Neptu Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου τελικά ισχύει αυτό, έχει εφαρμοστεί; Ξέρει κάποιος επίσημα; Δηλαδή μέγιστο 13 ώρες την ημέρα (σε ξεχωριστό εργοδότη)
Skrobo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Ναι ισχύει, αλλά είναι αρκετά μπερδεμένο: πρέπει να συνεχίσεις να έχεις 48 ώρες εβδομαδιαίως σε κάθε περίοδο αναφοράς. Αν πεις ακριβώς τι θες να κάνεις, θα σου απαντήσουμε ορθότερα.
Neptu Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, Skrobo είπε Ναι ισχύει, αλλά είναι αρκετά μπερδεμένο: πρέπει να συνεχίσεις να έχεις 48 ώρες εβδομαδιαίως σε κάθε περίοδο αναφοράς. Αν πεις ακριβώς τι θες να κάνεις, θα σου απαντήσουμε ορθότερα. αυτή τη στιγμή έχω 10 ώρες την ημέρα. 8+2 με 5νθημερο. Άρα 50 την εβδομάδα. Παλαιότερα και για 4 μήνες περίπου είχα 8+4 = 12 την ημέρα. 5νθημερο πάλι. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δε με ενόχλησε κανείς. ίσως ήταν και τυχαίο. και ήταν περίοδος που δεν επιτρεπόταν. Βέβαια ξέρω κι άλλο άτομο που έκανε τα ίδια πριν από εμένα και πάλι δεν είχε θέμα Τώρα αν στο 8+2 προσθέσω και καμια ώρα επιπλέον αλλά όχι κάθε μέρα είναι too much? Από 3 εργοδότη όμως. Το τερματίζω; 😛 Δε σημαίνει ότι δουλεύω τόσες ώρες, χαλαρώστε.
alexvi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Στις 11/9/2024 στις 10:35 ΜΜ, Skrobo είπε Ναι ισχύει, αλλά είναι αρκετά μπερδεμένο: πρέπει να συνεχίσεις να έχεις 48 ώρες εβδομαδιαίως σε κάθε περίοδο αναφοράς. Αν πεις ακριβώς τι θες να κάνεις, θα σου απαντήσουμε ορθότερα. Η νομοθεσία λέει ότι μπορείς να δουλέψεις εως 13 ώρες σε άλλο εργοδότη σαν δεύτερη δουλειά. Δεν καταργεί το 40 ωρο όμως Δλδ η έκτη μέρα είναι έξτρα συν 40% προσαυξηση και χωρίς υπερωρια. Τουλάχιστον για τον πρώτο εργοδότη που είσαι 8 ωρο
Neptu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 23 λεπτά πριν, alexvi είπε Η νομοθεσία λέει ότι μπορείς να δουλέψεις εως 13 ώρες σε άλλο εργοδότη σαν δεύτερη δουλειά. Δεν καταργεί το 40 ωρο όμως Δλδ η έκτη μέρα είναι έξτρα συν 40% προσαυξηση και χωρίς υπερωρια. Τουλάχιστον για τον πρώτο εργοδότη που είσαι 8 ωρο δεν είχα προσέξει αυτό που λέτε για τις συνολικές εβδομαδιαίες ώρες. Ότι δηλαδή αυτές μένουν σταθερές και δεν επιτρέπεται να αυξηθούν. Οπότε αυτό που περιγράφω είναι μεν παράνομο αλλά στην πράξη (προς το παρόν) περνάει στο φλου
alexvi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, Neptu είπε δεν είχα προσέξει αυτό που λέτε για τις συνολικές εβδομαδιαίες ώρες. Ότι δηλαδή αυτές μένουν σταθερές και δεν επιτρέπεται να αυξηθούν. Οπότε αυτό που περιγράφω είναι μεν παράνομο αλλά στην πράξη (προς το παρόν) περνάει στο φλου Μπορείς να δουλέψεις 40 ώρες στον εργοδότη σου δλδ πενθήμερο οκτάωρο αρκεί να μην μεσολαβεί λιγότερο από 11 ώρες ξεκούρασης μεταξύ βραδιών. Τα ρεπό δεν πληρώνονται και η 6 ημέρα πάει έξτρα. Πρόσεξε. 6η μέρα μπορεί να είναι και μια τέταρτη για κάποιου είδους επιχειρήσεις. Δεν είναι πάντα Δευτέρα Παρασκευή. Τώρα η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα έξτρα απασχόλησης έως και 13 ώρες η μερησι ς άρα θεωρητικά μπορείς να πηγαίνεις μόνο part time σε δεύτερη δουλειά όχι στον ίδιο εργοδότη.
Neptu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, alexvi είπε Μπορείς να δουλέψεις 40 ώρες στον εργοδότη σου δλδ πενθήμερο οκτάωρο αρκεί να μην μεσολαβεί λιγότερο από 11 ώρες ξεκούρασης μεταξύ βραδιών. Τα ρεπό δεν πληρώνονται και η 6 ημέρα πάει έξτρα. Πρόσεξε. 6η μέρα μπορεί να είναι και μια τέταρτη για κάποιου είδους επιχειρήσεις. Δεν είναι πάντα Δευτέρα Παρασκευή. Τώρα η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα έξτρα απασχόλησης έως και 13 ώρες η μερησι ς άρα θεωρητικά μπορείς να πηγαίνεις μόνο part time σε δεύτερη δουλειά όχι στον ίδιο εργοδότη. Όχι το θέμα είναι ξεκάθαρο. 5 μέρες εργασίας, 8ωρο στον έναν εργοδότη (Δευτ-Παρασκ), άρα 40 ώρες την εβδομάδα. Δεν υπάρχει 6η μέρα, δεν υπάρχουν υπερωρίες, δεν υπάρχει τίποτα. Συγχρόνως (εννοείται όχι ίδιο ωράριο) άλλες 2 ώρες σε 2ο εργοδότη. Άρα σύνολο 50 ώρες την εβομάδα. (10 την ημέρα). Ή αντί για 2 να τις κάνουμε 3 ή 4. Δηλαδή 11*5=55 ή 12*5= 60 όπως έχω γράψει, το έχω κάνει στην πράξη αλλά και άλλο άτομο επίσης για μεγαλύτερο διάστημα από εμένα. και μάλιστα σε περίοδο πριν την αλλαγή του νόμου. Δεν υπήρχε κανένα θέμα. Οπότε το ερώτημα μου ήταν, τι γίνεται με βάση το νόμο και τι γίνεται στην πράξη. Προφανώς υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα 2. Μας ενδιαφέρει ο νόμος φυσικά
alexvi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Είσαι νόμιμος. Αλλά δουλεύεις με δική σου θέληση τις παραπάνω ώρες και σε άλλο εργοδότη. Αλλιώς στον ίδιο μια χαρά πενθήμερο και δεν κάθεσαι ούτε ώρα παραπάνω.
sleepychris Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Meanwhile, οι εργαζομενοι στο χωρο του κινηματογραφου εχουμε ως μινιμουν τις 12 ωρες, που εννεα στις δεκα, γινονται 14-15. 1
Neptu Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 18 λεπτά πριν, alexvi είπε Είσαι νόμιμος. Αλλά δουλεύεις με δική σου θέληση τις παραπάνω ώρες και σε άλλο εργοδότη. Αλλιώς στον ίδιο μια χαρά πενθήμερο και δεν κάθεσαι ούτε ώρα παραπάνω. εδώ είχα διαφωνίες με κάποιους. Άλλος έλεγε ότι δεν είναι νόμιμο, άλλος έλεγε ότι είναι νόμιμο διότι το επιλέγεις εσύ (αυτό που γράφεις κι εσύ) ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα