Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση modem σε winxp

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού το εγκατέστησα κανονικά (external serial) και συνδέθηκα κανονικά (τρόπος του λέγειν αφού με πετούσε σχετικά εύκολα, αν και τώρα σπάω ρεκόρ όντας συνδεδεμένος για 50 λεπτά!) κάθε φορά που ανοίγω τον Η/Υ δε μπορεί να το βρει. Οπότε πρέπει να επαναλαμβάνω τη διαδικασία : Ρυθμίσεις/Πίνακας Ελέγχου/Σύστημα/Διαχείριση Συσκευών/Θύρες(COM&LPT)/ Θύρα επικοινωνιών COM1 δεξί κλικ και "ανίχνευση για αλλαγές υλικού" και μετά το βρίσκει και κάνει σύνδεση!!! Τι λέτε να φταίει?

Δημοσ.

Πιθανών οι drivers. Μπες στο site της εταιρίας του modem και κοίτα μήπως έχει βγάλει άλλη έκδοση. Εξωτερικό είναι το modem σου ή εσωτερικό;

Δημοσ.
Εξωτερικό είναι το modem σου ή εσωτερικό;

Για να λέει external serial και COM1 μάλλον εξωτερικό θα είναι :lol:

@Christos19 Κοίταξε τις ρυθμίσεις των com ports να είναι στα 115000-8-N-1 και hardware flow control.Πες μας και το μοντέλο του modem μήπως υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τα XP.

Δημοσ.

Αυτό που είπα πρέπει να γίνεται.

Απλά το παιδί όταν κλείνει το PC , κλείνει και το modem.

Έπειτα ανοίγει το PC , και μετά το Modem.

Έτσι τα Windows δεν το βρίσκουν στην ανίχνευση που κάνουν πριν εμφανίσουν την Log On Screen , και έτσι δεν το βρίσκει χωρίς να το κάνεις εσύ από το Device Manager.

--> Απλά να το έχεις ανοιχτό πριν ανοίξεις το PC.

Υ.Γ. Δεν έχει σχέση η ρύθμιση της σειριακής θύρας.

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα το έχω και εγώ με οτιδήποτε σειριακό modem σε Windows 2000 & XP.

Τη λύση δεν την έχω βρει ακόμα, μιας και ψάχνοντας στο Internet δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Παλαιότερα είχα βρει ένα tutorial πως να κάνεις τα 2000 να συμπεριφέρονται στα τα 98 στο θέμα των modem δλδ ακόμα κι αν το έχεις κλειστό, να θεωρεί ότι υπάρχει και να μην κάνει έλεχγο στην COM.

και billpeppas εννοείτε ότι τα modem είναι ανοικτά πριν ανοίξουμε τα pc.

Δημοσ.

Και όμως, δίκιο είχε ο billpeppas :) Kαλά γιατί είναι ευνόητο ότι το modem θα είναι ανοικτό? Πάντως αλλιώς δε λύνεται το πρόβλημα??? Πολύ βλακεία και αγγαρεία να θυμάσαι να ανοίγεις το modem όταν ανοίγεις το pc.

Mήπως να πάρω usb modem?

Δημοσ.

ΟΚ. Το πρόβλημα το δικό μου μάλλον είναι διαφορετικό.

Εγώ θεωρώ φυσιολογικό (ίσως λόγω εμπειρίας) ότι σε Win2K & XP πάντα έχουμε ανοικτό το modem για να το βρει αλλιώς ακολουθούμε τη διαδικασία που περιέγραψες.

Δημοσ.

Τα Windows από τα 2000 και έπειτα , πρωτού ξεκινήσουν , ελέγχουν όλους τους διαύλους ( συμπεριλαμβάνονται και οι θύρες Serial , USB , Parallel , FireWire , etc ) για να βρούν ποιές συσκευές είναι ανοιχτές κ συνδεδεμένες.

Αν κάποια δεν εντοπίσουν , δεν την βάζουν εξ' αρχής , ώστε να υπάρχει ελεύθερο IRQ ( να μην μαζεύονται "virtual" IRQ Hold Ups... ) , etc.

Με το usb , δεν υπάρχει πρόβλημα ούτως ή άλλως , διότι από την USB παίρνουν ρεύμα.

Έτσι , μόλις ανοίγεις τον υπολογιστή , ανοίγει και το modem.

Δημοσ.

1) Anoikse to reyma sto modem kai mpes sta win

pigene sthn diaxirisi syskebwn

deksi klik sto modem sou kai pata disable (oxi unistal)

pata ok stin proidopoihsh

2) pigene sto pinaka elegxoy

sto Phone & modem options

sto deytero tab modems pata add tsekare to koutaki pou leei

na min psaksei gia modem alla tha to breis monos sou

bres tous drivers tou modem sou kai bale to

dwse tin com

twra den xreiazete pleon na anabeis to reyma tou modem ta XP tha to briskoun panta.

Douleyei mia xara tsekarismeno me XP SP-1 kai US Robotics

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...