Προς το περιεχόμενο

απαγόρευση τουαλέτας

Ducatista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Δεν έχει σημασία τι φαντάζεσαι. Ρώτησες αν υπάρχει πλαίσιο και σου απάντησα. Εσύ αν είχες στην ευθύνη σου 25 παιδιά , μπορεί να τα άφηνες να πάνε τουαλέτα μόνα τους, άλλος όχι επειδή φοβάται μην χτυπήσει ή το χτυπήσουν και του κάνουν καταγγελία και χάσει τη δουλειά του. Απλά πράγματα. 

Μακάρι να υπήρχε προσωπικό που θα έκανε τέτοια (και πολλά άλλα που χρειάζονται) πράγματα.

Δεν έχει νόημα να μην τα αφηνει να πάνε τουαλέτα επειδή έχει ευθύνη ο δάσκαλος δηλαδή στο διάλειμμα Ποιος έχει την ευθύνη; Ο τοίχος; Ο διευθυντής; Κάποιος άλλος έχει την ευθύνη για 200 παιδιά; Δεν έχει κανείς την ευθύνη επειδή είναι διαλλειμα; Και αφού έχει ευθύνη  και είναι στην αρμοδιότητα του να μην αφήσει το παιδί να πάει τουαλέτα γιατί αυτό δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα;

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Μόλις τώρα, Ducatista είπε

δηλαδή στο διάλειμμα

Στο διάλειμμα έχουν την ευθύνη οι εφημερεύοντες της εκάστοτε ημέρας.

1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

γιατί αυτό δεν αναφέρεται κάπου ξεκάθαρα;

Αναφέρονται όλα ξεκάθαρα.

Την ευθύνη των μαθητών κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, την έχει ο εκπαιδευτικός της τάξης. Πόσο πιο ξεκάθαρα; Για όλα έχει αυτός την ευθύνη. 

5 λεπτά πριν, Raki-meze είπε

Στο διάλειμμα έχουν την ευθύνη οι εφημερεύοντες της εκάστοτε ημέρας.

Αναφέρονται όλα ξεκάθαρα.

Την ευθύνη των μαθητών κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, την έχει ο εκπαιδευτικός της τάξης. Πόσο πιο ξεκάθαρα; Για όλα έχει αυτός την ευθύνη. 

Οπότε Αν πάθει κάποιο πρόβλημα υγείας αυτός έχει την ευθύνη σωστά;

2 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

@Ducatistaεσυ δεν ησουν που σε αλλο θεμα χτυπιοσουν επειδη εδιναν στο παιδι σπανακορυζο;

Για αρχή δεν χτυπιέμαι για κανένα θέμα την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε εμένα να είναι πιο κόσμια..

• Confused 1
  • Haha 5

28 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Και δηλαδή επειδή κάποια παιδιά 10 χρόνων καπνίζουν που είναι πραγματικά απίστευτο δε θα αφήνει ο εκπαιδευτικός να πάνε τα παιδιά τουαλέτα;

Βρε συ, ένα παράδειγμα έδωσα, δεν ειναι πανάκια. Εισαι ηδη προκατελημένος αρνητικά.

Θα σου έλεγα να τον ρωτησεις ο ίδιος στη πρωτη συνάντηση και θα δεις τι θα σου απαντησει.

Οπως σου εγραψα παραπάνω, ειδικά στα μικρά, ειναι περισσότερο θέμα μοτιβου. Αν πχ πας και πεις στον εκπαιδευτικο οτι το παιδι μου έχει συχνοουρία, ε προφανως θα το αφηνει οποτε θέλει.

22 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εσύ αν είχες στην ευθύνη σου 25 παιδιά ,

29-30 πλέον με τη νέα νομοθεσία :P :P 

• Thanks 1

• Moderators
43 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

όπως;

40 minutes ago, Ducatista said:

Ποιος άλλος λόγος υπάρχει να θες τουαλέτα στο μάθημα εκτός του να κατουρήσεις; Δεν συζητάμε να πλύνεις χέρια και τέτοια

Δεν γνωρίζω προσωπικά τι εννοεί ο κανονισμός ως «σοβαρό» λόγο, η απορία λύνεται μόνο από τον διευθυντή του σχολείου.

Αν ρωτάτε την προσωπική μου άποψη, ως σοβαρό λόγο θεωρώ να πιάσει κόψιμο το παιδί και να μην μπορεί να σταθεί, για παράδειγμα επειδή κατανάλωσε κάτι στο διάλειμμα και το πείραξε. Επίσης κατά την προσωπική μου γνώμη, μιας και έχω παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, ένα δεκάχρονο θα πρέπει να μπορεί να κάνει διαχείριση στο σώμα του και να μπορεί να κρατήσει τόσο το #1 όσο και το #2 για ένα λογικό διάστημα (π.χ. για 20 λεπτά). Δεν είναι πρωτάκι να πεις ότι έχει κατάλοιπα από το νηπιαγωγείο για να μην έχει μάθει ακόμα πως γίνεται.

Στην περίπτωση που ζητήσει τουαλέτα 5 λεπτά αφότου μπήκε για μάθημα, αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρει να κάνει διαχείριση, μιας και θα έπρεπε να είχε πάει πριν μπει στην τάξη. Στην περίπτωση που ζητήσει 10 λεπτά πριν βγει για διάλειμμα, τότε καλά θα κάνει η δασκάλα να μην του το επιτρέψει και να του πει να περιμένει το κουδούνι.

Για αυτό υπάρχουν τα διαλείμματα, για να τρώνε, να πίνουν νερό, να πηγαίνουν τουαλέτα, να παίζουν και να ξεκουράζονται.

Όμως.

Επειδή ξέρω πόσο πρήχτες μπορεί να γίνουν κάποιοι γονείς για ψύλλου πήδημα, προσωπικά εάν ήμουν δάσκαλος θα τα άφηναν να πηγαίνουν όποτε θέλουν τουαλέτα, για να μην κάθομαι να τα ακούω μετά.

• Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 2

10 minutes ago, Ducatista said:

Για αρχή δεν χτυπιέμαι για κανένα θέμα την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε εμένα να είναι πιο κόσμια..

Eνταξει, το αν χτυπιέσαι ή όχι είναι υποκειμενικό. πάντως μέχρι στιγμής έχεις δώσει δείγματα γραφής:

1) διαμαρτύρεσαι γιατί δίνουν στα παιδιά σπανακορυζο

2) διαμαρτύρεσαι γιατί έχει κοτέτσι κοντά στο σχολείο (επαρχία)

ε όσο να ναι, μπορούμε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί όταν μας λες για "απαγόρευση τουαλέτας"

• Like 15
  • Confused 1

8 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Eνταξει, το αν χτυπιέσαι ή όχι είναι υποκειμενικό. πάντως μέχρι στιγμής έχεις δώσει δείγματα γραφής:

1) διαμαρτύρεσαι γιατί δίνουν στα παιδιά σπανακορυζο

2) διαμαρτύρεσαι γιατί έχει κοτέτσι κοντά στο σχολείο (επαρχία)

ε όσο να ναι, μπορούμε να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί όταν μας λες για "απαγόρευση τουαλέτας"

Όταν έχει να κάνει με παιδιά θα διαμαρτύρομαι για αυτά γιατί θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να κάνουμε.. το κοτέτσι  έκλεισε η μεταφέρθηκε δεν το ξέρω επειδή ακριβώς ασχολήθηκα εγώ και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό.. για το σπανακόρυζο δεν θυμάμαι τι έχει γίνει και γι'αυτο δεν μπορώ να απαντήσω αν δεν το έτρωγε το παιδί καλώς έγινε θέμα... Τώρα για την τουαλέτα θεωρώ πως είναι αυτονόητο ένα παιδί να κάνει την ανάγκη του οπότε το επιθυμεί δεν συζητάω για ένα παιδι που θέλει να χάσει μάθημα η οτιδήποτε αλλο

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Ειναι καθαρά θέμα ευθύνης και ασφάλειας.

Θέμα χαζομάρας του εκπαιδευτικού είναι αν αρνηθεί την τουαλέτα σε παιδί που το έχει πιάσει κατούρημα. 
Αλλά αν μόλις είχε χτυπήσει κουδούνι από διάλειμμα, οφείλει την 1η φορά να το αφήσει αφού αδράξει την ευκαιρία για να ανακοινώσει σε όλους τους μαθητές ότι πρέπει να πηγαίνουν στο διάλειμμα και δεν θα επιτραπεί άλλη φορά με το που χτυπήσει κουδούνι για μέσα, να ζητήσουν έξοδο για τουαλέτα.

ΒΕΒΑΙΑ τα πιτσιρίκια στο διάλειμμα τρέχουν - παίζουν και δεν τους έρχεται, μόλις μπαίνουν μέσα στην τάξη και βάζουν πισινό κάτω, τότε τα πιάνει.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Επειδή ξέρω πόσο πρήχτες μπορεί να γίνουν κάποιοι γονείς για ψύλλου πήδημα, προσωπικά εάν ήμουν δάσκαλος θα τα άφηναν να πηγαίνουν όποτε θέλουν τουαλέτα, για να μην κάθομαι να τα ακούω μετά.

Η κεντρική ιδέα πολλών θεμάτων σήμερα (υπογραμμισμένο).

Διαμορφώνουμε το παιδί όπως γουστάρουμε (συνήθως κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν μας), υπερασπιζόμαστε φανατικά αυτή τη "διαμόρφωση" και όταν πάει σχολείο, αλλά μετά τα ρίχνουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα/δασκάλους/καθηγητές για το τι θα κάνει το βλαστάρι μας ή πως θα καταλήξει γενικότερα.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 17
  • Thanks 1
  • Haha 1

• Moderators
2 minutes ago, mechpanos said:

Θέμα χαζομάρας του εκπαιδευτικού είναι αν αρνηθεί την τουαλέτα σε παιδί που το έχει πιάσει κατούρημα. 

Το δεκάχρονο; Γιατί είναι θέμα χαζομάρας, δεν μπορεί να κρατηθεί μέχρι το διάλειμμα; Τι είναι, τριών χρονών;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...