Προς το περιεχόμενο

απαγόρευση τουαλέτας

Ducatista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι κάποιοι γονείς έχουν παιδιά και ρωτάνε τέτοιου τύπου ερωτήματα στο insomnia, εγείρει μερικες σκέψεις.

Ας πούμε γιατί έκαναν εξαρχής παιδιά.

Αν ήμουν γονιός θα έλεγα στο παιδί μου, όταν του αρνούνται βασικά πράγματα ευζωιας να διεκδικεί το δίκιο του.

"Κύρια θέλω να πάω τουαλέτα. Κατουριεμαι"

ΤΕΛΟΣ

Δεκα χρόνων είναι όχι τρία.

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 3
  • Confused 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρώτησα τον δικό μου μόλις από περιέργεια. Είναι 6 ετών 1η δημοτικού. Έχει πατερίτσες και γύψο, είχαμε ένα ατύχημα λίγες ημέρες πριν. Μου είπε από μόνος του όταν σχόλασε ότι πήγε 3 φορές τουαλέτα. Του λέω Δημήτρη πηγές στην ώρα του μαθήματος τουαλέτα; όχι μου λέει, στο διάλειμμα. Μας είπαν τώρα επειδή είμαστε μικροί και είναι αρχή ότι μπορούμε να πηγαίνουμε καμιά φορά και εν ώρα μαθήματος, σε λίγο καιρό μόνο στο διάλειμμα. Οπότε πιθανολογώ ότι είναι κάποιο είδος τακτικής να μη βγαίνει ο καθένας έξω για τουαλέτα ότι ώρα θέλει. 

• Like 4

28 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ρώτησα τον δικό μου μόλις από περιέργεια. Είναι 6 ετών 1η δημοτικού. Έχει πατερίτσες και γύψο, είχαμε ένα ατύχημα λίγες ημέρες πριν. Μου είπε από μόνος του όταν σχόλασε ότι πήγε 3 φορές τουαλέτα. Του λέω Δημήτρη πηγές στην ώρα του μαθήματος τουαλέτα; όχι μου λέει, στο διάλειμμα. Μας είπαν τώρα επειδή είμαστε μικροί και είναι αρχή ότι μπορούμε να πηγαίνουμε καμιά φορά και εν ώρα μαθήματος, σε λίγο καιρό μόνο στο διάλειμμα. Οπότε πιθανολογώ ότι είναι κάποιο είδος τακτικής να μη βγαίνει ο καθένας έξω για τουαλέτα ότι ώρα θέλει. 

Μια χαρά "προσγειωμένη" προσέγγιση/εξήγηση από τους δασκάλους. Επίσης, από την περιγραφή, τείνω να πιστέψω ότι και ο πατέρας Dj (δεν τον γνωρίζω) ομοίως "προσγειωμένος" :)

• Like 1

40 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Μια χαρά "προσγειωμένη" προσέγγιση/εξήγηση από τους δασκάλους. Επίσης, από την περιγραφή, τείνω να πιστέψω ότι και ο πατέρας Dj (δεν τον γνωρίζω) ομοίως "προσγειωμένος" :)

Τι εννοείς προσγειωμένος; ειρωνικά το λες; φιλικά ρωτάω. Απλά δε καταλαβαίνω πως το λες λόγω αποσιωπητικών

2 ώρες πριν, DjTony είπε

Τι εννοείς προσγειωμένος; ειρωνικά το λες; φιλικά ρωτάω. Απλά δε καταλαβαίνω πως το λες λόγω αποσιωπητικών

Σε καμία περίπτωση ειρωνικά. 

Αντίθετα. Μου άρεσε το ποστ σου. Το πως μιλούσες με το παιδί και για το παιδί. Δείχνει να το μαθαίνεις να είναι αυτόνομο, που προσωπικά το σέβομαι και το θαυμάζω. Δεν συμβαίνει σε πολλούς γονείς. 

Υπάρχουν πολλοί που αν το παιδί τους ήταν σε παρόμοια κατάσταση λόγω ατυχήματος θα γινόντουσαν υστερικοί και δεν θα συζητούσαν απλά για το αν πήγε στην τουαλέτα στο διάλειμμα ή όχι αλλά θα ήθελαν να του....φέρουν τουαλέτα εκεί που είναι. 

Ήδη αναφέρθηκε στην αρχή ότι αν δεν αφήνουν τα παιδιά να πηγαινοερχονται την ώρα του μαθήματος λόγω του ποιος θα έχει την ευθύνη... "να υπάρχουν συνοδοί" 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλια σε εμας μπορει να το πηγαινε μεσα να το βοηθουσε ... τωρα αν παει θα γινει επεισοδιο στον ευαγγελατο :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Haha 1

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Συνέβει μια φορά ή είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα;

Συνέβει μια φορά  αλλά και σχετικά συχνα να γίνεται δηλαδή 2 3 φορές την εβδομάδα δεν το βρίσκω κακό.. είναι ανάγκη και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνει η προσέγγιση του θέματος

5 ώρες πριν, tzotzo είπε

Το ότι κάποιοι γονείς έχουν παιδιά και ρωτάνε τέτοιου τύπου ερωτήματα στο insomnia, εγείρει μερικες σκέψεις.

Ας πούμε γιατί έκαναν εξαρχής παιδιά.

Αν ήμουν γονιός θα έλεγα στο παιδί μου, όταν του αρνούνται βασικά πράγματα ευζωιας να διεκδικεί το δίκιο του.

"Κύρια θέλω να πάω τουαλέτα. Κατουριεμαι"

ΤΕΛΟΣ

Δεκα χρόνων είναι όχι τρία.

Επειδή αυτό είναι για μένα θέλω να σου πω πως η απάντηση μου ήταν όταν θες να πας θα πηγαίνεις και όχι να σου πει και αν έχει κάποιο θέμα να με πάρει τηλέφωνο η θα μου μιλήσει όταν με δει στο τέλος του σχολείου.... Δεν ήθελα να μου πει κάποιος τι να κάνω απλά η ερώτηση μου ήταν αν όντως υπάρχει κάποιος κανονισμός η είναι στην ευχέρεια του κάθε δασκάλου.... Όσο για τους άλλους που απάντησαν με γελακια μπορούν να έχουν τα δικά τους παιδιά να ταλαιπωρούνται και φυσικά αμα λάχει να τους δίνει και κανένα μπάτσο ο δάσκαλος καθώς λογικα θα ξέρουν καλύτερα αυτοί

9 ώρες πριν, mechpanos είπε

Γράφω σχετικά, ανωτέρω. 
Θέλει ώριμη διαχείριση από τον έμπειρο σε σχετικά ζητήματα, εκπαιδευτικό. Δεν είναι άσπρο/μαύρο και σίγουρα η απαγόρευση τουαλέτας δεν είναι μέτρο επιβολής της τάξης/πειθαρχίας. Πηδοβόλαγε στο διάλειμμα και δεν του ήρθε. Τι θα κάνεις. Θα το αφήσεις να σκάσει η φούσκα του για 40 λεπτά...του κάνεις καλό έτσι; Θέλει λίγο αντίληψη για να προσεγγιστεί σωστά το θέμα.

Λογικη απάντηση...  Πώς θα γελάσουν τώρα οι χανοι του ινσομνια; Χαλάς την πιάτσα φιλε

• Like 1
  • Thanks 2

14 minutes ago, Ducatista said:

Επειδή αυτό είναι για μένα θέλω να σου πω πως η απάντηση μου ήταν όταν θες να πας θα πηγαίνεις και όχι να σου πει και αν έχει κάποιο θέμα να με πάρει τηλέφωνο η θα μου μιλήσει όταν με δει στο τέλος του σχολείου.... Δεν ήθελα να μου πει κάποιος τι να κάνω απλά η ερώτηση μου ήταν αν όντως υπάρχει κάποιος κανονισμός η είναι στην ευχέρεια του κάθε δασκάλου.... Όσο για τους άλλους που απάντησαν με γελακια μπορούν να έχουν τα δικά τους παιδιά να ταλαιπωρούνται και φυσικά αμα λάχει να τους δίνει και κανένα μπάτσο ο δάσκαλος καθώς λογικα θα ξέρουν καλύτερα αυτοί

Ρωτας σε ενα φορουμ αγνωστους συμβουλες και γνωμες σχετικα με το παιδι σου. Ειναι δυνατον να υπηρχε κανονισμος για το ποτε θα παει ενα παιδι τουαλετα; 

Μαθε το παιδι σου να διεκδικει τα αυτονοητα. Αν δεν μπορεις, και δεν ειναι κακο να μην μπορεις ή να μην ξερεις να το κανεις αυτο, ζητησε την βοηθεια καποιου ειδικου. Αλλα για ονομα, ενα ματσο αγνωστοι στο insomnia μαλλον δεν ειναι η ενδεδειγμένη διαπαιδαγωγικη προσεγγιση.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Ρωτας σε ενα φορουμ αγνωστους συμβουλες και γνωμες σχετικα με το παιδι σου. Ειναι δυνατον να υπηρχε κανονισμος για το ποτε θα παει ενα παιδι τουαλετα; 

Μαθε το παιδι σου να διεκδικει τα αυτονοητα. Αν δεν μπορεις, και δεν ειναι κακο να μην μπορεις ή να μην ξερεις να το κανεις αυτο, ζητησε την βοηθεια καποιου ειδικου. Αλλα για ονομα, ενα ματσο αγνωστοι στο insomnia μαλλον δεν ειναι η ενδεδειγμένη διαπαιδαγωγικη προσεγγιση.

Δεν ζήτησα καμία συμβουλή για το τι θα κάνω εγώ ρώτησα αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που εγώ δεν γνωρίζω.. δεν περιμένω από κανέναν να μου πει την άποψη του πως θα λειτουργήσω εγώ η τι θα κάνω με το παιδί μου... Μπορείς να ξαναδιαβάσεις το αρχικό ποστ και θα καταλάβεις

Επεξ/σία από Ducatista

20 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Συνέβει μια φορά  αλλά και σχετικά συχνα να γίνεται δηλαδή 2 3 φορές την εβδομάδα δεν το βρίσκω κακό.. είναι ανάγκη και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνει η προσέγγιση του θέματος

Αλλα παιδάκια ζητησαν να πάνε τουαλέτα;Τους αρνήθηκε;

8 minutes ago, Ducatista said:

Δεν ζήτησα καμία συμβουλή για το τι θα κάνω εγώ ρώτησα αν υπάρχει κάποιος κανονισμός που εγώ δεν γνωρίζω.. δεν περιμένω από κανέναν να μου πει την άποψη του πως θα λειτουργήσω εγώ η τι θα κάνω με το παιδί μου... Μπορείς να ξαναδιαβάσεις το αρχικό ποστ και θα καταλάβεις

ρωτησες αν υπαρχει κανονισμος για το ποτε μπορουν να κατουρησουν τα παιδια στο δημοτικο.
Και σε ρωταω ειναι λογικο να υπαρχει τετοιος κανονισμος;

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που σου απαγορευτηκε να πας να κατουρησεις;

2 λεπτά πριν, tzotzo είπε

ρωτησες αν υπαρχει κανονισμος για το ποτε μπορουν να κατουρησουν τα παιδια στο δημοτικο.
Και σε ρωταω ειναι λογικο να υπαρχει τετοιος κανονισμος;

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που σου απαγορευτηκε να πας να κατουρησεις;

Ρώτησα αν υπάρχει κάποιος κανονισμός τώρα αν είναι λογικό η όχι είναι άλλη συζήτηση εδώ οι άλλοι το βρίσκουν λογικό να μην αφήνει ο δάσκαλος τα παιδιά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...