 0.2sec. Οπότε αμφιβάλω ότι κάτι έχει κολήσει εκεί... Ο μόνος τρόπος που μπορώ να το εξηγήσω, είναι ότι κάποια κόληση, ξέφυγε ή ήταν ψυχρή... τόσο στο ίδιο, όσο και σε κάποιο άλλο εξάρτημα εκεί μέσα (πρέπει λογικά να έχει και καμμιά πυξίδα/μαγνητόμετρο, και απο ότι είδα στην φώτο έχει και regulator).. ισως κάποια επαφή ήταν χαλαρή... κάτι τέτοιο....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...