Ducatista Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, tzotzo είπε κανε μανουρα γιατι στην πρωτη εβδομαδα που ανοιξαν τα σχολεια δεν αφησε το παιδι σου να παει τουαλετα. Οταν ομως του κανουν bullying τα αλλα παιδια μην εχεις την απαιτηση απο την δασκαλα να ασχοληθει. Γιατι τα αλλα παιδια, θα λενε αααα νατος ο κατουρλης που κατουριεται και εβαλε τον πατερα του να κανει παραπονα. Γιατι ετσι κανουν τα παιδια. Οποτε κρινε τι ειναι σημαντικο και πραξε αναλογα. Αυτή είναι η δική σου λογική φίλε.... Εγώ παλι λέω ότι θα τον ευχαριστούν γιατί αν είναι η λογική της δασκάλας να μην αφήνει τα παιδιά να πάνε στην τουαλέτα και τελικά τα αφήσει μάλλον καλο θα τους κάνω.. μπορούμε με υποθέσεις και σενάρια να μιλάμε ώρες αλλά δεν έχει σημασία κρατώ από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός για την τουαλέτα και αυτό μου αρκεί 1
czarjuly Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε όπως; milko με ζαμπονοτυροπιτα 3
tzotzo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 3 minutes ago, Ducatista said: Αυτή είναι η δική σου λογική φίλε.... Εγώ παλι λέω ότι θα τον ευχαριστούν γιατί αν είναι η λογική της δασκάλας να μην αφήνει τα παιδιά να πάνε στην τουαλέτα και τελικά τα αφήσει μάλλον καλο θα τους κάνω.. μπορούμε με υποθέσεις και σενάρια να μιλάμε ώρες αλλά δεν έχει σημασία κρατώ από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός για την τουαλέτα και αυτό μου αρκεί Δεν μιλαμε με υποθεσεις. Μιλαμε για γεγονοτα. Τα σχολεια δεν εχουν ανοιξει ουτε μια εβδομαδα. Και εσυ με βάση ενα περιστατικο, που ελεγχεται γιατι δεν ξερεις τι ακριβως εχει γινει, εισαι ετοιμος να πλακωσεις στο ξυλο την δασκαλα. Μονο κακο στο παιδι σου θα κανεις αν εμπλεκεσαι τοσο πολυ στην καθημερινοτητα του, και για τοσο ασημαντα πραγματα. Τα αλλα παιδια εχουν δικους τους γονεις και ειναι εκεινοι υπευθυνοι για αυτα. ΟΧΙ ΕΣΥ. Αν θελεις να εμπλακεις ενεργα και να προσφερεις στο συνολο, μπες στον συλλογο γονεων και κηδεμονων. Τελος, για καποιον λογο εχεις μεγαλοποιησει στο μυαλο σου το ολο ζητημα. Αυτο φαινεται ξεκαθαρα, απο το γεγονος οτι ανοιξες θεμα σε ενα φορουμ και δεν ζητησες την συμβουλη ενος ειδικου. 5
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, Ducatista said: Αυτή είναι η δική σου λογική φίλε.... Εγώ παλι λέω ότι θα τον ευχαριστούν γιατί αν είναι η λογική της δασκάλας να μην αφήνει τα παιδιά να πάνε στην τουαλέτα και τελικά τα αφήσει μάλλον καλο θα τους κάνω.. μπορούμε με υποθέσεις και σενάρια να μιλάμε ώρες αλλά δεν έχει σημασία κρατώ από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός για την τουαλέτα και αυτό μου αρκεί Αυτό που κρατάς είναι εσφαλμένο. Πάμε άλλη μία: όλα τα σχολεία οφείλουν να έχουν Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, μέσα στον οποίο προβλέπονται πολλά πράγματα, ακόμα και το θέμα της τουαλέτας. Οι περισσότεροι κανονισμοί ορίζουν ότι η τουαλέτα επιτρέπεται στο διάλειμμα και όχι την ώρα του μαθήματος Την ώρα του μαθήματος θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος για να επιτραπεί σε κάποιο παιδί να πάει τουαλέτα. Μερικά αποτελέσματα με ένα γρήγορο search: Το ΦΕΚ που τον κατέστησε υποχρεωτικό 6/θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου 4ο και 50ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Στα παραπάνω σχολεία είναι copy+paste ο ενδεικτικός κανονισμός: «Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού, ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων αλλά και χρόνος ικανοποίησης βιολογικών αναγκών (φαγητό, νερό, πλύσιμο χεριών). Οι μαθητές και οι μαθήτριες αλληλεπιδρούν, παίζουν αρμονικά και για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσκολία αντιμετωπίζουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο προαύλιο.» Άλλα σχολεία αναφέρουν και πιο συγκεκριμένα για την ώρα του μαθήματος: - Στο 4ο δημοτικό Ξάνθης για παράδειγμα: «Δεν ξεχνώ την τουαλέτα και την επισκέπτομαι στο διάλειμμα και όχι στη διάρκεια του μαθήματος.» και «Αν έχω σοβαρό λόγο να βγω έξω, ζητώ διακριτικά την άδεια. Γνωρίζω όμως , πως η ώρα του μαθήματος πρέπει να χρησιμοποιείται για την τουαλέτα πάρα πολύ σπάνια.» - Στο 3ο δημοτικό Κηφισιάς αναφέρεται: «Η επίσκεψη στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του μαθήματος επιτρέπεται μόνο για σοβαρό λόγο. Αν κάποιος συμμαθητής του έχει ήδη βγει από την τάξη για να πάει τουαλέτα, περιμένει πρώτα να επιστρέφει αυτός κι ύστερα ζητάει την άδεια να πάει.» - Στο 23ο δημοτικό Χαλκίδας γράφει: «4. Στη τουαλέτα πηγαίνουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια και όχι μετά τη λήξη του διαλείμματος» Μπορείς να πας στο διευθυντή του σχολείου σας, να ζητήσεις τον κανονισμό και να δεις τι προβλέπει, είναι πολύ απλό και σίγουρα θα υπάρχει κανονισμός. Αν και για να είμαι ειλικρινής, όπως το κόβω, σε μανούρα θα καταλήξεις, ότι και να γράφει ο κανονισμός μέσα. 6 4
DjTony Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, haris_216 είπε Σε καμία περίπτωση ειρωνικά. Αντίθετα. Μου άρεσε το ποστ σου. Το πως μιλούσες με το παιδί και για το παιδί. Δείχνει να το μαθαίνεις να είναι αυτόνομο, που προσωπικά το σέβομαι και το θαυμάζω. Δεν συμβαίνει σε πολλούς γονείς. Υπάρχουν πολλοί που αν το παιδί τους ήταν σε παρόμοια κατάσταση λόγω ατυχήματος θα γινόντουσαν υστερικοί και δεν θα συζητούσαν απλά για το αν πήγε στην τουαλέτα στο διάλειμμα ή όχι αλλά θα ήθελαν να του....φέρουν τουαλέτα εκεί που είναι. Ήδη αναφέρθηκε στην αρχή ότι αν δεν αφήνουν τα παιδιά να πηγαινοερχονται την ώρα του μαθήματος λόγω του ποιος θα έχει την ευθύνη... "να υπάρχουν συνοδοί" Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Υπάρχουν παντού τριγύρω μου αυτοί οι υστερικοί γονείς που λες. Προσωπικά το θεωρώ τέρμα υπερβολικό και δημιουργεί προβλήματα στο παιδί. Πέραν από κάτι πολύ σημαντικό, σπίτι και ο 6 χρόνος και ο 3 χρόνος γιος μου τα κάνουν όλα μόνοι τους εκτός από την αλλαγή πάνας στον 3χρονο. Εχθές πρώτη μέρα σχολείου, πρώτη φορά επαφή ο 6 χρόνος με τουρκική τουαλέτα γιατί ναι έχουν τουρκικές για μικρά παιδιά, με γύψο, έκανε και κακά του και ήταν και καθαρός, πέρα από τσισα. Οπότε κάτι έχω καταφέρει με το να είναι αυτόνομα. Ξέρεις πόσες φορές έχουμε τσακωθεί με τα μικρά γιατί ασυναίσθητα τους έκανα εγώ το γάλα το βράδυ ενώ για εκείνα επρπεε να το κάνουν μόνοι τους; 4 2
Mhdenistis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Η τουαλέτα είναι φυσική ανάγκη, είναι καταπίεση η απαγόρευση της όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους ακόμα και για τους πεζούς στην τσιμεντούπολη, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιδί θα ζητάει τουαλέτα κάθε 5 λεπτά, μια φορά την ώρα θα το κάνει. 1
tzotzo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 24 minutes ago, Mhdenistis said: μια φορά την ώρα θα το κάνει. 5 φορες σε 5 ωρες δεν κατουραει ουτε διαβητικος με προστατη. 6
Mhdenistis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, tzotzo είπε 5 φορες σε 5 ωρες δεν κατουραει ουτε διαβητικος με προστατη. Δεν πιστεύω να το κάνει σκόπιμα, αυτό θα φανεί, είναι σπάνιες περιπτώσεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Ducatista είπε Μου φαίνεται λογικό οποίο παιδί χρειάζεται να πάει τουαλέτα να πηγαίνει Εμένα μου φαίνεται αρκετά πιθανό τα παιδάκια να το έχουν βρει και λίγο παιχνίδι να θέλουν κάθε 5 λεπτά τουαλέτα ,προσπαθώντας να τους το κόψει η δασκάλα μαζί με τα χλωρά να την πληρώνουν και τα ξερά . 1
gizaha Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Mhdenistis είπε αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιδί θα ζητάει τουαλέτα κάθε 5 λεπτά ποιος το εμποδίζει;
k_w_t Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Ρωτησα off the record διευθυντή σχολειου. Στα περισσοτερα σχολεια εχει καταργηθει ο φυλακας-επιστατης που ειχαμε εμεις στα μαθητικα μας χρονια. Επειδη δεν υπαρχει καποιος στην αυλη την ωρα του μαθηματος και σε περιπτωση ατυχηματος θα αργησουν να το αντιληφθούνε η εντολη της πρωτοβαθμειας ειναι να αποφευγουν οσο μπορουν να δινουν αδεια για τουαλετα την ωρα του μαθηματος. Δεν απαγορευεται απλα αποφευγεται...
Mhdenistis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 29 λεπτά πριν, gizaha είπε ποιος το εμποδίζει; Θα πρέπει να πάει να κάνει εξετάσεις στον ουρολόγο αν συμβαίνει συχνά αυτό.
gizaha Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Πάμε πάλι γιατί εσύ κατάλαβες τι προκαλεί το κατούρημα κάθε 5 λεπτά Ποιος το εμποδίζει να ζητάει τουαλέτα καθε 5 λεπτά; 1
great Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Τουαλετα στο μαθημα..... εγω εχω μεινει "γιατι τρως καραμελα?" κλασσικη απαντηση "ειναι halls κυριε γιατι εχω τον λαιμο μου"
Sorath Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 6 σελίδες για ένα τόσο απλό θέμα.... Προφανώς κι αν κάποιος είναι σε φάση οτι πρέπει να πάει τουαλλέτα, γιατί δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο, θα πάει. Δεν έχει κι άλλη επιλογή. Στην περίπτωση βέβαια που μπορεί να κρατηθεί, δηλαδή δεν είναι τόσο επείγον, θα πρέπει να περιμένει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις