BadIndian Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 23 λεπτά πριν, kogba είπε Εγώ θα έσπαγα στο ξύλο την δασκάλα/δάσκαλο. Δεν θα το ξανάκανε. Θα φοβούνταν και οι υπόλοιποι τύρρανοι στις διπλανές αίθουσες. Ούτε αυτοί θα το ξανάκαναν (μπορεί να τους περνούσα και αυτούς ένα ξυλίκι, προληπτικά για να έχουν τον φόβο) . Θα έφερνα και ένα χαρτί από γιατρό ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο προστάτης του παιδιού, και θα τους έκανα μήνυση για επικίνδυνες και σκοπίμως σωματικές βλάβες. Εκατοντάδες χιλιάδες αποζημίωση. Μάλλον δεν έγινε αντιληπτή η ειρωνική σου διάθεση. Όπως και να έχει πάντως μη τους βάζεις ιδέες... 1
kogba Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, BadIndian είπε Μάλλον δεν έγινε αντιληπτή η ειρωνική σου διάθεση. Όπως και να έχει πάντως μη τους βάζεις ιδέες... Για εκεί πήγαινε το θέμα όμως, στον τραμπουκισμό. Θα περάσει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ και εσείς άντε και. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ. Ελληναράς ούμπερ άλες. 5 1
Morosana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Αφήστε τα παιδιά σας να ακούνε και κανένα όχι, μόνο καλό τους κανει. Αν μανουριασεις από την πρώτη μέρα για ένα κατούρημα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξενερώσεις τη δασκάλα γιατί θα ξέρει ότι με το παραμικρό θα υπάρχει ένας γονέας έτοιμος για φασαρία και το χειρότερο θα κάνεις το παιδί σου να πιστεύει ότι για το παραμικρό θα υπάρχει ένας μπαμπάς να καθαρίζει. Μπορεί να ήταν απλά ένα θέμα επιβολής και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος (αν υπήρχε θα έπρεπε να έχεις ενημερώσει ) άστο να δεις πως θα εξελιχθεί. Στο τέλος θα καταλήξεις σαν τους γονείς που όλη την ώρα λένε δίνουΜΕ μαθηματικά, αρχισαΜΕ αγγλικά κτλ. 12
Charismo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 13 minutes ago, kogba said: Για εκεί πήγαινε το θέμα όμως, στον τραμπουκισμό. Θα περάσει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ και εσείς άντε και. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ. Ελληναράς ούμπερ άλες. Καλά τα λες, αλλά ξέρεις ποιος είναι αυτός? 6
sdikr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Μήπως θα ήταν καλύτερα να καθίσεις να μιλήσεις με το παιδί και να του εξηγήσεις πως θα πρέπει να φροντίζει να κάνει αυτές τις δουλειές στο διάλειμμα και μόνο όταν είναι πραγματική ανάγκη να ζητάει άδεια εν ώρα μαθήματος; Δεν είναι όλα μόνο δικαιώματα, έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις και καλό είναι να το μαθαίνουμε απο νωρίς 3
kogba Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Charismo είπε Καλά τα λες, αλλά ξέρεις ποιος είναι αυτός? Είμαι σίγουρος ότι θα μάθει σύντομα ο διευθυντής και ο δάσκαλος/δασκάλα, όποιος και αν είναι αυτός.
mechpanos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, BadIndian είπε Θα έφερνα και ένα χαρτί από γιατρό ότι μπορεί να πάθει ζημιά ο προστάτης του παιδιού, και θα τους έκανα μήνυση για επικίνδυνες και σκοπίμως σωματικές βλάβες. Εκατοντάδες χιλιάδες αποζημίωση. Εσύ κάνεις πλάκα αλλά πάει κόρη μου με κοριτσάκι (Δ' τάξη φέτος) που επειδή έχει εκ γενετής θέμα με τα ουρολογικά, πρέπει προγραμματισμένα ανά συγκεκριμένη ώρα max να πηγαίνει τουαλέτα...και να τηρεί σχολαστικά υγιεινή κλπ. Έχει συνοδό, γι' αυτό το λόγο...
kogba Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ναι, για μια μεγάλη ανάγκη που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κρατηθείς, πες το και ας γελάσει και η τάξη, θα καταλάβει ο Δάσκαλος. Αλλά αν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, στο διάλειμμα. 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Εσύ κάνεις πλάκα αλλά πάει κόρη μου με κοριτσάκι (Δ' τάξη φέτος) που επειδή έχει εκ γενετής θέμα με τα ουρολογικά, πρέπει προγραμματισμένα ανά συγκεκριμένη ώρα max να πηγαίνει τουαλέτα...και να τηρεί σχολαστικά υγιεινή κλπ. Έχει συνοδό, γι' αυτό το λόγο... Σε άλλον άνθρωπο έκανες παράθεση. Αυτό δεν το αφήνεις στην τύχη, έχεις φροντίσει να ενημερώσεις Δάσκαλο/Διευθυντή για το ζήτημα, να γνωρίζουν. Και το ίδιο το παιδί να ενημερώσει όποιον Δάσκαλο δεν γνωρίζει, ώστε να είναι όλοι ενήμεροι. Δεν μιλάμε για εξαιρέσεις εδώ, που πάντα υπάρχουν. 10 λεπτά πριν, sdikr είπε Δεν είναι όλα μόνο δικαιώματα, έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις και καλό είναι να το μαθαίνουμε απο νωρίς Αυτό με τα δικαιώματα που βρίσκουμε ΜΟΝΟ στην Ελλάδα, στις διάφορες υπηρεσίες, νοσοκομεία, κ.λ.π. , πάντα μου έφερνε αναγούλα. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχουν αναρτημένες σε εμφανές σημείο και οι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του πολίτη. Για αυτό και κάνω πλσκιτσα με τους υπαλλήλους, όταν μπορώ καμιά φορά, τουα ρωτώ αν υπάρχουν και έντυπα με τις υποχρεώσεις του κοινού, πέραν των εντύπων με παράπονα και δικαιώματα. Γιατί τους λέω, έχουμε γεμίσει ελληναραδες. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από kogba 1 1
Morosana Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Επίσης μην παίρνεις πάντα τις μετρητοίς όσα σου λέει ένα παιδί 10 χρόνων. Μπορεί να το παρουσιάζει πιο δραματικό απ' όσο πραγματικά ήταν, να μην χώνεψε την καινούργια δασκάλα και για κάποιο λόγο να το επινόησε κτλ . Σε τέτοια ηλικία δεν είναι όσο αθώα φαντάζεσαι 1
great Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 23 minutes ago, mechpanos said: Εσύ κάνεις πλάκα αλλά πάει κόρη μου με κοριτσάκι (Δ' τάξη φέτος) που επειδή έχει εκ γενετής θέμα με τα ουρολογικά, πρέπει προγραμματισμένα ανά συγκεκριμένη ώρα max να πηγαίνει τουαλέτα...και να τηρεί σχολαστικά υγιεινή κλπ. Έχει συνοδό, γι' αυτό το λόγο... Αναφέρεσε σε ειδική περίπτωσή που είναι ιατρικό θεμα και προφανώς έχετε ενημερώσει το σχολείο και υπάρχει και βεβαίωση από γιατρό. 2 1
mechpanos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Ε ναι, σε εξαίρεση αναφέρομαι, το λέω για να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Σαφώς και οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν. 2
BadIndian Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, mechpanos είπε Εσύ κάνεις πλάκα αλλά πάει κόρη μου με κοριτσάκι (Δ' τάξη φέτος) που επειδή έχει εκ γενετής θέμα με τα ουρολογικά, πρέπει προγραμματισμένα ανά συγκεκριμένη ώρα max να πηγαίνει τουαλέτα...και να τηρεί σχολαστικά υγιεινή κλπ. Έχει συνοδό, γι' αυτό το λόγο... Μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα ή έστω γραφόμενα άλλων παραθέτοντας δική μου δημοσίευση. Να είσαι πιο προσεκτικός σε παρακαλώ όταν με παραθέτεις. Τώρα για τ' άλλα που λες σου απάντησε ήδη αυτός που έπρεπε να παραθέσεις και τα προσυπογράφω.
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Άσχετο (ή εμμέσως σχετικό) με το θέμα αλλά νομίζω ότι πολλοί έλληνες γονείς θα πάθουν ταράκουλο αν δουν πως λειτουργούν τα σχολεία (ειδικά δημοτικά) σε βορειοευρωπαϊκές χώρες. Θα νομίζουν ότι εκεί οι γονείς/δάσκαλοι μισούν τα παιδιά και ψάχνουν κάθε τρόπο για να τα ταλαιπωρήσουν (δραστηριότητες στο κρύο ή μετά από βροχή, άλλες που περιλαμβάνουν χρήση εργαλείων, κλπ) Ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα προσέχουμε τα παιδιά μας όπως ΚΑΝΕΙΣ άλλος (παγκοσμίως) κι έτσι αν ψιχαλίσει θα τα κρατήσουμε στο σπίτι ή στην χειρότερη θα τα πάμε με το αυτοκίνητο (αν βρεθεί κάνας...χίπυς γονιός ίσως το αφήσει να πάει μόνο του ). Kαι φυσικά για ότι μπορεί να προκύψει που θα είναι διαφορετικό από το σπίτι και θα βγάλει το παιδί από το comfort zone του θα "καθαρίσει" ο πατέρας/μάνα END of OFF TOPIC Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2024 από haris_216 7 1
Ntinaras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Ε ναι, σε εξαίρεση αναφέρομαι, το λέω για να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Σαφώς και οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν. Α ενημερωνουν πλεον? Παλι καλα, γιατι οταν ημουν λυκειο, συμμαθητρια μου πεθανε εν ωρα μαθηματος επειδη οι γονεις ντρεποντουσαν να ενημερωσουν τους καθηγητες οτι ειχε προβλημα υγειας και πρεπει να παιρνει χαπια. 1
Ducatista Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Για να μην απαντάω σε καθένα ξεχωριστά να αναφέρω ξανά ότι δεν ζήτησα κανενός την άποψη ήμουν ξεκάθαρος και ρώτησα ΜΟΝΟ αν υπάρχει κάποιος κανονισμός! Δεν ζήτησα να μου πει κανείς τι θα κάνω η πως θα το κάνω.... Δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο δικό του παιδί μαγκιά του ότι και να κάνει τα αναφέρω μπας και ξεκολλήσουν μερικοι κολλημένοι που γράφουν ότι θέλουν.... στα υπόλοιπα παιδιά που απάντησαν κομπλέ θέλω να πω ότι προφανώς έχω συζητήσει με το παιδί μου και δεν το κάνει συνέχεια γνωρίζει τι και πότε πρέπει να κάνει αλλά την συγκεκριμένη φορά τον πονούσε η κοιλιά του και ήθελε να πάει και του το απαγόρευσε δεν με νοιάζει αν είχε σωστή κρίση η δασκάλα κατά την δική σας άποψη ούτε θα τα κάνω ώπα όπως αναφέρθηκε χωρίς λόγο.. εσείς στα παιδιά σας δείξτε τους πως να κρατηθούν 5 ώρες 23 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Α ενημερωνουν πλεον? Παλι καλα, γιατι οταν ημουν λυκειο, συμμαθητρια μου πεθανε εν ωρα μαθηματος επειδη οι γονεις ντρεποντουσαν να ενημερωσουν τους καθηγητες οτι ειχε προβλημα υγειας και πρεπει να παιρνει χαπια. Υπάρχουν και προβλήματα υγείας που συμβαίνουν και που δεν είναι αντιληπτά γιαυτο θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία δάσκαλοι και γονείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις