Ducatista Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Καλή σχολική χρονιά για εμάς τους γονείς! Ένα θεμα που με απασχολεί γενικά είναι ποτέ έχει δικαίωμα να απαγορεύσει η δασκάλα στο παιδί να πάει στην τουαλέτα ενώ το ζητάει... Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να πατήσει ο εκπαιδευτικός η ο γονέας για το αντίστοιχο θέμα
Ntinaras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καλή σχολική χρονιά για εμάς τους γονείς! Ένα θεμα που με απασχολεί γενικά είναι ποτέ έχει δικαίωμα να απαγορεύσει η δασκάλα στο παιδί να πάει στην τουαλέτα ενώ το ζητάει... Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να πατήσει ο εκπαιδευτικός η ο γονέας για το αντίστοιχο θέμα Φανταζομαι αμα κανει καταχρηση για να κανει "κοπανα" καθε 10 λεπτα? Για τι ηλικια μιλαμε? 6
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Ο εκπαιδευτικός πρέπει να διασφαλίζει κατ΄αρχην τη σωστη διεξαγωγή του μαθήματος και την ασφάλεια των παιδιων. Η άρνηση για τη τουαλέτα θα πρέπει να είναι δικαιολογημένη και να λαμβάνει υπόψη του το μοτιβο του παιδιού ή την υγεία του. Πχ περιπτώσεις κατάχρησης απο μεριάς των μαθητών με σκοπό να αποφευγουν τη διδακτική αίθουσα κτλ Επίσης ειναι και θέμα υπευθηνότητας. Πχ αν έχει χτυπησει κουδουνι και το παιδί θέλει τουαλέτα εκεινη τη στιγμη, ε θα πρέπει να λάβει προειδοποίηση οτι στη δευτερη φορά δεν έχει. Ασφαλώς υπάρχουν και οι περιπτωσεις εκπαιδευτικων που λενε οχι "τιμωρητικα". Εκεί ως γονιός απλά κάνεις μια κουβέντα, αν δεις οτι δεν υπάρχει ανοιχτη γραμμη να κουβεντιάσεις, πας στη διευθυνση. 1
Ducatista Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Φανταζομαι αμα κανει καταχρηση για να κανει "κοπανα" καθε 10 λεπτα? Για τι ηλικια μιλαμε? Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο με καινούρια δασκάλα μια φορά είπε να πάει τουαλέτα και είπε όχι δεν νομίζω να το αιτιολόγησε κάπως 10 ετών ειναι 17 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ο εκπαιδευτικός πρέπει να διασφαλίζει κατ΄αρχην τη σωστη διεξαγωγή του μαθήματος και την ασφάλεια των παιδιων. Η άρνηση για τη τουαλέτα θα πρέπει να είναι δικαιολογημένη και να λαμβάνει υπόψη του το μοτιβο του παιδιού ή την υγεία του. Πχ περιπτώσεις κατάχρησης απο μεριάς των μαθητών με σκοπό να αποφευγουν τη διδακτική αίθουσα κτλ Επίσης ειναι και θέμα υπευθηνότητας. Πχ αν έχει χτυπησει κουδουνι και το παιδί θέλει τουαλέτα εκεινη τη στιγμη, ε θα πρέπει να λάβει προειδοποίηση οτι στη δευτερη φορά δεν έχει. Ασφαλώς υπάρχουν και οι περιπτωσεις εκπαιδευτικων που λενε οχι "τιμωρητικα". Εκεί ως γονιός απλά κάνεις μια κουβέντα, αν δεις οτι δεν υπάρχει ανοιχτη γραμμη να κουβεντιάσεις, πας στη διευθυνση. Ναι το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που απαγορεύει η όχι Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από Ducatista
Ntinaras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο με καινούρια δασκάλα μια φορά είπε να πάει τουαλέτα και είπε όχι δεν νομίζω να το αιτιολόγησε κάπως Ναι το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που απαγορεύει η όχι Πρεπει να δεις αν το οχι ηταν επειδη θελει να βαλει τα παιδια σε ενα προγραμμα να πηγαινουν τουαλετα στο διαλειμμα, που μαλλον ειναι το πιο πιθανο. Γιατι πιο πριν, τα παιδια απλα πηγαιναν ο,τι ωρα ηθελαν. Δεν μου φαινεται κατι τραγικο. 2
Ducatista Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε Πρεπει να δεις αν το οχι ηταν επειδη θελει να βαλει τα παιδια σε ενα προγραμμα να πηγαινουν τουαλετα στο διαλειμμα, που μαλλον ειναι το πιο πιθανο. Γιατι πιο πριν, τα παιδια απλα πηγαιναν ο,τι ωρα ηθελαν. Δεν μου φαινεται κατι τραγικο. Αυτό θέλω να δω αν απλά ήταν να μπουν σε ένα πρόγραμμα άλλωστε γι'αυτό δεν ασχολήθηκα σήμερα πάντως θέλω να δω πως θα εξελιχθεί γιατί δεν βρίσκω λογικό να σου λέει κάποιος να μην πας τουαλέτα και να κρατιέσαι 45 λεπτά σε πούμε
Nabuko Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Ρώτα τον διευθυντή να σου δώσει, να σου δείξει ή να σε ενημερώσει για τον κανονισμό του σχολείου.
Raki-meze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ναι το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που απαγορεύει η όχι Την ευθύνη για τους μαθητές την ώρα της διδακτικής ώρας την έχει αποκλειστικά ο εκπαιδευτικός της τάξης. Αν, χτυπά ξύλο, πάθει το παιδί κάτι στην διαδρομή προς ή από την τουαλέτα, ή μέσα στην τουαλέτα, την ευθύνη την έχει ο εκπαιδευτικός που είναι στην τάξη με τα υπόλοιπα παιδιά. Ειναι καθαρά θέμα ευθύνης και ασφάλειας. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πλαίσιο.
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Να λειτουργούμε λίγο με τη λογική (και καθηγητές, και παιδιά). Οκ ίσως σε παιδί 10 ετών αυτό να μην είναι δεδομένο, αλλά και στο λύκειο υπάρχουν περιπτώσεις που οι καθηγητές λένε όχι «επειδή έτσι». Δηλαδή συγγνώμη, ήπια ένα μπουκάλι χυμό στο 5-λεπτο διάλειμμα και μ' έπιασε κατούρημα 20 λεπτά μετά, τι θα κάνω; Θα τα κάνω πάνω μου; Εμένα δε μου λέγαν όχι (γιατί ήμουν στους "φλώρους", οπότε η τουαλέτα δεν ήταν για κατάχρηση), αλλά τις 2-3 φορές που μου 'χαν πει απλά σηκώθηκα και πήγα. Του λέω καλά, βάλε μου απουσία, και πάμε μετά στο διευθυντή να πούμε ότι ήθελες να κατουρηθώ πάνω μου. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Τα περισσότερα σχολεία έχουν κανονισμό, αν τον ζητήσεις από τον διευθυντή θα σου τον δώσει. Συνήθως αναφέρεται ότι εν ώρα μαθήματος η τουαλέτα επιτρέπεται μόνο για σοβαρό λόγο.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Malthador είπε η τουαλέτα επιτρέπεται μόνο για σοβαρό λόγο όπως;
Ducatista Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Raki-meze είπε Την ευθύνη για τους μαθητές την ώρα της διδακτικής ώρας την έχει αποκλειστικά ο εκπαιδευτικός της τάξης. Αν, χτυπά ξύλο, πάθει το παιδί κάτι στην διαδρομή προς ή από την τουαλέτα, ή μέσα στην τουαλέτα, την ευθύνη την έχει ο εκπαιδευτικός που είναι στην τάξη με τα υπόλοιπα παιδιά. Ειναι καθαρά θέμα ευθύνης και ασφάλειας. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο πλαίσιο. Φαντάζομαι ότι ευθύνη είναι να μην κατουρηθει η προκαλέσει κάποιο άλλο θέμα υγείας αν δεν αφήνει τα παιδιά για τουαλέτα επειδή έτσι... Αν προκύπτει θέμα ασφάλειας αυτό έχει να κάνει με το σχολείο ας βάλουν συνοδούς τι να πω 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Τα περισσότερα σχολεία έχουν κανονισμό, αν τον ζητήσεις από τον διευθυντή θα σου τον δώσει. Συνήθως αναφέρεται ότι εν ώρα μαθήματος η τουαλέτα επιτρέπεται μόνο για σοβαρό λόγο. Ποιος άλλος λόγος υπάρχει να θες τουαλέτα στο μάθημα εκτός του να κατουρήσεις; Δεν συζητάμε να πλύνεις χέρια και τέτοια Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από Ducatista
pontez2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 26 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ναι το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιο πλαίσιο που απαγορεύει η όχι Noμοθεσία δεν υπάρχει σιγουρα. Και αυτο που αναφέρει ένας φιλος παραπάνω για κανονισμο απο τον διευθυντή, σε δημοσια σχολεία, πιθανον δεν υφισταται. Ειναι καθαρά στη κριση του εκπαιδευτικού, γιατι ειναι ο μονος που έχει την ευθυνη. Φαντάσου οτι έχει 29-30 πιτσιρικια πλέον και πρέπει να έχει και το νου του στον πιτσιρικά που έχει πάει τουαλέτα. 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Ποιος άλλος λόγος υπάρχει να θες τουαλέτα στο μάθημα εκτός του να κατουρήσεις; Δεν συζητάμε να πλύνεις χέρια και τέτοια Να χασεις μάθημα, να αράξεις, να καπνισεις (δεν έχεις πάει υποθέτω σε σχολεία που τα 10χρονα καπνίζουν) ή απλά να βρεις αφορμη να τη κοπανίσεις
Ducatista Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Noμοθεσία δεν υπάρχει σιγουρα. Και αυτο που αναφέρει ένας φιλος παραπάνω για κανονισμο απο τον διευθυντή, σε δημοσια σχολεία, πιθανον δεν υφισταται. Ειναι καθαρά στη κριση του εκπαιδευτικού, γιατι ειναι ο μονος που έχει την ευθυνη. Φαντάσου οτι έχει 29-30 πιτσιρικια πλέον και πρέπει να έχει και το νου του στον πιτσιρικά που έχει πάει τουαλέτα. Να χασεις μάθημα, να αράξεις, να καπνισεις (δεν έχεις πάει υποθέτω σε σχολεία που τα 10χρονα καπνίζουν) ή απλά να βρεις αφορμη να τη κοπανίσεις Και δηλαδή επειδή κάποια παιδιά 10 χρόνων καπνίζουν που είναι πραγματικά απίστευτο δε θα αφήνει ο εκπαιδευτικός να πάνε τα παιδιά τουαλέτα;
Raki-meze Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε Φαντάζομαι ότι ευθύνη είναι να μην κατουρηθει η προκαλέσει κάποιο άλλο θέμα υγείας αν δεν αφήνει τα παιδιά για τουαλέτα επειδή έτσι... Αν προκύπτει θέμα ασφάλειας αυτό έχει να κάνει με το σχολείο ας βάλουν συνοδούς τι να πω Δεν έχει σημασία τι φαντάζεσαι. Ρώτησες αν υπάρχει πλαίσιο και σου απάντησα. Εσύ αν είχες στην ευθύνη σου 25 παιδιά , μπορεί να τα άφηνες να πάνε τουαλέτα μόνα τους, άλλος όχι επειδή φοβάται μην χτυπήσει ή το χτυπήσουν και του κάνουν καταγγελία και χάσει τη δουλειά του. Απλά πράγματα. Μακάρι να υπήρχε προσωπικό που θα έκανε τέτοια (και πολλά άλλα που χρειάζονται) πράγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις