Neptu Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2024 αν και το είχα χρησιμοποιήσει με επιτυχία 3-4 φορές πρόσφατα, τώρα κάτι δε μου πάει καλά. Νομίζω έκανα ακριβώς τα ίδια βήματα. ίσως φταίει η νέα έκδοση, τώρα έχω την τελευταία. το γράφω σε usb, πετάω και στο usb 2 images, Μπουτάρει κανονικά σε υπολογιστή με 1 ssd 256 και πάω να επιλέξω σαν πηγή του image το usb. Βλέπω την παρακάτω εικόνα. Τι κάνω λάθος; Προφανώς αν το image το είχα σε άλλο στικάκι θα δούλευε μιας και αν επιλέξω τον σκληρό, έχω κανονικά πρόσβαση Spoiler
Neptu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, micos000 είπε Χώρισες το στικάκι σε partitions; Ναι ακριβώς. Οπότε τώρα έχω πρόσβαση κανονικά. Μένει να αντιγράψω ένα image και να κάνω ένα test. Λογικά αφού έφτασε μέχρι εδώ θα δουλέψει. Τώρα θυμήθηκα ότι τις προηγούμενες φορές που το είχα χρησιμοποιήσει, επειδή δε χωρούσε το Image στο στικάκι με το rescuezilla το είχα βάλει σε 2ο στικάκι. Οπότε έκανα boot από το ένα και έπαιρνα το Image από το άλλο. Στο clonezilla χρησιμοποιώ ένα στικάκι όπου έχω και την εφαρμογή και τα images. Εκεί δε θυμάμαι τι είχα κάνει. Ίσως το clonezilla να μην έχει το ίδιο θέμα, ίσως να είχα κάνει κι εκεί το ίδιο. Θα τεσταρω και θα επανέλθω
micos000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Λογικά θα είσαι εντάξει τώρα. Το μήνυμα σφάλματος έλεγε ότι δεν μπορεί να "ξεμοντάρει" την συσκευή sdb1. Αν αυτήν ήταν το usb είναι λογικό να μην μπορεί να την ξεμοντάρει αφού χρησιμοποιείτε για το rescuezilla
Neptu Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 12/9/2024 στις 11:50 ΠΜ, micos000 είπε Λογικά θα είσαι εντάξει τώρα. Το μήνυμα σφάλματος έλεγε ότι δεν μπορεί να "ξεμοντάρει" την συσκευή sdb1. Αν αυτήν ήταν το usb είναι λογικό να μην μπορεί να την ξεμοντάρει αφού χρησιμοποιείτε για το rescuezilla όλα οκ ναι. Κάνω πειραματισμούς τώρα αν και αυτά είναι για άλλο θέμα αλλά δε πειράζει, το γράφω εδώ. υποτίθεται να windows βλέπουν μόνο το 1ο partition από το usb, μου το γράφει και σαν μήνυμα στο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για το Partition. έχω κάνει ένα partition για το rescuezilla σχεδον 1,5GB και το 2ο με το image. Τα windows βλέπουν μόνο το 2o με το Image. Αυτό βέβαια βολεύει διότι στο partition με το πρόγραμμα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πρόσβαση. Δοκιμάζω και σπάω το 2ο partition σε 2. Τα windows τα βλέπουν και τα 2. Άρα δεν ισχύει αυτό που λένε ότι βλέπουν μόνο το 1o partirion. επίσης σε ένα στικάκι με το yumi το οποίο κι αυτό έχει 2 partitions κάποιες φορές εμφανίζονται και τα 2. Δε θυμάμαι όμως σε τι λειτουργικό είμαι. Νομίζω σε win10 εμφανίζεται το 1 και σε win11 εμφανίζονται και τα 2.
micos000 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, Neptu είπε Άρα δεν ισχύει αυτό που λένε ότι βλέπουν μόνο το 1o partirion. Μηπως λένε ότι δεν βλέπουν το 1ο partition; Βασικα τα win "βλέπουν" οποίο partition έχει δηλωμένο γράμμα. Αν δηλαδή πας στη διαχείριση δίσκων και αφαιρέσεις το γράμμα από ένα partition αυτό θα εξαφανιστεί. Αν βάλεις γράμμα σε ένα κρυφό partition μετά θα το βλέπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα