Προς το περιεχόμενο

απαγόρευση τουαλέτας

Ducatista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Μια χαρά αντέχουν και στον καυτό ήλιο όλη μέρα το καλοκαίρι! Τα δικά σου πόσο θα αντέξουν στην παγωνιά, όταν με λίγο χιόνι κλείνουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, θαρρείς και είμαστε στον Β. Πόλο!

Στη Σουηδία θεωρούν καύσωνα τους 26 βαθμούς: https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/extreme-heat2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 minute ago, michael92 said:

Οι Βόρειοι γίνονται μαμμόθρεφτοι στην πορεία, οπότε ποιο το νόημα της «σκληραγώγησης»;

Το νόημα της σκληραγώγησης είναι να μάθουν να ζουν χωρίς συνεχές ντάντεμα και δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς να αντέχουν το κρύο ή την ζέστη!

Μαμόθρεφτοι οι Βόρειοι επειδή δεν τους ταΐζουν/νταντεύουν οι γονείς μέχρι τα 40-50?

3 minutes ago, michael92 said:

Στη Σουηδία θεωρούν καύσωνα τους 26 βαθμούς: https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/extreme-heat2

Ναι, γιατί μέχρι πριν μερικά χρόνια άναβαν θέρμανση και το καλοκαίρι!  Ενώ τώρα αγοράζουν ανεμιστήρες και εγκαθιστούν αιρκοντίσιον στα σπίτια τους! Και εκεί το καλοκαίρι έχουν ήλιο σχεδόν όλο το 24ωρο!

• Like 1

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Το νόημα της σκληραγώγησης είναι να μάθουν να ζουν χωρίς συνεχές ντάντεμα και δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς να αντέχουν το κρύο ή την ζέστη!

Μαμόθρεφτοι οι Βόρειοι επειδή δεν τους ταΐζουν/νταντεύουν οι γονείς μέχρι τα 40-50?

Πέστα χρυσόστομε. Αυτό ξεκίνησα να γράφω, σε ένα κατεβατό είναι η αλήθεια.

Αλλά το έσβησα αφού με κάλυψες σε δύο γραμμές.

Φυσικά τώρα ετοιμάσου για το ύστατο επιχείρημα περί ψυχρότητας των σχέσεων και το πόσο δεμένη είναι η ελληνική οικογένεια :P

• Like 3

4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ναι σωστά έχουν το κράτος να τους νταντεύει εκεί.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Για ύπνο έξω δε γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι λίγο κρύο ή βροχή δεν κάνει τα παιδιά να μένουν μέσα στο διάλειμμα όπως εδώ, αλλά είναι έξω και πλατσουρίζουν. Με επίβλεψη φυσικά. Και εννοείται ότι έχουν και έξτρα ρουχαλάκια από το σπίτι, just on case. Όπως βέβαια εννοείται ότι κανείς γονιός δεν θα πάει να ζητήσει μετά τα ρέστα "γιατί βγάλατε το παιδί μου έξω για γυμναστική/παιχνίδι και δεν περιμένατε την...άνοιξη"

Εντελώς διαφορετικό αυτό που λες εσύ και αυτό που έγραψε εσφαλμένα ο άλλος χρήστης. Σε χώρες που έχει κρύο και χιόνια έτσι κι αλλιώς θα βγει έξω το παιδί να παίξει, δεν κάθονται τα παιδιά κλεισμένα σε ένα κτίριο ακομα και στον βόρειο πόλο να ήταν το σχολείο, άλλο πράγμα αυτό και άλλο να μου λες ότι βάζουν παιδιά σε ηλικίες κάτω από 6 να κοιμούνται έξω αρκεί να μην έχει κάτω από μείον δέκα, δηλαδή αν έχει μείον οκτώ η εννιά είμαστε μια χαρά να αφήσουμε ένα παιδί έξω να το παρει ο ύπνος μέσα στο χιόνι και την παγωνιά..  δεν υπάρχουν αυτά και αντίκεινται σε πάρα πολλά πράγματα από συνθήκες υγείας και όχι μόνο, απλά κάτι λάθος κατάλαβε η άκουσε και μας το μεταφέρει τώρα εδώ με τον εξυπνακισμο του πόσο χάλια είμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους. Μπορείς να βρεις χίλια αλλα επιχειρήματα στο ποσό χάλια είμαστε σε σχεση με τους Σκανδιναβους, αλλά όχι, αυτό είναι το πιο fake και άκυρο επιχειρήμα που μπορεί να γραφτεί. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 2
  • Thanks 1

Just now, michael92 said:

Ναι σωστά έχουν το κράτος να τους νταντεύει εκεί.

Φυσικά, γι' αυτό δεν πληρώνουν σχεδόν 50% φόρο? Για να τους καλύπτει όλες τις ανάγκες. Εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον, υποδομές κ.λπ.

Δηλαδή αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο κράτος εσύ τα θεωρείς κάτι αρνητικό? 

Εδώ κλαίγονται οι φοροφυγάδες ότι δεν μας προσφέρει τίποτε το κράτος και το έχουν σαν δικαιολογία για να μην πληρώνουν φόρους!

4 minutes ago, mariosnik_ said:

Εντελώς διαφορετικό αυτό που λες εσύ και αυτό που έγραψε εσφαλμένα ο άλλος χρήστης. Σε χώρες που έχει κρύο και χιόνια έτσι κι αλλιώς θα βγει έξω το παιδί να παίξει, δεν κάθονται τα παιδιά κλεισμένα σε ένα κτίριο ακομα και στον βόρειο πόλο να ήταν το σχολείο, άλλο πράγμα αυτό και άλλο να μου λες ότι βάζουν παιδιά σε ηλικίες κάτω από 6 να κοιμούνται έξω αρκεί να μην έχει κάτω από μείον δέκα, δηλαδή αν έχει μείον οκτώ η εννιά είμαστε μια χαρά να αφήσουμε ένα παιδί έξω να το παρει ο ύπνος μέσα στο χιόνι και την παγωνιά..  δεν υπάρχουν αυτά και αντίκεινται σε πάρα πολλά πράγματα από συνθήκες υγείας και όχι μόνο, απλά κάτι λάθος κατάλαβε η άκουσε και μας το μεταφέρει τώρα εδώ με τον εξυπνακισμο του πόσο χάλια είμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους. Μπορείς να βρεις χίλια αλλά επιχειρήματα στο ποσό χάλια είμαστε σε σχεση με τους Σκανδιναβίας, αλλά όχι, αυτό είναι το πιο fake και άκυρο επιχειρήμα που μπορεί να γραφτεί. 

https://rainorshinemamma.com/2019/11/03/why-scandinavians-leave-their-babies-out-in-the-cold/

https://www.bbc.com/news/magazine-21537988

• Like 3

11 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Ναι, γιατί μέχρι πριν μερικά χρόνια άναβαν θέρμανση και το καλοκαίρι!  Ενώ τώρα αγοράζουν ανεμιστήρες και εγκαθιστούν αιρκοντίσιον στα σπίτια τους! Και εκεί το καλοκαίρι έχουν ήλιο σχεδόν όλο το 24ωρο!

Οι Έλληνες δεν αντέχουν το κρύο = είναι μαμόθρεφτοι

Οι Σουηδοί δεν αντέχουν τη ζέστη = δεν είναι μαμόθρεφτοι

Ok, ότι πεις.

Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Φυσικά, γι' αυτό δεν πληρώνουν σχεδόν 50% φόρο? Για να τους καλύπτει όλες τις ανάγκες. Εκπαίδευση, υγεία, περιβάλλον, υποδομές κ.λπ.

Δηλαδή αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σε ένα σύγχρονο κράτος εσύ τα θεωρείς κάτι αρνητικό? 

Εδώ κλαίγονται οι φοροφυγάδες ότι δεν μας προσφέρει τίποτε το κράτος και το έχουν σαν δικαιολογία για να μην πληρώνουν φόρους!

Εσύ μίλησες για «σκληραγώγηση». Αλήθεια πήγες στη Νορβηγία για να σκληραγωγηθείς ή για μια καλύτερη ζωή; :rolleyes:

• Like 1

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στα διαφορετικα εκπαιδευτικά συστήματα ούτε στη διαπαιδαγώγηση. Αντί να κάνουμε τα παιδιά "σκληραγωγημένα" καλύτερο είναι να τα κάνουμε αυτόνομα, ανεξάρτητα και με δική τους κρίση  όσο το δυνατόν συντομότερα μπορούμε και όχι απλά να αναπαράγουμε μια κόπια μας. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να τους περάσουμε είναι ότι οι γονείς ούτε θα είναι για πάντα ούτε για τα πάντα στις υπηρεσίες τους. Ακόμα και το κλασικό διάβασμα στο σπίτι μετα την τρίτη δημοτικού το έχει αναλάβει φροντιστής που σαφώς το κάνει καλύτερα από εμάς και χωρίς συναισθηματισμούς.

Είμαστε γονείς τους δεν ήμαστε ούτε οι δάσκαλοι τους, ούτε οι καθηγητές τους, ούτε προσωπικοί σεφ, ούτε οι κολλητοί τους. Αν καταφέρουμε να γίνουμε μέντορες ή πρότυπα τους καλώς αν όχι ας βρουν τα δικά τους.

Στο μόνο που δεν τους αφήνω ελεύθερη βούληση είναι ο Ολυμπιακός, γεννήθηκαν προγραμματισμένοι να είναι γαύροι 😂

• Like 2

15 minutes ago, Morosana said:

όχι απλά να αναπαράγουμε μια κόπια μας.

Αυτό είπα παραπάνω αλλά δεν το δέχεται ο ts. Τα κάνει όλα καλά για λογαριασμό των παιδιών του.

1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

Αυτό είπα παραπάνω αλλά δεν το δέχεται ο ts. Τα κάνει όλα καλά για λογαριασμό των παιδιών του.

Ο λαός έχει μια παροιμία.

Άλλη παιδί δεν έκανε μόνο η Μαριώ τον Γιάννη.

Πολλά από τα πράγματα που οι γονείς θεωρούσαν καλό για μένα αποδείχτηκαν μαλακιες και ας είχαν τις καλύτερες προθέσεις οπότε καλό είναι να τα ανακαλύψουν μόνα τους το συντομότερο.

FB_IMG_1726249092446.jpg

Διαβάζοντας τα τελευταία σχόλια (περί σκληραγώγησης, μαμόθρευτων κλπ) νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να υιοθετήσουμε κάτι σαν τα Military High Schools της Αμερικής και στις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης.....  

• Haha 2

Στις 12/9/2024 στις 12:52 ΜΜ, Ducatista είπε

Ποιος άλλος λόγος υπάρχει να θες τουαλέτα στο μάθημα εκτός του να κατουρήσεις; Δεν συζητάμε να πλύνεις χέρια και τέτοια

Χαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχα

Έπος!

12 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Η τουαλέτα είναι φυσική ανάγκη, είναι καταπίεση η απαγόρευση της όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους ακόμα και για τους πεζούς στην τσιμεντούπολη, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιδί θα ζητάει τουαλέτα κάθε 5 λεπτά, μια φορά την ώρα θα το κάνει. 

Επί 30 παιδιά; όπως είπανε κ πιο πάνω, ας μεταφέρουνε το μάθημα στη χέστρα!!!

4 ώρες πριν, mechpanos είπε

Κι εσύ να είσαι πιο προσεκτικός τί διαβάζεις και τί απαντάς. Δεν έβαλα στο στόμα σου τίποτα, είπα ότι κάνεις πλάκα. Πλάκα δεν έκανες;

4 ώρες πριν, mechpanos είπε

^^^
Μα δεν ήθελα να παραθέσω εσένα. Αυτόν που παρέθεσα, ήθελα να παραθέσω. Και οι 2 πλάκα κάνατε, είναι σαφές. Και λέω ΟΚ κατανοητή και η πλάκα κλπ αλλά υπάρχουν και κάποιες σοβαρές περιπτώσεις. Εξαιρέσεις μεν, αλλά σοβαρές.
Anyway δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. 

Λοιπόν για να το λήξουμε αφού εμένα ήθελες να παραθέσεις για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω. Δύο δημοσιεύσεις έκανα μόνο σε αυτό το θέμα.

Η 1η που είπα πως "κατουρήθηκα στα γέλια" και η 2η που σχολίασα όσα παρέθεσες ως δικά μου γραφόμενα και ήδη ο φίλος @kogba σου εξήγησε ότι εκείνος τα έγραψε. Επ' αυτών απλά είπα πως κανείς δεν έπιασε το χιουμοριστικό και ειρωνικό του ύφος. Σε πληροφορώ λοιπόν πως σε κανένα από τα δύο δεν έκανα πλάκα. Τα εννοώ και αυτό είναι σαφές. Στην τελική δικαίωμα μου δεν είναι να κάνω πλάκα (που επαναλαμβάνω δεν κάνω); Ούτε φυσικά ο νηματοθέτης αναφέρεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις που επικαλείσαι, ούτε φυσικά σχολίασα κάτι τέτοιο. Σε προκαλώ να ξαναδείς τις δημοσιεύσεις μου.

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι παρέθεσες δικό μου post, αφαιρώντας πλήρως το περιεχόμενο του και αντικαθιστώντας το με αυτό του φίλου (kogba) παραπάνω. Αν θες λοιπόν να με παραθέσεις σε παρακαλώ πολύ για τελευταία φορά να το κάνεις σωστά. Μην παραχαράσσεις τα λεγόμενα μου, διότι αυτό ακριβώς έκανες και είναι πρόβλημα σε πληροφορώ αν ανατρέξεις στους κανόνες του site.  

Αυτά.

11 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι παρέθεσες δικό μου post, αφαιρώντας πλήρως το περιεχόμενο του και αντικαθιστώντας το με αυτό του φίλου (kogba) παραπάνω.

Ρε φίλε τί να σου πω... Θα το δω...αλλά αν έγινε κάτι τέτοιο σίγουρα δεν έγινε από εμένα και σίγουρα δε έγινε από πρόθεση, κάτι κόλλημα μπορεί να έπαιξε... αν είναι έτσι όπως τα λέτε, σόρι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...