Babis_allos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Καλησπερα, Ως πρωτο και βασικοτερο ηθελα καποιος να με κατατοπισει με το τι εξοπλισμο χρειαζομαι για να δω βιντεοκασετες παλιες σε μοντερνα τηλεοραση (χωρις scart). Βαζω μερικες εξτρα ερωτησεις κατω: 1) τι εξολισμο να αγορασω; Συγκεκριμενες προτασεις ακομη καλυτερα! 2) Υπαρχει κατι να ξερω για τη συνδεση; 3) Οι κασετες που εχω ειναι σε υπογειο και φοβαμαι οτι μπορει να εχουν χαλασει απο την υγρασια. Υπαρχει κατι συγκεκριμενω να προσεξω για να μην τα κανω χειροτερα; 4) Υπαρχουν και καποιες κασετες απο παλαια βιντεοκαμερα. Αυτες που ειναι μικροτερες απο τις κλασσικες. Υπαρχει κατι να κανω για να καταλαβω πως να τις χρησιμοποιησω; 5) Τι αλλο εξοπλισμο θα χρειαζομουν για να τα κανω ολα digital? ευχαριστω!
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Πρώτα απ' όλα θες συσκευή που να παίζει VHS (το γνωστό μας «βίντεο»). Το αν θα 'ναι με SCART ή όχι, δικό σου θέμα, αλλά δεδομένου ότι οι κασέτες δεν είχαν ψηφιακό σήμα, για να πάρεις HDMI (ή οτιδήποτε ψηφιακό) θες μετατροπέα. Ακριβοί δεν είναι πάντως, βρίσκεις και με 10€. Οι μικρές κασέτες των καμερών, συνήθως μπαίναν σε ειδικό αντάπτορα που τις έκανε μεγάλες. Αν δεν έχεις, κι αυτοί πωλούνται, αλλά ίσως τις βρεις πιο δύσκολα. Στο κομμάτι της ψηφιοποίησης θα πάμε αφού βεβαιωθείς ότι παίζουν! Διότι μετά από τόσα χρόνια, παίζει να 'ναι και απομαγνητισμένες και να μη δείχνουν τίποτα. Μην αγοράσεις δηλαδή κάτι άλλο πέρα απ' τα παραπάνω άδικα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου από Haldol 1
haris_216 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Haldol είπε Πρώτα απ' όλα θες συσκευή που να παίζει VHS (το γνωστό μας «βίντεο»). Το αν θα 'ναι με SCART ή όχι, δικό σου θέμα, αλλά δεδομένου ότι οι κασέτες δεν είχαν ψηφιακό σήμα, για να πάρεις HDMI (ή οτιδήποτε ψηφιακό) θες μετατροπέα. Ακριβοί δεν είναι πάντως, βρίσκεις και με 10€. Οι μικρές κασέτες των καμερών, συνήθως μπαίναν σε ειδικό αντάπτορα που τις έκανε μεγάλες. Αν δεν έχεις, κι αυτοί πωλούνται, αλλά ίσως τις βρεις πιο δύσκολα. Στο κομμάτι της ψηφιοποίησης θα πάμε αφού βεβαιωθείς ότι παίζουν! Διότι μετά από τόσα χρόνια, παίζει να 'ναι και απομαγνητισμένες και να μη δείχνουν τίποτα. Μην αγοράσεις δηλαδή κάτι άλλο πέρα απ' τα παραπάνω άδικα. Αν και ισχύει το υπογραμμισμένο να βάλω έναν αστερίσκο * Ο αντάπτορας που αναφέρθηκε κάνει μια χαρά δουλειά ΑΝ οι μικρές κασέτες είναι και αυτές vhs. Αν έχουν τραβηχτεί με καμιά handycam της sony σε απλό 8 ή Hi8 τότε θέλει τελείως άλλο μηχάνημα αναπαραγωγής.
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 6 minutes ago, haris_216 said: Αν και ισχύει το υπογραμμισμένο να βάλω έναν αστερίσκο * Ο αντάπτορας που αναφέρθηκε κάνει μια χαρά δουλειά ΑΝ οι μικρές κασέτες είναι και αυτές vhs. Αν έχουν τραβηχτεί με καμιά handycam της sony σε απλό 8 ή Hi8 τότε θέλει τελείως άλλο μηχάνημα αναπαραγωγής. Πολύ σωστά, το ξέχασα ότι υπήρχαν κι άλλοι τύποι (επειδή εγώ είχα VHS)! Και είχαν βγει και κάποιες τύπου DV, που ήταν ψηφιακές, πέραν όλων των άλλων.
mariosnik_ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Θέλει πολυ ψάξιμο το θέμα και αρκετό χάσιμο χρόνου. Δύο φορές που ασχολήθηκα τα παράτησα. Πρώτα από όλα, θες ένα καλό και λειτουργικό VCR. Ακόμα και να έχεις στο σπίτι κάποιο παλιό το οποίο θυμάσαι να δούλευε κανονικά τελευταία φορά, μην θεωρήσεις δεδομένο ότι θα δουλεύει μετά από 20-30 χρόνια, σπασμένοι ιμάντες η αλλα θέματα. Έχουμε τρία VCR, τα δύο σίγουρα με βλάβη, το τελευταίο ήξερα ότι δουλευε καλά όμως μπορεί να έχει θέμα και αυτό, δοκίμασα καθαρισμα κεφαλής δεν δούλεψε. Η τηλεόραση μου έχει εισόδους από κάτι βύσματα για σήματα ήχου, εικόνας κτλ, RCA νομιζω. Την πρώτη φορά πήρα έναν μετατροπέα SCART to RCA, αλλά επειδή δεν δούλευε και μετά έμαθα πως ο μετατροπέας έπρεπε να είναι για να δέχεται σήμερα εισόδου από το SCART και out στο RCA, αγόρασα έναν δεύτερο με κουμπί εναλλαγής In - out. Το τσέκαρα στο VCR και το μόνο που κατάφερα με τις παλιές κασέτες ήταν να ακούσω ήχο, εικόνα δεν υπήρχε μόνο με παράσιτα, τώρα μήπως είχε θέμα το video και που να το στείλω για έλεγχο και service; Άλλες λύσεις ημίμετρα ήταν με κάτι adaptors και grubbers που από scart κατέληγαν σε USB υπολογιστή, εκεί πάλι υπήρχε κίνδυνος να πληρώσεις 10 ευρώ αλλά να μην έχεις σήμα και συμβατότητα, έπρεπε εν ολίγοις να αγοράσεις όλους τους grubbers, κάποιοι καλοί έκαναν 100-200 ευρώ.... Τελικα η μόνη σίγουρη λύση που σκέφτηκα είναι η αγορά κάποιας δοκιμασμένης και ελεγμένης συσκευής VCR to DVD, μόνο reused απο εξωτερικό και με το ρίσκο να λέει ψέμματα ο πωλητής για την κατάσταση, αν είναι καλή η συσκευή και έχει γίνει έλεγχος σε τεχνικό, κοστίζει ακριβά.
leftermann Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου https://www.goldmall.gr/metatropi-dvd-videokaseta-vhs-vhsc-hi8-minidv-video-psifiopoiisi-kogxylakhs-photo-queen-531 τσάμπα πράμα και άλλος εδώ: https://www.printyourproduct.online/proionta/μετατροπές/μετατροπή-εικόνα-ήχος/μετατροπή-vhs-c45-detail 1
kax54638 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Παλιά κυκλοφορούσαν για τον PC "κάρτες τηλεόρασης" που εγκαθιστούσες στην μητρική και είχαν είσοδο RCA και για κεραία τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα. Οπότε απλά συνέδεες ένα vhs tape player στην κάρτα, έβαζες την κασέτα, άνοιγες το σχετικό software και έπαιζε η εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή. Όλες αυτές οι κάρτες είχαν και κάποιο πρόγραμμα capture που μπορούσες να γράψεις τηλεόραση ή την είσοδο εικόνας σε ψηφιακό αρχείο. Αν βρείς λειτουργικά όλα αυτά τα εξαρτήματα μπορείς να δοκιμάσεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Kάποτε την μετατροπη την αναλάμβαναν τα φωτογραφεία ,δεν ρωτάς στην γειτονιά σου αν υπάρχει κανένα;
haris_216 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Kάποτε την μετατροπη την αναλάμβαναν τα φωτογραφεία ,δεν ρωτάς στην γειτονιά σου αν υπάρχει κανένα; Έχουν λιγοστέψει και αυτά. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι αλλά όχι οι πολλές επιλογές του παρελθόντος. Μάλιστα ίσως αυτή η σπανιότητα και έλλειψη ανταγωνισμού να παρασύρει και τις τιμές (προς τα πάνω) ή την ποιότητα της δουλειάς (προς τα κάτω). Πρόσφατα ρώτησα για ψηφιοποίηση σε 35άρια αρνητικά και το φωτογραφείο που τα έκανε παλιά στην περιοχή μου (συνεχίζει να υπάρχει) δεν ασχολείται πλέον. Και ούτε είχε να μου προτείνει κάποιον. Εννοείται πως πάντα υπάρχουν τα σχετικά gadgetάκια για αυτή τη δουλειά αλλά θέλει χρήμα (για κάτι αξιόλογο) και χρόνο για να σκανάρεις δεκάδες φιλμ.
lector Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Εγω για αυτη τη δουλεια εχω ενα παλιο λειτουργικο βιντεο και ενα παλιο ανταπτορακι usb με θηλυκα rca. Συνδεω το βιντεο με τα rca και η εφαρμογη που ερχοταν μαζι με τον ανταπτορα παιζει το ρολο της "τηλεορασης", δηλαδη αναπαραγει το σημα απο το βιντεο και ταυτοχρονα μπορεις να το κανεις capture σε πραγματικο χρονο. Το κακο βεβαια ειναι οτι λογω παλαιοτητας δεν λειτουργει σε win 10+ οποτε εχω κρατησει ενα μηχανημα με win 7 για αυτο το σκοπο. Ισως εχουν βγει και νεοτεροι ανταπτορες αλλα δεν εχω ασχοληθει.
spooker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Το project της ψηφιοποίησης μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να το κανω σωστά με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Τα κατάφερα με ενα VHS sony SLV-ED6 που επισκεύασε το AV service Kolokotroni 35, Vironas 162 32. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα κάνει τίποτα. Ο τεχνικός εκεί το έψαξε πολύ για να βρει το προβληματικό ολοκληρωμένο που αντικατεστησε με επιτυχία και έδωσε ζωή σε αυτό το high end video. Yamaha RXA2020 av ενισχυτή που πήρε είσοδο από το video και ανέλαβε το analog to digital convertion βγάζοντας το σήμα σε hdmi. Μετά χρησιμοποίησα ενα hdmi splitter από ali express για να αφαιρέσει το hdmi copy protection HDCP. Τέλος πήρα το hdmi σήμα στον υπολογιστή με το asus tuf capture box και το κατέγραψα με το OBS studio σε raw format. Για να παίξουν οι κασέτες της video camera χρησιμοποίησα τον adaptor από το amazon Link Τα κατάφερα αλλά πολύ κούραση μέχρι να πάρω αποτέλεσμα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου από spooker
enrique19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Απο ποια εποχη ειναι οι εγγραφες; αν ειναι απο 90ς Mega Ant1 Star εχει μεγαλο ενδιαφερον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα